13.12.2011

2011 Favorileri {Cilt Bakımı}

Bu listeyi okumadan evvel, değerlendirenin kendi cilt tipine gore ürünler seçtiğini lütfen unutmayın. Tekrar hatırlatmak gerekirse, benim cilt tipim: Karmadan yağlıya dönük, burun ve burun yan bölgesi bol gözenekli, parlama sorunu olan, aknesi pek olmayan ancak siyah noktaya çok yatkın bir cilt. Bariz pis yani :) temizlenmezse pis! : ) 

Bu yılın -benim için- favorilerini açıklamaya cilt bakımı ile devam ediyorum. İşte karşınızda MC’nin 2011 de kendi cilt tipinde en çok randıman aldığı ürünler: 

1. The Body Shop Ionic Clay Mask: Ben normalde yüzüme çok maske uygulayan bir insan değilim. Bu maskeyi de Body Shop indirimleri sırasında uygun bir fiyata düşürüp denemek için almıştım. Cilt tipim yağlı ve parlama sorunu olduğu için bu maskeyi aklıma geldikçe uyguladım. Yaptıktan sonra cildim resmen pırıl pırıl oluyor, bana çok yaradı. Sanki cildimin üst kısmında parlama yapan kirli bir tabaka var da, bu maske onu alıyor. Oldukça uzun soluklu bir ürün, elimdeki birkaç uygulamadan sonra bitecek. Aynısından tekrar alacağım. Fiyatı da indirimsizken 25 civarı birşeydi galiba, kampanyalı yakalarsanız uygun oluyor. 

 2. The Body Shop Seaweed Pore Cleansing Facial Exfoliator: Body Shop’ın paraben içermeyen bu peelingini çok sevdim. Zaten bu Seaweed serisinden üç yıldır alışveriş yapıyorum ve şu ana kadar hiçbir ürününden memnun kalmadığım olmadı. Ne aldıysam beğendim. Sanki Seaweed serisi benim cildim için üretilmiş. Bu peeling’I de yıl boyunca severek kullandım. 

3. Bioderma Sensibio H2O: Bu ürünü uzun sure once keşfedip bu kadar popüler hale getiren benim sanıyorum. O kadar memnun kaldım ki, gerek blogda ve gerek özel hayatımda tüm dostlarıma bu ürünü tavsiye ettim. Artık herkes Bioderma Sensibio H2O’cu oldu. Ve ben o günden bugüne sanırım on galon filan Bioderma Sensibio H2O bitirdim. Bu ürünle tanıştığımdan beri BAŞKA BİR MAKYAJ TEMİZLEYİCİ SATIN ALMADIM. Göz makyajımı, yüz makyajımı bununla temizliyorum, hepsini çıkarıyor. Biraz bol kullanmaya alışığım, çabuk bitiriyorum ama olsun. Direk ikişer ikişer stokluyorum.


 4. MAC Fast Response Göz Kremi: Göz kremi arayışım bu ürünle noktalandı. Benim şu an için aradığım en önemli göz kremi özelliği olan -şiş gözaltlarını azaltmaya yardımcı olma- , bu üründe var. Göz altlarımı da nemlendirmeye yetiyor, ancak şunu belirteyim, göz altını ekstra nemlendirmeyi sevmeyen biriyim. 

 5. MAC Fix+ & Urban Decay DeSlick Sprey: Makyaja başlamadan once yüzüme sıktığım MAC Fix+ artık benim için bir klasik. Nemlendiricinin ağır geldiği insanlardan biriyseniz bazen sadece bu ürünü kullanmak bile yüzü canlandırmaya yardımcı oluyor. Urban Decay DeSlick sprey ise makyaj bittikten sonra makyajınızın parlamadan sabitlenmesine yardımcı oluyor, iyi ki alışveriş yasağından evvel kendime stok yapmışım, maalesef UD Türkiye’de satılan bir marka değil, keşke bir gün gelse ama. {MAC Fix+’a benzer uygun fiyatlı bir ürün arayanlar Oriflame Swedish SPA Sea Algea Facial Mist’I araştırabilir. Onu da aldım ve kullandım, makyaj öncesinde cildi ferahlatmak için uygun, ancak makyaj bitiminde uygulamaya yönelik değil.} 

6. Clinique Solar Smart Güneş Koruyucular: Bu yaz güneş koruyucu olarak Clinique Solar Smart SPF30’dan oldukça memnun kaldım. 50sini bilemiyorum ancak SPF30 olanı yüzde beyaz beyaz kalmıyor, sürekli uygulamada ciltte kabarmalara sebep olmuyor, en azından bende olmadı. Seneye yaz vücut için güneş koruyucumu da bu seriden alacağım.
7. Palmers Cocoa Butter for Stretch Marks: Karın bölgem oldum olası çatlamaya çok meyilli. Daha ilk çatlağıma ergenlik yıllarında sahip olmuştum. Sanırım o zamanlar vücut kremi denen şeyle alakam olmadığı için başladı, bilmiyorum. Şimdi de önlem olarak o bölgeyi sürekli nemli tutmak istiyorum. Vücut kremleri genelde emilip gidiyor, ama Palmers body butter’lar, akşam sürdüğünüzde, sabah hâlâ bölgeyi nemli tutuyor. Var olan çatlaklara karşı birşey yapmıyor elbette, ancak ekstra nem sağladığı için düzenli olarak kullanıyorum. Sürülmesi oldukça ağır bir ürün, margarin gibi, ancak işe yarıyor. 

8. RoC Hydra+ Nemlendirici: Ben bu sene nemlendirici olayında geçmiş senelerin aksine biraz farklı davrandım. Yüzümün kuruduğunu hissetmediğim zamanlarda hiçbirşey kullanmadım, sadece fix+ sürüp çıktım evden. Yazın da güneş koruyucunun altına ayrıca birşey sürmedim. Ancak kuruma hissettiğim zamanlarda da her zaman başucumda olan Body Shop Seaweed Day Cream bana pek yetmedi. Ekstra neme ihtiyaç duyduğumda hep Roc Hydra’yı kullandım ve memnunum. 

9. Bioderma Sebium Foaming Jel: Bu jel Bioderma Sebium serisinin klasik yüz yıklama jeli, karma ve yağlı ciltlere öneriliyor. Sanırım iki büyük galon bitirdim bundan, üçüncüyü de aldım. Bildiğiniz yüz yıkama jeli, ancak oldukça yumuşak temizliyor. Hani bazen başka jellerle yıkadığımızda yüzümüzde fazla bir gerginlik olur ya, işte bu ürünle olmuyor, günlük kullanmaya çok uygun bir jel ve oldukça uzun ömürlü. Büyük boyunu yaklaşık 8 ay kullanıyorum ben, sabah-akşam yüzümü yıkayarak. 

Genel olarak bakmak gerekirse, cilt bakımında artık benim için Body Shop ve Bioderma bir klasik. Body Shop’ın Seaweed, Bioderma’nın ise Sebium serisi benim cildime gerçekten çok yarıyor. Her ürün herkeste aynı sonucu vermeyebilir, cildiniz için doğru ürünleri bulmak aslında sizin cildinizi ne kadar tanıdığınız ile alakalı bir durum. 

2012 yılı içerisinde de La Roche Posay ve Murad markasının cilt bakım ürünlerini denemeyi düşünüyorum, hadi bakalım kısmet, bu liste 2012 sonunda nasıl değişecek hep beraber göreceğiz :) 

Sizin 2011 cilt bakımı jokerleriniz kim? 

Paylaşırken cilt tipinizi de belirtirseniz okuyanlara daha çok yardımı olacaktır!

23 yorum:

Leia dedi ki...

yağlı bir cilde sahibim maalesefki :( diadermine yüz temizleme jeline başladım yeni. Çok da memnun kaldım. Sabah akşam düzenli uyguluyorum gayet güzel de bir kokusu var. Bu bitince neutrogena pembe greyfurt serisini deneyeceğim. Bir de peelingler ile ilgili biraz bilgi verirseniz sevnirim :)

seda dedi ki...

Bende Bioderma ürünlerini seninle tanıdım :) ilk olarak 200 ml Sebium Foaming Jel,100 ml deneme boyu Sensibio H2O kullandım daha bunlar bitmeden en büyüklerinden ikişer tane stokladım :)
Bu sene içinde Mac Fix+ denemeyi kesinlikle istiyorum :)

Adsız dedi ki...

Sensibio´yu bende göz makyajimi temizlemek icin cok seviyorum : ) Benim favorilerim kesinlikle Avene´den bu sene ; )

wahsetin.son.perdesi dedi ki...

cildim karma ve aynen seninki gibi burun ve yanaklarda siyah noktaya çok meğilli, o bölgelerde açık gözenekli.

bu sene vichy purette thermal yüz temizleme kremini kullandım. çok memnun kaldım. gayet güzel temizliyor ve cildimi gerim gerim germiyor.ayrıcaa paraben içermiyor :)
nemlendirici olarak vichy aqualia thermal, çok hafif su bazlı mükemmel bir nemlendiriciydi.benim gibi çok yağlı olmayan genç ciltlere göre tam. ne yazık ki küçücük boyuyla çabuk bitti :(
diadermine yüz kremini zar zor bitirdim, bana yağlı geldi.
bir de avonun salatalıklı bişeysini kullanmış ve çok sevmiştim. hafif nemlendiricilerden hoşlanıyorum sanırım. indirimde çok ucuz olduğu için almıştım. kısmet işte :)


bu arada bu favori ürünler yazılarını zevkle ve merakla okuyorum belirtmeden edemiycem :)

tuguna dedi ki...

MC'cim bu favoriler yazilarini cok keyifle okuyorum, eline saglik. Benim bu sene taniyip sevdigim cilt bakim urunleri kesinlikle Lush'inkiler oldu. Sevecegime hic ihtimal vermiyordum ama ozellikle love lettuce taze mmaskesi ve tonikleri bence cok basarili:) cilt tipim karma-normal ve gozenekli diyebilirim.

Unknown dedi ki...

bioderma TBS la roche posay urunleri de benim jokerlerim

mac fix+ gerçekten kullanmaya cesaret edemediğim bir ürün. içindeki gliserinden korkuyorm sivilceye sebep olur mu diye

Adsız dedi ki...

Sevgili MC, ben de yuzumdeki siyah noktalar icin bir maske kullanmak istiyorum. Daha once bioderma'nin maskesini de denedigini soylemistin. Body Shop'u mu yoksa biodermayi mi onerirsin senin onerine gore baslamak istiyorum. Tesekkur ederim :)

Tannesi dedi ki...

MC'cim, öncelikle Murad ürünlerinden uzak durmanı veya daha detaylı kullanıcı yorumlarını okuduktan sonra denemeni önereceğim. Zira cildinde geri dönüşü zor hasarlar oluşabilir. Bunu sadece kendi deneyimim üzerine söylemiyorum, duyduklarım okuduklarım da çoğunlukla bu yönde. Ayrıca başardıklarına oranla, feci ve gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Yine de farklılıklar olabilir tabii ciltten cilde...
Bir de sorum olacak. Cildim seninkiyle hemen hemen aynı fakat bir farkla; ben akneye yatkınım siyah noktadan ziyade ve izler biraz uzunca süre mor/siyah lekeler halinde kalıyor cildimde. TBS yi denemeyi düşünüyorum ama tea tree serisi bana daha mı uygun olur? Ya da bazı ürünleri tea tree den, bazılarını senin seriden mi alsam? Önerin nedir? Bu sorumu yanıtlarsan çok sevinirim.
Yazı yine çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Benim yeni favorim Murad AHA/BHA peeling. Daha yeni kullanmaya başladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim 2012 için :) Benim cildim hassas ve karma o nedenle her türlü peelingi kullanamıyorum ama Murad haftada bir uygulama ile bana çok iyi geldi.La Roche ürünlerini de zaten uzun zamandır kullanıyorum, zaman zaman ara versem de. Makyaj temizliği için noviderm'in hassas ciltler için olan yağını kullanıyorum ve gayet memnunum ama sensibio'yu o kadar övdünüz ki denemeyi düşünüyorum en kısa zamanda.Bir de bu sene Avene kullanmaya başladım, ondan da memnunum.

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Sevgili MC,

Bu favoriler postları harika oldu, teşekkürler.

Ben de senin sayende H2O sensibio'ya başladım ve çok memnunum. Dermalogica cleasing gel'im bitince de Bioderma'nın yüz temizleyicisine geçeceğim sanırım.

Yalnız şu Fx olayını hala çözemedim. Nemlendirme olayı tamam da, makyajı sabitlemek için kullanamıyorum. Sıktığımda yüzümdeki makyaj bozuluyor. Siz nasıl sıkıyorsunuz, bende mi sorun var acaba :)

sezenyildirim dedi ki...

Merhaba;

Benim cildim yağlı değil hatta karma bile değil galiba. Hiç bir zaman cildimde parlama falan olmaz, hatta zaman zaman yanaklarım kurumuş gibi geliyor bana ama bütün bunlara tezat bir sorunum var ki sivilceye çok yatkınım. Üniversite yıllarından sonra sivilcelerimin sayısı azaldı şimdi tektük çıkıyorlar ama hem çok geç iyileşiyorlar hemde iz kalıyor. Sanırım cildimin böyle manasız bir yapıya bürünmesine de clinique ürünleri sebep oldu. Bielmiyorum tabii emin değilim ama sabunu hariç neredeyse hiçbir ürününden memnun kalmadım. En sonunda ben de dğeiştirmeye karar verince bari biraz doğal olsun dedim, body shop seaweed serisinden gece ve gündüz nemlendiricisi aldım. Kışın yeterli dğeiller bence ama yazın çok memnundum. O sırada şu paraben yazılarını okudum etrafta. Yanlış hatırlamıyorsam bu seride de paraben vardı. Şimdi ürünler bittiği için açıp bakamıyorum tekrar ama uff bunalrda da varmış ben almayayım bari diye düşündüğümü hatırlıyorum.
Ben bu sene iki üründen memnun kaldım, birincisi otacının defne sabunu. Artık yüzümü sadece bununla yıkıyorum. Sabunun içindeki defne parçacıkları peeling etkisi de yaıyor ama sabun herkesin kullanmayı sevdiği birşey değil tabii. Benim jeller ve köpüklerle pek aram yok, sabunu seviyorum. İkinci ürünse Lush'ın Herbalis isimli peelingi. Ciltte yumuşacık bir his bırakıyor, ama ürün bana çok fazla geldi. Haftada iki kere kullanın demişlerdi, ben de iki kere kullanmama rağmen son kullanma tarihinden önce bitirmeyi başaramadım ziyan oldu.
Murad'ı ben de çok emrak etmiştim ama içeriğinde salisik asit (böyleydi umarım adı:)) vardı benim vildim için olanlarda. Salisik asit bana hiç yaramıyor, ben de o akdar para vermeyeyim bari dedim. Şimdi Vichy deneyeceğim snaırım.

Glow Twist dedi ki...

Mc cim ürün yorumların bana inanılmaz yardımcı oluyor, ben bu sene en çok Babe ve Dermalogica kullandım ,2012 de Babe'nin başka ürünlerini keşfetmeyi ve Bioderma'ya geçiş yapmayı planlıyorum, bir de bu aylarda cildime kimyasal peeling yaptırmak istiyorum,son bir şey daha İmedeen'in Derma One serisi cilt bakım tabletlerinden çok çok memnunum, süper birşey herkese tavsiye ederim, bir de yeni yılını şimdiden kutlarım

Geo Recycling dedi ki...

38 yasında olmama ragmen cilt bakımını ciddiye almaya bu sene basladım, ve ilk olarak babe nin urunlerini kullandım, daha sonra goz altı kremi ve gece kremi olarak clarins kullandım. Ama nemlendirici olarak beni en cok memnun eden cok cabuk kuruyan hassas yapıdaki cildimi en guzel yatırstıran 25 tl ye aldıgım rosense nin nenmlendiricisi oldu.. Sensibio H20 yu Aysenur yazıcının sitesinde okudum ve aldım cok memnunkaldım. Ayrıca clarins in goz cevresi maskesini de kullanıyorum. Vucut nemlendiricisi olarakta body shop urunlerini tercih ediyorum. Normalde bacaklarım pul pul olurdu .. Fakat tek çözemedigim bir sorunum var topuklarımdaki kururluk. Çatlak yok ama o kadar kuru ki ne sürsem faydasını görmedim. Önerilerinizi beklerim.. ElifGKduman

Adsız dedi ki...

merhaba,
benim cildim de aynı makyaj çantam'ınki gibi.vichy ürünlerini kullanıyorum( bazen tembellik edip dikkat etmiyorum :(( ),memnunum ama la roche posay ürünlerini de merak ediyorum, hep olumlu yorumlar okudum.ürünlerimin bitmesini ve makyaj çantam kullanırsa yorumlarını bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

herborist tai chi maske çok güzel.bana sephoradan testerlarını vermişlerdi.çok beğenmiştim resmen cildim aydınlanıyodu yaptığımda.almaya gittiğimde kalmamıştı sonrada araya kaynadı alamadım ama almak istiyorum hala :D kuru cildim var ama cilt tipi farketmez sanırım biraz tuzlu fiyatı 145 tl ama değer :))

Adsız dedi ki...

herborist tai chi maske çok güzel.bana sephoradan testerlarını vermişlerdi.çok beğenmiştim resmen cildim aydınlanıyodu yaptığımda.almaya gittiğimde kalmamıştı sonrada araya kaynadı alamadım ama almak istiyorum hala :D kuru cildim var ama cilt tipi farketmez sanırım biraz tuzlu fiyatı 145 tl ama değer :))

Dilek dedi ki...

Merhabalar senin yorumlarına çok önem verdiğim için hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olması açıısndan bioderma sebium jel aldım hem de 1 lt'lik ama bir yerde okudum jel ürünler yüzdeki yağı aldığı için beyne sinyal gidiyormuş cilt daha fazla yağlanma yapıyormuş :( 15 gündür kullanıyorum herhangi bir sivilce yapmadı sende yapmış mıydı

Adsız dedi ki...

Mç'cim, ben Murad'ın Oil Control Mattifier spf 15'ini kullanıyorum. Harika bir makyaj bazı oluyor yağlı ciltler için bence. Denemeye ondan başlayabilirsin. Clarifying Cleanser ve Essential-C Cleanser da güzel. 3 al 2 öde'den faydalanabilirsin.

Briss dedi ki...

Cilt Tipim karma anırım. Akne ve siyah noktaya meyilli değil ama burnum hemen parlama yapar, yanaklar kuru :)
TBS Seaweed serisini ben de severek kullanıyorum. Maske-peeling özellikle çok iyi.
Bu sene yüz temizleme jeli olarak Vichy Essentielles keşfettim ve bayıldım. Bir jel temizleyici peeling gibi prüssüzleştirebilir mi ? EVET!
Fix+ ve versiyonları yerine TBS Vitamin E Face mist önerebilirim. Sabitleyici olarak çok kıyaslayamayacağım ama nemlendirici olarak gayet iyi.

Adsız dedi ki...

Ben bayiliyorum seaweed koleksiyonuna, yaz günleri icin harika bir ürün, nemlendiricisde mükemmel.

Adsız dedi ki...

benim asla asla ve asla vazgeçemeyeceğim aynı anda 3-5 tane alıp stoklamak isteğim harika bi ürün var:clinique turaround skin renewer.bi arkadaşım amerikadan clinique in setini getirmişti bana onun içinde 15ml lik deneme boyu ürün çıktı iyi ki de çıkmış hayatımın aşını buldum.sonra tekin acardan maskesini de aldım.eşim alırken mızıldanmıştı 125 liraya amske mi olur die.2 hafta sonra senin cildin çok güzelleşti demeye başladı dedim varmış maskede bi keramet:)))
bu arada biz gerçekten bodoslama ürün alıyoruz.hiç numune deneme boyu ürün vermek yok.ah bu kozmetikçiler ah

Adsız dedi ki...

Mc cevap ver ya sorularımıza :(

admin dedi ki...

kizlar cok yogunum gec cevaplar icin ozur diliyorum.

@kozmetik deneyimleri, bende problem yaratmiyor.

@adsız, bioderma'nın maskesini denememiştim, belki yanlış söylemişimdir. ben body shop seaweed maskeyi tek geçerim, gerçekten güzel.

@tannesi, ben tea tree serisini pek başarılı bulmuyorum, açıkçası kokusunu sevmediğim için böyle düşünüyor olabilirim. mağazaya gidersen bir kokla, dayanabilirsen al derim :)

@kahvegibi, canım fix'i uzaktan sıkmak gerekiyor, çok yakından sıktığın için oluyor olabilir. bir de sıktıktan sonra kendi kendine kurumasını beklemelisin, elle dağıtırsan o zaman bozuyor makyajı.

@dilek, sebium jel bende hiç ama hiç sivilcelenme yapmadı. eğer yapıyorsa cildine yaramamıştır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.