8.06.2010

Gözü Makyaja Hazırlamak

Gözün, göz makyajına nasıl hazırlanacağı göz makyajında aslında çoğumuzun bilmediği, öğrendiğindeyse nasıl seneleri uçuşan farlarla geçirdiğimize hayret ettiğimiz bir konu. Ben makyaj dünyasının bu kadar içine dalana kadar, concealer & primer denen şeyden bihaberdim. Pudram fondötenim vardı, onları gözaltıma filan sürerdim, sonra da gözaltlarımın neden bu kadar kötü göründüğünü merak eder dururdum.

En temel yöntemiyle, göz makyajınızın standart makyaja göre daha iyi görünüp nispeten daha kalıcı olmasını istiyorsanız, yapmanız gerekenler basit aslında.

Şimdi öncelikle elimizde bir adet makyajsız çirkin, kurbağa gözü var, kendisi bana ait, buyrun yakından bakalım ona, sevelim koruyalım, yerden yere vurmayalım, soyadımızı verelim, zira blog yazarı kaşlarını uzatıyor hem de evet, gözleri pörtlek :P

 Gozu Makyaja Hazirlamak

1) Gözaltı Morluklarını Kapatmak İçin:

Gözaltı ve göz çevreleri için iyi bir concealer (kapatıcı) kullanın. Kullandığınız concealer’ın likit formda olması, o bölgeye eriyip yerleşmesini kolaylaştıracaktır. Mesela stick kapatıcılar yerine tüpteki kapatıcıları tercih edin. Uygun bir fırçanız yoksa, çook yumuşak parmak ucu dokunuşlarıyla kapatıcınızı yayabilirsiniz.

 Gozu Makyaja Hazirlamak

{Bazen morluklar çok abarıyor ve göz pınarından burun kenar hattına kadar devam ediyor. Bu gibi durumlarda burnunuzun yanlarına doğru çook hafifçe kapatıcıdan sürerseniz gözleriniz daha aydınlık görünecektir, tecrübeyle sabit. }

2) Far Bazı Nasıl Sürülür:

Eğer bir far bazınız / krem farınız varsa, göz makyajını yapacağınız alana güzelce sürün. Ben göz kapağımdan kaş altıma kadar MAC Painterly sürüyorum genelde, göz altına kalem süreceğim bölgeye de incecik bir hat geçiyorum. Eğer far bazınız yoksa kapatıcınızdan yardım alabilirsiniz.

3) Kapatıcı ve Baz Nasıl Sabitlenir:

Göze sürdüğünüz bu likit ürünleri setting powder yardımıyla sabitlerseniz göz makyajınız daha iyi görünecektir. Küçük fırça dokunuşlarıyla setting powder geçiyorum göz altıma ve göz kapağıma, göze kaçırmamaya dikkat edin tabi.

 Gozu Makyaja Hazirlamak

Artık göz makyajınızı yapmak için sağlam bir kanvasınız var, bildiğiniz gibi sürün sürüştürün! Bu bazın üzerine yaptığım makyajı da yazacağım, merak etmeyin ;)

Sizin göz makyajına hazırlık için uyguladığınız yöntemler neler? Bu söylediklerimi uyguluyor musunuz yoksa gerek duymuyor musunuz? Alternatif yöntemleriniz var mı? Paylaşın, hep beraber güzelleşelim! :D


--
Fotoğraflar bu sabahın 6’sında çekildiği için aceleye gelmiş, artık idare edin, önemli olan yöntemi görmek ehe.

13 yorum:

ÇiğdeM dedi ki...

Maybelline Mineral Power Concealer ve Inglot Eye-Makeup Primer kullanıyorum. Pudra ile sabitledikten ve tüm makyajım bittikten sonra MAC Studio Fix Powder ile son rütuşları yapıyorum. Çok acelem varsa sadece MAC Studio Fix Powder ile pıt pıt'layıp kalem-rimel çekip çıkıyorum. Malum çalışan kadın alışkanlıkları :))

Sevgiler

çokomelike dedi ki...

hesaplı bir kapatıcı ve makyaj bazı arıyorum,ne önerirsiniz?

ÇiğdeM dedi ki...

@babyangel- Inglot Eye-Makeup Primer 25 TL (Inglot mağazalarında), Maybelline Mineral Power Concealer'ı ben 4.5$'a almıştım. Çok çeşitli fiyatlarda seyrediyor. Daha iyi kapatıcılar da var tabii ki. Iraz'ın ürün yorumlarını okuyarak ürünler ve fiyatları hakkında bilgi edinebilirsin.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

son zamanlarda o kadar hızlı makyaj yapıyorum ki resmen iki arada bir derede zamanla yarışır gibi.

Göz çevrem çok sorunlu değil ama şimdilik. :)
Far bazı makyajla çok ilgili olmama rağmen hiç kullanmadım. Sanırım çok sık far kullanmadığımdan.

Sadece concealer bana yetiyor gibi.
Sanırım üst üste birşeyler kullanmak beni piskolojikman çok ağırlaştırmışım gibi hissetmemi sağlıyor.
Ama en kısa zamanda far bazı edinmek istiyorum.

Adsız dedi ki...

ben maybelline köpük concealerdan acayip memnun oldugumu söylemeden edemeyeceğim......... ben de tavsiye üzerine aldım.......mutlaka deneyin hem çok hafif hem çok doğal hem de kapatıcı....... affinitone da cok güzel bak...... o da harika....... maybelline bu kapatıcı konusunda cok iyi durumda kanımca.......diğer malzemelerini vasat görüyorum.... ama bu köpük olayı harika arkadaşlar mutlaka deneyin.........

çokomelike dedi ki...

çok teşekkürler cinan,maybelline'e bakıcam :)yaşadığım şehirde inglot yok çünkü..

admin dedi ki...

cinan, bahsettiğin ürünlerin 2si de var bende ve çok beğeniyorum, iyi seçimler.. Mineral power'ı şurada yazmıştım hatta:

http://www.makyajcantam.org/2009/08/maybelline-mineral-power-concealer-with.html

Güle güle kullan..

Mor kelebek, benim morluklarım çok fazla ve göz kapaklarım yağlı, eğer kullanmazsam nanay oluyor makyaj ;)))

adsız, teşekkürler tavsiyeler için, aklıma yazdım :)

babyangel, güzel tavsiyeler bence de onlara bir bak ;)

bir demet feslegen dedi ki...

Irazım çok faydalı bi yazı olmuş, teşekkürler canım. Ben de far bazı paintpot kullanıyorum, concealer ı da açıkçası sadece özel günlerde kullanıyorum, esteeden almıştım kaç yıllık düşün demek ki çok az kullanıyorum :)
panda gözü gibi olacak diye aklım çıkıyor da ondan tırsıyorum kanımca :P yoksa verdiği aydınlık hissi çok hoş..
ben de sabahları far olayına giremiyorum çünkü vakit yok. halbuki ne güzel nars farlar almıştım bir hevesle..
benim makyaj olayım renkli neml. ya da fondt. allık rimel ve ruj.. çok basit dimi :))
ürünler dolap bekliyor çoğunlukla.. hafta içi vakit yok, hafta sonu da rahat olmak istiyor insan..
ne çok yazdım dimi baymadım umarım :P

ÇiğdeM dedi ki...

Rica ederim babyangel. MAC Studio Fix Powder'ı yazmayı unutmuşum. Mayıs ayında İstiklal Caddesindeki MAC mağazasından 50TL ye almıştım. Benim de yaşadığım şehirde MAC mağazası yok . Bu nedenle İstanbul'a gideceğim günü beklemiştim almak için. Tabii ki sen internetten de sipariş edebilirsin. Diğer pudralara göre pahalı bir ürün.Ama daha ilk uygulamada farkı fark edebilirsin. Ucuz bir kaç tane alacağına kaliteli bir tane ürün al bence. Yine de tercih senin.

Sevgiler

admin dedi ki...

Eda, yok canım ya ne bayması sen de.. O zaman şanslısın gözaltı morlukları yok demek ki, benim çok feciler :)

Cinan, teşekkürler paylaşım için..

gul dedi ki...

bende bloglardan öğrendiğim kadarıyla bu işlemleri yapıyorum ama setting powder olarak bişi kullanmadığım için gözüstünde birikmeler oluyor. benim pudram max factör crem puf bunu setting powder olarak kullanabilirmiyim kullamazsam ne almalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

admin dedi ki...

Gul, o pudra biraz ağır gelebilir, şeffaf bir setting powder kullansan sanki daha iyi olur.. sevgiler..

gamjis dedi ki...

ben bu primer işine daha çok kısa bir süredir bulaştım(5ay) ve bana artdeconun satışını yapan bayanı getirseler öpeceğim, onun sayesinde keşfettim. 20-25 lira civarıydı ve çok bereketli minimini(5ml) far bazı gerçekten çok başarılı, pırıltılı ama abartılı değil-matlara hafif ışıltı katıyor, frostlara etkisi yok rengi canlandırıyor. (bu arada cildim yağlı makyajı kusar belirteyim.)ama makyaj bloglarına bulaşmam da hemen peşinden geldi ve dayanamadım too faced anti-crease eye primer(renksiz,mat farlarınızı mat kullanabilme avnatajı sunuyor) son olarak da mac painterly paint pot aldım. art deco kesinlikle iyi, uygun fiyatlı es geçmeyin derim.too faced 40tl,painterlyi unttum valla(bu ürün aslında krem far ve işlevide artısı)kapatıcı lamcome effacernes de bnm concelearım çok memnunum o da 15ml inicik ama çok bereketli, mercimek kdr alın tüm gözaltına yeter:)blogcu sandım kendimi galiba, msj almış yürümüş pardon :))))

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.