27.01.2011

Kuru Ciltler İçin Öneriler

>
Kızlar, daha önce hatırlıyorsanız yağlı ciltler, hassas ciltler için kullandığımız ürünlerden bahsetmiştik herkes kullanıp memnun kaldığı ürünleri paylaşmıştı.

Şimdi aynı seriyi kuru ciltler için yapalım ve bu yazıyı paylaşım noktası haline getirelim istiyorum.

Kullanıp memnun kaldığınız, cildinizi nemlendirdiğine inandığınız cilt bakım ürünleri veya kuru ciltlerde performansı iyi olan makyaj ürünlerini / vücut / saç ürünlerini paylaşırsanız kuru cilt tipinden muzdarip arkadaşlara yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.

Teşekkürler katkılarınız için, güzel kalın!

20 yorum:

deep(er)-note dedi ki...

>selam sevgili MC,çok seviyorum blogun bu postlarını, o kadar işe yarıyor ki:))tecrübeleri paylaşmak da ayrıca çok güzel...aslında benim cildim karma,atopik ama göz çevrem ve saçlarım aşırı derecede kuru. gözlerime vazelin sürsem, saçlarıma da zeytin yağı boca etsem yağlanmıyorlar o derece:)gözlerim için henüz "işte bu" diyebileceğim bir çözüm bulamadım aslına bakarsan ama şu aralar dr tavsiyesi üzerine kayısı kremi kullanıyorum (markası doğacı) sabahları suyla değil gülsuyu ile yıkıyorum yüzümü bu da atopik özelliğini biraz yatıştırıyor. makyajı ise bu aralar pek bir meşhur olan Bioderma Sensibo H2O ile yapıyorum ve çok memnunum tahriş yok, yağlı his yok.Aşk yaşıyoruz adeta kendisiyle...gelelim kuru hatta kupkuru saç meselesine . benim saçlarım kıvırcık ve maalesef yıllardır tek bir beyazım olmadığı halde tamamen gençlik şımarıklığından boyamadığım renk kalmadığı için artık daha da asi ve sertler. bunun için de Suriyeli olan ananemin Suriye'den getirddiği saf hint yağını ısıtarak haftada bir saçıma yediriyorum 2-3 saat bekliyorum ve biraz olsun sakinleşiyor asi saçlarım.son zamanlarda da tavsiye üzerine sinameki çayını saçıma sürüp 1 saat kadar bekliyorum yine ve evet yumuşattığını söyleyebilirm. ama maalesef şunu söylemeliyim ki piyasada denemediğim "onarıcı", "kuru, sert ve asi saçlar için" ibareli şampuan-saç kremi ve maske kalmadı ve hiç birinden memnun kalamadım...işte bunlar benim tecrübelerim, merakla bekliyorum diğer yorumlarısevgilermiray

Helena dedi ki...

>vücut için 1 numaralı ürün Bepanthol F losyon, ben bir ara bunu yüzüme bile denedim iyi geldi :)) sonra bepanthene krem harika birşey yüz için gönül rahatlığı ile kullanın şiddetle tavsiye ediyorum, onsuz evden adımımı atmam.saç için bu aralar en sevdiğim pantene doğal sentez hem kırık uçlara iyi geliyor hem de saçlarınız yumuşacık oluyor..kullanın derim :)

ceL-in dedi ki...

>slm.Benim yüzüm çok kuru ama yağlı kremlerle yüzümde bi katman oluşmasını istemiyorum öneriniz varsa çok sevinirim.Bu arada eğer elleriniz çok kuru ve dudaklarınız kışın çok çatlıyo ise THE BODY SHOP un kenevir serisinin nemlendirici dudak kremi e el bakım kremi süper işe yarıyo tavsiye ederim.Kokusu biraz tuhaftır ama:)

Helena dedi ki...

>aa en önemlisi mavi anemon çiçeği yapı kullanıyorum bu aralar, yüzüm yumuşacık oldu, geceleri kullanmanızı üstüne de bir gece kremi süremenizi tavsiye ederim, ben neutrogene light night cream sürüyorum.

RUHAN dedi ki...

>beklediğim konu işte :)not kağıdım elimde :)

ece dedi ki...

>benim cildim karma aslında ama çene bölgem ve yanaklarım özellikle kışın çok kuruyor pütür pütür oluyor. ben de buna çözüm olarak haftada bir amway artistry essentials serisinin yoğun nem makesini kullanıyorum maskeyi çıkarırken ılık suyla yıkandı mı yumyumuşacık olyor. herkese tavsiye ederim :D

Aphraell dedi ki...

>Zeytinyağlı doğal sabunlar (ama doğal olduğundan emin olmak şartıyla) benim kuru cildime iyi geliyor, tonik olarak kesinlikle gülsuyu çok iyi geliyor, alkol içeren hiçbir şey kullanmamaya çalışıyorum. Nemlendirici olarak da hem uygun fiyatlı olması, hem nemlendirmesinin iyi olması dolayısıyla Garnier Esas Bakım kuru ve hassas ciltler için olanı kullanıyorum. Yazın biraz ağır gelse de kış için çok ideal bir nemlendirici.

Deniz dedi ki...

>Aşırı derecede kuru bir cilde sahibim. Yüzümün bazı bölgeleri pul pul oluyordu. Yaklaşık 1 haftadır la roche posay hydreane rich kullanıyorum.Şimdilik çok memnunum.

merbur dedi ki...

>the body shop e vitaminli nemlendirici favorim :)

özlemm dedi ki...

>selam hanımlar benim cildim de karma ama kışın yanaklarım ve çenemde pul pul dökülmeler oluyor tavsiye üzerine olay gündüz nemlendricisi aldım 2 haftadır kullanıyorum çok memnunum göz kenarlarım için de kayısı çekirdeği yagı (arifoğlu)kullanıyorum onuda yine bir blogta görmüştüm... birde makyaj temizlemek için bioderm almıştım ama çok kuruttu cildimi 2 gündür inglot temzileyici kullanıyorum şimdilik çok memnunum:))

prettyflowery dedi ki...

>daha yeni kullanmaya başladım ama body shop e vitamini serisi gece ve gündüz nemlendiricisinin kuru cildime iyi geldiğini düşünüyorum:)

iset dedi ki...

>Muhteşem bi konu daha:)Esasında çok kuru bi cildim yok, normal diyebilirim rahatlıkla. Ancak bu kış cildim inanılmaz kurudu ve yüzümde soyulmalar başladı. Soyulmaların sebebi de cildin nem oranının düşük olmasıymış. Cildimin nem ihtiyacını karşılamak için RoC Enydrial Temizleme Kalıbı kullanmaya başladım. Sabun gibi görünümü ancak içerisinde sabun içermiyor. Kutusunun içinde değişik bir kağıda sarılı. Akşam yatmadan önce ya da her duş aldığımda yüzümü bununla yıkıyorum. Ürünü ilk kullandığımda bile cildimin rahatladığını hissettim. Cildimin altında hafif gergin bi his oluyor ancak yüzümde kesinlikle bunu hissetmiyorum, anında yumuşacık yapıyor yüzümü. Arkasından sadece bi nemlendirici sürüyorum(Şu an Nivea Soft kullanıyorum). Bu temizleme kalıbını kullandıktan sonra, normalde kullandığımın yarısı kadar nemlendirici bile yüzümü yumuşacık yapmaya yetiyor. Kısacası çok güzel bi ürün ve cildi kuru olan herkese rahatlıkla öneririm. Ürünün en beğendiğim özelliklerinden biri de komedojenik olmaması. Yüzdeki tüm makyajı da çıkarmaya yetiyor. Ben bunun dışında başka bir ürün kullanmıyorum. Ancak her zaman suyla yüzümü yıkamaya üşeniyorum açıkçası, bi de bu sabunun dışında bulunan kağıdı her kullanımdan sonra tekrar sabuna sarmak zorundasınız. Bu da sinir bozucu bi iş, 2-3 kullanımdan sonra bendeki yırtıldı doğal olarak. Bu nedenle belki RoC'un yüz temizleme sütünü de alabilirim, ondan da birçok kişinin memnun olduğunu duyuyorum.

ışıl dedi ki...

>Bioderma hydrabio light cream i öneririm,cildim ışıl ışıl oluyor sürünce ve anında emiliyor ciltte,yumuşacık yapıyor,kuru ve hassas veya çok kuru ve hassas ciltler için olmak üzere iki çeşidi var,ben ilkini kullanıyorum normal olarak cildimin ihtiyaç duyduğu nemi karşılamak adına pul pul olmasa da,fakat sizlere de sormak istediğim bir şey var,bu ürün parabenin birçok çeşidini içeriyor,biodermanın yurtdışı sitesine mail atmama rağmen cevap alamadım,dermokozmetik olarak geçen ve gerçekten bir marka olmuş isimlere ait ürünlerin paraben içermelerini anlayamıyorum,ürün harika fakat içeriği bu anlamda can sıkıcı,siz olsaydınız yine de kullanırmıydınız?

Anonymous dedi ki...

>selam faydalı bilgiler için teşekkürler..

buket dedi ki...

>ben de normalde karma cilt tipine sahip ama kışın çok cildi çok kuruyan bir insanım. blogundan şimdiye kadar çok şey öğrendiğim için ve belki benim gibi olan insanlar vardır diye bu zamana kadar edindiğim tecrübelerimi yazmak istedim:Dyüz yıkama jeli olarak clinique in sıvı sabununu kullanıyorum.Liquid facial soap olarak geçiyor. Oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim, değiştirmeyi düşünmüyorum.tonik olarak rosense in gülsuyunu kullannıyorum, tonik konusunda çok tecrübeli olmadığım için kıyaslama yapamıyacağım ama gülsuyunu sürdükten sonra cildimin biraz nemlendiğini hissettiğimi söyleyebilirim.en azından alkol içeren tonikler gbi kurutmuyor.peeling olarak nivea kullanıyordum ama son zamanlardaki favorim yoğurtla yapılan aspirin maskesi.içerisindeki yoğurt ve bal sayesinde ciltteki ölü deriyi soymakla kalmıyor aynı zamanda nemlendiriyor da.nemlendirici olarak LRP hydreane rich kullanıyorum, oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.saçım içinde üşenmediğim zamanlarda hintyağı+zeytinyağı+badem yağı ile bepanten evingen bamix kapsüllerini karıştırıp sürüyorum. bu karışımı üşenmeyip haftada bir yapabilsem çok daha iyi olucak sanırım.işte benim tavsiyelerim bunllar ne yazıkki göz altı için ve vücut için tavsiye edebileceğim yukarıdakiler gbi banko ürünlerim yok.ama vücut için bepantol iyi gibi duruyor. yukarıdaki tavsiyelerden not ettim deniycem.

BanuMRG dedi ki...

>Daha önce sitenizde tanıtımı yapılmış Aldo Vandini markasının zeytin-nar body butter'ı ve duş jeli kuru ciltlerin komple bakımı için bence ideal.

No One You Know dedi ki...

>sacim da cildim de cok kuru. sacim icin Sally Hansen ya da Toni&Guy in moisturizing sampuan ve sac kremini kullaniyorum, diger sampuanlara gore kesinlikle daha iyi ama sacim yine kuru...cildim icinde kiehl's nemlendirici kullaniyorum hem gunes korumasi da var ama o da bana pek care olmadi diyebilirim, belki de cok su icmemem bu kuruluga bu kadar neden oluodur.2. bi neden de sigara arkadaslar, eger sigara kullaniyosaniz ve birakirsaniz aradaki farkin ne kadar inanilmaz olacagina garanti verebilirim.blgiler icin tesekkurler

ikinehir dedi ki...

>selam,ben de kuru cilte sahibim ve pek çok ürün denememe rağmen etkili sonuç alamadım. şu aralar ise zeytinyağlı (organik, yüzde yüz, yapay olanlardan değil), gülsuyu ve tatlı badem yağı kullanıyorum. bence çok işe yarıyor, diğer kozmetik ürünlerinden çok farklı. bir de kuru cilt sahibi iseniz bol bol su içmek gerekiyor.ayrıca, yukarıda bir yazar paraben kullanımına değinmiş, önemli bir nokta. bence aldığınız ürünlerin içindeki maddelere dikkat etmeniz önemli. paraben ve başka pek çok madde ne yazık ki tehlikeli ve yine ne yazık ki sık sık karşımıza çıkabiliyorlar... bunları alfabetik olarak listeleyen bir sitenin linkini vereyim, belki bakmak istersiniz:http://www.natural-skincare-authority.com/cosmetic-chemicals.html#m

ikinehir dedi ki...

>zeytinyağlı deyip bırakmışım, zeytinyağlu sabun olacak :)

M dedi ki...

Garnier Esas Bakım kuru ve hassas ciltler için olanı aldım ben. Yazın ağır geleceği söylenmiş. Neden? :(

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.