24.10.2009

MAC Göz Makyajı Uygulaması

mac göz makyajı uygulaması 1


İbreti alem olsun diye derse giderken Iraz'a göndermek için çektiğim göz makyajı fotograflarımı koymak var ya buraya neyse...

Efendim bugün özene bezene makyaj yaptım evden çıkmadan. İstediğim gibi olmadı haliyle. Çünkü benim göz yapım yukarıda gördüğünüz şekilde. Malum an itibariyle ben burada görebileceğiniz kiloda bir oyuncak ayıcığım :P Bu kilom sebebiyle de sanırım göz kapaklarım bu şekilde. Yerim ben onları tombiş tombiş :P
Göz yapısı benim gibi olanlar gayet iyi bilirler ki göz yuvarlağı üzerine hafif bir kalem çekseler bile sanki far sürmüşsün gibi durur. Sürdüğün farın hakkını asla ve asla veremez. Hani gidip bir dünya para verdiğiniz farların gözükebilmesi için gözünüz kapalı dolaşmanız gerekir. Eh bir de benim gibi yanlış makyaj yaparsanız bu ziyan etme olayı daha da artar...


Geçen gün MAC MUAlarına olan kızgınlığım için kendilerine bir şans daha vermeye karar verdim bugün.
En son gidişimde -yazının bundan sonra makyaj101ler içindir- bir kaç kişiye makyaj yapıldığını görmüş ve sormaya çekindiğim için Iraz'a anlatmıştım durumu.


Irazdan öğrendiklerim vesilesiyle far beğenirken derdimi anlattım. "Ben henüz makyaj yapmaya yeni başladım ve kendi göz yapım bana oldukça zor geliyor. Acaba günlük kullanımıma uygun bir makyaj gösterebilir misiniz?" Parası neyse vericem yani o haldeyim artık :) Çünkü bugünki mini dersten sonra öğrendim ki ben video izleyerek bu olayı anlayabilecek yetiye henüz sahip değilim.


mac göz makyajı uygulaması 2


Öncelikle şirin MUA tüm gözüme Mac Paint Pot sürdü. Ardından yine tüm gözüme Expensive Pink'i hafifçe sürdü. Sadece göz yuvarlağımda biraz daha yoğun kullandı. Göz kapağımdaki bu tombişliği "geri itmek için" -aynen bu tabiri kullandı- resimde pembe ile gösterdiğim yere MAC 224 fırça ile gözüm açıkken sağa sola hareketlerle MAC SMUT sürdü. Yine çok hafif bir şekilde kullandı farı. Bundan sonra Buried Treasure Power Point göz kalemi ile resimde mavi ile belirttiğim yere sürüp dağıttı. En son olarak ise göz altıma concelear sürdü ki burada en ilgincime giden kısım bu conceları burnumun kenarlarına kadar uyguladı. Sebebini anlamadım :D Rimeli sürerken minik bir yanlışlıkla göz kapağıma da bulaştırdığı için küt ve sentetik bir fırçayla dağıtıp rötuşladı.



MAC göz makyajı uygulaması


Göz kalemi birazcık yeşil gibi çıkmış ama gece flaşsız fotograflama sonucu resim düzenleme programlarıyla renk ayarlarında oynamak zorunda kaldığım için yeşil gibi görünüyor olabilir. Bir de ben bu uygulamayı yaptırdıktan yaklaşık 2 saat sonra fotografları çekebildim. Renkleri referans almamanızı tavsiye ederim.

İşin en güzel tarafı çok boş oldukları bir saate denk geldiğim için 3 MUA benimle ilgilendi ve hangi renklerle nasıl kombinasyon yaratabileceğimi öğrettiler.

Peki başka neler öğrendim?
Şimdi MAC biraz da bizim gibi acemiler için sadece ders verme sertifikasına sahip MUAlar tarafından uygulanan 90 dakikalık özel dersler veriyormuş(lesson demeyi tercih ediyorlar buna). Ders ücreti an itibariyle 160 TL. Önce yüzünüzün yarısı MUAlar tarafından makyaj yapılıp size gerekli bilgiler öğretildikten sonra diğer yarısının makyajını siz yapıyormuşuz ve yaptığınız hatalar gösteriliyormuş. Bence benim için hoş bir tecrübe olacağını düşünüyorum ve 2 - 3 hafta sonra bu dersi almayı düşünüyorum.

Son olarak:
MAC 224 numaralı fırça: 66 YTL
Buried Treasure Power Point Göz Kalemi: 34 YTL

Eğer yolunuz Bakırköy Capacity MAC'a düşerse büyük bir sabır ve incelik göstererek benimle ilgilenen ve sorduğum tüm sorulara -ki bazıları gerçekten acemicedir kabul ediyorum- en ince detayına kadar cevaplar veren Asuman Hanım'ı bulmanızı tavsiye ederim.

3 yorum:

admin dedi ki...

hayatım ben de bazen burnumun kenarlarına concealer sürüyorum ordaki mor ve yorgun görüntüyü almak için.

ama sana çoook yakışmış güle güle kullan yeni makyaj modelini :)

Polsera dedi ki...

Hiii canım çok teşekkür ederiiim (L) Eh tabii şimdi bunun için bol bol alıştırma yapıyorum :P Başarılı olucam kısmetse:D

Kullandığı conclearı hatırlamıyorum ama sanırım "em" diye başlayan gibi bir ismi vardı concleardan çok fondoten hissi yarattı...

Adsız dedi ki...

ne güzel gözlerin var öyle..

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.