18.10.2009

MAC Paint Pot Painterly {Far Bazı}


Iraz´a "Ben bu makyaj işinden geçrekten anlamıyorum." diye dert yanıp yardım istediğim de bana gönderdiği mailde "Kötü far yoktur! İyi bir far bazı kötü bir far üzerinde bile harikalar yaratabilir" demişti.

Benim gibi makyajdan bihaber olanlar yine benim gibi far bazının ne olduğu konusunda bir şey bilmeyebilirler. En basit hali şu. Göz makyajımıza başlamadan önce bu bazı sürüyoruz ve böylece farımız biraz daha sağlamlaşıyor ve uçup gitmiyor. Daha profesyonelce açıklaması varsa ne yazık ki bilmiyorum :)

Yana yakıla far bazı aramalarımdan sonra -not: mahalle arası parfümerilerde bulamazsınız...- ilk olarak E.L.F´in far bazını aldım. Tabii MAC aklımı kurcalamıyor değildi.

MAC´a girip far bazı istediğimde bana tenime uyacak renkte bir paint pot verdiler. Paint Potlar bildiğim kadarıyla yüzümüzdeki her alana uygulayabileceğimiz bir ürün.

Bir acemi olsam bile MAC´ın bu ürününü daha çok beğendim. Olay "pahalı olan kalitelidir." görüşünün dışında E.L.F.´in ürünü ne yazık ki tek renk ve stick halde. Lakin gerçekten de böyle bir ürünü denemek istiyorsanız 3.5 GBP + shipping bedeliyle E.L.F.´den alıp benim gibi MAC´ı ziyan etmemenizi öneririm.

İşin hikaye kısmını bırakıp duygusal kısımlarına geçersek:

Ne kadara aldım? 11 Ekim 2009 tarihinde ürünü Bakırköy Capacity MAC`ten 39 TL ye aldım.
Gramajı? 5 gram
Ömür? Ömrü hakkında bir ibare yazmıyor.
Nasıl Kullanıyorum? Conclear fırçasıyla kullanıyorum. Benim karma cilt tipim yüzünden T bölgem dışında kalan yerler kuru. Nemlendirici sürmeden denediğimde gerilmişlik hissettim belki de bana hastır...
Renk? Resimdeki paint pot Painterly rengi.

39 TL fazla gelebilir fakat iktisatçı yanım tutup kullanacağım far, makyaj tazeleme ıvır zıvırları da katınca gerçekten 1-2 ay içinde fiyatını çıkartıcak bir ürün. -Açık açık yazabilirim bu hesabı hiç üşenmem :p-

Makyaj konusunda benden daha bilgili olan okurlara ise şöyle bir soru yönelteceğim:

Siz bu yada muadili ürünleri hangi fırça yardımıyla kullanıyorsunuz veya kullanım konusunda bize tavsiyeleriniz nelerdir?

Sizlerin de fikirleri sayesinde en azından ben ve benim gibi makyaja yeni başlayanlar konu hakkında daha sağlam bilgiler öğreneceğiz. Paylaştığınız fikirler için şimdiden ben ve kendim gibiler için teşekkür ederim.

Sevgilerimle

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben genellikle parmağımı banıp kullanıyorum. Gurur duymuyorum bu yaptığımla ama utanmıyorum da açıkcası;)
Eğer o an gidip elimi yıkamaya üşenmişsem MAC 217 kullanıyorum, herhangi fazla geniş ağızlı olmayan yumuşak kıllı bir blending fırçasını kullanabilirsin sen de. Hiç farketmez;)

admin dedi ki...

ben de acelem varsa JM gibi parmakla, sakinsem Bare Minerals Heal & Conceal brush ile sürüyorum.

ama bildiğim tek şey paint pot'lara tapıyorum!!!

Adsız dedi ki...

bende çok seviyorum bu paint pot'ları painterly zaten olmazsa olmazım ama diğer renklerde çok güzel ben parmakla kullanıyorum :)
benim için farın gözde kalması mücize gibi birşeydir altına baz bile sürsem :( o yüzden benim gözümde en büyük icat fix+ şiddetle tavsiye ederim:)

Roxelanne dedi ki...

ben de yüzük parmağımı kullanarak uyguluyorum ve küçük tampon hareketli yaparak yediriyorum, göz çevrem hemen tahriş olabiliyor o yüzden fırça kullanmıyorum

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

fırça da güzel oluyor ama bence parmakla daha güzel yayılıyor ya :P pp'ler nispeten kuru yapılılar o yüzden parmakla alıp sürmek vücut ısısıyla daha iyi yayılmalarını sağlıyor. illa fırça kullanacaksam 217'nin veya 195'in sephoradan aldığım versiyonunu kullanıyorum. :)

layla dedi ki...

bende tam bu konuyu sormayı düşünürken MAC painterly geldi ekranıma... yağlı bir cilde sahibim ama öyle fışkırır gibide değil...tüm farların altına sürüyorum MAC ımı çoğunlukla kapatıcı fırçam (benefit) bazende elimle ama yine çizgileniyor farlarım yine toplanıyor göz kapağıma hemde tüm markalar NARS, MAC,DİOR vs... vallahi bıktım... beyoğlu MAC takilere sordum çok sürüyorsunuzdur dediler azalttım yine aynı,sorun bende olsada çözmeliyim artık öneri lütfennnnn....

admin dedi ki...

layla sendeki gibi bir sorun ben de olmadı, benim de göz çevrem çok yağlı.

makyaja başlamadan evvel mutlaka temiz yıkanmış cilde başlıyorsun değil mi?

bir de paint pot'un bozulmuş olmasın? ince bir kat sürerek de denemeni tavsiye ederim.

layla dedi ki...

teşekkür ederim yanıt için....sabahları dermatolgumun önerisiyle neostrata ile temizliyorum,sonra göz çevresi hariç nemlendirici ve makyaj...paint point 3-4 aylık galiba... bir ara becerebilirsem resmini çekip gönderirim sabah ve akşam farkını!!!!

s.germain dedi ki...

merhaba,
ben painterly bazı küçük parmak ucumla kullanıyorum, çünkü tiffany d öyle söylemiş :) ve o kadının tecrübelerine güceniyorum parmak ucuyla ama ileri geri değil de yukarı aşağı hareket ettirerek yani silmeden uygulanması gerektiğini söylüyordu... mac concealerlardan sadece studio finishi concelear fırçasıyla uygulanması gerektiğini diğerlerinin yine parmak yöntemiyle uygulanmasını ardından da üzerine hafiifçe benefit powder concelear geçmemeiz gerektiğini söylüyordu ve her söylediği denendiğimde ne kadar doğru olduğunu anlıyorum

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.