25.03.2010

MAC Fluidline vs INGLOT Jel Eyeliner

Marjo’yla twitleştik geçen akşam, MAC fluidline’la INGLOT jel eyeliner arasında ne fark var diye. Aklıma gelmişken kıyaslama fotoğrafları çekeyim ve yorumlarımı paylaşayım dedim. MAC Blacktrack Fluidline ve INGLOT AMC Eyeliner Gel No.78’i kıyaslamaya başlıyorum sizlere. {Bende simsiyah INGLOT jel eyeliner yok, siyahım olduğu için koyu gri almıştım INGLOT’tan, onu dikkate alın fotolara bakarken}.

 inglot eyeliner gel vs mac fluidline swatches



Ambalaj & Gramaj

inglot eyeliner gel vs mac fluidline swatches


- MAC Fluidline’lar 3gr. INGLOT Eyeliner Gel’ler 5.5gr.
- MAC Fluidline’lar cami ağzı dar kavanozcuklarda, INGLOT Eyeliner Gel’ler Plastik, ağzı geniş ambalajlarda.
- Her iki ürün de siyah kutusuyla veriliyor.
- MAC Fluidline made in canada, inglot Made in Poland.

Kullanım

Şimdi her iki ürünü de sürekli kullandığım için bende oluşan fikirler şunlar:

- INGLOT AMC Eyeliner Gel çok daha sert yapıda, özellikle MATTE serisindeki ürünler daha da sert, bu yüzden eliniz alışık değilse hızlı kıvrımları yaparken fırçanız sizi takip etmeyebilir. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız fırçayı ıslatarak deneyin, daha rahat sürersiniz.

- MAC Fluidline INGLOT’a göre çok daha kremsi yapıda, bu yüzden fırçayı ıslatmadan da çok rahat sürülüyor. Bildiğim kadarıyla MAC Fluidline göz içine de uygulanabiliyor ama INGLOT için böyle bir bilgi yok, emin olamadığım için de göz içine sürmüyorum.

- INGLOT ürünün kutusunda waterproof olup olmamasıyla ilgili bir bilgi yok, ancak ben waterproof olduğunu düşünüyorum çünkü elimde swatchladığımda, elimi YIKAMAMA rağmen çıkmıyor.

 inglot eyeliner gel vs mac fluidline swatches



- MAC’i Lancome Bi Facil ile kolayca çıkarırken, INGLOT’u Bi Facil ile çıkaramıyorum, mutlaka cleansing oil kullanmam gerekiyor.

 inglot eyeliner gel vs mac fluidline swatches



- Ikisi de son derece kalıcı, ikisiyle de kalıcılık problemim olmadı.


Hangisini tercih ederim?

Valla ikisini de! INGLOT’taki renk seçenekleri çok fazla, tuhaf tuhaf renkler bulabilirsiniz, o yüzden sanki daha çok seviyorum.

Ama MAC Blacktrack Fluidline da klasik siyah çizgiler için muhteşem. Eöööm seçim yapamicam sanırım :D

INGLOT’tan hep farklı renklerde almışım gel eyeliner’ı, mac’te hep siyah tercih etmişim.


Swatch’lar

 inglot eyeliner gel vs mac fluidline swatches




Not: Yaw amma çok kullanıp hırpalamışım ben bunları böyle, kenarlarını da temizlememişim, kusuruma bakmayın. Pis Makyaj Çantam seni!

17 yorum:

Lokum Hanim dedi ki...

Gercekten cok yararli bir yazi olmus canim .. Ben kendi adima cok tesekur ederim :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

canım ellerine sağlık, harika bir karşılaştırma olmuş :) fluidline benim aşırı yağlı göz kapağımda durmuyor :( far bazı + translucent pudra ile kullanıyorum, o zaman bile akşama kadar siliniyor üst kısımları. sanırım bifacil'in bile çıkarmak istemediği inglot tam bana göre ;)

Narcissus dedi ki...

inglot göz içine de sürülüyormuş. Fatoş Hanım söylemişti inglottaki. Bende de inglot 77 no var. Ama ben daha deneme turlarınDAYIM. Eyeliner kullanmaya alışık omadığımdan her akşam bi tur alıştırma yapıyorum :)

monet dedi ki...

Fiyat karşılaştırmasını da yazsa idiniz keşke ( Çok mu hazırlopçuyum ne )

admin dedi ki...

zuzu, rica ederim fıstık :D

marjocum inglot bence kesin durur, mağazada uygulatıp biraz gez dolaş, dene bakalım, bende çıkmıyor resmen yahu, cleansing oil'le ovalayıp, yıkayıp, sonra bi facil geçiyorum düşün, hehe!

narcissus, alışınca vazgeçemiceksin söliym :D

monete, net fiyat hatırlamadığım için yazmadım ama MAC daha pahalı öyle diyeyim onu hatırlıyorum.

Narcissus dedi ki...

@ monete ben geçen gün inglot jel eyeliner 33 liraya aldım. Fırçasını da almak istiyorsan fırça ürünle birlikte %30 indirimli oluyor.

@ makyajcantam canım ben de de akmadan durdu bütün gün Fatoş Mua'yla denemiştik öyle aldım zaten. Ama çıkartırken ben zorlanmadım o kadar normal br suya dayanıklı makyaj temizleyiciyle çıktı bende...

Polsera dedi ki...

Eline sağlık tatlım :D
Ben bu aralar eyeliner olarak sadece far+fix kullanıyorum ona da teşekkür etmeyi unuttum bak biricik öğretmenim (L)Çok teşekkür ederim :P

whiterose dedi ki...

inglot var bende ve gerçekten harika.ondan önce yaptıklarım makyaj değilmiş.özellikle bazı günler sadece eyeliner+rimar yapıorum.nefis oluyor <:)

admin dedi ki...

kızlar yorumlarınız için pek teşekkürler yazıyı beğenmenize sevindim :) yarın da rimel karşılaştırması geliyor size özeeel :P

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Irazcım tavsiyen üzerine nihayet inglotya gidebildim (çünkü anadolu tarafında inglot yok koskoca istanbul'da, karşıya geçmek gerekiyor), 77 no.sunu aldım, açılı fırçasını indirimli veriyorlardı dediğin gibi ama almadım çok var bende açılı fırçadan. yarın denicem çok merak ediyorum :D

admin dedi ki...

marjo, umarım memnun kalmışsındır, yorumlarını da bekliyorum ayrıca.

öptüüm

esma dedi ki...

slm bende senın gorusunden sonra ıkna yetenegın super bobbı brown,mac, arasında gıdıp gelırken senın yazından sonra hopp bi baktım ınglottayım:)) loreal superlıner kullanıyorum oda cok kalıcı 36tl ama ılk sırayı ınglot sonra loreal aldı 35tl fırcasınıda 25tl ye aldım harıka fırca senı alıp goturuyo kuyruk kısmını rahat verdım kalıcılık super e nedım tsk ederım:)))

admin dedi ki...

esmacım güle güle kullan beğenmene çok sevindim, sevgiler..

remziye dedi ki...

jel eyeliner istiyorum inglot un ama hiç denemedim jel eyeliner.o yuzden ilk baslama asamasında hangi fırcayı önerirsin?inglot 30t mi yoksa 31t mi?yazı gercekten cok aydınlatıcı olmus,merakımı giderdim :) tesekkurler..

admin dedi ki...

remziye, iki fırça da çok rahat ama biraz senin eline bağlı. tavsiyem, mağazada tester fırçalar ile kendi kendine uygulama yap, sorduğunda izin veriyorlar. hangisiyle rahat edersen onu al :)

Adsız dedi ki...

merhabalar ya bende bu eyeliner lardann almak istiyorum ama ben istanbul dışındayım sipariş verebileceğim bi site var mı acaba? Tşklr

admin dedi ki...

merhaba, markalarin herhangi bir subesine telefon edip havale ile almak istedigini solerseniz yardimci olacaklardir. maalesef online satislari yok.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.