20.10.2009

Max Factor 8250-8234 Farlar


Max Factor denildiğinde dururum ben. İlk göz ağrımdır benim. Fiyatıdır, kalitesidir her şeyi bir kenara bırakırım çünkü o, Max Factor´dür. Derin bağlarımız var...

Ona karşı olan tüm bu aşkımı bir kenara bırakıp olabildiğince objektif yazmaya çalışacağıma söz veriyorum :P


Ürün hakkında yorumlarımı yazmaya başlamadan önce şöyle bir anlaşma yapalım: Ürün fiyatlarını şimdilik sormayın. Ben dışarı çıkabildiğim ilk zaman diliminde son fiyatları öğrenip yazıyı güncelleyeceğim.

8250 rengi Max Factor´ün 2009 Yılbaşı promosyonunda verdiği bir set sayesinde elime tam boy olarak geçti. Rengi zıt siyah değil. İçinde hafif sedefler bulunan koyu fümeye bakan bir renk. Smokey eyes makyajları için uygun olabilir diye düşünüyorum. Gerçektende çok ince bir sedef yapıya sahip. Ne "Ben matım" diyor ne de "Ben sedefliyim."

8234´de tıpkı 8250 gibi ince sedefli yapıda. Göz pınarı ve kaş kemiği aydınlatmaların için uygun bir renk ki bende o zamanlar bunu acemi acemi göz altıma kullanırım niyetiyle almıştım. Baz olarak da kullanmanın mümkün olduğunu öğrenince anladım.

Dokusu güzel bana göre. Ne çok sert, ne de çok yumuşak ne de yağlı -yağlı derken bazı farları elime sürdüğümde bir kayganlık hissediyorum ondan pek yok açıkçası-. Fırça kullanımına bana göre uygun. Diğer farlarımla aynı miktarda toz bırakıyor geride:D Lakin kapatıcılık yada tok bir renk beklemeyin. Opak durması için en az 2 kat sürmeniz gerekiyor... Sıkı bir yapıda. Plastik kapağına rağmen 2 kere yere düşürdüğüm 8250 rengi kırılmadı dökülmedi :D Kapağı hafif çatladı tabi...

Ambalaj? Ürünler üstlerinde şeffaf plastik bir kapakla geliyor size. Kutu yok. Güvenlik bantı var o kadar.
Aplikatör? Herhangi bir aplikatör yok.
Gramaj? Ürünün gramajı konusunda kutu üzerinde bir bilgi yazmıyor ama pan çapları MAC´ten daha geniş. Doğru ölçebildiysem aşağı yukarı 3cm gibi bir çap değerleri var. Yani 1TLden daha büyük boyutları.
Ömür? 36 ay olarak belirtilmiş.
Fiyat? Bu konuda anlaşmıştık ;)

Şahsi fikrim sırf Max Factor´e olan Pavlovsal zaafım nedeniyle bu fara 20 YTL üstü tek kuruş daha vermem. 20 YTL´de zaafım için yani. Fakat bazı yerli markaların fiyatları ve kaliteleriyle kıyaslarsak bence bu fiyatı hak eder diye de düşünmüyor değilim. Karar sizin, standına rastlarsanız bir göz atın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.