8.06.2010

Göz Makyajı Sırları – Gölgeleme Yapımı

Bu soru FormSpring’ci okurlarımdan birinin isteğiydi, video çekmemi rica etti ama ben photo-blogger olduğum için elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.

Şimdi bu gölgeleme işi aslında göründüğü kadar zor birşey değil. Aslında tüm göz makyajlarında mantık aynı renk yerleşiminde. Ne renk tonları kullanırsanız kullanın, temel bir göz makyajında açıktan koyuya degrade olarak gitmek esas amacımız. {Bu kuralın bozulduğu özel makyajlar var ama şu an benim bahsettiğim en temel mantık!}

Elbette bu yerleşimi göz makyajında pratiğiniz arttıkça, kendi göz yapınıza göre oturtuyorsunuz bir süre sonra. Benim göz tipime en çok yakışan düzense, göz pınarına ve kaş altına en açık renk var, göz damlasından itibaren göz yuvarlağının en alt çizgisine yarım parmak genişliğinde bir ton koyu far..

Göz yuvarlağı yukarıya bitimine o farın da bir koyusu – hat olarak... Onun üzerine bir koyu, en son kaş kemiği hizasına en koyu far.. Anlatınca karışık duruyor ama aslında çok basit, şunu çizdim sizin için:

makyaj sırları

Kullanacağınız renkler ne olursa olsun, öncelikle göz makyajında takip edeceğiniz formatı kendinize göre oturtmalısınız. Bana giden stil bu. Gözleriniz daha çekikse, ufaksa, büyükse, bazı ayarlar yapabilirsiniz elbette.

Renk yerleşimi tamamsa, gelelim gölgeleme meselesine. Göz makyajına gölge yapmaktaki anahtar nokta fırça!!!! Bakın hiç fırçanız olmadan adi süngerle, parmakla göze düz far sürebilirsiniz, ama degrade geçişi yaparak gölgelemek, bir “blending brush” olmadan imkansız değilse de, çok çok zor bence. Eğer gölgeli makyajı kafaya taktıysanız bir blending brush edinin, iyi bakarsanız o fırça senelerle sizle olacaktır, verdiğiniz paraya değecektir. Ben bu iş için INGLOT 6SS kullanıyorum.

Şimdi, gölge efektini yapmaya başlamak için en güzel yer, “crease” bölgesidir. Crease denilen yer, elinizi gözünüz kapalıyken kaş kemiği oyuğunuza koyup bulduğunuz yerdir. İşte o boşluğa fırçayı oturtup, yukarı-aşağı değil, sağa-sola veya dairesel olarak hareket ettirerek gölge alanına başlayabiliriz. Bakınız benim fırçayı oturttuğum yer, tam kaş kemiği çıkıntımın altı:

 Goz Makyajı Sirlari Golgeleme Yapimi

Fırçayı ufak ufak hareket ettirip aynadan istediğiniz görüntüye kavuşana denk o alana koyu renk farı dağıtın.

 Goz Makyajı Sirlari Golgeleme Yapimi

Bu işlemden sonra renk geçişlerini yine aynı fırçayla minik darbeler yaparak yumuşatabilirsiniz.

{Bu makyajın bitmiş hali yarın Makyaj Çantam’da! }

Not – Bazen gölge bitimi keskin ve sınırlı olsun isteniyor, benim şu makyajda yaptığım gibi. Böyle bir keskinlik istiyorsanız dış bitime bant yapıştırarak yardım alabilirsiniz, Just-Makeup bu konuyu çok güzel anlatmıştı, buyrun ondan okuyun buradan.

Sorusu olanlar, gölgelerken uyguladıkları yöntem farklı olanlar veya yazıma karşı çıkan/ekleyecekleri olanlar.. Yorum kısmına sizi bekliyorum..

Love,
MC.

9 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

ama çok karanlık resimler net degil hiç belli olmamıs canım eminim cok güzel olmustur ama anlaşılmıyo ki :)

admin dedi ki...

Sabahın köründe çekince böyle oluyor :) Zaten fırçanın yerleştirileceği yer önemli, makyajın net fotoğrafını yarın koyacağım, öğle vakti olunca aydınlıkta çektim ;)

Hacer Sayıner dedi ki...

6SS benim de favorim. Fotoğraf ve açıklamalar süper olmuş bence. Videoda görmek isteyen varsa ben birçok videoda gölgeleme yaptım 6SS ile, göz atabilirler.

Unknown dedi ki...

Aman yarebbi bu nasıl bir anlatımdırr, sende nasıl bir sabır var kuzum yaa! Hayatta yazamam ben böyle.. Ellerine sağlık öpüyorum!

bir demet feslegen dedi ki...

Irazım süpersin, kitaplık bilgi olmuş resmen, en sevdiğim yazıların bunlar vallahi, çok faydalı.. teşekkürler tatlım. yalnız tek fırçayla mı tüm sürme ve dağıtma işini yapıyoruz, yoksa sadece karıştırma için mi bahsettiğin fırçayı kullanıyoruz ??
öpüldün..

Çağlayan dedi ki...

uff birtürlü adam gibi crease fırçası bulamadım poula dorf sheer crease ve mac 224 kullanıyorum ama göz alanım küçük :-( büyük geliyorlar bende bir deneme daha yapmaya karar verdim trish mcevoy deneyen varmı (29) daha ayrıntıı gölgelendirme yapmakiçn çabalamam gerekiyo galiba :-)bu arada bronzer kullanaayı öğrettiğiniz içim teşekkürler nars sertao bir işe yarıyo :-)))

Çağlayan dedi ki...

bu arada arkadaslar paula dorfun sheer crease fırçası 224 de göre daha iyi blending yapıyor. sanırım daha fluffy olduğu için birde bu fırçayı gene bu sebepten dolayı 239 yerine de kullanabiliyorsunuz bazen acelem olduğunda sadece bunla makyaj yapıp çıkıyorum tembel işi yani :-)eger yeni fırça alacak arkadaşlar varsa bu farçayı şiddetle öneririm.strawberry de var. her işte kullanabilirsiniz. tek negatif tarafı ıslak kullanmaya kalktığınızda kedi kuyruna dönüyo :-P ahh 224 ahh

benimdunyam dedi ki...

Gercekten cok guzel olmus. Bu bilgiler cok isime yariycak. Bir de bisey sormak istiyorum. Just make up'in adresi falan mi degisti? Yaklasik 1 aydir ayni goruntu var. Eger degistiyse yeni adresi nedir? Simdiden tskler.

admin dedi ki...

JM, aah kuzum keşke ya sabır diyerek yaptığım tek şey bu olsa :/ neyse.. biliyorum seni sen çabuksun -- ama özledim çabuk yazılarını :)

Eda, 6SS'le düz far sürme işlemini yaparsan farı buğulu sürer, onla sadece karıştırma işlemini yapmak daha doğru olur..

Çağlayan, öneriler için çok teşekkürler... Bazen 6SS ufak alanları dağıtmada bana da büyük geliyor, o zaman inglotun şu fırçasını kullanıyorum

http://www.makyajcantam.org/2009/09/inglot-10s-mini-blending-brush-mini.html

Feyza, teşekkürler canım. JM'nin adresi değişmedi, sadece bu aralar bloga yeni yazı eklenmedi, adres doğru ..

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.