2.12.2009

Sürme İncelemesi {Pastel Kajal Stick + Hashmi Kajal Stick}


Resmi göremeyenler tık tık.

Sürmenin benim hayatımdaki yeri apayrıdır çünkü ilk sürmemle beraber aynı zamanda bana koskocaman bir anı da hediye edilmiştir. (Hikayesini okumak isterseniz buraya alayım sizi.) Bu yüzden ben de size sürmelerimi göstermek istedim :) Aslında ben bunu yazar olduğum ilk günden beri istiyorum fakat bugüne kısmetmiş. Tüm hepsini bir yazıya sığdıramayacağım için 2-3 bölümde incelemek istedim kendilerini.


Resmi göremeyenler tık tık.
Bu yazımda dilim döndüğünce size "kalem sürme" olarak bilinen çeşidin bende bulunan iki ürününü anlatacağım. Resimde gördüğünüz ürünler Pastel Kajal Stick ve Hashmi Kajal Stick.

Kajal Stick yada kalem sürmenin en büyük avantajı herşeyden önce sürülüş kolaylığı. Asla ve asla toz sürmelerin yerini tutamayan bu ürün sürmeye yeni başlayanlar için kolaylık sağlayacak türde. Ayrıca son dakika makyajları için de ideal. Dökülme, dağılma derdi yok. Kalıcılıkları için kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü her sürüşümde değişik bir versiyonla karşılaşıyorum :)


Resmi göremeyenler tık tık.
Resimde 1 numaralı bölümdeki swatchlar Pastel Kajal Stick'e 2 numaradakiler ise Hasmi Kajal Stick'e ait.

Bu tarz kalem sürmeleri kullanmadan önce biraz zeytinyağı yada badem yağı sürüp aceleniz varsa temizleyerek yoksa bekleterek kullanırsanız eğer, bir çok kişinin şikayet ettiği "mum boya" benzetmesinden olumsuz yönde etkilenmezsiniz.

Sürmeye zeytinyağı yada badem yağı karıştırmak, sürme kullanımının başka bir çeşididir. Bu olaya diğer yazılarımda da değineceğim için şimdilik böyle kalsın.

Gelelim fotograftaki harflerin açılımına:
a- Pastel kalem sürmenin üç dört kat hali
b- Tek kat hali
c- Bademyağıyla temas ettiği ilk hali -tek kat-
d- Badem yağıyla temasından sonra bir süre bekleyen hali -tek kat-
e- Hashmi kalem sürmenin bastırarak tek kat sürdüğüm hali
f- Normal sürümde tek kat hali
g- Badem yağıyla temas ettiği ilk hali -tek kat-
h- Badem yağıyla temasından sonra bir süre bekleyen hali -tek kat-

Resimlerde pek belli olmasa da sürme yağ ile buluştuktan sonra eyeliner gibi bir etki bırakıyor. Bu şekliyle dağılması daha kolay oluyor. Eyeliner etkisiyle kullanmak isterseniz gerekli gördüğünüz zamanlarda bir iki damla yağ ile "yumuşatabilirsiniz."

Ben nasıl kullanıyorum?
Yağlı halini göz içine yada üst kirpik dibine uyguluyorum. Üst kirpik dibine uyguladığımda genelde dağıtıyorum ki zaten çok kolay dağılıyor yağ sebebiyle. Asla ve asla alt kirpik dibine/göz içine uygulamıyorum zira akması gayet kolay ve aktığı zaman minik çizgileri doldurmadan edemiyor. Yağsız hallerini üst kirpiğimle göz içi arasına uyguluyorum -tabirini bulamadım şimdi- Bazen de yine yağsız hallerini toz sürme öncesi baz(!) olarak uyguluyorum.

Pastel sürmeyi bana annem almıştı ne kadar süredir elimde hatırlamıyorum bile ve zaten çok sık -hatta hiç!- kullanmıyorum da. Benim tercihim her zaman Hashmi'den yana. Mısır Çarşısından 5 TL ye aldım kendisini. Fiyatını bir kenara bırakırsam artıları Pastel'den çok daha fazla.

Ambalaj? Pastelin ambalajı, Hashmi'ye göre çok daha kaliteli.
Biterse yeniden alır mıyım? Pasteli tabiiki de almam, Hashmi ise zaten rutinim.
Gramaj? Bir bilgim yok :) Pastel daha küt daha tombulken Hashmi daha uzun daha ince resimde gördüğünüz gibi. Uçları kalın olduğu için ben inceltiyorum genelde.
Tavsiye: Hashmi'nin taklidi çok fazla. Ambalajı birebir aynı olup markası farklı olanları da var, ambalajıyla markasıyla aynı olanları da. Alırken açıp inceleme şansınız olmadığı için ambalajında hologram gibi belirleyici şeyler arayın. İçinize sinmeyen aktarlardan da almayın. Ayrıca Hac'dan gelen her Hashmi ne yazık ki Hashmi değildir ve adı sanı duyulmamış ürünlere, sırf sürme diye gözünüzü kesinlikle emanet etmeyin!

Not:Bu kalem sürmeleri piyasada bulunan bir çok kohl pencila alternatif olarak da kullanabilirsiniz.

Sevgiler

Polsera

7 yorum:

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Selamlar, sürme yazısını severek okudum ama maalesef fotograflar görünmüyor. Mozilla firefox kullanıyorum. Acaba sorun bende mi?

nily21 dedi ki...

bu yazı tam zamanında geldi tşk.ler...Sürme olayını çok merak ediyordum..hep denemek istiyorum ancak çok farklı yorumlar duyduğum için elim bir türlü gitmiyor..şimdi buradan cesaretle deneyeceğim..:)

Dominika dedi ki...

güzel yazı..teşekkürler..

Aphraell dedi ki...

Canım fotoğraflar bende de görünmüyor :(

Unknown dedi ki...

super bilgilendirici bir yazı! ellerine saglık..

Polsera dedi ki...

@kahvegibi&Aphraell: Fotografların görünmemesi belki resimleri yüklediğim serverla alakalı olabilir belkide tarayıcınızla alakalıdır her ihtimale karşı resimleri görebilmeniz için flickr a yükleyip adresleri ekleyeceğim yazıya şimdi.
@nilgün: Sürmeyle ilgili 2-3 yazı daha hazırlayacağım dilersen onları da okuduktan sonra denemeye karar ver ama kalem sürmeler gerçektende zahmetsiz ürünler. Denemelerinden sonraki düşüncelerini öğrenmeyi sabırsızlıkla bekleyeceğim ;)
@Hello Kitty: Okuduğun için senin de gözlerine sağlık canım :)

ece dedi ki...

anlayamadığım bir şey var: bu kalem sürmelerin ucu kullandıkça kalınlaşmıyor mu? o zaman da kullanmak zorlaşmıyor mu? :))
bir de piyasadaki badem yağları çoğunlukla paraben içeren kimyasallar. en en masum olanını bulmak gerek sanırım. aynı şey zeytinyağları için de geçerli ama onlar parabenli değil de okside olmuş yağlar. yani bu sürme işi benim için karışık biraz :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.