7.06.2011

Cimri Post: Chanel Rouge Coco Mademoiselle Dupe


ÖN BİLGİ: Biliyorsunuz aynı kozmetik ürününe benzer niteliklerde ucuza bulunan denk ürünlere, kozmetik blogcuları “dupe” diyor. Ben bu kelimeyi sevmekle beraber, bundan sonraki “dupe” önerilerimde başlığa CİMRİ POST olarak belirteceğim, çok hoşuma gitti böyle! :)


Size şurada gösterdiğim Chanel Rouge Coco Mademoisselle rujuna, 2.75TL’lik çok yakın bir CİMRİ ÜRÜN buldum, üstelik de biraz tesadüfen oldu.

Geçenlerde FlorMar’ın dudak kalemlerini denemek için parfümeriden rastgele birkaç tane almıştım, Chanel’in matmazelini alınca da, çekmecemde yakın renkte dudak kalemi ararken FlorMar 229 dudak kalemini buldum. Lip balm ile nemlendirdiğim dudaklarıma çerçeve çektim ve içini bu kalemle doldurdum.

Sonra matmazeli süreyim derken bir baktım resmen AYNI RENK.


chaneldupe2

Gerçekten Chanel Rouge Coco Mademoiselle rengini beğeniyor ama parasını çok fazla buluyorsanız, gidin FlorMar’ın 229 numaralı dudak kalemini alın, sürmeden önce dudaklarınızı bir lip balm veya koruyucu stick ile NEMLENDİRİN MUTLAKA. Hatta alta sürdüğünüz dudak koruyucu pembe tonlarında olursa %99 matmazel rengine yaklaşabilirsiniz. Sonra da bu dudak kalemi ile önce çerçeveleyin sonra da komple boyayın.

Eğer nemlendirmezseniz kalem çok sert oluyor ve ruj gibi sürülmüyor, bakınız kolumdaki swatch’da altta nemlendirici olmadığı için kalem sert duruyor. Ama dudakta dediğim gibi yaparsanız matmazele çok yakın bir renk elde edersiniz ve matmazelin tam parlaklığını yakalayabilirsiniz.


chaneldupe1

Bir başka cimri post’ta görüşmek üzere sevgili okurlarım, esen kalın!

8 yorum:

gösssde dedi ki...

bayıldım ben buna yarın hemen bakıcam :))

viva dedi ki...

Dudak kalemlerle dudagi doldurmayi bende severim,daha kalici oluyor renk. "Cimri.." de iyi olmus aslinda, ama bazende tam tersi oluyor: ucuz birseyi begeniyorsun, ama tam dört dörtlük olmuyor ve daha kalitelisini/dayaniklisini ariyorsun, ozamanda "dupe" olur hehe ; )

ilknur dedi ki...

birde emily diye bir marka var onunda dudak kalemleri çok güzelmiş hemde 1,5tl. birde onlara bak canım

mugene dedi ki...

Cimri post'a bayıldım :D Bir dahaki Frlomar ziyaretimde alacağım :)

buket yılmaz dedi ki...

beklediğim post =) en yakın zamanda edineceğim teşekkürler MC =)

Giz dedi ki...

bu yazıyı yazdığın gün gidip aldım ama çok da matah bi ürün verenk değil bence iddiasız günlük bir renk kalemin kalitesi de çok iyi değil

Makyaj Cantam dedi ki...

selam, benim kiyas kriterim matmazel ile renk benzerligiydi sadece. Elbette iki liralik bir urun neticede.

nihan dedi ki...

Sitesinde 229 bu renge hiç benzemiyor eflatuna dönük bir renk???

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.