17.12.2010

2010 Yılı Favorileri {Cilt Bakımı}

2010 favorilerimden bahsetmeye devam ediyorum, makyaj’dan sonra sıra cilt bakımı kategorisinde. İşte 2010 yılında en çok kullandığım ve bende iz bırakan cilt bakım ürünleri ve kremler vs:

Shiseido Pureness Matifying Day Cream

2010 Yili Favorileri cilt bakımı
Hayatımda gördüğüm en hafif yapılı nemlendiricilerden bir tanesi. SPF koruması yok, su bazlı ve yağsız bir ürün. Sivilce, gözenek tıkanması vb yapmıyor. Yağlı ciltlere çok iyi geliyor ancak biraz pahalı. Aslında bu kategoride ödülü Body Shop Seaweed Day matlaştırıcı nemlendirici’ye de verebilirdim ama Shiseido burun farkıyla öne geçiyor. Yine de bütçeniz yoksa TBS Seaweed’le aralarında çok az fark var, TBS Seaweed’den de aynı şekilde memnun kalırsınız.

Body Shop Body Lotions {Satsuma & Strawberry}

2010 Yili Favorileri cilt bakımı
Yıl boyu vücut kremi olarak bunları kullandım. %50 indirime girdikçe yedekledim. Kokularını çok seviyorum ama keşke biraz daha kalıcı olsalar kokuları.


2010 Yili Favorileri cilt bakımı
Bu ürünü öylesine deneme amaçlı taa ne zamanki bir katalogdan satın almıştım ancak krem gibi yoğunlaşmadan, yağlı ciltleri hafifçe nemlendirip ferahlatma özelliğini çok sevdim. Üstelik bence Oriflame’in Swedish SPA serisi içerik olarak Body Shop Seaweed’e çok benziyor. Bu Face Mist’i de o yüzden çok sevdim, ofiste masamda tutuyor, klimalardan & ısıtmalardan darlandıkça suratıma sıkıyorum.


2010 Yili Favorileri cilt bakımı
Yıl boyunca, kat kat sürdüğüm eyeliner’ları, fondötenleri çıkarmak için bana yine bu cleansing oil eşlik etti ve işini çok iyi yaptı. Bitsin, yine aynısını alırım, o derece memnunum.


2010 Yili Favorileri cilt bakımı
Bahar ve yaz aylarında yüzümü kendisine emanet ettiğim yegane güneş koruyucum. Değiştirmeyi düşünmüyorum şu an için, çok memnunum.

TBS Seaweed

2010 Yili Favorileri cilt bakımı
Body Shop Seaweed Cleansing Gel

2010 yılını, son bir ayına kadar bu ürünle geçirdim. Sene boyunca üç ya da dört adet bitirdim bundan sanıyorum. Çok güzel, hafif, sivilce yapmıyor ve oluşmasını engelliyor, tam karma ve karmadan yağlıya dönük ciltlere uygun, sorunsuz bir ürün. Gerçekten çok severek kullandım sene boyunca. Fakat son 1 aydır Bioderma Sebium serisine geçtim, ama daha yeni olduğundan onu şimdilik bu listeye almıyorum, biraz daha zaman geçsin öyle değerlendireceğim.

Body Shop Seaweed Exfoliance Gel

Yıl boyu kullandığım peeling bu oldu. Hem uygun fiyatlıydı hem de işini iyi yapıyordu, çok memnun kaldım.


Yıl boyunca gece kremi olarak bu ürünü kullandım. Şeffaf, su bazlı, serum gibi bir ürün. Ertesi sabah kalktığınızda mat ama nemli bir ciltle uyanıyorsunuz. Tam parlama sorunu olanlara yönelik. Çok ama çok memnun kaldım.

Body Shop Ionic Clay Mask

Maske denildiğinde aklıma gelen tek ürün bu. Hafta 1-2 uyguluyorum, kadife gibi şeffaf bir cilt bırakıyor ardından. Daha iyisini kendi cilt tipimde, henüz bulamadım.


2010 Yili Favorileri cilt bakımı

Bu yılın süpriz cilt bakımı keşfi benim için Bioderma Sensibio H2O oldu, bu kadar geç keşfettiğime yanarım. Ne yakıyor, ne paraben barındırıyor, saf su gibi nazik bir temizleyici. Severek kullandığım Lancome Eau Micellaire Douceur Express Cleansing Water’ın artık yüzüne bakmıyorum, varsa yoksa Bioderma!

♥ ♥ ♥


Yılın ikinci yarısında lekelerimden kurtulmak için bunu kullandım ve hiç ummadığım kadar iyi bir sonuç verdi, bir tüp bitirdim.

Marks & Spencer White Peach & Almond Hand Nail Cream

Marks & Spencer kartımdaki puanları harcamak için yaptığım Marks & Spencer ziyaretlerimin birinde Peach & Almond serisi ilgimi çekmişti, ay iyi ki de çekmiş almışım, bu kadar kadifemsi, elleri kaşmir gibi yumuşacık yapan bir el kremi olamaz. 2 al 1 öde varken 2 tane almıştım, senenin büyük bölümünde kullandım.


Şimdiye kadar kullandığım en iyi göz kremi bu oldu diyebilirim. Çok ince bir yapısı var ve gerçekten benim gibi patlak gözlü bir insanın göz altları için uygun. Bu kadar zaman kullanmadığıma yanarım, oysa İpek defalarca demişti. Tek eksisi 72 TL’lik fiyatı. Bundan önce Dermalogica total eye care ve Body Shop Vit E. kullanıyordum, artık ikisinin de yüzüne bakmıyorum.

~

Epey uzun bir liste oldu, artık bırakayım yazmayı. Kısaca özetlemem gerekirse, kim ne derse dersin, ben Body Shop Seaweed serisini muhteşem buluyorum. Hele hele 2 al 1 öde’de denk getirirseniz inanılmaz ucuza geliyor ve ürünler yağlı (ama sivilce sorunu olmayan) veya karma ciltlerde muhteşem sonuçlar veriyor. Yılın son kısmında keşfettiğim Bioderma Sebium serisi de çok başarılı aslında onu da yazmak isterdim ama daha kullanalı 1 ay oldu, o yüzden birşey diyemiyorum zira Seaweed’i 2 yıldır kullanıyordum.

Bu senenin olmazsa olmaz ürünü benim için Lancome Huile Eclat oldu. Göz makyajınızı çıkarabilmek için elinizde pamuk hatır hatır hırpalıyorsanız bir şeyler yanlış veya eksik demektir, benim için bu eksik cleansing oil’di ve şimdiye kadar denediğim en başarılı Cleansing Oil Lancome’unki oldu.

Bunlar dışında bu sene yavaştan angi-aging ürünlere karşı da bir duruşa başladım. Favorilerim Biotherm Skin Vivo ve Clinique Repairwear Laser Focus oldu. Bu ürünleri şu an her gün olmasa da önlem olarak kullanıyorum.

Son bir not: Hani hep diyorsunuz ya bana, “sen kolay beğenen birisin” diye, evet öyleyim, sorunlu bir cildim yok çok şükür çünkü. Ama işte öyle bir ürün var ki bu sene benim için 2010 kabusuydu, o da Neutrogena yüz temizleme jeli. Bir dönem merakımdan aldım, almaz olaydım, bildiğin Pril. Hiç yıldızım barışmadı kendisiyle, ona da Makyaj Çantam 2010 en kötü cilt bakım ürünü tacını veriyorum : )


ŞİMDİ.. MERAK EDİYORUM... Sizin 2010 cilt bakımı favorileriniz neler? Hangi ürünler olmasa cildiniz şu halinde olamazdı? Hangi ürün sayesinde cildiniz güzelleşti, hangisi sivilcelerinizden kurtardı? Bekliyorum MC okurları, pamuk eller klavyelere!


Ister yorum formunda, ister bloglarınızda, ister facebook sayfamda, cevaplarınızı bekliyorum! Bloglarınızda cevaplarsanız bu yazıya link bırakın ki gözümden kaçmasın, ben de okuyayım.

23 yorum:

Gamze dedi ki...

Yıl ortasında tesadüfen markafonide Diadermine ürünlerini görmüştüm ve Normal ve karmaya dönük ciltler için (tam ismini hatırlayamadım) arındırıcı köpük, tonik ve temizleme sütünden oluşan bir set almıştım. Şimdiye kadar kullandığım en güzel cilt temizleme setiydi! Öyle iddialı vaadleri olmamasına karşın cildimin parlamasını engelledi, gözeneklerim küçüldü, ufak tefek pütürler yok oldu. Şimdi Gratis'te yine indirimleri sürüyor bu ürünün, herkese tavsiye ediyorum!

Asahhara dedi ki...

Tavsiyeleriniz dikkate alınacaktır. Teşekkürler paylaşım için.

Briss dedi ki...

TBS Seaweed serisi benim de favorim. Temizleme jeli, exfoliator ve serumunu bayılarak kullanıyorum. Kil maskem lancome, memnunum ama bitince onu da seaweed alıcam. Ben haftalık olarak kil maskesi dışında bir de arındırıcı maske kullanıyorum. O da Clarins Aromatic Plant Purifying Mask ve çok memnunum. Nemlendiricim Yves Rocher Hydra specific jel nemlendirici. Göz kremi olarak bu ara good skin deniyorum ama bana yeterli olmadı. Anti aging yaşım geldi yavaş yavaş ama kullandığım tek ürün olay regenerist micro yapılandırıcı krem. Ne kadar işe yarar bilinmez fakat silikonlu yapısı sebebiyle makyajı çok iyi tutuyor.

Adsız dedi ki...

merhaba ,
bıodermamı dermalogıcamı derken şu aşağıdakileri aldım 1-1,5 aydır düzenli kullanıyorum :
sabah dermolgıca specıal cleasıng gel ardından bıoderma senin beğendiğinin yeşil olanı ardından nemlendirici olarak bıderma nemsiz ciltler için(kuru ciltler için değil sivilce yapmadı bende çünkü cildim karma) güneş koruyucusuz adını unuttuğum bişey
akşam gidince dıaderma göz makyajı tem ile gözler temizlenip ardından süperrrr ürün dermalogıca daıly mıcroexfolıant ile yüzüm temizleniyor ve dermalogıca age smart yatmadan sürüyorum
maske vb ürünleri kullanmıyorum yeşil bıodermayıda sayarsak 5 cilt ürünüm var abartmamakta fayda var diye düşünüyorum çünkü 32 yaşındayım ve 10-15 yıl sonra abartmam gerektiği zaman :( işe yaramazlar bence

hevesli bardak dedi ki...

Darphin Overnight Refining Lotion.
Kozmetik blogum olsa bunu uzun uzun yazar öve öve bitiremezdim. Marifeti şu, gözenekleri küçültüyor. Bana yağlanmayı azaltır diye satmışlardı ama esas şahane marifeti gözenekleri küçültmek ve tabii ki matlaştırmak. Üstelik bir gecede farkı görülüyor. Onu da bir yanağıma sürüp diğerine sürmeyerek test ettim. Etkisi de kolay kolay geçmiyor. Böyle.

Unknown dedi ki...

bende yazdım bloğuma cilt favorilerimi

Adsız dedi ki...

bir çok ürün denedim denemeye devam ediyorum ama nedense body shop c vitaminli seri ve olay kuru ciltler için olan seriden vazgeçemiyorum kürkçü dükkanına dönmek gibi benimki :)

fruko dedi ki...

Benim için 2010 yılı cilt bakım favorilerim Salıncakta İki Kişi sayesinde tanıştığım Skin Eternal Hyaluronic Serum ve DMAE Serum ile nereden gördüğümü hatırlayamadığım Desert Essence Scrub. Serumlar ufak kırışıklıklarıma çok iyi geldiler, yazın bile cildim kusmadan kullanabildim. Ben de Salıncakta İki Kişi gibi geceleri yatarken dönüşümlü sürdüm. Cildim gerginleşti ve parladı resmen. Göz altlarımda ve kenarlarında ufak ufak baş gösteren kırışıklıklar belirgin derecede azaldı. Desert Essence Scrub da harika bir şey, cildimde siyah nokta filan bırakmadı. Serumlardan birer tane, scrub'dan iki tane bitirdim bile :) Yedeklerini de aldım, elimdeki nemlendiricim biter bitmez tekrar onlara döneceğim.

Unknown dedi ki...

benim cildim sorunlu karma ve sivilceli bana da nutrogena iyi geldi aslında son dönem favorim oldu ama tabi ciltten cilde farkediyor her ürünün etkisi (:

caramel dedi ki...

Merhaba,

Cok güzel bir post olmus elinize sağlık, ben bir sey merak ediyorum. Su güne kadar 3-5 göz kremi kullandım 2-3 tanesini de bitirme serefine eristim. Ama hic birinde bir fark gözlemleyemedim. Aradaki farkı siz nasıl görüyorsunuz ya da sezinliyorsunuz? Su anda geceleri Roc retinollu goz kremi suruyorum kırısmasın die. Ama esas olarak gozumun altında kuruluktan ve lens takmaktan cekip cekistirilmekten olusmus 3-5 tane cizgiler var. Mesela sen diyorsun ki effacernes cizgilere dolmuyor. Iıh, işte benim effacernes o cizgilere cok fena yerlesiyor ne yapıcagımı bilemiyorum. Gözümün altına sence ne sürmeliyim? Bu mac'in göz kremi nasıl? Bi de patlak gözlülükle kremin bağlantısını anlayamadım ben? :) Yardımcı olursan pek cok sevinirim.

Malumatfurus dedi ki...

MC'cim Neutrogena'nın clean pore wash'u mu bahsettiğin ürün? tipi de Pril'e benziyo zaten:D
Ben Tea Tree serisini kullanıyorum TBS'in ama gözeneklerimde genişleme yaptı temizleyicisi karma cilt tipim var şimdi yeni bi temizleyici arıyorum:( önerin var mı?

elif dedi ki...

gamze diadermine'den bahsetmiş ama benim cildime hiç uymadı :) temizleyicisini kullandım köpük halindeydi, pompalı bi şişedeydi. hiç memnun kalmadım :) kişiden kişiye ciltten cilde göre değişiyor tabi ki.

Binnaz ELERSU dedi ki...

Yazından sonra kesinlikle sensibio h2o alacağım. Waterproof makyajdada etkilimi göz çevrem çok hassas l'occitane Immortelle Göz Makyaj Temizleyicisi kullanıyorum ama çokda bayılmıyorum yeni arayışlardayım.
Temizleme jeli l'occitane Organik Zeytin Ağacı Temizleme Köpüğü bu süper paraben maraben yok sabahları kullanıyorum makyaj çıkarma gücü fazla yok ama.
Tonik: Lush tea three water (eksi yönü paraben içermesi)
nemlendiricim estee lauder daywear plus karma ciltler için olanı.
Yaş 29 oldu anti aging e başlamak lazım bioterm skin vivo dan memnunmusun ? Onunla ilgili bir post hazırlarsan sevinirim :)

nazo dedi ki...

MC'cim sayende TBS Seaweed sersi ile tanıştım 1,5 ay önce. Çok çok memnunum. İşten gelince makyajımı çıkarıp yüzümü yıkamadığım zamanlar oluyor ve rahatsız oluyorum artık. Hemen kalkıp rutin işlemleri yapıyorum ve mutlu oluyorum. Cildimin temizliği de cabası ;) O yüzden teşekkür borcumu ödeyeyim sana. Teşekkürler :))

Yelda dedi ki...

Merhaba,

öncelikle bloğunuzu çok beğendim. Benim bu sene en çok memnun kaldığım ürün serisi Murad Acne Complex Kit oldu. Cildimde tek tük çıkan ciddi sivilcelerin bir daha çıkmasını engelledi. Ayrıca yeni tanıştığım Fresh Line ürünlerinden de çok ümitliyim. Ben de sizi bloğuma (http://www.yeldaninevi.blogspot.com/ ) beklerim . Yorumlarınızı bırakırsanız memnun olurum.

ÇıTıRTı dedi ki...

nilcera okyanus sabunu dr tavsıye ettı ve aldım cıldımı kurutmuyor ama cok ıyı temızledıgını hıssedıyorum bır tek asırı parfumlu olması rahatsız ettı benı

Helly Helena dedi ki...

MC'cim ben de blogumda yayınladım favorilerimi

http://helenascatty.blogspot.com/2010/12/cilt-bakmnda-2010-yl-favorilerim.html

sevgiler..

admin dedi ki...

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim katılımınız için. Hızlıca soruları bir cevaplayayım:



@hevesli bardak, bu ürünü çok merak ettim işte, nasıl kullanıyorsun akşamları mı?

@caramel, benim kriterim gözaltındaki şişlikler, onlara etki eden ürünler benim için iyi göz kremleri. mac fast response gerçekten şişliklere yardımcı oluyor, o yüzden favorim oldu yani.

Effacern'den önce göz kremi uyguluyor ve iyice yediriyor musun? Bir de bazen çok kalın sürülürse dolabiliyor çizgilere, ince bir kat sürmeyi dene derim.

@malumatfurus, Neutrogena Deep Clean bahsettiğim, hiç iyi gelmedi bana. Clinique yeşil seriye bakabilirsin, ben şu an hem onu (işyerimde) hem de Biodermayı (evde) kullanıyorum.

@Binnaz, Skin Vivo'dan bahsetmiştim eski yazılarda bulabilirsin ama kalıcı etki görecek kadar uzun süre kullanmadım. Ama yapı olarak inanılmaz hafif ve kaliteli bir krem.

@nazo, rica ederim sevgiler :)

hevesli bardak dedi ki...

Evet evet gece kullanıyorum, zaten gece kullanılması tavsiye ediliyor. Bir gecede farkını görürsün öyle 6 hafta sabretmeye de gerek yok (:

caramel dedi ki...

Merhabalar,

Cevap verdigin icin tesekkür ederim. Bu tavsiyeyi bi kac sefer daha okuyunca öncesind göz kremi sürüp kullanmayı bi kaç kere denedim ama nasıl olmus die kontrol etmedim malesef bakmam gerek. :)
İnce sürmüorum heralde ben. Bi de daha ince sürmeyi deneyeyim bakalım ne olcak. :)

Bertaberry dedi ki...

Merhaba, ben de 2010 yılı favori ürünlerimi blogumda yayınladım :)Gerçi benimkiler makyaj ürünleri oldu ama son dönemde akne sorununu çok fazla yaşadığım için ona uygun ürünler kullandım.
İşte bu da linki;
http://www.bertasworld.com/2010/12/2010-favori-makyaj-urunlerim/

Beklerim :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Fruko, Skin Eternal serumları nasıl temin ettin bilgi verebilir misin :(

Unknown dedi ki...

Merhaba Fruko, Skin Eternal serumları nasıl temin ettin bilgi verebilir misin :(

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.