19.01.2011

MAC Fast Response Göz Kremi

Bu üründen bahsetmeyi aylardır erteliyorum ama artık üşenmeyeceğim gün bugündür :)

MAC Fast Response Göz Kremi’ne hep uzaktan bakardım ama vaatleri iddialı olduğundan çok paye vermiyordum açıkçası. Kremi ilk kez ciddiye almam sevgili İpek sayesindeydi galiba, bildiğim kadarıyla o hep bu ürünü kullanıyordu. Derken ben de M.A.C ziyaretlerimde Fast Response Göz Kremini birkaç kez denedim ve gözlerime inanamadım, bu krem gerçekten aradığım şeydi.

Izmir’e MAC mağazası açılınca hemen saldırdım ve tekrar bir adet MAC Fast Response edindim, elimdeki bitmişti bir süredir alamıyordum. MAC’in bu tarz cilt bakım ürünlerini Türkiye’den almayı tercih ediyorum, üçüncü taraf sitelere ve uzun kargo süreçlerine tazelik/bozulma riski açısından çok sıcak bakmıyorum çünkü.


Zaten hatırlarsanız katıldığım MAC ProLongWear workshop’ında da eğitmenlerimiz özellikle Fast Response kremi uygulayıp tavsiye etmişlerdi. MAC Fast Response göz kreminin mekanizması şu şekilde işliyor, temiz cildinize göz çevrenize (ki ben şiş göz kapaklarıma da sürüyorum) mutlaka tampon hareketle uyguluyor ve etki etmesi için bir süre bekliyorsunuz. Bir-iki dakika diyenler var ama ben genelde makyaja başlamadan evvel sürüp, o sırada giyinip başka işlerimi filan görüp bir on dakika geçiriyorum, sonra makyaja başlıyorsunuz. Şiş/uykusuz gözlerde verdiği sonuçlara inanamayacaksınız, gerçekten bu krem ne yapıyor ne ediyor bilemiyorum ama şiş görünümü azaltıyor.


MAC Fast Response göz kremi ile ilgili yabancı bloglarda çok farklı görüşler var. Kimisi bu krem olmadan yapamayacağını, bu kreme duacı olduğunu yazıyor, kimisi etkisinin psikolojik olduğunu, kimisi sadece torbalara iyi geldiğini, kimisi morlukları da geçirdiğinden bahsediyor. Bana soracak olursanız bu krem iki fazda etkili. Öncelikle gerçekten sürdükten sonraki on dakikalık süreçte şişlerin/torbaların görünümünü azaltıyor. İkinci durumsa, bu kremi düzenli kullandığınızda, bence uzun vadede şişliklerin oluşmasına fırsat vermiyor.

Bir üçüncü durumsa morluk konusu. Ben göz altları, özellikle göz ile burun birleştiği kısmı inanılmaz mor olan bir insanım, zaten bütün bu makyaj blogu meselesinin ilk başlama noktası, “göz altı morluklarımı nasıl gizlerimi” araştırırken oluşmuştu. Bu krem morluklarınızı silmiyor bence çok bir faydası da yok morluklara, bunun uzmanlık alanı kesinlikle o koca şiş kurbaa gözler!!!


Son bir not da ürün formu ile ilgili, hep göz kremi diye bahsediyoruz bundan ama form olarak daha jelimsi, sürer sürmez emiliyor ve geride ferah bir his bırakıyor, kokusuz, yumuşacık, nefis bir göz kremi.


MAC Fast Response bence işini mükemmel yapan çok başarılı bir krem. Söyleyebileceğim tek eksisi 72 liralık fiyatı ama marketten bir şampuanı bile 15 liraya aldığımız şu günlerde bu kadar kaliteli bir kreme verilen bu para pek gözüme batmıyor. Zaten MAC Türkiye mağazalarında üç taksit yaptırabiliyorsunuz kredi kartına. Ürün 15 ML, ben iki gözüme toplamda bir yeşil mercimek tanesi kadar elime sıkıp sürüyorum, yetiyor. Bu şekilde her gün kullanarak yaklaşık 4-5 ay gidiyor bana.

13 yorum:

NAZ dedi ki...

merhaba sevgili MC
okumaya başlayınca gerçekten heyecanlandım.çünkü benimde göz altlarım mor ve devamlı yorgun ifade var :( ama okumaya devam edince bu ürünün mor halkalara faydası olmadığını ifade etmişsin.tatlım sendede aynı sorun varmış ne önerebilirsin peki.nasıl gizlicez bu mor halkaları :((

Sel dedi ki...

Of fiyatı çok fenaymış. Cliniqule kapışır hatta.
Ama ben de çok merak etmiştim.
Makyajdan önce kullanmak, gözlerimi insan boyutlarına sokmak için. :)

Bu arada ben hsbc kart kullanıyorum ve tam hatırlamasam da bana en az 5 taksit yapıldı.
Böyle anlaşmalı bir kaç kartları daha var.

Bu arada cilt bakım ürünlerinden fast response hariç, yağlı ve açık tenli bir insana ne önerirsin?
Prep prime ürünleri,brightening serumları o kadar çeşitli ve o kadar cezbedici ki...

Özge dedi ki...

Ben de kullanıyorum bu göz kremini. Nemlendirmesi harika; ama ben morlukların görünümünü azaltır diye almıştım, onda hiç etkisi yok cidden:(
Bir de şunu gözlemledim: Kapatıcının göz altına birikip çizgi çizgi olmasını bir nebze engelliyor.

seciloc dedi ki...

selamlar,

Morluklarda işe yaramadığını söylemişsiniz ama açıkcası benimkilerde gayet başarılı iş çıkartıyor :)) gerçi alırken bana söylenen göz altı morluklarınızı tamamen geçirmez ama içinde kafein olduğu için morlukları dağıtıp daha düzgün bir göz altına sahip olmanızı sağlar.
ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, çok da memnunum, şişlikler için yorum yapamayacağım, pek şişlik yok bende ama aklımda bulunduracağım mutlaka :)

« Gülay » dedi ki...

Anlattıklarınıza göre gayet güzel bir krem fakat daha benim kullanmama gerek yok bu tarz ürünleri. (yaşım 17de)
Ama beğendiğim bir kenara not alıyorum ve bunu da yazacağım, belki bir gün kendim için veya tanıdığım bir kişi için gerekebilir. Teşekkürler :)

[Not:Daha 1günlük taze bir bloggerım, sizi de bloğuma beklerim :)]

hersheyler dedi ki...

güle güle kullan MC artık senden bol bol MAC postu görücez ^_^ bence de güzel bir krem güle güle kullan
@NAZ ben morluklarla senelerdir uğraşıyorum ters panda olmama milim kalmıştı hatta ta ki bobbi brown eye balm ile tanışana kadar düzenli kullanımla şaheser yaratıyor

emine dedi ki...

yanlış anlamadıysam bu krem saece şiş gözlere ve morluklara iyi geliyor.Oysa ben kırışıklıklar ve kaz ayakları için iyi bir krem arayışındayım(yaş.40)
Bu işimi görür mü yoksa başka ne markalar tavsiye erdersin sevgili MÇ.
Teşekkürler

naz dedi ki...

:) teşekkür ederim sevgili hersheyler..
işlerim pc başında olduğu için daha çok morardı gözaltlarım.yakında evlenicem.sabah uyanınca eşim benden korkacak yoksa :))) önerin için teşekkür ederim.
sevgiyle kal.

admin dedi ki...

sevgili naz, aslında bu kremin morluklara da iyi geldiği iddiaları arasında ama "faydası yok" derken, "bana bir faydası olmadı" anlamadında söyledim, biliyorsun kişiden kişiye çok değişiyor böyle şeyler.

Sel, MACteki MUAlar bu kremi makyaj öncesi tüm yüze bile sürüyorlar, tavsiye etmiyorlar ama özel zamanlarda biz böyle yapıyoruz demişlerdi. Evet banka jokeer vadaa mı ne osuna göre ekstra taksit yapabiliyorlar. Mutlaka MAC Fix, Brighetining Serum, Prep+Prime Primer, Line / Pore filler ürünlerine bak derim hepsi muhteşem!

özge, kesinlikle! zaten kapatıcı altına kullanmak için çok uygun bir krem bu.

seçil, dediğim gibi bende pek işe yaramadı bu konuda. ama muhteşem bir krem gerçekten, artık ben de değiştirmeyi düşünmüyorum.

gülay, sen daha çok gençsin bence de gerek yok :))

hersheyler, babe çok teşekkür ederim valla evet bol göreceksiniz :D

emine, bu günlük bir krem, antiaging amaçlı arıyorsan daha spesifik ürünlere bakmanı öneririm. Clinique Repairview Laser Focus veya Biotherm Skin Vivo gibi.

Adsız dedi ki...

fiyatini ögrenebilirmiyim? cok merak ettim

admin dedi ki...

yazida belirttigim gibi ben aldigimda 72 tl idi.

Melal dedi ki...

sevgili makyajcantam bende göz altı morluklarından muzdarip biriyim aynı senin gibi göz ile burunun birleştiği bölgede bolca morluğu olan ve buna hala bir çözüm bulamamış durumdayım mac'in bu kreminin methini çok duydum ve en kısa zamanda almayı düşünüyorum bu krem az da olsa morlukların görünümünü aydınlatıyor mu yoksa geçenlerde ykm'de önerdikleri biotherm aquasource biosensitive göz çevresi kremi mi alsam???

admin dedi ki...

@melal, aquasource'un göz kremini denemedim, bu ürün daha çok şişlikleri anında indiriyor, morluklarda çok etkisini gördüğümü söyleyemem canım.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.