28.12.2011

LOREAL Köpük Boya

Ben kendi kendine saç boyama konusunda beceriksiz bir hatunumdur, her yerimi boya yaparım. LOreal'in yeni çıkardığı köpük boya bir süredir ilgimi çekiyordu, bulaşmadan boyayın sloganlarıyla. 

Derken bu boyadan benim elime de geçti. Bakın kutu nasıl da kedi kalite kontrolünden geçmekte :)

ptesi2

Ben de hazır merak ederken ve de saçımdaki gölgelerim solmuşken, bu boya ile gölgelerimi tazelemeye karar verdim ve hemen işe koyuldum! Önce Loreal Köpük Boya kutusunun içeriğini serdim tezgâhın üzerine:

loreal_mousse_1

Kutunun içerisinden çıkan kılavuzla nasıl uygulanacağı basit bir dille yazıyordu, hemen anladım zorlanmadım uygularken:

loreal_mousse_2

Kılavuzda özellikle belirtilen nokta, mutlaka kullanmadan 48saat evvel alerji testi yapmak gerektiği! Bence de gayet mantıklı bir öneri, ciltten cilde farklı reaksiyonlar olabilir.

Ben alerji testini daha önce yapmıştım, bu kez işe kirli saçlarımı ayırarak başladım. Buyrunuz, ÖNCE fotoğrafı:

loreal_mousse_3

Biliyorum pek iç açıcı bir görüntü değil ancak ben saçım mutlaka 1-2 günlük kirliyken boyarım/boyatırım. Yine bu alışkanlığımı bırakmadım.

Daha sonra, üzerinden geçmek istediğim ince gölgelerimi tek tek ayırarak altına folyo kağıdı koydum. Folyo kağıdın içerisinde kalan saça, köpük boya sıkarak karıştırıp folyoları kapattım.

loreal_mousse_4

Bende çeşitli solunum yolları rahatsızlıkları olduğu için boya kokusuna fazla tahammülüm yok, bu yüzden maalesef saçımda on dakikadan daha fazla boya tutamıyorum. Aslında Loreal Köpük boya gerçekten diğer boyalara kıyasla çoook daha az rahatsız edici kokuyor ancak dediğim gibi benim biraz özel durumum olduğu için yine de fazla tutmadım.

Kılavuzda önerilen 30 dakika tutulmasıydı, ben sadece on dakika bekleyip yıkadım saçımı. Bu arada boyadığım renk 450 - Derin Kızıl Kahve. Gerçekten tam benlik, nefis bir renkmiş. Sadece on dakikada bile kendini belli etti, biraz uzun tutsam kimbilir daha nasıl güzel olacaktı!

Tadaaa, işte sonuç!

Aradaki farkı net görmeniz için yanlardaki saçları alttan açtım, gerçekten hoş bir renk oldu ve içime sindi.

loreal_mousse_5

İstediğim gölgeli/uzaktan ışık vurmuş şeklindeki görüntüyü Loreal Köpük Boya ile kolayca elde ettim. Gerçekten akma, etrafı boyama gibi sorunları yok, oldukça pratik bir buluş.

loreal_mousse_6

Sizce nasıl olmuş?

5 yorum:

hersheyler dedi ki...

çok hoş olmuş ya ^_^

chunlibeauty dedi ki...

cokk güzel olmuşşş!

Alev dedi ki...

kötü sanki

safiş35 dedi ki...

saçların çok güzelmiş yaa...boyayla da hoş olmuş baya! artık pisiyede bikaç benek yaparsın :P

Adsız dedi ki...

Neden saçın kirliyken boyatıyorsun?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.