2.03.2009

INGLOT Eye Makeup Base / Far Bazı

{INGLOT ürünlerini İzmir'de, Forum Bornova Park Bravo mağazasında bulabilirsiniz!}

INGLOT markasının ilgimi çektiğinden ve ufak alışverişimden daha önce bahsetmiştim. Alır almaz hemen haberini verdiğim INGLOT Eye Makeup Base far bazını iki gündür deniyorum.

INGLOT standındaki görevli, "far bazı" diye sorduğumda, aval aval bakan birçok diğer marka çalışanlarının aksine hemen bana bu ürünü çıkardı. Fiyatı 13 YTL idi yamulmuyorsam, ben de denemek amacıyla hemen aldım bu ürünü ve aldığımdan beri bunu kullanarak dört ayrı göz makyajı uyguladım.

Bu baz, çok hafif renkli, kokusuz, daha çok kapatıcı formunda olan bu far bazı, lip balm kavanozlarına benzeyen minik bir kutuda satılıyor. Sadece tek bir rengi var. Sürerken daha katı bir formda oluyor bu da ürünün nispeten daha az yağlı olduğunun bir göstergesi sanıyorum.

Kendi kutusunda gelen bu ürünün uygulama aplikatörü yok, zaten olmaması daha iyi çünkü hiçbir zaman iyi bir fırça ile uygulamak gibi olmaz. Resimde gördüğünüz, elime sürdüğüm alana hiç dağıtıp yedirmedim ürünü, direk pat diye parmağımla bıraktığım hali. Gayet natürel.

Uygulama

Temiz göze, önce morluklarımı kamufle etsin diye kapatıcı sürdüm. Ardından, far sürmeden önce, kaş altları dahil olmak üzere ELF'in Concealer Brush'ı ile bazı uyguladım. Üzerine normal makyajımı yaptım ve dayanıklılığını test etmek üzere bütün gün makyaj tazelemedim.

Sabah 10.00 da bu baz ile yaptığım makyaj, akşam saat 21.00 civarında sorunsuzdu, bu da bu bazın farlarımı gayet iyi tuttuğu anlamına geliyor! Benim için yeterli bir zaman!

Fotoğrafta daha sarı tonlarında çıkmış, bu ürün aslında bu kadar sarı değil. Tek başına sürdüğünüzde, mat ve nötr bir far gibi duruyor.

Sürerken hızlı olmazsanız katılaşabiliyor ama bu yine bence dayanıklılığının bir belirtisi.

Örnek Uygulama

Aşağıdaki resimde farkı görmeniz açısından base sürmeden ve daha sonra sürerek aynı farı koluma rastgele sürdüm.

Gördüğünüz gibi soldaki far hafif de olsa tozlaşırken (fırçam kuruydu) sağdaki gayet yayılarak yerine oturdu. [Ayşe teyze deterjan reklamı gibi oldu yahu bu cümle!]

Sonuç

Ucuz fiyatı ve neredeyse tüm bir gün farlarımı uçuşturmadan tutmasıyla, gönlümde yerini alan bir joker ürün oldu.

Bir daha alır mıyım?

Hell YES! :)

Kesinlikle tekrar alırım. Göz makyajı için fazla para vermek istemeyenlerin gayet işini göreceğini düşünüyorum bu ürünün.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok şükür baz arayışın sona erdi:))
Fiyatına takıldım ben ya, gerçekten çok ucuz süper! Mutlaka ben de göz atıcam Inglot'a!

Banu dedi ki...

iyi günlerde kullanın bazınızı. Ben de almak istiyorum bir far bazı. Hiç aklıma gelmedi inglot farlarımı alırken :) teşekkürler yönlendiridğiniz için

admin dedi ki...

@justmakeup, evet gerçekten günlük kullanımda tüm yüzüme rahatlıkla sürebilirim, o derece ucuz acımam yani :)

ama arayışım sonlanmadı, geçenlerde bir blogda udpp dupe olarak adlandırılan loreal'in bir ürününü gördüm, onu zarzor buldum ebay'den, bakalım gelsin o daha iyi çıkabilir :)

@banu, hoşgeldin, bu baz gerçekten fiyat olarak ekonomik ve dayanıklı, bana alerji falan da yapmadı, tavsiye ederim rahatlıkla :)

Adsız dedi ki...

ilk fırsatta gidilecek ve alınacak:)

Adsız dedi ki...

merhaba. evet, kesinlikle fiyatıyla ilgi çekici. ben yapısını merak ettim, tozsu mu, yoksa kremsi mi acaba?

admin dedi ki...

seda, hoşgeldin, bu ürünün yapısı kremsi ve yoğun. sürerken katılaşıyor. yapısı kapatıcıları andırıyor diyeyim.

Adsız dedi ki...

Far bazını pek gerekli bulmuyorum aslen, yüzüm gibi göz kapaklarım da kuru olduğundan krem farlar haricindekiler ertesi sabaha kadar bile topaklanmadan kalıyor bende zira. Ama bazın üzerindeki far görüntüsü çok hoşuma gitti çok net. E fiyat da iyi, sanırım ben de alacağım İnglota gittiğimde.

Adsız dedi ki...

Bugün daha öncede alışveriş yaptığım astoria'daki inglota uğradım. far bazını sordum. fiyatının 25 TL olduğunu gördüm. Nakit ödemede ne kadar indirim yaptıklarımı sorduğumda maalesef indirimimiz yok diye bir cevap aldım. Daha önceki alışverişlerimde indirim yapıldığını söyledim ve o zaman bir kampanya vardır ondan yapılmıştır diye bir yanıtla karşılaştım. Çalışan bayanlarda değişmiş olduğundan daha fazla üstelemeden mağazadan çıktım. 25 TL.den daha aşağı bir fiyata alan arkadaşlar varsa mutlaka yorumlarınızı bekliyorum. Ona göre hareket edelim =)

admin dedi ki...

ben izmir'den bu fiyata almıştım, sen bugün yazınca istinye park inglot'ta sordum bana da 23 YTL dediler maalesef :(

sanırım ben aldığımda izmir'de indirimdeydi yoksa bu kadar zamlanmış olamaz..

Adsız dedi ki...

ah bilseydim bizim kuzenlere aldırırdım izmirden =) arada baya bir fark var. ve lanet olsun ucuza alındığını gördüğüm bir ürüne o kadar para vermiyorum ihtiyacım bile olsa :D neden böyle bir fiyatla karşılaştım bilmiyorum. 25-23 gene arada fark var. bir ara cevahirde sorucam belki daha değişik bir fiyatla karşılaşbilirim =)ilgi ve yardımların için teşekkür ederim.

zeynep dedi ki...

artık far bazı konusuna bir çözüm getirmek istiyorum ama maalesef :/
bundan alıp kullandım ve 6-7 saat sonra o kahrolasıca çizgiye dolan farlarla yine karsılastım :/
ve cooookk yumusacıktı kullanırken, donma falan da yapmadı sanki, bekleyip sürdügüm halde farımı, yine de yumusacıktı.
bende bir kullanma hatası mı var?
yoksa, -ben her hafta bakıyorum ebay e ama bulamıyorum- loreal decrease satan bir yer bulursan lütfen hemencecik yazıver :'(

admin dedi ki...

zeynep'cim anlattığın duruma üzüldüm, bende böyle bir şey olmamıştı, ürünü çok sıcak bir yerde tutma, eğer ortam sıcaksa serin bir yere al. Ürünü çok kalın sürme, bu da toparlanmaya sebep olabilir.

L'Oreal Decrese şu an piyasada yok, ben de bulamıyorum üretimimi bitti noldu :/

Alternatif olarak MAC Painterly Paint Pot'u bir dene istersen.. Sevgiler..

HnD dedi ki...

merhaba herkese.ben slovakyada yaşıyorum.burada danimarka markası olana gosh ürünleri çok yaygın.geçen hafta satıcı hanımın tavsiyesi üstüne makyaj bazını aldım.tüm yüze sürülüyo ve jel şeklinde.o gün yaptığım makyaj gece silene kadar hiç bozulmadı diebilirim.gözler dahil:) marka hakkında biligini varsa paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.