25.01.2011

Buket'in Ürün Yorumları

Sadık okurlarımdan Buket son dönemlerde yaptığı Oriflame, Avon, Pastel ürünleriyle ilgili yorumlarını Makyaj Çantam okurları için hazırlamış. Açıkçası benim bu blogla ilgili görüşüm/ucuz pahalı ne kadar çok üründen bahsedilirse o kadar iyi şeklinde, o yüzden kendisine çok teşekkür ediyor ve ekliyorum yazdıklarını. Bu ürünlerle ilgili sormak istedikleriniz varsa yorum olarak girin, Buket mutlaka cevaplayacaktır..

Siz de ürün yorumlarınızı Makyaj Çantam’a göndermek isterseniz email adresimden bana ulaşmanız yeterli! Tek bir hatırlatmam var -- bunun için tek kriterim bana gönderdiğiniz ürün yorumlarını başka bir siteye de göndermemeniz, bu durumda hem ben hem de diğer site sahibi kopyacı durumuna düşüyor çünkü. Anlayışınız için teşekkürler..

Herkese merhaba;

Benim gibi yurtdışından alışveriş yapmıyorsanız istediğiniz bir şeyleri elde etmek maalesef oldukça zor. Bunu hem kozmetik için hem de ders kitaplarından tutun da yeni çıkan filmlere kadar her şey için söyleyebiliriz. Ben şu an yüksek lisans yapıyorum ve hem aşırı kahve tüketiminden hem yeterli miktarda su içmemekten hem de hafif genetik sebeplerden mor gözaltlarına sahibim. Gözaltı kapatıcısı kullanıyorum ama uzun zamandır corrector almayı istiyordum. Oriflame’in kataloğunda gözüme böyle bir ürün çarptı ve internette araştırdım. Tatmin edici bir sonuca ulaşamayınca en iyisi ürünü bireysel olarak denemek diyerek ürünü edindim. Ürünün ismi katalogda “oriflame beauty kapatıcı kit” olarak geçiyor. Cildin vaat ettikleri ise ‘Üçü 1 arada kapatıcı ile size özel uygulama. İçeriğindeki bakım yapan bileşenler sivilce lekelerini yatıştırır, bakım yapar ve cildi nemlendirir.’ Ürünü indirim zamanı aldım fakat fiyatını hatırlamıyorum. Oriflame’in internet sitesinden kataloğa online olarak bakıp fiyatı öğrenebilirsiniz. Ben açıkçası bu üründe hiçbir şekilde aradığımı bulamadım. Öncelikle renkler şu şekilde:


Kırmızılıkları, morlukları kapatma meselesinden önce ürünün yapısı çok kötü. Hiçbir şekilde düzgün (en azından benim cildimde) uygulamaya izin vermiyor ve gözaltında hemen çizgilere (hatta olmayan çizgilere bile) doluyor. Evet, birçok ürün için bu durum geçerlidir fakat bu ürün tamamıyla sizin daha fazla çizgili gözaltlarına sahip olmanızı sağlıyor ve açıkçası benim hoşuma giden bir ürün olmadı. Ürünü blend etmek çok zor ve kullanması zor olan bir ürünü zaten kısıtlı zamana sahip olan biri olarak kullanmayı tercih etmiyorum. Kapatma konusunda da çok iyi performans gösterdiğini söyleyemem. Ürünü bir daha edineceğimi sanmıyorum.


Oriflame’den edindiğim bir başka ürün face primer oldu. Ürün aşağıdaki şekilde tüpte geliyor ve tüpün içerisinde 30 ml ürün var.

Ürün hafif ve yağsız bir kıvamda. Oriflame’in sitesinde ürün ‘oriflame beauty makyaj bazı’ olarak geçiyor ve ürün ile ilgili olarak sitede şu açıklama yer alıyor: “Hafif yapılı losyon şeklinde makyaj bazı formülündeki silikonlar ile cildinizi yumuşatır, yatıştırır ve matlaştırır. Fondöten veya pudra altına uygulayarak makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını sağlayın. Göz farı makyajınız için de baz olarak kullanabilirsiniz.”

Ben günlük hayatımda fondöten kullanmıyorum. En fazla kullandığım ürün renkli nemlendirici veya pudra oluyor. Bu ürünü pudra kullandığım bir gün makyaj bazı olarak kullandım. Benim karma bir cildim var ve T bölgemde aşırı derecede yağlanma olabiliyor. Bu yüzden sürdüğüm hiçbir yüz ürününde istediğim görüntüyü elde edemiyorum. Etsem de bir süre sonra bu görüntü bozuluyor. Daha önce Pastel’in çıkardığı matlaştırıcı jeli kullanmıştım. Ürün şu şekildeydi:


Ben bu üründen oldukça memnunum. Yapısında silikon var ve sürdükten sonra yüzünüzde yumuşak bir tabaka bırakıyor. Hafif bir kokusu var fakat rahatsız etmiyor. Oriflame’den aldığım üründen Pastel’in ürününden aldığım kadar iyi bir performans elde edemedim. Parlamayı bir süre durdurdu ama benim istediğim sonucu elde edemedim. Ben ürünü incelerken göz için de kullanılabileceğini görmemişim. Okuyunca göz için de denedim ve göz için baz olarak iyi bir sonuç aldım. Ürünü bundan sonra daha çok göz için kullanmayı düşünüyorum. Yüz için de güzel bir ürün ama fiyatlarının birbirine yakın olduğunu düşünerek Pastel’in matlaştırıcı jelini tercih ederim. Pastel’in ürünü 18 gram fakat az kullanıldığından uzun süre gidiyor. Zaten fiyatı da hatırladığım kadarıyla oldukça uygun. Bu makyaj bazı Oriflame’den aldığım ikinci ürün oldu ve iki üründen de istediğim performansı elde edemedim.

Bu arada hazır bu yazıyı hazırlıyorken elimde benzer bir ürün olduğunu hatırladım ve onu da yazmaya karar verdim. Bu ürün Avon’dan ve ismi “Avon MagiX Face Perfector”. Ürünün şekli şöyle:

Ürünün vaat ettikleri Avon’un sitesinde şu şekilde verilmiş: “A magical air-light gel-powder colorless formula that makes all skin tones look flawless... invisible coverage; instant perfection. Banish shine up to 10 hours. Apply evenly before sun exposure or as needed.” Kısaca bu şeffaf ürünün her tondaki cildi pürüzsüz göstermesi ve parlamayı 10 saate kadar gidermesi gerekiyor. SPF 20 özelliği ile Güneş’e çıkmadan önce ve gerekli zamanlarda uygulanabilir. Oldukça beyaz tenli olduğumdan ve cildimin erken yaşlanmasını istemediğimden yaz kış Güneş’ten korunmamı sağlayacak ürünler arayışındayım. Bu ürün yazın yeterli olmayabilir ama kışın bana yeterli geliyor. Ürünün amacı gözenekleri daha az görünür hale getirip, ciltteki parlamayı azaltıp ciltteki ince çizgileri doldurmak. Bu ürünü seviyorum. Fiyatı çok yüksek olmamasına rağmen performansı oldukça iyi. Hem parlamayı engelleme konusunda iyi hem de Güneş koruması var. Bu nedenle bu ürün bittikçe almayı düşünüyorum. Pastel’in jeli ile aynı derecede matlık sağlıyor.
Bu üç ürün de renksiz. Pastel’in ve Avon’un ürünü silikonlu yapıda. Oriflame’in ürünü ise daha kremsi yapıda. Bu üçünden birini alacak olsam öncelikle Avon’u daha sonra da Pastel’i tercih ederim.
Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz bol damarlı bilek bana ait. Üç ürünün yapı farkını göstermek istedim. En soldaki ürün Oriflame’a, ortadaki ürün Avon’a, en sağdaki de Pastel’e ait. Görüldüğü gibi Oriflame markalı ürün oldukça kremsi yapıda.


Son olarak size Oriflame renkli nemlendirici ile ilgili bir yazı yazmak istedim. Bu ürünü bu sitede gördüm ve MC’ye sorduktan sonra edindim. Ürün tüp içerisinde ve ürünün miktarı 30 ml. Ürün inanılmaz güzel kokuyor. Tam olarak şeftali mi değil mi tam karar veremedim ama tatlı bir kokusu var. Bende light tonu var ki muhtemelen açık tenli herkese olacaktır.


Evet yine damarlı bileğimde ürünün rengini göstermeye çalıştım:
Ürün hafif, kokusu güzel, yedirmesi oldukça kolay. Bana göre bir eksisi var. Ben yüzde parıltılı şeylerden hoşlanmıyorum. Cildim doğal olarak zaten yeterince parlak olduğundan highlighter dahi kullanmayı sevmiyorum. Bu ürünün içerisinde tam olarak anlam veremediğim sanırım yüzü aydınlık göstermek için konulmuş parlak parçacıklar var. Bu parlaklık beni rahatsız etti ama bu ürünü zaten pudra ile sabitlemek zorunda kalacağımdan çok da umursamadım. Sonuçta aldığım üç üründen sadece bu ürün beklediğim gibi çıktı.


Yazmadan geçemeyeceğim son bir not: Eğer Urban Decay’in naked paletini beğendiyseniz ve almadıysanız o paletteki kahve tonlardaki renklere benzer renklere sahip sekizli far paleti Avon kataloğunda var. Paletin adı ‘neutral tones 8 in 1 eye palette’. Fiyatı 20 küsur sanırım ve renkler oldukça hoş. Yalnız içerisindeki tüm farlar parlak. Eğer mat far arıyorsanız bu paleti almanızı tavsiye etmem. Paleti fotoğraflamaya çalıştım ancak renklerin tam hakkını veremedim.

13 yorum:

Lovebug dedi ki...

Çok güzel bir anlatım olmuş. Yazış tarzını ben çok beğendim. ;)

Tannesi dedi ki...

Wawww, çok merak ettiğim ürünlerdi bunlar. Hem de hepsi benim sahip olabileceğim fiyat aralığında şeyler. Ben de Pastel'in jeline göz dikmiştim. Avonun bazının gramajı ne kadar acaba? Hani fiyatı daha yüksekmiş ya, gramajı yüksekse belki göz ardı edilebilir diye düşündüm. ben de şu parlama sorunuma bir çözüm bulsam nasıl sevineceğim. Makyajı kusuyor resmen cildim. :(
Teşekkürler Buket, teşekkürler MÇ, süper bir yazı olmuş.

Adsız dedi ki...

Bu ürünlerin hiçbirini daha önce kullanmadım, benim tercih ettiğim markalar arasında da yer almıyorlar ama o kadar güzel bir anlatım olmuş ki, sonuna kadar merakla okudum:)

francesca mckennitt dedi ki...

Çok detaylı ve esprili bir anlatım olmuş, teşekkür ederiz :) Özellikle matlaştırıcı arayışındaki bendeniz için süper oldu bu yazı.

Aphraell dedi ki...

Avon magic fix'den bende de var, gerçekten makyaj bazı olarak iyi sonuç veriyor, makyajı uzun süre sabitliyor ve yüzü pürüzsüz gösteriyor fakat kokusu bana çok ağır geliyor bana. Almayı düşünenler önce kokusuna bi bakmalı bence. Herkesin hoşlanmayabileceği bir kokusu var :)

fındıkfıstıkk-makyajaynası dedi ki...

Pastel'in matlaştırıcı jelini ben de oldukça beğenerek kullanıyorum. Yazarın ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

bende orifame nin 3 lü renk düzelticisinden istiyordum yorumladığın çok iyi oldu, almaktan vazgeçtim :D boşu boşuna para vermemiş oldum:) çok saol ;)

Leah dedi ki...

Ama renkli nemlendiriciler genel anlamda yüze biraz parlaklık katmıyor mu ya? Bende Hard Candy var o katıyor mesela. Aklımda Very Me almak vardı almayayım mı?

Laura Mercier mi alayım diye düşünüyorum. Gerçi Very Me ile arasında dağlar kadar fiyat farkı var ama.. of şu düşünme safhasını hiç sevmiyorum!

Ben de Oriflame satıcısı olduğum için şu 3lü renk düzelticisi yorumlarını dikkate alaceğim mutlaka. ayy sevdim bu işi ben. :D

buket dedi ki...

Herkese teşekkür ederim.Ürünleri almadan önce ben mutlaka sevdiğim makyaj bloglarına bir bakıyorum ve ürünleri alıp almayacağıma bu şekilde karar veriyorum.Hep ben yararlanıyorum başkaları da yararlansın diyerek yazdım bu yazıyı ve MC de yoğunluğunun arasında yer verdi ve beni mutlu etti:)
@Tannesi Canım Avon'un ürünü toplamda 30 ml.Ama Aphraell'in dediği gibi bir kokusu var.Gerçi yüze uyguladıktan sonra geçiyor koku ve en iyi sonuç veren de bu ürün.

Duygu dedi ki...

Buket'in yazısını gerçekten çok beğendim.Güzel ve açıklayıcı olmuş. Pastel matlaştırıcı jel ve oriflame baza bende sahibim,şu konuda uyarmalıyım ki pastel matlaştırıcı jel problemli olan bir ciltte sivilceleri tekrardan çok rahat aktive edebiliyor.

Dee Makeup dedi ki...

Buket harika bir post olmuş. Avon Face Perfector'u merak ediyordum. Pastel Primer'i de bloglarda ikinci görüşüm, beğenilen bir ürün sanırım.
Ben Avon far paletini merak ettim, Avon farlar pek renk vermezdi eskiden hala öyle mi? Renkler palette çok güzel görünüyor, yapıları da güzel mi? Teşekkürler.

buket dedi ki...

@Dee makeup avon far paletinde koyu 3 renk var sanırım yapıları ipeksi bence benim hoşuma gitti ama kalan 5 renk oldukça açık parıltılı renkler olduğundan gerçi göze uygulandığında hoş görünüyor bence kalıcılık ise maalesef çok fazla değil illa altına bir baz istiyor bence ben parıltılı ürünlerden haz etmiyorum ama bu renklerde aşırı simli bir görünüm ortaya çıkmıyor pastel primer bence hoş oldukça ipeksi bir katman oluşturuyor ciltte:)teşekkür ederim güzel yorumun için:)
@duygu ben sivilce problemi ile karşılaşmadım ama normalde de bence sivilce olmadığından bir yorum yapamıyorum:) beğendiğine sevindim:)

burcu dedi ki...

oriflame kitinde kullancağım bölümünün üstünde çok az makyaj bazının damlatıp hafif karştırıyorum bende aldığıma pişman olmuştum ama şu an gayet güzel kullanıyorum

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.