21.12.2011

2011 Favorileri {Tırnaklar}

Favori yazılarımın sonuna yaklaşırken, bugünkü konumuz, TIRNAKLAR! 2011 benim için oje yılı oldu, bu sene boyunca ojesiz geçirdiğim zaman oldukça azdır herhalde. Hayatım çok yoğunlaşırsa bazen oje sürecek bile vaktim olmuyor ama genelde bu zamanı bulmaya çalıştım. Gelelim favorilere:

1. Essie Bone Chilling Oje

Bu oje benim için eşsiz bir yaz ojesi oldu. Malum, yazın -neredeyse- 6 ay sürdüğü bir şehirde yaşıyorum ve genelde yazları istemesem de bronzlaşıyorum. Bronz tene beyaz ojeyi çok ama çok yakıştırıyorum. Genelde opak beyazları fazla sevmem tırnakta ama Bone Chilling o kadar güzel ki! Ne tam opak, ne de tam şeffaf, tam istediğim beyaz! Tek problemi sürerken biraz çizgi çizgi olması!


2. Pastel  Oje 

Bu oje, Chanel trendleri için uygun bir alternatif oldu ve kalite olarak gerçekten fiyatına kıyasla çok çok iyi bir ürün. Joker ojelerimden birisi oldu, ucuz olduğu için birkaç tane aldım, rahatça kullanıyorum. Uygun fiyata bu köstebek rengi arayanlar için birebir. Bu arada köstebek rengini birçok marka çıkardı, ama bence Pastel’in tonlaması hepsinden daha iyi. Bu sene içinde onlarca kez sürdüm bu ojeden.

3. Oversa Aseton 

Bu asetondan memnuniyetimi anlatmam herhalde çok zor. Şu ana kadar bunun kadar iyi oje sökeni görmedim. Birkaç çeşidi var, benim en başarılı bulduğum mavi renk olanı. Özellikle çıkarmakta zorlandığımız mavi/kırmızı ojeleri çok güzel söküyor, bayılıyorum.

4. Seche Vite Top Coat 

Oje son katında sanırım gelinebilecek en son nokta bu ürün olmalı. MAALESEF Türkiye’de satılmıyor ve artık getirtemiyoruz. Elimde son iki tane var, nereye kadar idare edeceğim bilmiyorum. O kadar mucizevi bir şey ki, ojenizi tek kat sürün, üzerine bundan bir kat sürün. 10 dakika bırakın. Ojenin ikinci katını sürüp, tekrar Seche Vite geçin. Bu tırnaklar ekstra tırnak yolma gibi bir huyunuz yoksa DÖRT-BEŞ gün bozulmadan duruyor, sadece dipten uzuyor. Bu ürünü artık alamayacağım için Türkiye’de bulunabilecek bir alternatif olarak Sally Hansen Insta-Dry Top Coat kullanabilirim, o da bu ürüne bulunabilecek en yakın alternatif.


5. Rival de Loop Oje Kurutucu Sprey 

Ben bu ürünün performansından çok memnunum, aranızda verim alamayanlar olmuş ama bende işe yaradı. Belki kullandığım top-coat’ların da etkisiyle daha çabuk kurutuyor benim ojelerimi. Türkiye’de bulamayız zannediyordum ancak meğer ROSSMANN mağazalarında satılıyormuş. Çok iyi bir oje kurutucu sprey.

6. MAC Bad Fairy Oje 

Bu ojeyi koleksiyon kapsamında alabilmek için baya bir uğraştık sanırım ama bence değdi. Yani yaklaşık dört yıldır bu blogu yazıyorum, onun öncesinden bu yana da kozmetik alışverişi yapıyorum, bu kadar özel ve güzel başka bir ojem olmadı, kullanmaya kıyamıyorum desem yeri. Yılbaşında bu ojeyi sürebilirim, sadece özel günlere ayırıyorum kendisini :P


7. Viva la Nails Water Decals 

“Water Decals” denilen tırnak nanelerininden ben bu sene haberdar oldum, daha önce hiç haberim yoktu ne yalan söyleyeyim, zaten Türkiye’de de görmemiştim hiç. Mantık olarak tırnak çıkartması gibiler ancak suya batırarak kalınlığından ayrılmasını sağlıyorsunuz, haliyle tırnakta çıkartmalar gibi kabartı yapmadan oturuyor. Direk asetonla çıkarıyorsunuz, çıkartma gibi zorluğu da yok! Ben bunların hastası oldum. Geçenlerde tekrar Viva la Nails’den sipariş verdim ve bir sürü yeni desen aldım, onları da yakında size göstereceğim.

Aslında daha beğendiğim bir sürü oje var ama fazla uzatmak istemedim, kısa ama öz olayım dedim. Genel olarak Sevilla ve Gabrini ojelerden de çok memnun kaldım, yeri gelmişken onu da söyleyeyim.


Sizin 2011 tırnak vurgununuz nedir? 

Bana bu yılda sizde iz bırakan tek ojeyi söyler misiniz? Paylaşın! :)

4 yorum:

Miss Beril dedi ki...

beyaz ojeyi bende çok seviyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. çünkü ortası yok, ya çok güzel ya da berbat görünüyor. seninki şahane! Bone Chilling'i denemem lazım , belki bana da yakışır. yazzz gelllsiiiin ^__^

Unknown dedi ki...

Niye ojenin arasına top coat sürülsün kü? O_o Birden fazla kat sürmek aksine ömrünü azaltır, çünkü tırnakta durdukça çekme yapan bir top coat Seche, soyuluyor yani. En son kat olarak sürünce de aynı işlevi görüyo, harcamaya gerek yok bence :)

Serena dedi ki...

Bad Fairy gerçekten güzelmiş :) Ben çok oje sürmem -aşçılık okuduğum için- ama golden rose 110 ve 120 favorilerim :)

http://yaratici-fikirler.blogspot.com
http://tanricanindolabi.blogspot.com

Aslı dedi ki...

Bone Chilling bende de var ama 1 yıldır daha açmadım bile... Ten rengim beyaz olduğu için bir türlü elim gitmedi ama şimdi okuyunca tekrar düşünmeye başladım nasıl kullanabilirim diye...

Kurutucu olarak Essie Good to Go, Seche Vite bitince kullanılabilir; 2 kat ojeyi 60 saniyede tamamen kurutuyor. Yine de artık bitsin şu yasak:(

Bahsettiğin water decals bence de güzel ve kullanışlı, hem de konadla uğraşmak istemeyenler için aynı olmasa da bir alternatif sayılabilir.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.