12.01.2010

MAC Fix+ {Çok Amaçlı Sprey}

mac fix+ sprey kullanımı makyaj sabitleyici sprey mac MAC Fix+ çok acayip bir ürün. Herkes farklı amaçlarla kullanıyor bunu ve kendisi son derece multi-fonksiyonel.

MAC kendisini “Skin Refresher / Finishing Mist” olarak tanımlıyor.

Şimdi bu yazımda ben sizi MAC Fix+’i nasıl kullandığımla ilgili bildilendireceğim. Bu yazdıklarım sadece benim uyguladıklarım. Siz başka kullanımlarını merak ediyorsanız ya da benim deneyimlerim umrunuzda değilse, bir zahmet Google amca’ya bakabilirsiniz.

Bir uzmana danışmadan bu önerileri kendi kendinize denemeyin {Yasal Uyarı}.!

Makyaj Çantam’ın MAC Fix+ Kullanımı

1) Farların rengini canlandırıp, dayanıklılığını arttırmak için:

Şimdi hani farlar sürerken toz toz oluyor sağa sola saçılıyor ve/veya renkleri palette capcanlıyken gözünüze sürdüğünüzde solgun duruyor ya. İşte bunun ilacı yine MAC Fix+. Far fırçanızı far tabağınıza bir güzel bandırıyorsunuz. Fırçanın ucuna pıtpıt vurarak fazlasını lavaboya atıyorsunuz. Sonra fırçanıza şöyle bir on cm uzaktan, tek bir fıs MAC Fix+ sıkıyorsunuz. Sonra farınızı bu şekilde uyguluyorsunuz. Fırçaya yeni far alıp fırça kurudukça tekrar tek fıs MAC Fix+ sıkabilirsiniz.

Sonuç: Capcanlı far renkleri ve toz toz olmamış göz makyajı. Bonus olarak da farın dayanıklılığının artması.

2) Farları eye-liner olarak kullanmak için:

Hani bazen öyle zamanlar oluyor ki beğendiğimiz farları eye-liner gibi incecik sürmek istiyoruz. {Benim şurada yaptığım gibi}. İşte bu durumda, alıyoruz eye-liner fırçamızı elimize, bir güzel eye-liner yapacağımız farımıza bandırıyoruz. Yine fazlasını alıp, uzaktan MAC Fix+ sıkıveriyoruz üstüne.

Sonuç: Tabakta solgun duran o far, hemencecik likit göz kalemi haline geliveriyor. Bir güzel çekiyoruz gözüstümüze veya altımıza.

Yalnız ben bu yöntemle elde ettiğim karışımı asla göziçime sürmüyorum!

3) Göz makyajını sabitlemek için:

Göz makyajımız bitti, önümüzde tüm günün koşturmacası var, istiyoruz ki makyajımız dayansın. Gözlerimizi kapatıp. Kol uzunluğundan MAC Fix+’i abartmadan birer fıs sıkıyoruz. Kurumasını bekliyoruz. {Aman gözünüz açık sıkmayın, gözünüz kapalı olacak, alerji filan yapar neme lazım!}

Sonuç: Makyajın dayanıklılığını ne kadar arttırıyor emin değilim, ama yine de psikolojik olarak kullanıyorum işte.

4) Yüz makyajını sabitlemek ve güzel bir biçimde makyajı bitirmek için:

Yüz makyajımız bitti, önümüzde tüm günün koşturmacası var, istiyoruz ki makyajımız dayansın. Hem de pudramız öyle yapay durmasın. Yine kol uzunluğundan MAC Fix+’i abartmadan birer fıs sıkıyoruz yüzümüze. Kurumasını bekliyoruz. {Aman gözünüz açık sıkmayın, gözünüz kapalı olacak, alerji filan yapar neme lazım!}

Sonuç: Makyajın dayanıklılığını ne kadar arttırıyor emin değilim, ama yine de psikolojik olarak kullanıyorum işte.

5) Gün içinde yüzü tazelemek için:

Aynen dördüncü maddede yaptığımız hareketi, gün içinde makyajınız bozuldukça yapabilirsiniz. Insanın görüntüsü tazelenir.

6) Makyaja başlamadan önce, nemlendirme/baz amaçlı:

Fix+’ın içinde gliserin olduğundan, yüz makyajınıza başlamadan önce, gözleriniz kapalı olarak şöyle hafifçe yüzünüze sıkar ve birkaç dakika beklerseniz de sonuçtan memnun kalırsınız. Ben bu yöntemi makyaj bazı kullanmak istemediğim zamanlarda uyguluyorum bazen.

Son bir not: MAC Fix+ oldukça uzun soluklu bir ürün. Kilitlenebilen kapağı sayesinde akma da yapmıyor.



İşte bunlar benim MAC Fix+ kullanma yöntemlerim. Siz MAC Fix+ veya benzeri başka marka ürün kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız benden farklı yöntemleriniz var mı?

17 yorum:

bir demet feslegen dedi ki...

Evet çok seviyorum ben de.. Senin kadar detaylı kullanmıyordum, yazdığın iyi olmuş. Ben sadece başlangıçta ya da bitişte kullanıyordum.
Bir de şuradaki ibaresinde link çıkmamış Irazım haber vereyim dedim :)
sevgiler kocaman

Laçin Tenel dedi ki...

Ben serinletme ve makyajı sabitleme amacıyla La Roche Posay' in termal suyunu kullanıyordum ama Fix+ çok daha etkili. Termal sularda olmayan nemlendirici var sen de yazmışsın gliserin diye. Özellikle farları eyeliner gibi kullanmak için birebir.

nily21 dedi ki...

Farlar,eyelinerlar falan için Inglot Duraline kullanıyorum. Süper bir ürün herkes biliyor zaten. Makyajı sabitlemek içinse Kryolan Fixing Spray kullanıyorum. Özellikle gece makyajları için tavsiye ederim kesinlikle bozulmuyor.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bu ürün süpermişşş

Adsız dedi ki...

elite fixator de benzer bir ürün. tavsiye ederim.

Sinem dedi ki...

merhaba, beni en cok farları eye-liner yapma kısmı ingilendirdi :) bu ürünle INGLOT Duraline aynı işi görüyor anladığım kadarıyla. Inglot magazası bilmiyorum ben, Mac den bunu alsam aynı performansı gosterır mı dersin? Duraline yazını cok begenmıstım cunku :)

layla dedi ki...

bende de var ama pek kullanamadım nedense aslında göz makyajımı sabitlemek için kullansam iyi olur...bahsettiğin far fırçasına sıkma ve eyeliner kullanımı pigment far tarzı farlar içinmi geçerli yoksa kompakt farlarda da yapılabilirmi....yarın aktif olarak kullanmaya başlayacağım artık....

admin dedi ki...

Eda, çok teşekkürler düzelteceğim linki.

Laçin, hmm dediğini de düşündüm şimdi merak ettim bak :)))

nilgün'cüm, Kryolan Fixing Spray nasıl, kalıcılık için önerir misin? Bir de nereden alıyorsun merak ettim Kryolan ürünlerini? ;)

yetenek sizin, adsız, teşekkürler.

S, tam olarak Duraline tarzı kremleştirecek bir ürün istiyorsan MAC'ten mixing medium da olabilirsin o duraline'ın aynısı. Fix+ daha çok farı ıslak görünüme büründürüyor.

layla, ben kompakt farlarda da uyguluyorum önce fara fırçayı sürüyorum sonra fırçaya fix sıkıyorum sonra sürüyorum :)

defev dedi ki...

ben makyajın kalıcılığını arttırıyor diyemem, ama yüzüme 1-2 fıs yapıp öyle fondöten, pudra vb. sürüyorum. nemlendirici gibi kullanıyorum yani, ama çok pratik. bazen krem süreyim, cildim onu emsin diye bekleyene kadar hooooppp 2 fıs, işlem tamam:-)farlarıda resmen parlatıyo, ıslak görünümlü far gibi bişi oluyo.

nily21 dedi ki...

Kryolan'ın spreyinden (makyaj asla bozulmuyor) ve makyaj malzemelerinden çok memnunum. Genellikle profesyonel makyajlar ve gelin makyajı gibi özel günlerde kullanıldığından oldukça kalıcı. Bunlarla ilgili bir yazı hazırlıyorum. Kryolan ürünlerini T.Hilmi'de bir adresten (Macit) satın alıyordum ancak online sitesi açılmış (http://www.kryolan.com.tr) . Ancak bazı ürünleri oldukça yoğun, denemeden almamak gerekli.

admin dedi ki...

defev, ben de bayılıyorum fix+'e.

nilgüncüm, ben de sen dedikten sonra merak ettim ve araştırma yaptım, danceshopper isimli bir site kryolanları türkiyeye yolluyor, yakında alışveriş yapıcam, senin de aklında olsun baya güzel ürünler var sitede :D çok teşekkür ediyorum cevabın için de.

defev dedi ki...

Kryolanın fixleme amaçlı birsürü ürünü var. Hangisini alacaz ki? Bir de içinde alkol var galiba, göze gelmesin filan demişler, ben de azıcık inceledim.

Çeyiz Kız dedi ki...

bu ürünün fiyatı ne kadar peki ?

Adsız dedi ki...

merhabalarr
su bahsettiğiniz site 'danceshoper''yurt içindede extra olarak kargo parası istiyormu??yurt dışından onnline olarak alışveriş yapan birisi değilim o yüzdende sormak istedim..bu siteden alışveriş yapan varsa ve yardımcı olabilirse memnun kalırım..sevgiler..

admin dedi ki...

Çeyiz Kız, güncel fiyatı 30 civarıdır muhtemelen, tam emin değilim, ben alalı çok oldu.

Adsız, maalesef danceshopper dahil hiçbir site artık Türkiye'ye yeni gümrük yasası sebebiyle gönderim yapmıyor.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar 150$ altında ürün gönderimi yapılıyor diye biliyordum bnde:s
hatta 100$ geçmeyince kargo ücreti ödemiyorsun..sanırım sizin bahsettiğiniz sitede de bu geçerlidir..

admin dedi ki...

2011 Nisanda gümrük mevzuatı değişti, mağdur olmamanız için benden uyarması. Kozmetik kapsamına giren hiçbir ürün artık ülkeye kargo/posta ile sokulmuyor. Detaylar için mevzuatı okumanızı tavsiye ederim.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.