1.10.2009

Sorun Cevaplayayım: Okur Soruları ve Cevapları - 2

Evet, ikinci geleneksel Sorun Cevaplayayım köşesi ile karşınızdayım. Unutmayın ki ben bir uzman değilim, sadece kendi çapımda sizlere yardımcı olmak istiyorum. Kesin bir bilgi için lütfen bir uzmana danışın, bu yazdıklarım sadece benim fikirlerim.


Cildi ışıltılı gösteren ve kapatıcılığıda es geçmeyen en güzel fondoten nedir?yardımcı olursanız çok sevinirim..teşekkürler.

CEVAP: Açıkçası en güzel fondöten diye bir kavram çok göreceli, herkese göre en güzel fondöten değişir. Işıltılı olarak Dior ve Chanel'in çok güzel fondötenleri var, onlara bakabilirsin. Bunun dışında ucuz olsun istersen, normal kullandığın fondötene biraz likit aydınlatıcı katabilirsin.

ela gözlüyüm, hangi renkler göz makyajıma uyar? ben siyah eyeliner, bej yada beyaz fardan başka bir makyaj yapmıyorum çekiniyorum renklerden. beyaz tenliyim,açık kahve saclarım var.

CEVAP: Aslında her renk tonunu kullanabilirsin ama verdiğin tanımlara en çok siyah, kahve, gri göz kalemleri gidecektir, özellikle koyu ve acı kahve tonları. Grinin de çok güzel tonları var, INGLOT jel eyelinerlara bakabilirsin. Farlarda ise kahve, yeşil, toprak tonları ve siyah far da yakışabilir diye
düşünüyorum. Aslında ela göze her şey yakışır ya neyse :) bu yazdıklarım benim fikrim yani.


Cildim yaglı,aynı zamanda cok hassas. gece yatarken yüzümü özel temizleyicimle yıkıyorum,fakat sabah yıkadıgımda cok yıpratıyormusum gibi geliyor. özel yıkayıcım dedigim sey yagsız,yaglı cildimi dengeliyor,fakat sabah yıkayınca busefer hassaslıgı tetikleniyormus gibi geliyor. gül sabunu vs tarzı daha hafif birseyle yıkamalıyım dimi sabahları yüzümü? sen kendi fikrini söyle,dermatolog degilim falan deme tamammı :)

CEVAP: Dermatolog değilim ;) Ama ben yerinde olsam, öncelikle bir gece nemlendirici kremi kullanmaya başlarım, uyku sırasında yüzün kuruyor olabilir. Bir de mutlaka bol bol su iç. Bu duruma rağmen sabah kalktığında aynı temizleyici aynı probleme devam ederse, mutlaka değiştir ve daha az kurutacak bir
temizleyici seç bence kendine.


Küçük yag bezecikleri gibi, sivilce de degil birseyler cıkıyor yüzümde.bu yag bezecikleri uzaktan falan gözükmüyor,ama dibime girersen gözüküyor tane tane, onları nası gecirebilecegim konusunda bir fikrin varmı:(gözenek boyutunda ama hafif kabarık böyle :)

CEVAP: Doktor değilim ama bence bunlar "whitehead" denilen minik beyaz noktacıklar. Aynı sorundan ben de zaman zaman yaşıyorum. Çok araştırdım, kolesterol ve genel beslenme, vücuttaki yağ fazlalığından olabildiğini söylemişler. Bunu öğrendikten sonra yediklerime daha fazla dikkat etmeye başladım.
Alınabilecek bir diğer önlem ise göz çevrene sürdüğün kapatıcı, krem gibi ürünleri mutlaka oil-free seçmek, yağsız bir makyaj çıkarıcı kullanmak ve makyajını mutlaka uzatmadan işin bittiğinde çıkarıp göz çevresini havalandırmak.


Cildim yağlı, ve kapatıcı almak istediğimde fondöten tercih edemiyorum çok daha fazla yağlandırıyor..Pudra alıyım desem o da toz gibi duruyor burnumun üstünde, kötü gözüküyor..Sizden pata krem gibi bir kapatıcı ürün önermenizi istiyorum..

CEVAP: Maalesef pata cream tarzı ürünlerle hiç deneyimim yok, denemediğim bir ürünü de tavsiye edemem. Ancak yağsız, renkli nemlendiricileri deneyebilirsiniz. Üzerine de yağsız, şeffaf bir pudra uygularsanız yüzünüz pürüzsüz gözükecektir.

Cildim karma.çok fondoten kullanan biri değilim özel günler dışında. Ama yüzümü yağlandırmadan, maske gibi göstermeden doğal we kapatıcılığı tam bir fondoten arıyorum.

CEVAP: Mutlaka yağsız ve kapatıcılığı düşük bir fondöten tercih edin. Dior, Revlon, Laura Mercier, L'Oreal gibi markalara sorabilirsiniz. Bunun dışında yukarıda tekrarladığım gibi renkli nemlendiriciler de size bir alternatif olabilir.

Göz altlarım mor.beyaz tenliyim.maybeline kullanıorum.max faktörün eraser i de fena diil.sürdükten sonra yarım saatte bir tazelemem gerek kalıyor. hemen uçuyor.bildiğin bi kapatıcı warmı.

CEVAP: Kapatıcı ne kullanırsan kullan mutlaka bir pudrayla üstünden geçip sabitlemediğin sürece kalıcı olmaz. Tavsiyem, krem formunda bir kapatıcı tercih ederek ürünü iyice yayman, yerini bulduktan sonra da renksiz bir pudrayla üzerinden geçmen.

Senden kaliteli yüzde toz toz durmayan bi pudra istiyorum. Eskiden diorun ardı mawi kutulu. Artık üretilmiyor.onu tek başına sürüdğümde fondoten we kapatıcı etkisi yaratıp doğal duruyordu. Artık ne alcağımı bilemiyorum.

CEVAP: Pudranın toz toz durması yüzündeki kurulukla ve sürme yönteminle alakalı olabilir. Altına fondöten, nemlendirici hiçbir şey sürmeden direk yüzüne, kutunun içinden çıkan süngerle uyguluyorsan bu yüzden toz toz duruyor olabilir. Pudrayı mutlaka uygun bir fırçayla ince bir kat olarak sürmek ve altına onu tutacak renkli nemlendirici, fondöten, hiçbiri yoksa normal bir nemlendirici uygulamak duruma çare olabilir. Dior'un bahsettiğin pudrasını hatırlıyorum ama tam adı aklımda değil. O tarz kompakt ürünler Lancome'da oluyor Dior'la aynı ayarda, onlara bir bak istersen.

Kaliteli kalıcılığı tam bir kırmızı ruj arıyorum. Gloss değil ama. Kalıcı istiyorum. Su içtiğimde yemek yediğimde kalmasını istiyorum.?

CEVAP: Bahsettiğin şekilde kalıcılığı olan rujlar şu bilmemkaç saat kalıcı olanlardır. Açıkçası ben içindeki kimyasallardan korktuğum için bu tarz uzun süre kalıcı rujlar kullanmıyorum. Ancak güzel bir kırmızı renk arıyorsan MAC tavsiye ederim ama onda da bahsettiğin kadar kalıcılık yok tabi.

Renkli nemlendiriciler hakkında bilgi almak istiorum. Buğday-açık esmer ten rengindeyim çok kusurlu bi cildimde yok ama şöle aydınlık bi görüntü istiorum. Hanki markayı önerebilirsin??

CEVAP: Renkli nemlendiriciden kastin sadece aydınlatmaksa eğer, Body Shop E vitaminli ışıltılı pembe bir kremi var, çok güzel aydınlatıyor, onu mağazada bir dene olmazsa. Yok sadece aydınlatıcılık değil, kapatıcılık da olsun, hayat bayram olsun :) dersen, ilk aklıma gelenler; Stila illuminating tinted moisturizer, Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer ve Elizabeth Arden Sheer Lights Illuminating Tinted Moisturizer.


Sorularımız burada bitti, bir sonraki seansa kadar hoşçakalın. Sevgiler, Makyaj Çantam.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ben kediye takıldım:) çok şeker yaa
;)
yıldız

idil dedi ki...

süpersin:) cok tesekkürler cevaplar için:)

hevesli bardak dedi ki...

Son cevabına ek olarak renkli nemlendiriciler hakkında iki çift lafım var misade edersen (:

Stila illuminating tinted moisturizer: bunu JustMakeup review etmişti şurda http://just-makeup.net/stila-illuminating-tinted-moisturizer-spf15 yapısını biraz kalın bulmuş. Ben tercih etmemiştim bu yüzden.

Elizabeth Arden Sheer Lights Illuminating Tinted Moisturizer: Ben aldım bundan, hiç yağlandırmayan baya hafif yapılı bişey. Işıltısı bana fazla geldi ama jm'nin fotoğraflarından anladığım kadarıyla Stila'dan daha az.

Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer: Bunu bilmiyorum denk gelirsem denicem aklımda (:

admin dedi ki...

Stila'nınkini bir ara kullandım ben, bana göre fena değil gibiydi ama bu işler kişiden kişiye değişiyor tabi.

elizabeth'inkinin de ışıltısını çok seviyorum aslında yazmayı unuttum ama bir de dior'un var bi tane çok güzeldi, adını unuttum :(

LM süper ama ben yağlı ciltli olduğum için sadece oil-free olanını kullanıyorum.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.