19.11.2009

Lancome Huile Eclat Deep Cleansing Oil for Face & Eyes

lancome huile eclat deep cleansing oil for face and eyes

Bu ürünü yazmakta neden bu kadar geç kaldım bilmiyorum ama sonunda sıra geldi. Kızlar, sizi aylardır gönlümün fatihi olan, üzerine daha iyisini görmediğim, cilt bakım ürünlerimin kraliçesi, muhteşem Lancome Huile Eclat temizleme yağı ile tanıştırmak istiyorum!

Şimdi temizleme yağı {cleansing oil} nedir bilmeyenler için ufak bir not düşeyim hemen: Efendim, yüzünüze far bazıydı, mascaraydı, waterproof concealer’dı, likit eyelinerdı, yok efendim fondötendi, sabitleme pudrasıydı sürdüğünüz zaman, en iyi makyaj çıkarıcı bile bazen kifayetsiz kalabiliyor. Bu kadar kat kat ürünü doğru temizlemek için, öncelikle mutlaka yüzünüz kuruyken bu tarz bir yağ ile makyajı “akıtmanız” gerekiyor. Aynı, bulaşıkları makineye koymadan önce tabakları suyun altında sıyırmak gibi ;)

Günlük sadece bir allık, bir kalem sürüp çıkanlar için muhtemelen gereksizdir cleansing oil’ler ama benim gibi suya dayanıklı ürünler ve sabitleyici ürünler kullanıyorsanız, bunları normal temizleyici sıvılarla çıkarmanız imkansız gibi bir şey oluyor.

Efendim yüzünüzde full makyaj varken, Lancome Huile Eclat’tan ik-üç “pump” (basış) alıyorsunuz elinize ve başlıyorsunuz bu zeytinyağı kıvamlı şeyle gözlerinizi ve yüzünüzü nazik nazik ovalamaya {gözler kapalı olacak ha!}. Aynı Batman’in Joker’i hesabı yüzünüzdeki makyaj biiir güzel akıyor. Sonra ılık suyla foşur foşur yıkıyorsunuz suratınızı, her şey gitti. Geride akma izleri kalırsa ister kendi yüz yıkama jelinizle yıkayın titizseniz, ister bir pamukla şööyle bir temizleyin geri kalanları, hoopp tertemizsiniz! Temelde bütün cleansing oil’lerin mantığı zaten bu.

Peki Lancome Huile Eclat’ın farkı ne?

Ben cleansing oil olarak L’occitane, MAC, Shu Uemura ve ev yapımı (bademyağı+zeytinyağı) kullandım ve şunu söylüyorum, Lancome Huile Eclat mucize gibi!

Diğer markalarda mutlaka yüzümde makyaj kalıntısı kalıyordu, cilt tipime uymamışlardı, cildim ya fazla yağlı kalıyordu ya da fazla gergin. Lancome Huile Eclat cildimi kurutmadan makyajımı (kat kat sürdüğüm suya dayanıklı rimel, başka ürünlerle çıkarmakta zorlandığım Inglot jel eyeliner’ı bile!) hop çıkarıveriyor. INANILMAZ memnunum öyle söyleyeyim! {Şimdiye kadar hiçbir ürünü böyle övmedim sanırım}

Bu yaratık benim makyaj temizlememi kolaylaştırdı, artık bunun sayesinde yüz tane ürün almıyorum, tüm işimi bunla halledip çıkıyorum.

Tek bakışta bu ürün;

+ Suya dayanıklı makyajı çıkarmak için ideal!
+ Sabitlenmiş {MAC Fix+, veya baz kullanılmış} makyajı çıkarmak için ideal!
+ Diğer makyaj temizleyicilerin yüzünüzü gerip kurutmasından şikayet ediyorsanız sizin için ideal!
+ Yağlı ciltliyseniz ve cleansing oil’lerin yüzünüzü daha çok yağlandırmasından korkuyorsanız anacım sizin için de ideal çünkü hiç yağlanmayı arttırmıyor!
+ Pahalı! Fakat fiyatına sonuna kadar değiyor, ayrıca da ürün miktarı fazla.

Lancome Blog’da da bu ürünle ilgili yazılanları şuradan okuyabilirsiniz.

Ürünün TR fiyatını bilmiyorum muhtemelen çok daha pahalıdır. Ben buradan Cosme-De.com kullanarak 35$’ye kargo ücreti ödemeden aldım.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

35$ da çokmuş ama ya. Ben bi güzel alıyorum L'oreal göz ve dudak temizleyicisinin iki fazlı olanını. Pamuğu ıslatıp koyuyorum göz kapağıma 5 saniye falan bekleyip hafifçe siliyorum. Pırıl pırıl oluyor.

Tam bu aralar başka markaları araştırıyordum; yazın geldi. Mac cleansing oil benim göz çevremi tahriş etmişti mesela.

Sen bu kadar övdüysen paraya kıymak lazım galiba :o)

admin dedi ki...

Ayça'cım, sende işe yarıyorsa ve ekstra temizleyecek bir şeye ihtiyacın yoksa zaten gerek yok. Ben cleansing oil'e çok ihtiyaç duyuyorum, bu ürün bende işe yaradı, ama sana tavsiyem birden 35$ çıkma, git parfümerilerden sample iste belki bu da iyi gelmez kimbilir? Ciltten cilde çok farkediyor biliyorsun.

Archilemi dedi ki...

Bununla birlikte birde en memnun olduğun cilt temizleyici yazısı alsak ballı kaymaklı olur

Unknown dedi ki...

Göz kapağımın yağlı olmasının avantajı mı nedir artık hakikaten temizliyor. Ama gene de uzun vadede gözüme kirpiğime muhtemelen daha az zarar verecek ürün arayışındayım. O yüzden deneyeceğim mutlaka sample falan.

deniz dedi ki...

lancome'un cleansing oil'i olduğundan haberim yoktu... merak ettim şimdi, denemeden rahat etmem! makyaj temizleme sütü, ardından da yüz yıkama jeli kullanıyorum ama tam temizlenmiş hissetmiyorum her zaman, cleansing oil gerekli galiba.

admin dedi ki...

Archilemi, aslında favorilere sitede yer verdim, hepsinden çok memnunum seçemiyorum ;)


A.A.T.S., Yeni bir ürün sayılır sanırım baharda çıkmıştı. ben de senin gibiydim cleansing oil'lerle kurtuldum bu dertten :)

Stil Direktoru dedi ki...

LANCOME vazgeçilmezim cidden bu üründen çok memnunun bende

papatyaninguncesi dedi ki...

bu yazından sonra hemen sipariş vermiştim az önce elime ulaştı.bilgiler için çok teşekkürler ıraz ;)

admin dedi ki...

papatyanın güncesi, umarım memnun kalırsın canım, unutma önce kuru olarak makyajını akıt, sonra biraz ıslatıp köpürtüp, ılık su ile durula.. Süper sonuç ;)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.