7.10.2009

Rimel {Mascara} Sürme Teknikleri ve Önerileri

Bu hafta bir okurum rimel sürme yöntemleriyle ilgili sorular sordu. Rimel sürmek çok basit gibi görünse de aslında iyi bir görüntü için insanın biraz uğraşması gerekiyor.

rimel nasıl sürülür rimel sürme yöntemleri göz makyajı

Benim önerilerim:

1) Rimel sürmeden önce mutlaka kirpik kıvırıcı kullanın {gözlerinize dikkat edin!}

2) Rimeli sürmeye kirpiklerinizin uç kısmından başlamayın! Fırçayı kirpik dibinize oturtup sağa sola zikzak yaparak yukarı doğru çıkın. Bu, sadece uçların değil diplerin daha çok boyanmasını sağlar ve daha güzel bir görüntü ortaya çıkar.

3) Kirpiklerin birbirine yapışmamasına dikkat edin, aksi halde berbat bir görüntü ortaya çıkar. Bu durum genellikle mascara fırçasındaki fazlalıklardan ortaya çıkar. Engellemek için rimel fırçanızı bir peçeteye hafifçe sürerek fazlasını alabilirsiniz.

4) Bir kirpik tarağı, fırçası veya elinizle kirpiklerde biriken fazla mascarayı mutlaka alın.

5) Mascarayı iki kat halinde, önce uzatan sonra da hacim veren iki farklı ürünle kullanabilirsiniz.

6) Daha dolgun kirpikler için mascara bazı kullanabilirsiniz.

rimel nasıl sürülür rimel sürme yöntemleri göz makyajı

7) Alt kirpiklerinize rimel sürecekseniz fırçayı dik tutarak ufak hareketlerle sürün. Alt kirpiklerin çok rimellenmesi güzel durmayabiliyor.

8) Mutlaka ve mutlaka her akşam rimelinizi iyi bir makyaj temizleyiciyle çıkarın. Baştan savma silerseniz kirpikleriniz zamanla dökülebilir haberiniz olsun.

rimel nasıl sürülür rimel sürme yöntemleri göz makyajı


Görseller: Google Image Search.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.