11.06.2009

Türkçe Makyaj ve Kozmetik Blogları

Benim hangi siteleri takip edip, kaynak olarak kullandığımı veya bildiklerimi nereden öğrendiğimi merak eden okurlar var. Bu yazıyı onlara ithaf ediyorum. Bu yazım, sadece makyaj bloglarına yönelik olacak, esas konusu başka şeyler olup makyaj konularına da yer verenler kırılmasın olur mu? :)


İşte takip ettiğim makyaj blogları. Tabii ki önce Makyaj Çantam! :) :)

Öncelikle, bu blogu kurma fikrini kendi blogundan ilham aldığım sevgili Just Makeup. Bence kendisi makyaj bloglarının kraliçesidir, ona bize verdiği ilhamdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Zira o olmasaydı, bu site de kurulmamış olurdu :)

Bir diğer kraliçeyse, Yurtdışından Alışveriş Rehberi! Hangi makyaj ürününü hangi ülkeden ucuza alırım sorusunun cevabı kendisinde!

Beauty & Fashion & Love'da çok severek takip ettiğim, çeşitli kozmetik ürünlere yer veren bir blog.

Boya Küpü, gerçekten çok spesifik konulara parmak basıyor ve başka hiçbir blogda göremeyeceğiniz süper yorumları var. Kesinlikle takip edilmeli.

Denedim Güzelim, adı üstünde, denediği ürünlerin yorumlarını bize aktaran bir kozmetik blogu. Kendisinin yazılarını çok seviyorum, keşke daha sık yazsa!

Life About a Shopaholic, MAC tutkunlarının kaçırmaması gereken bir blog! Çok güzel makyajlar yapıyor blog sahibi!

Life with Hello Kitty, bütün high-end kozmetik markalarına blogunda yer veren çok tatlı bir dost! Laura Mercier, NARS ve MAC'e doymak isterseniz kendisini takip etmelisiniz!

Makyaj Günlüğü, de sessiz ve derinden çalışsa da :), süper fotolar ve tutorial'lar hazırlıyor. Hemen izlemeye alın!

Makyaj & Kozmetik, ucuzdan pahalıya her türlü ürün yorumlarını yayınlayan süper bir blogger! Yazılarını çok seviyorum ama onun da daha sık yazmasını istiyorum! :)

Marjo on the Blog, fazla söze gerek yok, MAC makyajı ve bol bol koleksiyon swatch'ları görmek istiyorsanız bu blogu takip etmelisiniz!

Vespa Girl Makeup, az yazıyor ama güzel yazıyor! Her türlü ürün hakkında bilgi edinebilirsiniz sitesinden.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar! Siz de ilham aldığınız başka makyaj bloglarını yorumlar kısmına yazabilirsiniz! Unuttuklarım varsa affola! Takip ettiğim bloglara da ayrıca sayfanın sağ altında link veriyorum.
Bir ara da yabancı bloglarla ilgili bir yazı gelecek!


İyi bloglamalar!

14 yorum:

Unknown dedi ki...

cok tatli yazmissin canim... guzel sozlerin icin cok ama cok tesekkur ederim.. :**

Aphraell dedi ki...

Just makeup ne tadına doyulmaz bir blogmuş :)) Reader'a her baktığımda Makyaj Çantam'da yeni bişi yokmu diye özellikle bakıyordum, Just MakeUp da ikinci sıraya yerleşti :)

Bu arada alakasız birşey danışacağım, Salıncakta iki kişi çok güzel bir kokusuz koltukaltı jelinden bahsetmiş Tom's marka fakat Türkiye'de satılmıyormuş, onun muadili olabilecek, rahatça ulaşıp alabileceğimiz bir ürün geliyor mu aklına?

Hacer Sayıner dedi ki...

Irazcımm çok teşekkürler blogunda bana da yer verdiğin için ^3^

admin dedi ki...

hello kitty & makyaj günlüğü, rica ederim kızlar.. öpüldünüz..


aphraell, benim de ilk takip ettiğim blog o her gün! :)

Banu'cugumun bahsettiği ürünü gördüm ama ürünü birebir denemediğim için yorum yapamıyorum açıkçası. Bir aklımda dursun, bakalım birşeyler bulabilecek miyim?

Banu'ya sordun mu, belki onun önerileri olabilir :)

idil dedi ki...

cok güzel bir yazı olmus hepsine teek tek bakıcam=)

hevesli bardak dedi ki...

Merhaba,

Her şey iyi güzel de verdiğiniz linkler sayfanın üzerinde açılıyor. Halbuki ben bu linkleri "open in new tab" yapıp blogunuzu bir yandan okurken bir yandan kenara sırayla açmak istiyorum. Sağ tıkladığımda eşsiz kopya korumanız beni uyarıyor. Zaten metinler seçilemez olarak ayarlanmış, bir de sağ-tık korumasına ne gerek var? "Ben vazgeçmem sağ-tık korumasından" diyorsanız linkler otomatik olarak yeni pencere/tabda açılsa daha şahane olur bence.

Sevgiler, selamlar.

admin dedi ki...

idil, umarım beğenirsin..

hevesli bardak, merhaba..

bu blogda aslında, en başında hiçbir koruma, text-select engellemesi veya sağ tık zamazingosu yoktu, baştan takip edenler bilir.

sonrasında, deli gibi zaman ayırarak yazdığım yazıların ve fotoların, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden onlarca sitede kullanılması, bir de üstüne üstlük kendi içerikleriymiş gibi sunulması ve benim sitemden insanların yepyeni siteler türetmesi(!) sonrasında en azından ortalama kopyacıları uzak tutmak amacıyla bu yöntemlere başvurmak zorunda kaldım.

Linklerin yeni tablarda açılamaması konusunda haklısınız ancak her linkin açılacağı pencereyi tanımlayacak kadar HTML bilgim maalesef yok. Belki birtakım kodlarla her bir linkin nerede açılacağı belirlenebiliyordur ama vaktim olmadı maalesef araştıracak.

Blogger sistemi linkleri nasıl tanımlıyorsa öyle gidiyor. Yine de bu duruma bir çözüm bulursam elbette fikslerim.

O güne kadar, maalesef, geri tuşunun kullanılması dışında bir hal çaresi bulamamaktayım.

Çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diler, bir başka yorumda görüşmek üzere derim :)

Unknown dedi ki...

Oyy çok mutlu ettin beni kuzum;)) Yazıyı okuyunca maziye gittim birden, bi sen bi ben seda bi de kozmo vardı dimi, birbirimize gider gelirdik;)) Makyaj blogların her geçen gün artması ne kadar sevindirici! Bu bakımdan bu yazı hem faydalı hem de çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Öpüyorum kocaman tekrar çok teşekkür ederim;)

Shopaholic dedi ki...

Güzel sözlerinle blogunda bana yer verdiğin için çok teşekkür ederim Irazcım, çok tatlısın.. :) :**

hevesli bardak dedi ki...

Ben sizi çok iyi anlıyorum, kopya koruması koymanıza hiç itirazım yok, sonuna kadar haklısınız hatta. Ama metnin seçilememesi aslında yeterli korumayı sağlıyor diye düşünüyorum, yine de siz bilirsiniz (: İçiniz nasıl rahat edecekse öyledir tabii.

admin dedi ki...

justmakeup, işte senin sayende bugünleri gördük ama süper oldu artık birbirimizden görüp ona göre alabiliyoruz birşeyleri :)

shopaholic, rica ederim canım :)

hevesli bardak, bazı araştırmalar yaptım dün gece, external linklerin new tab'da açılması için bundan sonraki yazılarda bi çare buldum galiba. ;)

hevesli bardak dedi ki...

süpersin (: kibarlığın ve cevabın için de teşekkürler.

siren dedi ki...

te$ekkurler Iraz : )

(shifte basili tutarak linke tiklayinca yeni pencerede aciliyor)

seda dedi ki...

ah ne tatlısın ıraz. çok teşekkürler. ben de seni severek,içim ısınarak okuyorum. sevgiler :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.