19.10.2009

Fruko'nun NYX Alisverisi ve Urun Yorumlari {Cherry Culture Sitesi'nden}

Sevgili Fruko Cherry Culture sitesinden NYX ürünler almış ve aldığı ürünlerin swatch'larını ve yorumlarını üşenmemiş bize aktarmış, bana da noktası virgülüne yayınlamak düşmüş. Çok teşekkürler Fruko, emeğine sağlık!


{Dikkat bu yazı bolca fotoğraf içermektedir, yüklenmesini sabırla bekleyiniz!}


Yaklaşık 2 ay kadar önce CherryCulture sitesinde 20% indirimi görüp de yaptığım alışverişi sizlerle paylaşmak istiyorum. NYX ürünleri ağırlıklı bir alışverişti ve Salı günü verdiğim sipariş bir sonraki hafta Perşembe günü elime ulaştı. Ofis arkadaşımla beraber sipariş verdiğimiz için (shipping dahil) 115 $ civarı bir ücret ödedik ki, bunun neredeyse 20$’ı shipping ücreti. Paketten istediğimiz tekli göz farlarından biri çıkmayınca e-postayla durumu anlattık ve akşamına CherryCulture’dan özür mesajıyla beraber eksik parçanın bize ayrıca yollandığını haber aldık. Paket bize ulaştığında üzerinde içindeki eşyaların bedelinin 20$ olduğunu gösteren bir ibare vardı, bu nedenle de gümrük problemi filan yaşamadık. Bu alışverişten çok memnun kaldım. İleride tekrar sipariş vereceğim bu siteden.

Tek dikkat edilmesi gereken nokta şu; ürünlerin renklerine siteden bakarak karar vermek fazlasıyla yanıltıcı, Google’da ürün adı+swatch yazarak yapacağınız bir aramayla kısa sürede zibilyon tane sonuca ulaşmak mümkün. Renklerin gerçek hayatta nasıl durduğu sizi çok şaşırtabilir :)

Aldıklarıma gelirsek:

NYX Ultra Pearl Mania
1.5$


nyx ultra pearl mania makyaj kozmetik

Toz bir ürün olduğu için kullanırken sorun yaşayacağımı düşünmüştüm ve benim için temel renkler sayılabilecek 4 tanesini aldım. Korktuğumun aksine kullanımı çok kolay çıktı. Ben günlük makyajını fırça yerine elle yapan biriyim, fırçayla çalışmak benim için daha uzun sürüyor. Parmağımın ucuna azıcık döküp göz kapağıma yaydığımda müthiş güzel ve aydınlık duruyorlar, özellikle de “Pearl” rengini gündüzleri devamlı kullanıyorum. Altına baz kullanmadan hiç denemedim, bütün göz altlarıma dökülür sonra ben de gündüz ofiste disko topu gibi dolaşırım diye korktum. Göz farı bazı olarak ELF’in studio stick’ini kullanıyorum ve sabah sürdüğüm glitter akşama kadar dökülmeden gözümde kalıyor.

Swatch’lar ve renklerin isimleri (altlarına baz kullanmadan sürdüm):

Image Hosted by ImageShack.us


NYX Trio Eye Shadow
5.5$


nyx makyaj kozmetik

Renk yoğunluğu güzel ve uygulaması kolay. Tam çantaya atıp acil durumlar için taşımalık bir ürün. Bence ödenilen parayı kesinlikle hak ediyor.

nyx makyaj kozmetik

NYX The Runway Collection 10 Color Eyeshadow Palette
8$


Her rengi olmasa da paletin içindeki 6 rengi devamlı kullanıyorum, özellikle de sağ altta bulunan açık pembeyi. Kahverengi ve lacivert dışındaki tüm renkler kolayca sürülüyor.

nyx makyaj kozmetik cilt bakımı

nyx cherry culture makyaj kozmetik

NYX Single Eye Shadow
3.5$


Benim aldığım “matte white”, adı üstünde mat bir far. Yapısı yumuşacık ve sürümü çok rahat. Hemen renk veriyor ama bir anda zombi gibi bembeyaz yapmıyor, bu açıdan da iyi olduğunu düşünüyorum zira farın yoğunluğunu ayarlamak kolay oluyor.

nyx makyaj kozmetik cherry culture


NYX Jumbo Eyeshadow Pencil
3$


“Milk” tonunu kaş altına aydınlatıcı olsun diye aldım. Sürüşü ve renk verişi muhteşem. Elinizle dağıtınca hafif ve homojen bir şekilde yayılıyor. İnternette sık sık insanların bu kalemleri far altına kullandığını okudum, bu paraya başka renklerini de edinmeye kesinlikle değer diye düşünüyorum.

nyx makyaj kozmetik cherry culture

NYX Girls Round Lip Gloss
2$


nyx makyaj cherry culture kozmetik

Geldik meşhur NYX dudak parlatıcılarına :) Özellikle Vanessa’nın sitesinde bu ürünlere ait yorumları görebilirsiniz. Ben swatch’larına oradan bakıp almaya karar verdim. Tek pişmanlığım bu ürünün diğer renklerinden de sipariş vermemiş olmam. Hastasıyım! Renkleri çok güzel, kullanımı süper rahat ve dudaklarımı kesinlikle kurutmuyor. Bu yaşıma kadar dudak parlatıcılarından nefret ediyordum yapış yapış oluşları yüzünden. Evet, bunlar da yapıları gereği hafif yapışkan ama rahatsız etmiyorlar. Tek sorunu kokusu, limonlu bulaşık deterjanını andıran bir kokusu var ama çabucak geçiyor.

cherry culture alışverişi nasıl yapılır

MILANI Minerals Blush
4.99$

mineral allık cherry culture

Milani’nin pek bir tutulan allığı bu da. İnsanların bu allığı ne kadar sevdiklerini söyledikleri kadar varmış. Yapısı yumuşak ve kolayca renk veriyor. Resimde de görebileceğiniz gibi içinde altın ışıltılar var. Favori allığım olma yolunda hızla ilerliyor :)

cherry culture allık renkleri

4 yorum:

Pell-in dedi ki...

süpper güle güle kullan

defev dedi ki...

güle güle kullan... ben de NYX paletlerinden alıp kuzenime hediye etmek istiyordum. Farlar kalıcı ve renkleri yoğun anladığım kadarıyla.

admin dedi ki...

saolun kızlar fruko güle güle kullansın güzel şeyler almış :)

Adsız dedi ki...

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

@defev: Palet farlar tekliler kadar kalıcı değil diye okmuştum bir yerlerde. Ancak ben bu konuda hiç sorun yaşamadım. Renk yoğunluğu paletin içinde renkten renge fark ediyor. 10'luda kahverengi ve lacivert/mor dışında hepsi de tek sürümde renk veren cinsten. Gönül rahatlığıyla -en azından- kendi aldığım paletleri tavsiye edebilirim.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.