12.12.2011

2011 Favorileri {Makyaj}

Artık Makyaj Çantam Blog’da geleneksel hale gelen yıl sonu favorilerini açıklama zamanım geldi çattı. Yıl sonu favorilerinden bahsederken genellikle o yıl içerisinde keşfedip, sıkla kullandığım ürünleri seçmeye çalışıyorum, belki benim seçimlerimi siz de seversiniz diye de paylaşıyorum. 2008, 2009 ve 2010 favorilerimi de dilerseniz görüntüleyebilirsiniz.



Bu ürünü zaten bitirmeye oldukça yaklaştım, yakında taze bittiler serisinde karşınıza çıkar. Benim için çok başarılı ve pratik bir ürün oldu. Pudranın pul pul olmasından şikayet edenler, yüze yedirilebilir krem pudra arayanlar, yüzümde bir canlılık olsun ama incecik olsun, suratım kek gibi olmasın diyenler, işte bu ürün sizin için şüphesiz ki düşünüldü! Some Kinda Gorgeous, edindiğim günden bu yana makyaj çantamdan hiç çıkmadı ve günlük olarak kullandım. İnce yapısı, çabucak yüze yedirilebilir olması ve paraben içermemesi en sevdiğim özellikleri! Biter bitmez tekrar alacağım.


Öğleden sonraları parlayan T bölgesi, göz altından sıcakta akıp giden kapatıcı, far bazına rağmen çizgi çizgi olabilen far sahibi iseniz siz de benim gibi yağlı ciltten muzdaripsiniz demektir. Şimdiye kadar abartmıyorum en az 50 tane matlaştırıcı pudra denemişimdir. MAC Blot Powder bu kategorinin açık ara birincisi. Bugüne kadar ondan daha iyi bir transparan+sabitleyici+matlaştırıcı pudra kullanmadım. Burun ve alın bölgeme parlamaları önlesin diye sürüyorum. Far bazı sürüp, far sürmeden once, farımı sabitlesin diye göz kapaklarıma sürüyorum, göz altı kapatıcımı sabitliyorum ve bu ürün İzmir’in ağustos sıcaklarında bile beni yarı yolda bırakmıyor. Sanırım detaylı yorumunu blogda yapmadım, hatırlamıyorum, ama en az 6 aydır makyaj çantamda bu ürün ve bitmek üzere, biter bitmez tekrar alacağım ve bundan sonra başka bir matlaştırıcı pudra denemeyeceğim, o derece memnunum.



MC’nin göz kalemi sorunsalı hiç bitmez, bitemez. Her sene bir düzine siyah kalem alırım. Bugüne kadar çok az kalem gözümde sabit durdu. Simsiyah olmasına bayıldığım, MAC Feline ve MAC Smolder göz kalemleri bile maalesef gözümde akma yapıyor. Ancak, INGLOT AMC Göz kalemi benim gözümde en uzun sure dayanan kalem. Bu sene bundan iki tane bitirdim siyahından. Üçüncüyü de yarıladım. Yine tekrar aynısından alacağım. Her ne kadar MAC Feline gibi “siyahın da siyahı” olmasa da, dayanıklılıkta tek geçiyorum.



Yine blogda size bahsedemediğim bir ürün daha. They’re Real da They’re Real denirken kayıtsız kaldığım ama sonradan dayanamayıp da aldığım bu ürün sanırım mascaraların kraliçesi. Sizi bilmem ama, aslında benim şu ana kadar kullandığım en pahalı mascaralardan biri, ancak gerçekten eşsiz. Kirpikleri HEM hacimlendirip HEM uzatmasına bayılıyorum. Bir ara vakit bulup ayrıntılı yazacağım size bunu. Bu ürünü 2011’in son çeyreğinde kullandım ancak bunu kullandıktan sonra artık elim tekrar başka bir rimele alışır mı bilmiyorum. Çok ama çok memnun kaldım, gerçekten fiyatına sonuna kadar değiyor.



Galiba bu yıl, ilk kez, başka bir marka ruju MAC rujlarımdan daha çok kullandım. Bu ruj gerçekten bir efsane, benim ten/yüz renklerime çok ama çok yakıştı, belki herkeste aynı sonucu vermez bir şey diyemiyorum ama ben BAYILDIM. Bu yıl ne renk makyaj yapsam elim bu ruja gitti. Hem doğal, hem oldukça feminen, hem de bol nemlendiricili. Bir kadın bir rujdan başka ne bekleyebilir ki? Mutfağa gidip ıspanak mı soysaydı yani. Bu ruj benim için bir klasiktir, burada da böylece ilan edeyim. Hani ileride çoluğum çocuğum olup “anne ruju” diye bir kavramı öğrenirlerse, bu rujdan bahsediyor olacaklar, o derece.


Bu sene başında vurulup aldığım NARS’ın kalem gloss serisinde yer alan BAROQUE rengi, benim tam da aradığım parlak vişne rengi. Dudaklarımda vurgu istediğim tüm makyajlarımda sene boyunca bu ruju kullandım. Günlük kullanıma çok uygun gelmeyebilir size ama sizin sürüş tekniğinize gore her ortamda kullanılabilecek bir ruj. Üstelik benim gibi “gloss insanı” iseniz tam da aradığınız ürün olabilir!


Bu fırçalara sahip olduğumdan beri MAC ve INGLOT yüz fırçalarımı galiba hiç kullanmadım. Bu fırçalar benim kullandığım ürün tipleri ile çok başarılı bir performans gösterdi ve bu serideki üç fırçayı da her gün ama her gün kullanıyorum, bir tane ama bir tane bile kıl dökmediler. Fiyat/performans oranı gerçekten çok iyi.



Her gün iki kez gözaltı kapatıcısı süren bir insan olarak {evet bu blog yazarı bir kurbağadır!} fırça ile yedirilen göz altı kapatıcılarından bıkmışken Benefit Boiing ile tanıştım. Parmak uçlarıyla çabucak uygulanan ve iz bırakmayan bu ürün, pratikliği ile gönlümü çeldi. Şimdiye kadar denediğim en zahmetsiz uygulanan, parmakla sürülürken oraya buraya iz yapmayıp çizgileşmeyen bir kapatıcı, severek kullanıyorum.


Yahu bu ürünler iyi hoş da adı bir tuhaf, robot gibi. Neysem, NARS illuminator ailesiyle bu sene içerisinde tanıştım. İlk başta “ay kullanamam pek zahmetli her yerim sim olur” filan diye düşünürken bir bakmışım çantamda her gün illuminator ile geziyorum. Yüzünüze birkaç dokunuşla canlılık katan illuminatorlerin kullanım şekli sizing hayalgücünüze kalmış. Ben bazen makyaj yapmaya, yüzümün her yerine ayrı bir ürün kullanmaya çok üşeniyorum. Öyle zamanlarda yüzüme kapatıcı, pudra ve kalem sürüyorum. Bir adet illuminatörü allık gibi yanaklarıma, far gibi göz kapaklarıma ve parlatıcı gibi dudaklarımın ortasına sürüyorum. Bu yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum, siz siz olun denemeyin. Ama ben yapıyorum işte.


Geçmiş yıllardaki en iyi aydınlatıcı favorim hep NARS Albatross olmuştur ancak Copacabana onu havada karada yener beyler bayanlar.  Hani şu dergilerdeki “keskin yanaklar” olayı var ya. Hah işte, anladım ki o yanaklar hep Copacabana ile yapılıyormuş. Benim için bu ürün açık ara ile “2011’in en iyi aydınlatıcısı”dır.

* * *

Daha yazsam yazarım ama bence on ürün yeter. Dikkat ettim ki allıklardan bahsetmemişim. Kısaca, bu sene içerisinde en çok kullandığım allıklar, MAC Get Away Bronze ve NARS Amour oldu. 12 ayın 6’sında kesin bunları sürmüşümdür. Fondöten sürmem gerektiğinde ise MAC Pro Long Wear tercih ettim ve bu tercihimi de değiştireceğimi düşünmüyorum. Genel olarak 2011 yılında özel zamanlar dışında pek far kullanmadım, bu sene benim için “eyeliner yılı” idi. Far süresim geldiğinde ise sadece MAC kullandım diyebilirim.
Cilt bakımı ve oje favorilerimi de ayrıca yazacağım. 

Peki, bu yıl sizde iz bırakan ürünler neler, benimle paylaşır mısınız? Belki o ürünler benim de 2012’de favori listeme girebilir!

Son not: Bazılarınız “yahu listede bir tane ucuz ürün yok” diyebilir, hemen açıklayayım. Malum, 2011 Nisan ayından itibaren hayatımıza yurtdışından kozmetik alma yasağı girdi. Ben drugstore ürünleri çok ucuz olduğu için dışarıdan bolca alırdım, ancak Türkiyede 30-40 milyona satılan bir drugstore pudrayı alacağıma, ~yirmi lira daha fazla verip daha üst sınıf markaları tercih etmeye başladım.

24 yorum:

Melal dedi ki...

Bende makyaj sabitleme amaçlı hatta bazen tek başınada kullanabileceğim bir pudra arıyorum.
Cildim çok kuru fakat ara ara burun bölgemde parlamalar olabiliyor.
Mac Blot Powder tek başınada kullanılabilinen bir ürün mü bir de kuru ciltlerde pul pul yapma gibi bir durumu var mı?
Sanırım 1 numarada yer alan Benefit'in pudrası tek başına kullanılan bir ürün yani fondöten üzerine kullanmak gibi bir olayı yok.
Uzun lafın kısası bana hangisini önerirsin??:)

bakimblog dedi ki...

aşırı yağlı ve burun bölgesi parlayan bir cildim var. amc köpük fondoten bu sene kurtarıcım oldu :) bir de skindinavia ile tanıştım, iyi oldu :)

luna dedi ki...

Çok güzel yazmışsın, okumaya doyamadım, hep "daha çok, daha çok" diyorum. Keşke top 50 yapsaydın..:)) Benim 1 numaralı allığım, aşkım, balım, herşeyim ILLAMASQUA LOVER..Gerçekten de adı gibi benim için aşık olunacak allık LOVER'dır. Pembe, Şeftali farketmez her makyajda kullanabilirim. Bağımlıyım.

Shelby dedi ki...

Harika bir yazı olmuş. They're Real mascara ve Nars Illuminator benim de favorilerim:)

www.colorante-bea.blogspot.com

Trendsum dedi ki...

Inglot göz kelminden ben de çok memmunum +1 www.trendsum.blogspot.com

Işık dedi ki...

Çok güzel bir liste olmuş. Cilt ürünleri için de bir liste yapabilirsen çok güzel olur. Hatta rujlar, allıklar için fln da listeler yap. Bu listler çok faydalı oluyor. Bu arada BÖ2011 Kadın Bloglarında ilk 10'dasın, kutlarım <3

GoNcha GoNcha dedi ki...

harika bir liste hazirlamissin. 1 numaradaki pudranin kutusu da cok hos, tam Cupcake;)

Cupcake tadinda kalin!

http://gonchagoncha.blogspot.com/

bengbeng dedi ki...

Ben de eylülde Clinique High Gloss rimel almıştım, abartısız ve kıvrık, hafif dolgun, doğal görüntü için harika bence. Estee Lauder'den 2 rimel ve Bad Gal'i denemiştim onu aldığım gün ama daha sürer sürmez mükemmel olduğunu görünce başka bir şey denemeden onu aldım.

Adsız dedi ki...

sigma gırçalarını nerden alıyorsun ?

Melike dedi ki...

Türk bloger olarak bu kadar yabancılaşman çok üzdü beni hiç mi türk markası yok ayıptır :(

Adsız dedi ki...

Ispanak soymak derken? Ispanak soyulan bir sebze değildir:)

Adsız dedi ki...

yılın favorisi max factor false lash effect ve inglot amc likit fondötendi bana MC cim buikisi yüzümde olmadan hiçbir yere çıkmadım buyıl renkli yanaklar yerine kontürlenmiş nude yüz ile gezdim sadece rimelli gözler ,nude ruj, pürüzsüz ten,hiç makyaj yapılmamış sağlıklı ten görüntüsü tüm rengarenk makyajlardan daha asil geldi,sevgiler .. BuSe

Adsız dedi ki...

Çok güzel bi blog fakat cok merak ettim genelde tanıttığın ürünler türk toplumunda normal gelirli ailedeki genç kızın bütçesini fazlasıyla aşar. Acaba reklamlar art niyetlim mi diye düşünüyorum :)

friday dedi ki...

sigma fircalarin Turkiye'ye gelisinde ne kadar kargo odeniyor, muhtemelen agirliga gore degisiyordur ama mini set diyelim mesela hatirliyor musun kargo ucretini MC ?

http://fridayiminlovewithmakeup.blogspot.com/

alexandra ( The girl with broking smile) dedi ki...

türk malları kalite olarak mac ya da bir chanel'e yaklaşırsa hepimiz alırız sanırım. Ben şahsen, kaliteli olmasını tercih ederim. üzgünüm ki bu konuda önce fransa sonra da usa başa baş gider. Vazgeçemediğim yegane marka chanel. coco ruj serisine diyecek laf bulamıyorum, harikalar. Far olarak da mac-coppering ve cranberries favori ötesi ürünlerim. yalnız, rimel konusunda halen aradığımı bulamadım. sizden yeni rimel postları beklerim:) sevgilerimle.

ebr1983 dedi ki...

Bu yıl tanıştığım birçok marka oldu ama genelde cilt bakım ürünleriydi;)makyaj kısmına pek geçemedim;)clınıque 3 step set tam bi fiyaskoydu yüzüme bıraktıklarını maalesef hala taşıyorum.CLARINS vazgeçilmezim oldu diyebilirim özellikle one-step facial cleanser ve daily energizer wake-up booser.Biotherm Zn ile mutlu bir ilişkimiz var;)ve aradığım fondöteni bulmuş durumdayım Lancome Teınt Mıracle.Öpüyorum seni MC ellerine sağlık.kalp kalp kalp;)

pumpkin dedi ki...

Turk toplumunda kendi parasini kazanan, kendi ayaklari uzerinden duran ve bu parayi harcarken de kimseye hesap vermek zorunda olmayan bir kadina hitap ediyor demek ki bu blog... Tahmin edersiniz ki hepimiz ailemizle yasayan genc kiz degiliz, ki blogun sahibi de degil...

Tannesi dedi ki...

Süper bir yazı olmuş MC, ellerine sağlık!
Listedekilerin hepsine bayıldım, en kısa zamanda almak istiyorum.
Drugstore ürünlerle ilgili söylediklerine katılıyorum. Evet bazı uygun fiyatlı ve kalıcı ürünler var ama onun dışındakiler ya kalitesine göre pahalı kaçıyor (dediğin gibi üstüne 20 tl katıp, kaliteli bir ürün almak daha mantıklı oluyor) ya da yeterince iyi ya da kalıcı olmuyorlar...
ayrıca hatırladığım kadarıyla senin 2011 favorilerin arasında yer alacak bir ürün daha var -makyaj ürünü değil ama- üstelik de uygun fiyatlı. Rossmann'ın oje kurutucu spreyine bayıldığını söylemitin. Bir an evvel almak istiyorum ben de.
Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

inglot hacim veren maskarayı denedin mi ? benim dümdüz ve aşağıya doğru kirpiklerim var.ne kadar iyi bi kıvırıcıyla kıvırsam da biçok maskara düzleştirir kirpiklerimi.ama inglot maskara da bu sorunu yaşamadım.hatta kirpiklerim hayvan gibi oldu desem yeridir :)) 3.kutuyu bitirdim şimdi mac aldım ama yine alırım inglotu.fiyatı da uygun 33tlydi sanırım

admin dedi ki...

@melal, blot powderı parlama yaşamamak için tek başına da kullanabilir veya başka bir ürünün üzerine geçebilirsin.

@gamze teşekkürler öneriler için:)

@aytül çok merak ettim :)

@shelby, theyre real gerçekten mükemmel :)

@trendsum, çok başarılı değil mi.

@ışık, yaptım gitti :) çok teşekkür ederimmm

@gonca :)

@bengisu badgal de çok güzel ama theyre real'ı denedikten sonra geri dönemedim pna.

@adsız, sigmabeauty.com sitesinden.

@melike, bunun yabancılaşmakla bir alakası olduğunu düşünmüyorum, sonuçta bu benim kişisel kullandığım ürünler, benim tercihlerim.

@adsız, espri olsun demiştim :S

@buse, false lash effect gerçekten sevdiğim bir rimel :)

@adsız, bunları buraya yazarak nasıl bir reklam yapayım ki? reklam olsun diye yazmış olsam elime ne geçer? Siz bu markaların herhangi bir bloga hiç reklam verdiğini gördünüz mü? ben söyleyeyim hayır. bu markalar viral söylemler ile ünü duyulan, reklama ihtiyaç duymayan markalar.. her şeyde bu kadar artniyet moral bozmaktan başka bir yere varamıyor maalesef.

@friday, ürünleri sepete attıktan sonra hesaplatabilirsin ancak first class ile kaybolma riski olabiliyor.

@alex, aynısını düşünüyorum arada iyi ürünler de çıkabiliyor ama öyle fiyatları yüksek ki ona bu parayı vermek varken başka almayı tercih ediyorum. rouge coco serisi gerçekten çok iyi.

@ebru, bahsettiğin ürünleri hiç denemedim ama merak ettim şimdi :)

@pumpkin, zaten kimseyi memnun etmek mumkin degil.

@tannesi, onu tırnak favorilerimde yazacağım:) teşekkür ederimm

@adsız, yoo hayır denemedim :) not aldım! :D

Adsız dedi ki...

Sevgili makyaj cantam :)
Blogunu sürekli takipteyim. Gerçekten tecrübe edinip denediğin şeyler olduğu için çok daha güvenilir öneriler oluyor. Ya da bazen hiç bilmediğimiz ürünlerden bahsediyorsun. Çok teşekkürler.

Ben de size yıllardır kullandığım ve bence, ÇOK İDDİALIYIM Kİ; BUNU KULLANAN KİŞİNİN BAŞKA BİR GöZ KALEMİ ALMAYACAĞINA YÜZDE YÜZ EMİNİM :) Önereceğim göz kalemi markası; CHANEL - LE CRAYON YEUX - RENK= BERRY - 58 Numara. Bu göz kalemini gidin bir mağazadan (Sephoralarda var) gözünüz kapalı alın. Ve bir daha başka hiçbir göz kalemine yan gözle bile bakmayacağınıza o kadar eminim ki. Gerek yapısı gerek rengi muhteşem. Tabi başka renkleri de var. Ama BERRY bence en muhteşem rengi. Bunu şuan önerirken bile ya insanlar dadanır da stoklarda kalmazsa diye endişelenmiyorum desem yalan olur :)) Ama çok çok beğenileceğine ve vazgeçilmeziniz olacağına eminim.Bende kim gördüyse herkes çok beğendi. Mutlaka denemelisiniz. Linkini de vereyim. Ama görmeden anlayamazsınız :)

http://www.superkozmetik.com/urunler/urun/Chanel-Le-Crayon-Yeux-No.-58-Berry-1g-04065380202

Yeni yılda hepinize mutluluklar diliyorum. Sevgilerimle, OLCAY

Adsız dedi ki...

Merhaba MC,

Hanı su en cok kullandıgın rujun numrasını veya ısmını alabılır mıyım acaba? anane ruju olacak Chanel ın..

Adsız dedi ki...

benim bu seneki favorim m.asam ın vinolift magic finish adlı ürünü fondotenle nemlendirici arası bi ürün.lipozom tekn.ile üretildiği için ton sorunu yok çünkü tek renk her cilde uyuyor.cildi doğal pürüzsüz ve yumuşacık bırakıyor.ben eczacı olduğum için kendi eczanemden aldım satış fiyatını tam olarak bilemiyorum ama sanırım 70-80lira civarındadır.ben günlük ürün olarak kullanıyorum gece makyajında hafif kalabilir.

Adsız dedi ki...

tavsiyelerinizi severek okuyorum,ancak ürünü almak isteyipte alamayınca cok kötü oluyor:( şu çok övdüğünüz benefit some kinda gorgeous pudraya bakmaya gidip 85 tl oldugunu görmek:( ne kadar pahalı oyle, o kadar eder mi?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.