30.06.2010

Sensodyne

Sensodyne bir süre evvel Istanbul’da Sensodyne Buluşması adı altında bir etkinlik düzenledi. Izmir’de ikamet ettiğim için bu etkinliğe katılamadım tabi. Onlar da bir hoşluk yapıp, bu paketi bana göndermişler. Çok güzel bir hediye paketi olarak tam da doğumgünümde geldi :), teşekkür ediyorum nezaketleri için. Termos mug da güzel bir hediye oldu bana.

 Sensodyne Diş macunu

Bir süredir dişlerim için ben zaten Sensodyne kullanıyordum. Eskiden dişmacunum başka bir markaydı, Sensodyne’e geçme sebebim dişlerimin çok hassaslaşması oldu. Ailecek diş eti çekilmesine meyilli bir ağız yapımız var. Çok şükür bende herhangi bir sıkıntı yok, ama önlem olsun diye standart diş macunlarını bırakıp Sensodyne kullanmaya geçmiştim dediğim gibi. Sensodyne’den memnunum, yeni dişmacunlarımı da zaten kullandığım tüpün yanına koydum, o bitince bu yeni “Hızlı Rahatlama” serisine başlayacağım.

sensodyne diş macunu

Benim katılamadığım, ama birçok blogger’ın katıldığı Sensodyne Buluşması etkinliklerinde de katılımcılara güzel bilgiler verilmiş. Hassas dişlerden muzdarip olduğum için şu detayları da paylaşmak istedim Sensodyne Basın Bülteni’nden:

Hassas diş ne demek?

Dişe şeklini veren, diş minesine destek olan ve diş minesinin alt kısmında yer alan yumuşak tabakaya dentin adı veriliyor. Dentin; sert fırçalama, diş eti çekilmesi ve asit erozyonu gibi nedenler yüzünden açığa çıkıyor ve soğuk-sıcak, tatlı-tuzlu yiyecek ve içecekler ya da sert fırçalamadan kaynaklanan dokunma etkisi sonucunda sızıya sebep oluyor. Ülkemizde yapılan araştırmalara göre 20-40 yaş arasındaki her 3 kişiden 1’i hassas diş problemi yaşıyor. Ancak, hassas diş sorunu olan bireylerin % 52’sinden fazlası bunun için bir şey yapmıyor. Bu kişilerin % 75’inden fazlası hassas dişlere özel macunlardan hiç kullanmamış. Yaptırılan araştırmaya göre;

* Kişiler, tüm faydaları bir arada sunan bir diş macunu kullanmayı tercih ediyor.
* Hassas dişler için özel olarak üretilen diş macunlarının sadece tek bir yönde faydasının olduğunu düşünülüyor.
* Hassas dişler için özel olarak üretilen diş macunlarının yaşlılar için olduğu sanılıyor. Oysa diş hassasiyeti için uygun diş macunu kullanmak büyük önem taşıyor.

Diş hassasiyetin önlemek için pratik yöntemler:

* Günde iki defa hassas dişlere uygun diş macunu kullanın.
* Yumuşak diş fırçası tercih edin.
* Ağız temizliğine dikkat edin.
* Yediğiniz ve içtiğiniz gıdalara dikkat edin; asitli, ekşi gıdaları tüketme sıklığınızı gözden geçirin.
* Diş hekimi ile randevularınızı aksatmayın.

Genel diş sağlığı için öneriler:

* Gazlı içecekleri pipetle için.
* Gazlı içeceklerin köpüklerini yok etmek için ağzınızda tutmayın, çalkalamayın.
* Meyveleri uzun süreyle çiğnemeyin.
* Asitli yiyecek ya da içecekleri tükettikten hemen sonra peynir gibi nötralize edici yiyecekler yiyin.
* Dişlerinizi yavaşça, derinlemesine fırçalayın.
* Yumuşak bir diş fırçası kullanın.
* Asitli yiyecek ve içeçek tüketmeden en az 1 saat önce veya tükettikten en az 1 saat sonra dişlerinizi fırçalamayın.
* Diş taşlarınız varsa temizletin.
* 6 ayda bir diş kontrolünüzü yaptırmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.