7.05.2009

Allık Sürme Yöntemleri ve Resimleri

Allık sürümü ile ilgili çok fazla soru alıyorum. Kızlar, allık sürmek kişiden kişiye göre çok fark gösteren bir şeydir. Kimi sadece yanaklarını ortaya çıkarır, kimi tüm yüze uygular, kimi burnuna bile sürer.

Size yol göstermesi açısından en çok kullanılan romantik pembe renkte allık sürümü uygulamalarına yer veriyorum, umarım faydası dokunur.




Üstteki uygulamalarda gördüğünüz gibi, allıklari güldüğümüzde ağız çevresinde şişen kısımdan itibaren yukarıya kadar sürülmüş. Bu, en yaygın kullanılan allık sürme tekniği. Yanakları çok ön plana çıkardığından, yüzü toplu olanlara (misal ben!) tavsiye edilmiyor pek. Ben allığımı sürerken bu şekilde çok aşağı indirmiyorum bu sebeple.

Üst solda gördüğümüz örnekte, yüz toplu olduğundan allıkla ağıza kadar inilmemiş dikkat ederseniz ama yüz bir bronzer ile kontürlenmediğinden hanım kızımız toparlak surata mahkum kalmış! Bence allık rengi de çok yanlış! Geçelim!

Sağdaki çikolata modelimizdeyse yüz kontürlenerek, elmacık kemiklerinden, neredeyse ağzın üst kısımlarına kadar allık uygulanmış. Modelin yüzü zaten üçgen, böylece hatları daha çok ortaya çıkmış. Yakıştırdım şahsen!

Bu örnektekiler (üst solda) benim en çok sevdiğim allık sürme yöntemlerinden birisi! Soldaki resimde, gayet romantik, elmacık kemiklerine uygulanmış allık örneği görüyoruz! Allık sürmek için benim en çok tercih ettiğim bölge bu resimdeki gibidir.

Üst sağdaki resimdeyse, allığın, iyi bir aydınlatıcı ile uygulandığında insana nasıl elegan bir görüntü verdiğini gayet net görüyoruz! Fakat fark ettiyseniz modelin alnına da allık uygulanmış. Bu, benim çok tercih ettiğim bir şey değil.

Yukarıdaki resimler, gayet sade renklerde allık uygulamaları için çok iyi birer örnek. Allığınızın natürel bir ten renginde gözükmesini istiyorsanız bu fotoğraflardaki gibi uygulayabilirsiniz.

Son resimlerimize geldik. Sol üstteki allık uygulaması bence hatunumuzu yaşlı göstermiş. Mm düşündüm de belki kabahat makyajın tümünde, sadece allık renginde değil!

Ve kapanışı Nicole bacıyla yapmak istedim. Sizce de hem allık rengi seçimiyle, hem de sürümüyle, hem de enfes vurgulu yüzüyle 25 yaşında gibi durmuyor mu?

Image credits: Stylelist.

3 yorum:

bir demet feslegen dedi ki...

Hmmm hocam ben, bronzerla yüz kontürleme ve allığı aydınlatıcı ile kullanma derslerini kaçırmışım.. :( Iraz hocam bi tekrar geçsen, sınıfta kalmasak :)
Nicole bacı zaten insan mı, nasıl bir muhteşem yaratık bilemiyorum, o hiç yaşlanmayacak sanırsam :)

admin dedi ki...

Eda'cım nicole bence android : ))))

yüz kontürleme ve aydınlatıcı kullanmak için örnek resimler hazırladım az sonra yeni yazı halinde gireceğim, umarım işine yarar canım..

öpüyorum..

Unknown dedi ki...

güzel bir paylaşım olmuş. teşekkürler

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.