2.06.2011

Yves Rocher Hydra Specific Serisi

Çiğdem yine çok güzel bir yazı ile karşımızda, Yves Rocher ürünlerini bize tanıtmış. Emeğin için çok teşekkür ederiz Çiğdem’cim, yine bekleriz!


Herkese Merhabalar,


Uzun zamandır severek kullandığım Yves Rocher markasının Hydra Specific serisini sizlere tanıtmak istiyorum. Bilmeyenler için kısaca hatırlatayım Yves Rocher, bitkisel kozmetik ürünleri satan Fransız menşeili bir firma. Ben makyaj malzemeleri hariç aldığım cilt bakım ürünleri ve parfümlerden çok memnunum. Ürünler düzenli olarak kullanıldığında ciltte gözle görülür bir iyileşme sağladıklarına da bizzat şahidim.


Benim cildim burun üstü, çene ve alın kısımları yağlı; kalan kısımları kupkuru olan karma bir cilt. Bu nedenle bugüne kadar kullandığım ürünler cildimi ya kuruttu ya da yağlandırdı. Gerçekten piyasada benim cilt tipime hitap eden temizleyici ve nemlendirici bulmak çok zor. Yurtdışından kozmetik alış verişinin yasaklanmasından sonra da bu tür butik markaların ürünlerine ilginin artacağını düşünüyorum. Biraz da bu yüzden bu serinin yorumlarını paylaşmak istedim. Ürün serisi genel olarak: çok az kokulu, makul fiyatlı (özellikle ayın son günü yaptıkları indirimleri takip ederseniz gayet uygun), alerjik ciltlere uygun, vaat edilen özellikleri gösteren doğal bir seri.


Geçelim ürünlere,


cigdemincantasi2

Hydra Specific Makyaj Temizleyici Köpük: Ürün tanıtımında “Bu makyaj temizleyici köpük, eriyen köpük yapısıyla cildi yumuşakça temizleyen taze bir sudur. Durulandığında cildiniz hafif ve parlak olur, bakım yapılabilecek hale gelir. Her geçen gün, daha net ve daha parlak bir cilde sahip olursunuz.” diyor. Bu tanıma aynen katılıyorum. Zaten bu seri adı üzerinde cildi nemlendirme üzerine yoğunlaşmış ürünlerden oluşuyor. Temizleme köpüğü de cildi hiç yormadan temizliyor ve diğer jel temizleyicilerde olan (ve benim nefret ettiğim) yıkadıkça çıkmayan, sanki yüzünüzden arınmamış gibi bir his bırakmıyor. Ürünü ilk kullandığım zamanlarda cildimin yağlı kısımlarında biraz sivilcelenme yaptı ama sivilceler geçtikten sonra cildimde hiçbir alerjik reaksiyon ya da hassasiyete sebep olmadı. 150ml’lik pompalı şişede sunuluyor.  Her temizlikte pompaya bir kere basarsanız sizi yaklaşık 1.5-2 ay idare eder.


cigdemincantasi1

Hydra Specific Gece Kremi: Ürün tanıtımında “İçerdiği yüksek yoğunlukta Akçaağaç Özü sayesinde, gece boyunca cildinizin yenilenmesine, yatışmasına ve gerginliğini atmasına yardımcı olur. Konforlu yapısıyla cildinizin asıl güzelliğini ortaya çıkarır. Sabah uyandığınızda cildinizi rahatlamış ve daha dolgun hissedeceksiniz” diyor. İlk sürüşte biraz ağır bir kremmiş gibi gelse de cildin gece ihtiyacı olan nemi tamamen sağlıyor ve ciltte ağır ve yağlı bir his kesinlikle bırakmıyor. Ürünü hem yaz hem de kışın kullandım. Her iki mevsimde de kullanılabilecek ideal bir krem. Özellikle kavanozuna bayılıyorum :))


Hydra Specific Gündüz Kremi: Ürün tanıtımında “Nemsizlikten kurumuş ciltler için olağanüstü gündüz kremi. Cildinizde 24 saat boyunca rahatlama sağlar, cildinizin aydınlığını ve asıl güzelliğini ortaya çıkarır” diyor. Sabahları köpük ile yıkanıp toniklenen cilde sürüldüğünde size tüm gün yetecek kadar nemlendirme sağlıyor. Gece kreminde olduğu gibi bunda da yağlı bir his yok. Bunun üzerine yaz günlerinde istediğiniz gibi güneş koruyucunuzu sürebilir ya da makyajınızı yapabilirsiniz. Aynı zamanda çok güzel bir makyaj bazı.


Bunların dışında bu seriye ait bir tonik var ama ben tonik olarak gül suyu kullandığım için yorum yapamıyorum maalesef. Ürünlerin fiyatları ve kargo seçenekleri için web sitelerini inceleyebilirsiniz. Eğer bulunduğunuz şehirde Yves Rocher mağazası varsa mutlaka bir kere de olsa uğramanızı tavsiye ederim (Not: Yves Rocher’de çalışmıyorum. Akademisyenim :))


Sevgilerle


Çiğdem

2 yorum:

viva dedi ki...

Yves Rocher´nin bir cok ürünü cok güzel, özellikle cremlerde bir cildi matlastiran crem var, harbice aninda hissediyorsunuz cildin tüm parlakligini aliyor, sanirim en cok satilan ürünlerinden bir tanesi. Cok güzel ürünleri var gercekten, 15 senedir sürekli alip kullandigim icin nerdeyse hepsini denemisimdir sanirim : ) Ve bende Yves Rocher´de calismiyorum. Akademisyenim ; )

Gül dedi ki...

Yves Rocher benim de sevdiğim ve parasız zamanlarımın kurtarıcısı olan bir marka. Size çok sevdiğim ve beni çok şaşırtan bir ürünü önermek isterim: Elixir 7.9. Cildimin çok kötü yorgun ve yaşlı görünen -yaşım 36- bir döneminde raflara bakınırken uzman tavsiyesi ile aldığım ve çok beğendiğim bir serum. Gece kullanıyorum ve sabah dinlenmiş pürüzsüz bir ciltle uyanıyorum. Daha önce Lancome Genifique
almıştım ama hiçbir etki görmediğimdem kullanmamaktan bozulmuştu. Denemenizi öneririm.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.