24.03.2010

Tuğçe'nin Makyajı ve Ürün Yorumları

Makyaj Çantam okurlarından sevgili Tuğçe, makyajını, severek kullandığı ürünlerin yorumlarını ve fotoğrafını bizlerle paylaşmış, bana da yayınlamak düştü. Tuğçe'cim, güzel paylaşımın, detaylı yorumların ve fotoğrafların için çok teşekkürler!




Kapatıcılar

Estee Lauder Ideal Light: Aydınlık bir görünüm veriyor. Içinde simler var. Mat diil. Ama rengi bana uymadı. En açık rengi olmasına rağmen ben yüzüme göre göz altlarımı daha beyaz seviyorum. Morlukları başarıyla kapatıyor. Dağılma gibi bir problem yaşamadım. Tekin acar'dan 64 ytlye almıştım.

Max factor Erase: Morlukları gayet iyi kapatıyor ama çizgilere doluyor. Bu aralar göz çevremde kuruma başladığı için stick kapatıcı kullanamıyorum. Dağılıp doğal görünüm vermiyor. Fiyatı 30 ytl.

Maybeline Affinitone (Ever fresh): Bu yeni ambalajı. Içerik aynı. Bence güzel ve uygun bir kapatıcı. Hem nemlendiriyor, hem aydınlık görünüm veriyor, hem kapatıyor. Tek eksisi çok dayanıklı diil. Üzerine pudrayla sabitlemezseniz berbat bir kapatıcı olabilr. Çantaya atılabilir. Pratik fırçalı. Sabah sürüp öğreden sonra üzerinden geçebilrseniz sorun olmaz. Fiyatı çok uygun, indirimden 12 ytlye aldım.

Jane Iredale The Skincare Makeup: Hayatımda bu kadar berbat bir kapatıcı görmedim. Hem de kazıklandım. Ben bir ara cildime mineral olmayan bişey sürmüyordum baktım bana göre diil, bıraktım. Cildim kuruyor ama kapatmıyordu. Bu da onlardan biri. Kapatıcılık 10 üzerinden 3. 5 dakika sonra bile göz kapağı çizgilerine dolmaya başlıyor, kayboluyor. Bir de en açık rengi olmasına rağmen rengi koyu sarıya kaçıyor. Eczaneden almıştım. Fiyatı 78 ytl. Parayı çöpe atmışım.

Avene couvrance: Eczaneden morluklarımı kapatsın diye aldığım sarı renkli kapatıcı. Altına nemlendirici sürüp üzerine bunu bolca geçiyorum. Bunu hafif yedirip üzerine açık renk pudra geçiyorum. Sarılıktan eser kalmıyor. Çok morluk varsa üzerine kapatıcı da uygularsanız olur. Önenmli olan alt kısmın renk tonunu düzeltmek. Fiyatı 25 ytl.

Hayatımın Kapatıcısı:


Far

L'oreal Colorappeal Trio Pro: Kahverengi rengi mat. Çok kalıcı ve rengini iyi veren bir far. Açık renkler simli. En açığını kaş altına ve göz pınarıma uyguluyorum. Doğal tonlarda bir kahve tonudur. Fiyatı 30 ytl civarı.




Rimeller





Clinique High Definition Lashes: Kendisi bir tarafı taraklı dşer tarafı normal kıllı bir rimeldir.amacı topaklanmadan uzatmak.vadettiğini gerçekleştiriyor.ama dolgunluk veremiyor.benim kirpiklerim gür sadece uzasın diyorsanız o bu rimel. Fiyatı 40 ytl civarı.

Loreal Paris Voluminous x5 Carbon Black: Özel gecelerde yoğun siyah kirpikler istediğimde kullanıyorum ama malesef topak bırakıyor kirpiklerde.uzatma ve dolgunluk muhteşem.ama ben 1 kat sürdükten sonra üzerine avonun(super shock) bitmiş fırçasıyla sanki rimel uyguluyormuş gibi tekrar geçip topaklanmayı gideriyorum.dahada güzel şekil alıyor.

Avon Super Shock 10 ml: Fırçasını çok seviyorum. hem dolgunluk hem uzunluk veriyor. ama loreal kadar siyah değil.normal bir siyah. keisnlikle topaklanma olmuyor. ama ne yazıkki bu aralar benim kirpiklerimi çok döküyor. bende biten fırçaları atmayıp başka rimel sürdükten sonra kurumadan üzerinden geçiyorum. belkide benim kirpikleirmdedir sorun.fiyatı indirimden 10 ytl ye almıştım.

Avon Super Curlacious 7 ml: Fırçaları çok sert. Sürerken göz kapağımı ağrıtıyorm. Siz düşünün artık. Birde fırçası kıvrık. Kirpikleri acayip kıvırıyor. Benim kirpiklerim kıvrık ve uzundur. Sadece dolgunluk istediğim için bu rimeli sevemedim. Sevdiğim tek yanı suda bile rahatlıkla çıkıyor. En kötü makyaj çıkarıcısıyla bile çıkıyor. Fiyatı indirimden 12 ytlye almıştım.

Aşağıdaki fotoğraf kapatıcısız ve rimelsiz:


Bu fotoğrafta Avene ve Maybelline Kapatıcı uygulandı:


Pudrayla sabitlenip rimeller sürüldü:



Tuğçe'cim eline sağlık, kirpiklerine de bayıldım bu arada, yeni yazılarını da bekliyoruz!

Siz de yazılarınız yayınlansın isterseniz, yan köşedeki email adresimizden iletişime geçebilirsiniz!

4 yorum:

nily21 dedi ki...

kirpikler süpermiş Tuğce, Avene ürünlerinin iyi olduğunu duymuştum, iyi oldu bunu da öğrendik, tşk.ler paylaşımın için

Happiness is a Warm Gun dedi ki...

aynı avon rimel bende deli gibi topaklanma yapıyor. öff neden acaba?

Adsız dedi ki...

takma be bu kırpık :)
kıskancsmıle :)

Adsız dedi ki...

merhaba, blogun çok güzel acaba bu avene couvrance 25 liraya nerden aldın genelde 40 lira internette bu konuda cevap yazarsan bende almak istiyorum istanbulda oturuyorum şimdiden teşekkürler.
Angel

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.