9.11.2009

Dumanlı Gözler İçin Göz Makyajı {FlorMar Dörtlü Far ve Stila Rimel ile}

Aldığım FlorMar 4'lü siyah far takımını ve Stila rimelimi denemek istiyordum, hızlıca bir dumanlı gözler takılayım dedim ve aşağıdaki makyajı yaptım.

Aslında renkler fotoda göründüğünen çook daha koyu ama hava kapalı olunca benim makyaj da flu çıktı :)

Aşağıda ilk foto çıplak göz, buradan da "makyaj lüzumsuz bir şey" diyen erkeklere selam ediyorum, gördüğünüz gibi gayet gerekli bir şey :) İkinci foto da Makyaj Çantam usulu dumanlı göz makyajı.


smokey dumanlı göz makyajı nasıl yapılır makyaj örneği smoky buğulu makyaj
Ne kullandım?

Lancome Effacernes concealer (kapatıcı), L'Oreal De-Crease Far bazı, FlorMar 4'lü siyah far, MAC Smolder Göz Kalemi, MAC Blacktrack Fluidline ve yeni Stila Rimel.

Nasıl?
Önce göz pınarına dörtlü farın beyaz kısmından ıslatarak sürdüm. Sonra üst ve alt kirpik dibine MAC Smolder göz kalemi sürüp mac 219 fırçayla dağıttım. Göz yuvarlağına dörtlü fardaki açık ve koyu grileri ıslatarak INGLOT 6SS ile yedirdim. Crease bölgesine en siyah farı aynı fırçayla sürdüm. Kaş altına beyaz far sürdüm. Sadece göz üstüne MAC Blacktrack fluidline ile ince bir çizgi yaptım. Göz altlarına siyah farı MAC 219 fırça ile kalemin dibine çektim. Stila rimel ve MAC brow set sürdüm :)


{Not: Stila rimeli sevemedim, resimde gördüğünüz gibi yapıştı kirpiklerime. Zaten bu aralar kirpiklerimde bir problem var, çıplak göz fotosunda gördüğünüz gibi orta sırada tepede üçbeş tane kirpik var, döküldüklerinden mi böyle çıktıklarından mı anlayamıyorum!!}

9 yorum:

Unknown dedi ki...

makyajı gereksiz gorenleri bende anlamıyorum. ne kadar farkettiriyor.. guzelligine guzellik katmıs Irazcıgım her zamanki gibi canım :)
Stilanın angi rimeli bu arada merak ettim :) ben major major lash i kullanıyorum cok memnunum.

admin dedi ki...

saol hayatım :) lash visor muydu neydi o, sevemedim pekk

papatyaninguncesi dedi ki...

flormar 4lü siyah far dan alıcam.rengi hoşuma gitti

ursula dedi ki...

Bir adet make up for dummies konusu olabilecek soru.. ben gözümün içine alta (waterline dene yere) kalem sürdüğümde ya akıyor, ya da özellikle siyah kalem sürmüşsem üst kısma bulaşıp alt kısımda böyle nokta nokta kalem kalıyor.. (enteresan bi tarif oldu biliyorum) hem de yarım saat içinde.. şu aralar c.dior, bourjois ve lorealin kalemlerini kullanıyorum. hepsinde hemen hemen aynı sorun var.. sende nasıl güzel görünüyo halbuki.. var mı bir sırrı??

admin dedi ki...

papatyanıngüncesi, fiyatı 8 lira ve içinde dumanlı göz makyajı için gereken her renk var baya kullanışlı.

ursula, hmm sorununu anlıyorum bu bende de zaman zaman oluyor. acaba sadece göz içine waterproof kalem sürmeyi denedin mi?

bir de kaleminin yapısıyla alakalı olabilir. göziçine sürdüğün kalemler daha az yumuşak ve waterproof olursa akmayabilir.

dediğin problem bende birkaç saatten sonra oluşabiliyor, eğer olursa sadece göz içindeki kalemi tazeliyorum.

mesela MAC Smolder akmaya çok meyilli bir kalem ama Estee Lauder Artists Eye Kohl, Cecile All Day Long Wear Eyeliner pek akmıyor benim göz içimden.

vahideipsir dedi ki...

selam sitenin takipcisiyim çok güzel bir site .bir sorum olucak far ıslatmak ne demek neyle ıslatılıyor sorum garip gelebilir ama merak ediyorum teşekkürler

admin dedi ki...

vahide, ilgine çok teşekkür ederim. Far ıslatmak demek, farı fırçaya veya aplikatöre aldıktan sonra fırçanın üzerine azıcık ıslak bir ürün sıkmak demek.

ben bu iş için MAC FIX isimli spreyi kullanıyorum ama fısfıslı şişeye soda, su koyarak kullananlar da var.

Farlı fırçaya hafif likit püskürtünce farın sürümü parlak ve rengi daha canlı oluyor.

Sevgiler..

Unknown dedi ki...

çok hoşuma gitti. çok güzel yapmışsınız.
o kadar basit anlatmışsınız ki yapınca hiç de öyle olmuyor benim için :))
genellikle blogu begendim ;)

admin dedi ki...

Bakülü çok teşekkür ederim güzel sözlerin için:)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.