14.10.2009

Flormar Selection Terracotta 2´li Far

Flormar´ın bu ürününü ilk gördüğüm zaman itiraf etmem gerekirse anlamadan bakmıştım bir süre. İlk düşündüğüm yaz geceleri kullanımına daha uygun düşeceğiydi. Tabi ben bunları düşünürken makyajdan zerre kadar anlamıyordum onu da söylemem gerek :)

Farın gramajı 5 gr. Bitmiyor. Bitemiyor. Dilediğiniz kadar sürün bıkana kadar ancak sürekli kullandığınızda bitebilecek türde kendisi. Hatırladığım kadarıyla da herhangi bir aplikatörle gelmiyor ürün.

Yumuşak dokuda. Her ne kadar kendisini yere düşürmüşlüğüm olmasa da çantanıza atıp günlerce hiç zarar görmeden taşıyabileceğiniz bir yapıya sahip.
Bazsız kullandığınızda açık mavi renk çok belli belirsiz bir mavilik bırakıyor. Günlük doğal makyajlar için bu sebepten uygun olabilir. Metalik ışıltıları ise bu yapıdaki farları sevenler için iyi sayılabilecek seviyede. Lakin "ben mat far severim" diyenler değil bu fardan genel olarak bu serinin tamamından uzak durmalı bence. Bazlı kullandığınız da ise renkler alabildiğine mavi ve alabildiğine lacivert... Ve evet alabildiğine parıltılı,ışıltılı... Fırça kullanımına uygun bence lakin fazla toz bırakıyor ardından kutu içinde.

Turuncu yıldız koyduğum renk ise iki farın karıştırılmış hali ve ben o rengi daha çok sevdim açıkçası.

Son olarak bu ürün herhangi bir pan içerisinde değil. Ben başka bir amaç uğruna kendisinden bir miktar kazımıştım(!) gördüğüm sonuç ise kutuya yapıştırılmış halde olduğu.

Artıları? Eğer sevdiğiniz rengini bulursanız ürünün 5 gram olması gerçekten de büyük bir artı. Gece makyajları için sedefli metalik yapısı nedeliyle belki biraz daha uygun. Temizlemesi rahat ve sedef yapısının ince olması nemlendirici ile bile temizleseniz ardında minik sedef pırıltıları kalmamasına imkan sağlamış.

Eksileri? Her ne kadar far paletlerinden çıkan sünger aplikatörleri çok kullanmıyor olsak da yine de ürün içinde bir aplikatör olabilirdi bana göre veya kapağında minik bir ayna. Bunun dışında pek bir eksi görmedim ama kendi şahsi fikrim olarak bana göre biraz ağır kaçtığı için biraz daha ustalaşana kadar gidip alabileceğim bir far değil. Bir de avantaj sağlayan ürün gramajı seyrek kullanımlar için çok büyük bir dezavantaj çünkü son kullanım tarihi 18 ay olarak gösterilen ürün miadını doldurduğunda hala elinizde dolu bir şekilde kalmış olaması muhtemel.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

terecotta ürünlerin pek çoğunun bitmesi bira zuzun sürüyor hakikaten:)bende terecotta far almayı düşünüyordum ve flormarın böyle güzel bir seçeneği olması hoşuma gitti rengide süper görünüyor.peki fiyatı?

Polsera dedi ki...

İşte ben fiyatı konusunda şu an bir yorum yapamıyorum. Çünkü bana hediye gelen bir üründü ama birazdan dışarı çıkıp geldiğimde fiyatını tam olarak yazabilirim :)

Polsera dedi ki...

Evet bugün fiyatını sorabildim :) Şimdi sorduğum 1. parfümeride fiyatı 12,75 iken bir diğerinde 13 TL idi. Sanırım yine bu civarlarda dolaşan bir fiyatı var.

ayşegül18 dedi ki...

renkler harika süperr

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.