11.12.2010

Kuaförlerin Kullandığı Fön Makineleri

Bugün sizi her genç kızın rüyası bir aletle tanıştırmak istiyorum: profesyonel fön makinesi!. Şeyi hep meraket etmişimdir, hani kuaföre gider saç kestirir fön istemeyiz onlar da şöyle bir kuruturlar ya..Kurutmalarıyla bile saç acaip şekil alır hani. Aynısını evde denersiniz hayatta öyle olmaz şekil almaz saçlar filan.

 Kuaforlerin Kullandigi Fon Makineleri

Geçenlerde ben de isyan ettim, kuaförüme açıkladım durumu, dedim ki “yahu sizin şu makinelerden evde olsa ne sevineceğim” diye derdimi anlattım. Kuaförüm de bana harika bir kıyak yaptı ve benim için kendi kullandığı makinelerden bir tane sipariş etti. X5 Compact olarak geçen bu profesyonel fön makinesini ben kuaförümden 90 liraya aldım, piyasada bulunur mu, daha mı ucuzdur bilemiyorum o yüzden.

Ama bu alete aşık oldum diyebilirim, gerçekten istediğim şeye kavuştum!! Ben normalde saçımı düz fönlemem ama fön makinesiyle şöyle bir ön katlarıma şekil veririm, bazen de kabaran yerlerini düzeltirim. Bu aletle banyo sonrası nemli saçlarımı tersten kurutuyorum, yok böyle bir şey! Saçlarıma tam istediğim gibi hacim veriyor ve şekillendiriyor. En son da şöyle bir uyduruktan ön boynuzlarıma tutuyorum, dümdüz oluyorlar şaka gibi! Yıllarca böyle bir alet almayıp ev tipi saç kurutma makineleriyle süründüğüme yandım resmen!

Yalnız dikkatli olunması gereken tek bir nokta var o da bu aletler çok yüksek ısıda çalışıyor yani doğru kullanmazsanız saçlarınızı hatta kafanızı yakabilirsiniz bu konuda uyarımı yapayım ve sorumluluk kabul etmediğimi bildireyim. Saça uzaktan tutup orta ısıda çalıştırarak kullanmak en güvenli yöntem.

Bugün Izmir’e kış geldi, bu haftasonundan itibaren zorlanmaya başlayacağız galiba bu havalarla. Herkese sıcak ve mutlu haftasonları diliyorum.

26 yorum:

Dennis Satıyor dedi ki...

Bende de 3 yıldır böyle bir fön makinası var, mutlu mesut yaşıyoruz! :)

özlemm dedi ki...

GÜLE GÜLE KULLAN ŞEKERİMM:))
kesinlikle katılıyorum sana benim kardeşim kuaför bende ondan almıştım gerçekten süperrr..

blind assassin dedi ki...

hangi kuaför bu :))))

elif dedi ki...

selam mç...valla aynı şeyleri bende düşünüyordum sonra teyzem kuaför dükkanı işletmeye başlayınca tanıştık bizde profesyonel saç kururtma makinasıyla acaip güzel bişey..:))çok memnunum bende..istanbulda eminönü tahtakalede zaza han var oradan bulabilir istanbulda oturanlar ve ben geçen sene bir tane daha aldım yanlış hatırlamıyorsam 70-75 tl gibi bişeydi :)bende tavsiye ederim herkese bi kurutmakla bile bayaa değişiklik oluyor.ama dediğin gibi ısısı çok yüksek dikkat etmek gerek..
sevgiler:)

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

O kadar fark ediyor mu, biz gerçekten kandırılıyor muyuz ev tipi makinelerle??

We are the Hippies dedi ki...

dışarıda kuaför malzemeleri satan yerler oluyor oralarda bulunabilir bence ama gene aşağı yukarı o fiyata olur ve bence kuaförden almakla daha ucuza getirdiğini düşünüyorum. Onlara daha uyguna geliyordur bence...

güle güle kullan..

hevesli bardak dedi ki...

Benim oda arkadaşımda buna benzer bi makina vardı, arçelik ama yüksek devirli, yüksek sıcaklıkta çalışan ve ön parçası gerçekten düz olan (ön parçanın havayı yönlendirmekteki başarısı da çok önemli). Bi dönem kullandım ben de, fotoğraflara bakıyorum saçlarım hep fönlü gibi ve hacimliymiş o zaman (:

Nasilgiysem dedi ki...

wiiiiiiiiiii!! ben de istiyorum!!!!

gerçi benim makinam da oldukça güçlü, hatta başkasında saç kurutmaya kalktığımda saç kurutma makinalarına hep söverim, bu da ne böyle üfler gibi diye :D
ama böyle bir canavar edinmem lazım sanırım. canım çekti :D

ÇıTıRTı dedi ki...

benim anneannemin banyosunda da buna benzer bir makina vardı ben onu küçükken sihirli sanıyordum :)

makyajblogum dedi ki...

Ben ev tipi makinalarla gayet mutluyum çünkü dediğin gibi kuaförlerin saç kurutma makineleri çok yüksek ısıda çalışıyor, saçlarımı yakmaktan korkarım! benim gibi zaman zaman soğuk fön kullanan biri için hiç uygun değil :)

Adsız dedi ki...

bende ıstıyorum bu makıneden.herkesın akrabası var kuafor almıs fon makınesi :(

meraklıı dedi ki...

evet ya çok güzel gerçekten güle güle kullan mç =) keşke bizde bi yerlerden bulabilsek :(

Eva dedi ki...

Bakuye gelin, her magazada mutlaka vardir bunlardan:D Bence Boynere bakin, kizlar, orda ne kayb etseniz, bulursunuz:D

ilke dedi ki...

izmir'de olanlar için nereden bulabileceğimizi söyleyebilir misin acaba :)

admin dedi ki...

Dennis, aynen valla süper birşeymiş yıllardır eziyet çekiyormuşum:)

özlem, çok teşekkür ederim canım sen de güzel günlerde kullan.

blind assasin, benim kuaförüm, top secret :P :)

elif, aa doğru diyorsun orada kesin bulunur:)

hint kumaşı, valla o kadar farkediliyor, aradaki farkı anlatamam. yıllarca sürünmüşüm arçelik makinemle saçımı fönlicem diye:)

hippilazman, doğru canım haklısın, çok teşekkür ederim.

hevesli, anacım öyle valla, benim saçlarım katlı kesim normal makinelerle kurutunca tepesi ahu tuğba gibi oluyordu şimdi bununla dümdüz şekil alıyor *kalpkalpkalp*

lydia, kesinlikle bir tane edin, boşa geçmiş yıllara yanacaksın :))

çıtırtı, oo desene senin annane aşmış valla süpermiş :)

makeupwithstyle, eğer öyleyse haklısın tabi. bunu kullanırken dikkatli olmak gerekiyor ben ayarlayabiliyorum ama ayarlayamazsan yakabilirsin doğru.

Dolunay, meraklı, valla ben devamlı gittiğim kuaförümden rica ettim benim için alır mısın diye, aldı, parasını da ona verdim. Bence sende kuaföründen iste kesin yardımcı olur.

Güzellik Salonu, aa iyiymiş o zaman :)

ilke'cim ben kendi kuaförümden rica ettim bence hepsi yardımcı olur seninkinden isteyebilirsin, parasını ona veriyorsun o alıyor senin için.

Adsız dedi ki...

Bende 2 yıldır bu saç kurutma makinalarından var ve çok memnunum ..Kuaföre gitmeme hiç gerek kalmadı artık.
İlgilenenler İzmir Konaktaki Tansaşın yanında kuaför malzemeleri satan bir dükkan var . Orada bulabilisiniz.. Ben 2 yıl önce 50 TL ye almıştım..

ÇıTıRTı dedi ki...

büyük ihtimal annemlerin genç kızlık zamanında girmiştir evlerine :)

admin dedi ki...

adsız, süper öneri ve adres için çook teşekkürler.

çıtırtı, oo güzelmiş valla :)

Zeze dedi ki...

Merhaba,

Çoğunluk nereden alabileceğini sormuş, kuaförünüz yardımcı olmazsa porfesyonel saç kurutma makinaları hepsiburada'da satılıyor. http://www.hepsiburada.com/liste/fonsan-sac-kurutma-makineleri/department.aspx?CategoryId=26000912 Watt'ına göre seçiminizi yapabilirsiniz. Ev tipi makinalar genelde 1000 Watt oluyor.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Mç.makinanın kaç watt olduğunu öğrenebilirmiyim?

admin dedi ki...

@tatlıgacı baktım şimdi 2000w yazıyor üzerinde.

caramel macchiato dedi ki...

benim de boyle bir makinem var hepsiburadadan almistim yanilmiyorsam. bayiliyorum kendilerine :)

Adsız dedi ki...

Bende aldım geçenlerde philips'in 2100 Watt'lık çok hoşuma gtti gerçekten herkese tavsiye ederim valla :)

Adsız dedi ki...

merhaba

ben tamda bu ürünü arıyordum ama internette bulamadım birkac kuaföre sordum onlarda bilmiyor..bunu almayı cok istiyorum..rica etsem yardımcı olabiir misiniz :(

teşekkürler

admin dedi ki...

selamlar, ben de maalesef kuaforumun yardimiyla aldim:( etrafinizdaki kuaforlere sorun, onlar yardimci olacaktir.

aleyna kara dedi ki...

daha önce farklı fön makineleri de kullanm fakat yeni aldığım fön makinesinden çok memnunum kuaförümümn tavsyesi üzerine almıştım, v1 modeli diye saçlarım çok sert olmasına ragmen kuvveti yetersiz kalmadı genelde güçsüzlül sorunu yasıyordum fön makıneelerinde,ayrıca renk renk olmasıda çok tarzzz şuan ventosodan memnunum.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.