7.11.2009

INGLOT Kabuki Fırça {INGLOT 25SS} {Makyaj Fırçaları}

Söz verdiğim gibi fırça yazılarım devam ediyor. Geldik favorim olan fırçalardan bir diğerine daha.

Şimdi önce şunları söyleyeyim, bende her türlü makyaj fırçası vardı ama hiç kabukim yoktu. Neden mi almadım? Mineral toz ürünlerle aram iyi olmadığından gereksiz görüyordum açıkçası. Bir de elbette fiyatları, biliyorsunuz kabuki fırçaların en ucuzları bile normal fırçalardan pahalı oluyordu genelde.

inglot kabuki makyaj fırçası mineral ürünler için fırça en iyi kabuki fırça

Ama son dönemlerde mineral-baked {diğer bir deyişle terracotta} ürün koleksiyonum ve kullanımım arttıkça iyi bir kabuki fırça almaya karar vermiştim. Sigma kabukiyi almayı düşündüm, MAC 182’yi düşündüm, Coastal Scents’teki pembe kabukiyi düşündüm ama sonunda yolum INGLOT’a çıktı. Inglot 25SS numaralı kabuki fırçayı yaklaşık bir sene kestikten sonra sonunda aldım bir süre önce. Fırçanın genel büyüklüğünü kıyaslayabilmeniz için avuç içimde fotoğrafını da çektim:

Image inglot kabuki makyaj fırçası mineral ürünler için fırça en iyi kabuki fırça

Neye kullanıyorum?

Bu fırçayı hemen her şeyde kullanabilirsiniz ama ben özel olarak MSF, terracotta tarzı ürünlerde kullanıyorum. Misal Stila Finishing Powder, MAC Mineralize Skin Finish, Revlon Mineral Finishing Powder vb gibi ürünlerde tüm yüze veya sadece hafif vurgu için kullanabilirsiniz.

Her ne kadar ben kullanmasam da siz bu fırçayla toz pudra, compact pudra, bronzer vb sürebilirsiniz.

Fırçayı çok beğendim. Bazı forumlarda hatunlar fırçanın koktuğundan bahsetmişti alırken tek endişem buydu ama ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bu fırçanın tek sorunu nasıl yanımda taşıyacağımı bilememem. Mağazada küçük çantacıklar vardı ama kalmamış sanırım bana vermediler. Şimdi buna uygun minik bir şey arıyorum kendime.

Ne kadar?

Çok tuzlu :) Sanırım 60 lira gibi birşeydi fiyatı. Zaten bu yüzden 1 sene düşündüm almak için! Ancak unutmayın ki yanında allık alırsanız %30 indirim yapıyorlar. Ve Card Finans’a özel 7, Bonus Kart’a da 3+3 taksit imkanı vardı ben alırken.

7 yorum:

Hande dedi ki...

İşte benim en sevdiğim fırçaa !!
Terracotta'larım + Inglot kabukim = mutlu ben.

Güle güle kullan Iraz :)

Aslı dedi ki...

60 pahalıymış gerçekten. Ama bende avonunki var, kazık gibi sert. Ona verdiğim 6-7 lira çöpe gitmiş sayılır. Öyle düşününce ucuz ucuz kullanışsız şeyleri doldurmaktansa bir tane iyi ürün almak daha karlı ve de mantıklı. Bu arada kabukiler minik minik, tombul tombul olunca çok sevimli görünüyorlar gözüme:)Güle güle kullan :)

Abuk Kraker dedi ki...

Güle güle kullan Iraz'cım.
60 biraz evlat acısı gibi ama ürün de evladiyelik.

hevesli bardak dedi ki...

Ben Everyday Minerals'tan almıştım kabukimi, baby kabuki 5-6 dolar, normal kabuki de 12 dolar mı neydi. Çok sık kullanmıyorum ama gayet yumuş yumuş, sağlam güzel bi'şey (:

admin dedi ki...

Hande, ben de çok severek kullanıyorum :)

Aslı, bende Avon'un kabukisi yok ama bazı fırçaları var, cık olmuyor, kötü bence. Bu fırça da çok pahalı ama orta yol bulunabilir daha ucuz markalar da var..


Abuk kraker, kredi kartı taksidi olmasa zor alırdım heheh :)

hevesli bardak, EM'den neredeyse hiçbir şey kullanmadım, niye bilmiyorum ama pek minerallerle aram yok, dolayısıyla ordan fırça almak hiç aklıma gelmemişti :))) güle güle kullan sen de.

melisa dedi ki...

ben mac kabuki fırçama 110TL verdim. öhö öhööö:) hakkaten bu paraları verdikten sonra evladiyelik olmak zorunda zaten... yoksa çok üzülürümm :) yanında da kompakt bir pudra aldım 160TL verdim çıktım ohhh :) ama hakkatrn kullan kullan bitmez pudra , çok uzun süre kullanıyosun.
fırça yum
muşacık, ne tüy döküyo ne başka bişey .. hakkını yemeyelim yani fırçanın , parasının hakkını veriyor...

ebvatathemua dedi ki...

Inglot kabukimi çok seviyorum,
ama MAC'in 181 LE baby kabukisi vardı, onu koleksiyonda almadıydım, şimdi bekliyorum yeniden satılmasını.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.