23.10.2009

Max Factor Lasting Performance Fondoten



Şimdi yazıya başlamadan önce resimle ilgili aklına başka şey gelenler: İçiniz fesat sizin :)

Max Factor, Long Lasting Performance sıvı fondoten ile bizelere 8 saate yakın kalıcılık ve giysilere bulaşmamayı vaad ediyor. Uzun süre kalıcılığı, parlamayı önlemesi, cilt gözeneklerini tıkamıyor oluşu, doğal görünümü, hassas ciltlere uygunluğu zaten stand görevlilerinden de kolaylıkla öğrenebileceğiniz bilgiler.

Peki bunlar ne kadar doğru?

Bana göre hepsi tamamen doğru. Fakat cilt gözeneklerini tıkamıyor oluşu yada kalıcılığına rağmen kolay temizlenilebilirliği hakkında size %100 garanti veremem. Uygun koşullar yada zorlu şartlar altında denemeye tutmadım henüz ürünü.

Benim fondotenlerde dikkat ettiğim ilk özellik hafifliği. Yüzüme sürdüğüm zaman yüzümde fondoten var gibi hissetmemem gerekiyor. Bu fondoten işte bu yüzden vazgeçilmezim. Diğer ürünlere yan gözle bile bakmam. -Ha kabul ediyorum yaza doğru renkli nemlendirici niyetim var o ayrı-

Cildimi altına nemlendirici sürmediğim halde kurutmuyor. Burun bölgemdeki parlamaya engel olabiliyor. Çok hafif kadifemsi bir doku bırakıyor. Kıyafetlere iddia ettikleri gibi kesinlikle bulaşmıyor. Sabah sürüp akşam varlığını unutabileceğiniz bir ürün bana göre. Klasik makyaj temizleme yöntemleriyle de bana göre gayet rahat çıkıyor. Cildimi yağlandırdığına -karma cilt ne kadar yağlanırsa artık?!- şahit olmuşluğum yok.

Kapatıcılığına gelecek olursak:




Ben elimdeki iki rengi de iki ayrı yerden swatchladım. 1. resim malum bileğimin için. İkinci resim ise 18 yaşıma girdiğimde anlık bir hevesle yaptırdığım sonradan varlığından rahatsız olup deforme ettiğim dövme izimin üzeri. Kurdelenin olduğu yeri bilerek iyi yedirmedim sınır çizgisi belli olabilsin diye. Halka içine aldığım yer bir nebze referans olabilir belki. Yüzümdeki minik çilleri doğal şekilde kapatmak konusunda usta. Renk tonları konusunda size resimdekileri garanti veremem çünkü bu resimleri gerek ışık gerekse makine yönetimim açısından gayet zor bir şekilde çekebildim. Fakat natural beige dediği 106 numara biraz pembe tonuna bakan bir renk.

Çok fazla sorunu olmayan ciltler için önerebilirim. Bittiğinde yeniden alır mıyım? Kesinlikle ve kesinlikle evet!

Ne kadara aldım? Hatırlamıyorum ama bazı online satış sitelerinde 54 TL lerde görünüyor. Ben 1 ay önce 109 numaraya 54 TL vermedim onu biliyorum sadece.
Gramaj? 35 ml
Ömrü? 12 M

Not: Max Factor yaklaşık 1 senedir ambalaj yenilemekte ama bunu bir kere de yapamadılar ne yazık ki. Eski ambalajlarda ürünün kapak kısmı lacivertti yeni ambalajlar siyah kapaklı. Lacivert kapaklı bir ürüne denk gelirseniz her ihtimale karşı aklınızda bulunsun.

1 yorum:

admin dedi ki...

lacivert kapağa dikkat, lacivert kapağa dikkat. :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.