16.12.2011

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımında Soya


Günümüzde, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ve güzelleştirici etkisi olan soya, Çin’de kutsal kabul edilen 5 bitki arasında yer alıyor. Hücre metabolizmasını hızlandırmak için gerekli besinlerce zengin soya proteinleri, cilt dokusunu besleyip güçlendiriyor. Yapısındaki vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde ise cildin yeniden yapılanmasını destekliyor.


Yaşlandıkça yavaşlayan hücre metabolizmasını uyarıp harekete geçiren soya, aynı zamanda cildin kolajen üretimini ve Hyaluronik Asit seviyesini artırmaya yardımcı oluyor. Kendi ağırlığının birkaç katı kadar nemi hapsedebilen Hyaluronik Asit cildi derinlemesine nemlendirip derin kırışıkları doldururken, kolajen cilde elastikiyet ve sıkılık sağlıyor. Böylece cildin dayanıklılığı artıyor, yaşlanmaya bağlı çizgilerin oluşumu yavaşlıyor. Kırışıklarla hücre bazında savaşan soya proteinleri cilt bakımında kullanıldığında, kırışıklar gözle görülür biçimde azalıyor.


Cilt yapısını sağlamlaştırıp, uzun süreli sıkılık ve canlılık sağlayan soya, ton farklılığı ve yaşlılık lekelerinin yok olmasında da önemli rol oynuyor. Derinin en alt katmanlarına kadar etki ederek yenilenmesini desteklerken, cildin görünümünü de iyileştiriyor. Tüm bu etkileriyle soya, yaşlanma karşıtı bakım için ideal bir içerik oluşturuyor.



{bilgilendirici bulten}

3 yorum:

Ecz.imis dedi ki...

Demek ki neymiş, yaşlanma karşıtı ürünleri soya içerikli almak lazımmış.. :) Bilgi için teşekkürler.. :)

archi dedi ki...

bilgi için teşekkür ederim:) Çok faydalı olmuş:)

T-Sinema dedi ki...

Çok teşekkürler, yararlı bilgiler gerçekten.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.