15.12.2010

2010 Yılı Favorileri {Makyaj}

Blog ilk kurulduğundan bu yana yıl sonu favorileri yapmaya çalışıyorum kendi çapımda. Amatör ilk sene sonu değerlendirmem olan 2008 favorilerim şurada, 2009 favorilerim yarım kalmış ama yine de yapmaya çalışmışım, bu da 2010 favorileri olsun.


2010 Yılı Favorileri
Bu pudrayı sene boyunca elimden düşürmedim. Kışın beyazken kontür yapmak için kullandım, yazın bronzlaşıp NC30 olunca pudra olarak kullandım. Deli gibi kullandım ama bitmiyor, bitmeyecek, çok hafif yapılı ve cilt dostu olduğu için çok seviyorum.

MAC Studio Fix Mascara

2010 Yılı Favorileri

İşte bu yarışın süpriz birincisi oldu. Zoom lash hayal kırıklığından sonra almayı aklıma bile getirmediğim bir ürünken, MAC’de bir MUA’nın bana önerisi ile almış bulundum ve çantamdan çıkaramadım. Aman aman hacim veren veya uzatan bi rimel değil ama tam istediğim kıvamda kirpikleri siyahlaştırıyor, kıvırıyor, tek tek ayırarak tarıyor ve yeteri kadar uzatıyor. Budur!


2010 Yılı Favorileri
İşte bu, bu yılın favorilerindeki tek drugstore ürün! Nereden elime geçti, neden aldım hatırlamıyorum ama kim yaptıysa şu pudrayı allah razı olsun. Bütün sene mor ve uykusuz surat gezen bir insan olarak bu pudraya çok dua ettim. SARI rengiyle yüzümdeki morlukları dengeledi, beni insanlara mutlu ve dinlenmiş gösterdi, büyüksün REVLON!

MAC Blot Powder – Medium

2010 Yılı Favorileri
Bu sene benim için tam bir setting powder kaosu oldu. Birçok ürün denedim, genel olarak da hepsinden memnun kaldım aslında, bir türlü seçemedim. Son olarak MAC Blot Powder’da geçici olarak durakladım, bunun sebebi de yağlı ciltli olmam. Ama tekrar Laura Mercier veya Dr. Hauscka’ya geçebilirim {bir de adını düzgün yazabilsem!}.


2010 Yılı FavorileriSpringsheen 2010 yılında aldığım bir allıktı, aldığım günden beri çantamdan çıkmadı. Bu sene burun farkıyla favori allık ünvanını Style’dan alarak bir tık öne çıktı. Bunun sebebi hem şeftaliye hem pembeye kaçması, joker oldu her tür rujla kullanabildim.


2010 Yılı Favorileri

Geçen yılki gözdelerim olan MAC Smolder ve Estee Lauder göz kalemleri bu sene taçlarını az farkla INGLOT’a devrettiler. INGLOT’un AMC serisindeki siyah göz kalemi hem yumuşak, hem akmaya daha az meyilli hem de simsiyah çünkü!


2010 Yılı Favorileri

Bu ruju çilekten almıştım, çantamın cebinde bütün yıl benimle gezdi. Springsheen allık ile enfes uyumundan dolayı günlük sür-çık rujum olmaya hak kazandı. Kendisine hayatta başarılar diliyorum.


2010 Yılı Favorileri

Her ne kadar içinde bulundurduğu paraben’ler yüzünden beni kararsız bıraksa da ve kendisini MAC Pro Longwear ile dönüşümlü kullanmaya başlamış olsam da, Effacernes’den tamamen vazgeçemiyorum, vazgeçemeyeceğim. 2010 sonunda Pro Longwear’ı keşfettim ama bütün yıla bakacak olursak Effacernes daha ağırlıktaydı özellikle günlük kullanımımda.


INGLOT 408 Lipstick

Bu sene benim için kırmızı ruj + siyah kalem yılıydı. Geçen yılın farlı makyajlarından çok, iddialı ve kuyruklu göz kalemleriyle yılı geçirdim. Eh bu göze kırmızı ruj gider, benim için en iyi kırmızı ruj da halen inglot 408.


MAC Baby Sparks Dazzleglass

 MAC Baby Sparks Dazzleglass

Bu senenin favori dazzleglass’ı Baby Sparks oldu. Kendisi hem günlük açık renk rujların üzerinde, hem de 508 dahil iddialı rujların üzerinde bana eşlik etti. Ikinciyi aldım, bu da bitecek galiba.

Listeye eklemediğim şeyler olabilir, mesela fondöten, renkli nemlendirici, primer, aydınlatıcı.. Bunlarda tam karara varamadım.

Yıl boyu stabil kullandığım bir fondöten olmadı, çok fazla değiştirdim. Kışın hep Dior Forever kullandım, yazın MUFE’ye geçtim, yaz sonu MAC Pro Longwear’cı oldum. Bu yüzden fondötende “işte bu favorim” diyemiyorum ama seneye sanırım bu listede MAC Pro Longwear yer alır.

Aydınlatıcı olarak bu sene NARS Albatross’la fazla uğraşmadım, sanırım sıkılmışım. Yazın çıkan Body Shop Warm Glow MSF’yi ve Hard Candy Moon Glow’umu daha çok kullandım aydınlatıcı olarak.

Primer’de en çok Hard Candy ve Laura Mercier kullandım, ama şu sıralar pek primer sürdüğüm de yok.

Bu sene tanıştığım ve kullandığım andan itibaren benim için OLMAZSA OLMAZ olan Urban Decay De-Slick matlaştırıcı sabitleyici spreyle de sevgili İpek sayesinde tanıştım, benim için 2010 keşfi de bu üründür.

♥ ♥ ♥


ŞİMDİ.. MERAK EDİYORUM... Sizin 2010 makyaj kategorisi favorileriniz neler? Hangi ürünler olmasa bir star (ehem!) olamazdınız? Hangi ürün sayesinde kusurlarınızı kapadınız, hangileri güzelliğinize güzellik kattı? Hangisi sevgilinizin size evlenme teklif etmesine (abartmada sınır yok MC!) sebep oldu, hangi ruj erkekleri peşinizden koşturdu :) ? Bekliyorum MC okurları, pamuk eller klavyelere!

Ister yorum formunda, ister bloglarınızda, ister facebook sayfamda, cevaplarınızı bekliyorum! Bloglarınızda cevaplarsanız bu yazıya link bırakın ki gözümden kaçmasın, ben de okuyayım.

12 yorum:

tubiss dedi ki...

yazıyı okumak pek keyifliydi mc :))
benim favorilerim bu yıl seninki gibi Mac springsheen allık oldu günlük kullanıma çok uygun, en iddialı rujum Mac ruby woo oldu her sürdüğümde ooo fln gibisinden sesler yükseliyordu :)) ve en güzeli de Mac studio fix pudra fondöten sürmek istemediğim zamanlarda yüzümdeki kusurları pek güzel kapattı, bu sene Mac yılım olmuş :)) pek sevdim bu yazıyı ayrıntılı olarak blogda da yer vericem, teşekkürler mc :))

isabel dedi ki...

yazını keyifle okudum.. harika herbiri, merak edip not aldıklarım da oldu :)

benimkilerden bahsetmem gerekirse:

*pudra: mac msf natural light. (yılın keşfidir benim için, eşim ilk sürdüğümde ışıldadığımı söylemişti (:)
*allık: en çok mac peachykeen
*fondoten: hiç sabit kalamasam da en çok ona buna karıştırdığım "illamasqua rich liquid foundation rf105"
*kontür: mac strada (vazgeçilmezim)
*aydınladıcı: mac perfect topping
*rimel: maybelline fuşya rengi olan
*ruj: -tam bir kırmızı bağımlısı olarak -bu yıl "oriflame hollywood" kırmızı ruj yığınımdan öne çıkan oldu :)
*kapatıcı: sisley... devamındaki yazanları unuttum :S
far bazı: ilk ve tek kullandığım ürün olsa da artdeco, benim hayatımı kurtardı!! sürekli akan öğleye kadar durmayan göz makyajımı, akşam bizzat kendi ellerimle evde çıkarma imkanı sağladı :) yılın "minnettarlık objesidir" benim için.. :)

evet kısaca -artık ne kadar kısa olduysa - benimkiler bunlar..
diğer yorumları okumak için sabırsızlanıyorum :)

gönül dedi ki...

ben bu sene far bazını keşfettim sayende, urban decayi kullanıyorum ve çok memnunum,daha önce kalem sürerken bu sene bol bol far sürdüm,renk renk farlar aldım ve acaip mutluyum, en sevdiğim allık flormar 91, en çok sürdüğüm ruj beyu 55 oldu, bu arada yazın yağlı kışın karma olan cildime ve buğday tenime uygun bir pudra önerirsen sevinirim...

fruko dedi ki...

Her zamanki gibi güzel bir yazı olmuş tatlım, ellerine sağlık. Ben de bir makyaj acemisi olarak 2010 yılına ait top-5'imi yazayım. Countdown olsun bari, heyecan katlanarak çoğalsın :P

#5. Shiseido Natural Eyebrow Pencil:
Bunca yıldır kaşlarımı neden boyamayıp çipil çipil gezmişim hiç bilmiyorum Zira benim saçlarım doğal olarak koyu kestane ama kaşlarım hem seyrek hem de açık renktir. Ne simsiyah ne de kızıl yaptı kaşlarımı. Güzel tatlı bir koyu kahve ve süper kalıcı. İstanbul yazında zırıl zırıl terleyerek gezdim, kalkıp mendille silmediğim müddetçe sapasağlam durdu.

#4. Maybelline Dream Mousse Allık:
Çok kalıcı değil ancak kullanımı çok kolay. Akması, kokması, kırılması, tozlanması yok. Rengi de güzel, üstelik de mat. Çantamdan bir bunu bir de füme göz kalemimi çıkartmıyorum zaten.

#3. The Body Shop Toz Yüz Pudrası:
Hafif bir pudraya ihtiyacım var diyerek denemek için aldım. 2 numaradaki favorimle beraber gönlümün sultanı. Bir cilt makyajla bu kadar mı değişir.

#2. The Body Shop Yağsız Dengeleyici Fondöten - SPF15:
Fondöteni geç keşfetmiş bir insanım. Çok fazla marka da denemedim ama en son kullandığım NARS'tan sonra fondötene olan inancım yenilendi. Hafif, orta kapatıcılıkta ve kalıcı. Ben fondöten fırçasıyla sürüyorum ve tek kelimeyle muhteşem duruyor.

#1. Inglot 31T ve EcoTools fırçalar:
İşte bunlar benim 2010 favorilerim. EcoTools fırçalar çok yumuşak ve ürünü fazlaya kaçırmadan tam kararında uygulamaya izin veriyor. Inglot 31T ise başımın tacı, biriciği. Sayesinde eyeliner çekmeyi başardım bu yaştan sonra. Yetmedi gidip bir tane de yedek aldım kendime :)

MC, eğer vaktin olursa bu yazıların oje ve cilt bakım ürünleri versiyonlarını da alabilir miyiz acaba? :)

Adsız dedi ki...

yazın çok güzel olmuş gerçekten benim pek değiştirmediğim (32 yaşında olduğum için artık oturdu makyajım )ürünlerim
kapatıcı maybelline affınıtone 02 natural (6 ay kadar pastel kullandım ama çok yoğun bir yapısı var ve sürerken tırnak arasına kaçması beni sinir etti )
rimel volume express siyah yıllardır vazgeçemedim süperdir kendisi
göz kalemi flormar 501 siyah simli bişey ama hiç akmıyor ama waterprof değil kendisi
ruj maybelline strawberry carats 08
çok doğal ama çok seksi ve muhteşem bir kokusu var başka birşey sürmüyorum sevgiler

Hedonist Queen dedi ki...

Çok seviyorum böyle yazıları :)
Flowerplay ruj ben de almıştım Çilekten, ama kokusu berbat benimkinin.. yapısı, rengi güzel ama kokusu farklı, kullanamıyorum. Seninkinde sorun yok muydu? Çilek'e bir dönem geldi ve o dönem alanların yorumlarını okuduğumda onların da aynı şeyden şikayetçi olduklarını gördüm :(

twinkletgb dedi ki...

ya bu nası güzel bir yazı oku oku doyma =) ya benım favori ürünüm varda neden bu kdr çok anlamadım ama şöyle sıralarım
1.rimel lancome hypnose
2.rouge coco gabriel (harika bir kırmızı)
3.allık sanırım ne varsa surdum benefıt dallas ve mac style
4.dior nude fondoten ve dermalogica renklı nemlendırıcı
5.chanel kapatıcı süper ne yaptıysam vazgecemedım (benefit boıngde fena degıl)
6.benefit dandelion,hoola, favorım enfes sugarbomb yenı aldım budasupermıs :D
7.oje ne bulduysam aldıysam surdum
ya yaz yaz bıtmez benım favoriler :D aa bak allıkta nars orgasm hıc elımden dusmedı dedım ya ben burda noktalıyım harıka yazı kocaman opuyorum cnm =)

Drama Queen dedi ki...

Çok hoşuma gitti okurken, dayanamadım, oturdum blogun başına ben de yaptım bile!:)

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş,
bende kendiminkileri ekliyeyim :
pudra : studyo fix - c.dior forever
allık :elf pink passion - glow
rimel: her sene olduğu gibi hypnose
ruj : revlon nude,mac russian red
kapatıcı : elf studyo

admin dedi ki...

kızlar çok teşekkür ederim katılımınız için, hepsini okudum ve aklıma takılan ürünleri not aldım.

evet cilt bakımı ve oje versiyonunu da hazırlayacağım, bugün cilt bakımı gelir yetiştirirsem :)

@gönül, mac mineralize skin finish natural deneyebilirsin.

Unknown dedi ki...

blogunuza hayranım!bende yeni açtığım blogumda yazdım..

http://kraliceleoparus.blogspot.com/2010/12/2010-favorilerim.html

Fulya Turk dedi ki...

Merhaba,

Blogunun sıkı takipçisiyim :)

Benim en begendigim urunler art deco far bazı ve body shop'un yılbası icin cıkardıgı makyaj setleri idi, body shop'un farları da hic fena degilmiş, daha once denememiştim. Inglot krem eyelinerlardan cok memnun kaldım. Ayrıca 33 yasında kirpik kıvırıcısının ne kadar guzel bir alet oldugunu kesfettim :)

En nefret ettigim urun ise Clarins eyeliner oldu. Shiseido alacakken satıcı surdugunde hosuma gittigi icin Clarins aldım ama cok pisman oldum, kalemin sürümü cok zor resmen kolum agrıdı her seferinde, tepesine az basınca rengi cıkmıyor, cok basınca su gibi akıp gozumu yakıyor, fena bir urun yani..

Yeni yılda da blogunu severek okumaya devam edecegim

Sevgiler

Fulya

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.