14.06.2010

Gelin Makyaji

gelin makyaji
Düğün sezonu geldi, gelin makyajı'yla ilgili sorular artıyor. Kendi gelin makyajımı sitede paylaşmayacağım, o bana özel olsun :) ama size gelin makyajıyla ilgili yaşadıklarıma dayanarak vermek istediğim birkaç gelin makyajı tavsiyesi var.. Tamamen kendi düşüncelerim, umarım gelin adaylarına biraz olsun yardımcı olabilirim.

- Eğer gelin makyajına bütçe ayırabilecek durumunuz varsa – yani maddi durumunuz iyiyse – sakın bir “kuaför”de makyajınızı yaptırmayın, bir makyaj sanatçısıyla anlaşın. MAC, INGLOT gibi mağazalarda çalışan MUA (makyaj sanatçı)’ların çoğu freelance dışarıya çalışıyor.

- Eğer bir MUA tutacak maddi gücünüz yoksa ve kuaförde makyajınızı yaptıracaksanız, öncesinde ne istediğinize, hangi ürünleri kullanacağınıza ve makyajınıza kendiniz karar verin. Bir kağıtta makyajınızın eskizini yapın, ne istediğinizi bilin, kuaförlerdeki {istisnalar olabilir ama geneli bu işte tecrübesiz} asistanların sizin isteklerinizi kaale almadan sizi maviye/yeşile boyamasına engel olun. Düğün gününden önceki bir tarihte kuaförünüze giderek prova yaptırın, sonuçtan memnun kalacağınıza emin olun, düğün günü stres yaşamayın. Aslında bu dediğim prova olayı yukarıdaki madde için de geçerli.

gelin makyaji

- Düğün öncesinden uzun bir süre önce kaşlarınızı almayı bırakın, alabildiğine uzatın! Düğünden 1-2 gün önce kaş alımına güvendiğiniz birisine şekil verdirtin. Son güne bırakmayın, hassas bir cildiniz varsa düğün günü kaş aldırtmak süpriz alerjilere/kızarıklıklara sebep olabilir {bu söylediğim epilasyon için de geçerli, kırmızı noktacıklarla dolu bacak istemiyorsanız tabi!}

- Makyajda odak noktanız tek bir yer olsun. Mesela Türkan Şoray gözleri veya dolgun dudaklar veya nefis yanaklar. Üçünü aynı anda isteyip palyaçoya dönmeyin. Vurguyu nerede istediğinize karar verin. Ben makyajımda vurguyu dudaklarımda istemiştim, göz makyajımı abartmadım. Smoky göz makyajı istiyorsanız mesela, vurgu gözlerinizde olsun, dudakları, yanakları hafif bıraktırın.

- Işıltı güzel birşeydir, ışıltılı makyaj da. Işıl ışıl olayım derken flaşların yüzünüzde patlayacağını, gereğinden fazla ışıltının disko topu gibi çıkmanıza sebep olacağını unutmayın. Yüzünüzde kullanacağınız sedefli farlarla, aydınlatıcılarla vb dikkatli olun.

gelin makyaji
- SPF’siz makyaj ürünleri kullanın! SPF fotoğraflarda parlamanıza sebep olabilir!

- Göz kaleminden uzak durun! Kalıcılık için jel eyeliner tarzı ürünleri tercih edin.

- Yeme-içme işini makyajdan önce bitirin. Sonra bozuluyor, aman diyeyim. Yiyecekseniz de dikkatli yiyin :)

- Bakışları derinleştirmek için takma kirpik kullanabilirsiniz ancak nasıl göründüğünü kontrol edin, sonra Umut Sarıkaya karikatürlerindeki gibi dalga geçilebilirsiniz. Kullandığınız kirpik doğala en yakını olmalı bence.

- Akmayan, waterproof bir rimel kullanın.

- Gözaltı kapatıcısı, fondöten gibi ürünleri sabitleyecek bir setting powder kullanmayı unutmayın!

- Dekoltenizle yüzünüz arasında renk farkı oluşmamasına dikkat edin ama dekolteyi boyayalım derken gelinliğinizi lekelemeyin. Dekoltenizde makyaj varsa gelinliği giyerken aman dikkat, kaza istemeyiz!

- Gelin makyajı'nda 2010 yazında iki trend öne çıkıyor. Biri kısmen açık grilerle yapılan dumanlı göz makyajı, diğeriyse natürel ten renklerinde makyajlar.. Gelin makyaj'nda mavi/yeşil gibi cart tonlar tercih edilmez pek ama zevk sizin, göz sizin, neyin size yakıştığını en iyi siz bileceksiniz ona göre karar verin.


İzmir’de Gelin Makyajı

Izmir’de gelin makyajı nerede yapılır diye sorular alıyorum çok. INGLOT makyaj sanatçıları bu konuda başarılı, ben sizin yerinizde olsam onlara danışırım. Güvendiğiniz bir makyöz varsa ona da gidebilirsiniz elbette.


- Nikahta damadın ayağına basmayı ve bir ömür boyunca mutlu olmayı unutmayın, benden size sevgiler! :D


Gelin makyajı ile tecrübelerinizi yorum kısmında paylaşırsanız gelin adaylarına hep beraber yardımcı olabiliriz ;)

Images: Google Image Search
[If you own an image and want it to be removed from this site, please contact me via info@makyajcantam.org]

2 yorum:

Tannesi dedi ki...

Geçtiğimiz hafta ben de bu konuya değinmiş ve kendi gelin makyajımı paylaşmıştım. Üstelik de yeşil bir gelin makyajı. :)) Ve bence harika durdu, herkes makyajıma iltifat etmişti. Lancome makyaj artisti tarafından yapılmıştı. İsteyenler göz atabilirler; belki fikir verir... :)

http://hernefesalisimizbayramdi.blogspot.com/2010/06/gelin-makyaj.html

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık, çünkü o telaşla insan unutuyor herşeyi:))

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.