30.03.2009

MAC "Style" Allık / Powder Blush

MAC Style allık, benim ilk MAC allığım olma ünvanına sahip bir ürün çünkü ben MAC ürünlerine yeni yeni başlayan ve alacağım ürünlere temkinli yaklaşan biriyim.

Bu, MAC'i sevmememden değil, tam tersine, oturduğum şehirde MAC mağazası olmamasından ve dolayısıyla benim ürünleri denemeden almak istemememden kaynaklanıyor. Bu sebeple, geçen hafta yaptığım İstanbul fethinde :) MAC'e saldırdım ve JustMakeup'ın blogunda yazdığı MAC Allık Dosyası isimli yazılarında gözüme kestirdiğim MAC Style rengi allığı denedim.

Ne diyebilirim, gözüme kestirdiğim kadar varmış, benim ten rengime o kadar gitti ki bu ürün anlatamam. Bilmeyenler için tekrar yazayım, ben açık buğday tenliyim ve şeftali tonlarında bir allık bana pembe allıklardan daha güzel oluyor. Hatta Benefit Georgia'yı da ben bu umutla almıştım ama renk vermeyen bir highlighter olduğunu görünce bu umutlarım rafa kalktı :)

MAC allıklarını detaylı olarak değerlendirmeye gerek görmüyorum açıkçası, MAC'i bilen biliyor zaten, yazacak da fazla bir şey yok çünkü allığın kalitesine şapka çıkarıyorum.

Sadece şunu söyleyeyim, bende bazı markaların allıkları sivilce/yağ patlamalarına sebep olabiliyor, misal Clinique'in bir allığını bir kez sürdüm, ertesi gün o hatta kırmızı patlamalar olmuştu! İnanılmaz!

Ama MAC'te elbette böyle bir şey olmadı. Çok memnun kaldım.

MAC_style_allik

Resimde gördüğünüz kirli pamuktan iğrenmeyin :) Kolumdaki renk örneğini çıkardıktan sonra bilerek fotoğrafını çektim, silindiğinde de nasıl bir renk verdiğini görebilesiniz diye. :)

Neden beğendim ?

Beğendim çünkü kalıcı bir allık. Primer kullanmadan fondöten + pudranın üzerine sürdüğümde günboyu idare etti beni. Ayrıca bu renk tonu çok aradığım bir tondu ve bana çok yakıştı.

Bu renk tonu günlük (ofis) makyajda kullanmaya benim için çok müsait çünkü ten rengimden dolayı, pembe göz makyajı hariç her tür makyajla bu rengi kullanabiliyorum. Ama yok, pembe göz makyajıyla gerçekten gitmez, söyleyeyim! :)

mac_style_powder_blush_allik_swatch

Yukarıda, soldaki resimde yanağıma, koca bir fırçayla sürülmüş halini görebilirsiniz. Bu fotoğraflar gün ışığında çekildiğinden allığın ışıltısı belli olmamış. Ayrıca büyük fırçayla yoğunlaştırmadan sürdüğüm için de bu kadar hafif.

Siz daha yoğun bir görüntü istiyorsanız daha küçük bir allık fırçası ile uygulayabilirsiniz.

Allığın sağ tarafındaki (üstte, soldaki resimde) renksiz gibi duran alana MAC Medium Dark MSF uygulayarak, allığa hat çektim. Neden böyle bir şey yaptın derseniz, benim yüzüm yusyuvarlak, elmacık kemiği diye bir çıkıntı yok bende.

Bu yüzden bu tarz bronzer / MSF ürünlerle yüzüme keskinlik vermeye çalışıyorum :)

5 yorum:

bir demet feslegen dedi ki...

Bak imrendirdin yine :) güle güle kullan canım

Shopaholic dedi ki...

Güle güle kullan Style'ınıı :)

Unknown dedi ki...

style ♥
MAC in joker allıgı, cok iyi bir secim canım..
anlattıgın kadarı ile sana margin ve sunbasque renkleri de cok yakısır.
guzel gunlerde kullan bu arada :)

admin dedi ki...

kızlar teşekkür ederim :)

@HK, hmm Margin ve Sunbasque.. Aklımda bi köşede dursunnn :)

babylin dedi ki...

inanmıyorum mac ten bugün pudra olarak mineralize medium dark allık olarakta şeftali tonlarında bişi istediğim için style aldım :))

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.