23.03.2009

Makyaj Fırçaları Dosyası :)

{Yazısız geçen bir haftadan sonra herkese merhaba. Tatildeydim, bu yüzden resim paylaşmak dışında pek yazı eklemedim :) }
-

Bu süre içerisinde MakyajCantam okuyucularından sevgili Sinem fırçalarla ilgili yazı istemişti. Aslında elimde çok fazla fırça yok, sadece makyajımda kullandığım temel makyaj fırçalarına sahibim diyebilirim.

Bu yüzden en çok kullandığım gözde fırçalarımı sizle paylaşacağım. Fırçalar hakkında daha profesyonel bilgi arayanları Just Makeup'a ve Hello Kitty'e havale ediyorum :) Fotoğraflarda fırçalar kirli, makyaj yaptıktan hemen sonra çektim, e artık kusuruma bakmayınız, yabancı yok nasıl olsa aramızda!
İşte benim en çok kullandığım makyaj fırçaları...

~Göz Makyajı İçin Kullandığım Fırçalar~


makyaj için fırçalar göz makyajı goz_makyajinda_kullanilan_fircalar

1- Estee Lauder Holiday Lip Definer: Evet yanlış okumadınız bu aslında bir ruj fırçası! Ama tüyleri o kadar yumuşak ve dikeylemesine konumlandırılmış ki ben bunu, göz makyajındaki ufak noktalarda birleşen farları blend etmek (birbirine yedirmek) için kullanıyorum!

2- Estee Lauder Holiday Eye Shadow Brush: Bu fırçayı da aynı 1 numara gibi blend etme amaçlı kullanıyorum. 1 numaranın ufak geldiği yerlerdeki renk geçişlerini bununla yapıyorum. Bu arada resimde gördüğünüz altın renkli Estee Lauder fırçaların hepsi geçmiş yıllarda çıkarılan Holiday setlerinden. Bu fırçaları yaklaşık iki yıldır kullanıyorum ve tek bir kıl bile dökmediler. {not: bu fırçalara para vermedim, alışveriş yanında hediye olarak gelmişlerdi!}.

3- Body Shop Eye Definer: Bu fırçayı Just Makeup'ın tavsiyesiyle, göz içlerime eye liner sürmek için Body Shop'tan aldım. Fiyatı 18-25 lira arası bir şeydi, tam hatırlamıyorum. Daha fazla da olabilir. Bu fırça ELF'in smudge brush'ına benziyor, gerçekten göz içine eye-liner sürmek ve göz pınarının iç kısmına açık renk pigment sürmek için çok uygun. Bunu hafifçe ıslatıyorum göz içine bir şey sürerken, o zaman daha güzel sonuç veriyor.

4- MAC 219 Fırça: Bu fırça daha çook yeni! Kendisini bir haftadır kullanıyorum ve inanılmaz olduğunu söylemem gerekir sanıyorum. Göz altlarına ve üstüne sürülen kalemi dağıtıp, smokey (buğulu) göz makyajı elde etmek için inanılmaz! Bu fırçayı far sürmek için kullanmıyorum, sadece smoke efekti vermek için kullanıyorum. MAC'ten 30 lira civarında bir fiyata aldım sanırım, yanlışsam düzeltin çünkü beraberinde bir sürü şey daha aldım, hatırlamıyorum tam.

5- Oriflame İkili Far Fırçası: İşte bu tam bir efsane! Arkadaşlar bu fırça tam 8 senelik! Lise yıllarımda, okuldaki kızların Oriflame sattığı zamanlardan -teee- aldığım bir fırça! Resimde görünmeyen kısmında sünger far kısmı var, makyajdan anlamadığım yıllarda far sürmek için orasını kullanıyordum. Şimdi ise, bu fırçanın resimdeki düz kısmını, kaş aralarıma far sürmek veya göz diplerine jel eye-liner uygulamak için kullanıyorum. Son derece ince bir fırçadır bu. Şu anki fiyatını bilmiyorum, hala varsa Oriflame kataloglarından bakabilirsiniz :)

6- ELF Eyeshadow Brush: İşte ELF'in meşhur 1$'lık fırçalarından birisi daha! Bu far fırçasına tek kelimeyle bayılıyorum, bundan elimde beş-on tane vardır. Farları uygulamakta çok güçlü ve etkili bir fırça. En temel fırçam diyebilirim çünkü farları lök diye bununla uyguluyorum.

7- INGLOT 2SS: Bu fırçayı INGLOT'tan aldığımı sizlere yazmıştım. O kadar memnun kaldım ki anlatamam. Neye kullanıyorsun diyecekseniz, kaş kemiğinin hemen altına, göz makyajına büyük gölgeyi verirken kullanıyorum. Koyu renk bir far + Inglot 2SS = gölgeli göz makyajı! O derece memnun kaldım yani!

~Yüz Makyajı İçin Kullandığım Fırçalar~

makyaj için fırçaların kullanımı yuz_makyaji_icin_fircalar


1- ELF Foundation Brush: ELF'in meşhur 1$'lık fırçalarından birisi daha! Hoş, 1$ dediğime bakmayın, Türkiye'den alınca maliyeti yine 7-8 liradan aşağı gelemiyor maalesef. Bu fırça aslında fondöten fırçası olarak satılıyor ama bana fondöten uygulamak için çok ufak geliyor. Bununla kapatıcı (concealer) uyguluyorum. Bu fırçanın bir de "Concealer Brush" adında bir kardeşi var, bunun dörtte biri kadar. Onu da bu fırçanın ulaşmadığı yerlere kapatıcı sürmek için uyguluyorum, resme koymayı unutmuşum!

2- Estee Lauder Allık Fırçası: Bu fırça da en eski fırçalarımdan. Lise yıllarımdan kalma ilk allık fırçam! Ne kadar dayanıklı olduğu belli oluyor sanırım! :)

3- INGLOT 24SS : Bu fırça da daha bir haftalık falan ama makyaj çantamdan çıkmayacağı kesin! Bu fırça iki taraflı, bir tarafı allık/bronzer'a uygun, diğer tarafı ise küçük noktalara highlighter sürmek için. Ben kalın tarafıyla yüzüme kontür bronzer sürüyorum, ufak tarafıyla da göz çevreme highlighter. 40 liradan fazla sanırım bu fırça, maalesef tam hatırlayamadım. Ancak iki fırçaya bu parayı veriyorsunuz, göz önünde bulundurun.

4- Body Shop Foundation Brush: İşte fondötenimi uygulamak için kullandığım fırça! Resimde ufak gibi duruyor, aldanmayın, avucumun içi kadar neredeyse. Fiyatı 21 YTL, bir fırçaya göre makul. Fondöteni etkili uygulamak için çok faydalı oluyor gerçekten.

5- Estee Lauder Holiday Allık Fırçası: Bu da yukarıda bahsettiğim Estee Lauder setinden kalma bir fırça. Boyutu günlük allık uygulamaları için ideal. Memnunum kendisinden.

6- INGLOT 27TG: MAC'in meşhur fırçasına benzeyen bu fırçayı Hello Kitty'nin tavsiyesiyle aldım. Mineral fondöten & toz pudra uygulamak için kullanıyorum ve çok memnunum.

7- Estee Lauder All Over Face Brush: Bu fırça da yine Estee Lauder Holiday setinden. Allık/bronzer için kullanılan, pofuduk ve yumuşacık bir fırça. Eskiden bunun yerine ELF'in Total Face Brush isimli fırçasını kullanıyordum, bunu görünce onu bıraktım çünkü bu yumuşacık!

İşte benim gizli silahlarım bunlar! İhtiyacım olmadıkça daha yeni fırçalar da almayı düşünmüyorum açıkçası. Bunlar şu anda gerçekten benim makyaj uygulamalarım için kâfi geliyor.Umarım yardımcı olup sizlere de fikir verebilmişimdir :)

{not: Yazmayı unuttum, bu fırçaların arasına eklemek istediğim tek fırça, INGLOT'taki açılı eye-liner fırçası. Ama şu anda değil, belki birkaç ay içinde! :) }

10 yorum:

Adsız dedi ki...

aaaaa cok tesekkurler,beni unutmamissin:)))
benim icin cok detayli ve faydali bi yazi oldu gercekden.istedigim bilgiyede ulasdim.goz fircalarinda 4 numarayi kesin alacagim.yani bugulu goz alti yapmak icin hangi fircaya ihtiyac vardir bilemiyorudum cunku.digerleride cok iyi tabiki.
tesekkurlerrrrrrr.

admin dedi ki...

rica ederim sinem'cim, tabii ki unutmadım :) işine yaramasına gerçekten sevindim, o fırça smoke için gerçekten süper, çok memnun kaldım, hatta MAC'e uğradığında uygulama bile yaptırabilirsin :)

bir demet feslegen dedi ki...

İşte budur.. Yine bisürü para harcıycam belli oldu..
Ah Irazcım o yazının linkini yollıycaktım sana ben.. unutmuşum :)
Henüz kimseye söylemedim çünkü oraya o kadar az yazıyorum ki daha çok diğer arkadaşım, yani mutfak cini ve yansımalar bloglarının da sahibesi arkadaşım emek harcıyo.. :)
Ben biraz tembelim anlayacağın :)
Sevgilerrr

Unknown dedi ki...

Yuppi en sevdiğim yazılar işte bunlar, harika olmuş ellerine sağlık.
Fazla fırça yok elimde diyorsun ama temel şeyleri almışsın zaten.
Ben de Inglot fırçalarına bakmak istiyorum ama tırsıyorum kendimden açıkcası;))

admin dedi ki...

Eda'cım sen yollamasanda ben takip ediyorum merak etme :)

@Justmakeup, beğenmene sevindim :D

INGLOT fırçalar açıkçası bana ekonomik geldiğinden yöneldim, aldığım fırçaların çoğu da MAC'tekilerin direk kopyası zaten :) bence tırsma kendinden çünkü fırçalar piyasaya göre epey uygun fiyatta :)

sena dedi ki...

canım blend yedirmek degil karıştırmak :))

admin dedi ki...

Anlaşılması için öyle yazmıştım.

Adsız dedi ki...

selam... :) ben 6 numaradki INGLOT 27TG fırcanın fiyatını öğrenebilir myim ?: )

admin dedi ki...

Selam, güncel fiyatı için inglot mağazalarına telefon edebilirsiniz, ben alalı çok oldu. Sevgiler.

nazo gelin dedi ki...

Teşekkür ediyorum bende kendi salonumda makyaj uyguluyorum..Yeni fırçalara ihtiyacım vardı çok iyi oldu bu bilgiler.Süpersiniz emeğinize sağlık..

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.