22.04.2011

M.A.C Makyaj Fırçaları {+Workshop}

MakyajBloglari.Com isimli girişimimizi duymayan kalmamıştır sanırım artık. Siteyle ilgili bazı şeyleri henüz oturtamadık (üye bilgileri vs gibi) ancak Hersheyler’in inanılmaz organizasyonu ile MakyajBloglari.Com ailesi olarak MAC’in yer aldığı Maslak Sun Plaza’da HARİKA bir eğitime katıldık!

mac_brush_workshop_16

İzmirden kalkıp gelen ben’i sokakta bırakmayan VespaGirlMakeup ve Karamel {annecik} hanım ile çay içerek başladık günümüze ve sonra kendimizi O CUMARTESİ GÜNÜ BİZE ÖZEL OLARAK AÇILAN, Elca Company Store’a attık. Allahım gözlerime inanamadım, yeni ürünler gelmiş ve nasıl saldırdık anlatamam. Merak edenler olursa -gerçi o ürünler artık kesin tükenmiştir ama- ben aşağıdakileri şu fiyatlarla aldım:


Dazzleglass & Lipglass: 10TL

Far: 10TL

Tartan Tale 3’lü allık seti: 35TL

Tartan Tale 6’lı far seti: 35TL

Clinique Happy Parfüm: 59TL


Şaka gibi değil mi? Emin olun kendimi zor durdurdum, sürekli olarak kafamın içinde “MC şu an bir alışveriş krizi yaşıyorsun, evde kullanmadığın onyüzbinbeşyüz farı düşün, lütfen alma, lütfen alma, ALMA DİYORUM SANAĞĞĞ!” filan diye savaş verdim kendimle.


Alışverişimizi yaptıktan sonra canımızı eğitim salonuna attık ama atarken bizim için özel olarak hazırlanan ikramlardan yuttuk. Yeşilçay ve adaçayi içtim, üç adet browni küpü yedim {diyetisyenim sanırım beni öldürecek} bir-iki tane de kepekli kanepe yedim sanırım, bunlar için kendimi ayrıca cezalandıracağım, {İÇ SES: Pis MC Pis MC!}


Sonra içeri canımı attım, birçok blogger vardı ama çoğu ile tanışmaya vaktim kalmadı çünkü workshop’ı dinleyeyim mi birileriyle mi konuşayım bilemedim.


Ilk kez tanışma fırsatı bulduğum Vespa’ya lojistik desteği ve meslektaşım çıkması sebebiyle sevgilerimi gönderiyorum KALPKALPKALP.


MakyajBlogları kurucu kadrosu Hersheyler {Kıdemli annecik}, Karamel {annecik} ve Marjo {çevirgen} dostlarıma ise beni evimde hissettirmeleri ve her görüştüğümüzde sanki hergün görüşürmüşüzcesine sürdürdükleri muhabbetleri için öpücükler tabii ki!


Shewolf ve Chunli blogdaşları zaten fotoğraflarından hemen tanıdım, muhabbet edemedik {benim zamansızlığım [kendime not: bir dahaki istanbul planında güne erken başla!] ama artık bir sonrakine inşallah}. Ilk kez tanıştığım ve yeni doğum yaptığına inanmak istemediğim fıstık C-belle ile hızlı H&M çıkarması {bak izmir’e yerleşirmisin lütfen!}, HND ile “kooşş çabuk yukarıııı!” laflaşması ve Tubiş’i fotoğraf konusunda üzülerek reddetmem {kusuruma bakma beyb nolur, malum eş meselesi}; o günden aklımda kalanlar. Tanışamadığım tüm dostlara da sevgiler ve özürler, zira o gün sabah 6’da güne başlamak suretiyle enkaz gibiydim, yol yorgunluğunu bilenler noolur halimi anlasın!



İşin magazin kısmını anlatıp meraklarınızı giderebildiysem, ciddi ses tonumu takınıyor ve makyaj fırçaları dersimize geçiyorum {MC Öğretmen Modu +On}!

Öncelikle bir grup makeuplogger olarak biz buraya niye gittik?

MAC’in öngördüğü ilkbahar-yaz bronz makyaj uygulaması ile ilgili bir eğitim almak ve MAC fırçaları hakkında, en çok hangileri gereklidir, sorusuna cevap alabilmek için.

Workshop’ta ne yapıldı?

Modelimize MAC Eğitim Müdürü Hatice Hanım tarafından bronz makyaj uygulandı, fırçalara yer verildi ve bizim önümüze tüm MAC ürünleri serildi! Biz de böylece sizler için her şeyi kurcaladık.


mac_brush_workshop_28

Videolarda sesler çok anlaşılamadığı için {maalesef harici mikrofonlu bir kameram yok} bu kez video çekmedim, yerine size anlatacağım. Aralarda sıralarda karışıklık yapmış olabilirim, farkedenler varsa düzeltsin.

Modelin Makyajı


mac_brush_workshop_20

Adım 1-> MAC Mineralize All Over Lotion ve MAC Fix+ uygulandı. Nemlendiriciyi sürerken MAC 187 uç kısmını bastırmadan kullanıyoruz.


mac_brush_workshop_8

Adım 2 Dudaklar nemlendirildi, MAC Fast Response göz kremi 252 fırça ile uygulandı.


Adım 3 MAC Face & Body Fondöten ve MAC Prolong Wear concealer uygulandı. Fondöten MAC 187 ile concealer ise yamulmuyorsam 222 veya 252 ile sürüldü.


Adım 4 Painterly Paint Pot MAC 217 fırça ile göz kapaklarına uygulandı.


Adım 5 Modelin yüzü kontürlendi, allık ve aydınlatıcı uygulandı.


Adım 6 Kahverengi/nötr tonlarda göz makyajı uygulandı, fluidline & CCB kullanıldı. MAC 239 far fırçası (daha çok renk elde etmek için) , MAC 219 kalem dağıtma fırçası, MAC 266 eyeliner fırçası uygulama sırasında kullanıldı.


Adım 7 Rimel uygulandı, mascara fan brush ile fazlası alındı.


Adım 8 Dudaklar kalemlendi, rujlandı.


Kısaca böyle ama sizle bu eğitimde öğrendiğim bazı önemli ipuçlarını paylaşmak istiyorum. Onlardan da yarın bahsedeceğim, beni izlemeye devam edin anacım!


* * *

Bunun dışında modelin makyajı yapılırken, herkesin aksine ben, yüzümdeki makyajı silip önümdeki ürünlerle sil baştan makyaj yaptım ve çook eğlendim.


Peki ben ne yaptım? :)

- MAC Wipes ile tüm makyajımı temizledim.

- Göz çevreme Prolong Wear Concealer uyguladım.

- Göz kapaklarıma Painterly sürdüm.

- Yüzüme MAC MSF N pudra uyguladım, bir koyu rengi ile de kontürlemeye çalıştım.

- Workshop’tan önce CCO(*) dan aldığım TARTAN TALE allıklardan sürdüm.

-Göz kalemi sürdüm, false lash rimel uyguladım.

- Brow Pencil ile kaşlarımı boyadım.

- MAC Brick red dudak kalemini komple ruj gibi sürdüm.

- En son yüzüme Fix+ sıktım.

Yaptım bunları hehe!


* * *


Workshop sonrasında “KESİNLİKLE ALMALIYIM” listesine eklediklerim:

MAC Brick Red Dudak Kalemi {KALPKALPKALPKALP}

MAC 252 fırça

MAC Lip Conditioner

MAC All Over Lotion

MAC Clear Brow Set


* * *


Lafı çok uzatmadan, çektiğim fotoğrafları sizle paylaşıyorum.




Öpücükler,

MC

14 yorum:

Tuçe dedi ki...

Cennet gibi!

VespaGirLMakeUp dedi ki...

Brick red gerçekten güzel durdu sende... Gerçekten alınmalı...

tubiss dedi ki...

vaaav demek istiyorum süper bir yazı olmuş ben dudağındakinin kalem olduğunu bilmiyordum çok harika olmuştu :) bu arada seninle tanışınca içimden hep Allah'ım makyaj çantamla yanyana oturuyorum dedim heheh :D

ilknur dedi ki...

çok güzel bir organizasyon olmuş yine :) tebrik ediyorum sizleri ve İzmir kızları için de lütfen bir eğitim ayarlayınız şekerler diyorum

Ruhan dedi ki...

gözüm gönlüm açıldı yahu :)

cbellle dedi ki...

canımmm çok memnun oldum tanıştığıma:) keşke daha fazla vaktin olsaydı da talan etseydik başka mağazaları da...inşallah başka bir sefere artık.

p.s. kocaya o gün konuşmamızı anlattım bana verdiği cevap: hayat ucuz olsa nolur ki sen artan parayla daha çok makyaj malzemesi alırsın:=))))))

shewolf dedi ki...

evet senin zamansızlığın bizim zamansızlığımız aynı güne denk geldi :) inşallah bi dahakine kahve eşliğinde hoş sohbetlerimiz olur cnm ..Elca'ya yeniler gelmiş koşşş hihi:)

chunli dedi ki...

:D cok güzel bir gündü sonunda seninle de tanışabildiğimize cok sevindim daha geniş bir zamanda kahve icmeye gideriz hepberaber :D

Ebruli dedi ki...

GÖTÜR BENİ GİTTİĞİN YERE MC:)

sevdanin dünyası dedi ki...

Ah o workshopta ben de olsaydım :)

Makyaj Cantam dedi ki...

yorumlar için çok teşekkür ederim kızlar, umarım hep beraber de gitme şansımız olur :D

Adsız dedi ki...

makyaj çantana bayılıyorum :)

Tugce** dedi ki...

MAC 187 fırçasını hem pudra hem de fondoten için kullanabilir miyiz? Bir de allık fırçası olarak ne önerirsin MC? Teşekkürler..

admin dedi ki...

evet canim kullanabilirsin. allik icin ben genellikle 24SS kullaniyorum:

http://inglot.com.tr/default.asp?L=TR&mid=219&cid=136&uid=1235&acid=73&seccid=136

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.