12.03.2009

Yeni Saç Rengi: Kırmızı mı Mor mu bilmiyorum!

Genelde saçlarıyla çok uğraşan birisi değilim çünkü bende uzun saç takıntısı var! Kendimi bildim bileli, uzun, dalgalı ve koyu kahverengi saçlarım var.

Kısa saçla temasım ile sadece iki kez oldu. Birincisi, ilkokulda sınıfımıza bit geldiğinde, bitlenmeyeyim diye annem saçlarımı erkek gibi kestirmişti, çok üzülmüştüm :)

Diğerindeyse, travmatik, erkek fatma olduğum lise birinci sınıf dönemlerinde kankimle gaza gelip, küt saç modasına uymuştuk ve ben iğrenç olmuştum gerçekten! O günden beri hep uzun saçlarım. Az katlı, çok katlı, aslan yelesi, fil ayağı, perçemli, kahküllü, yandan ayrılmalı, ortadan ayrılmalı... Ama uzun! :)

Geçen seneye kadar saçımı hiç boyamamıştım. Ne olduysa geçen kış oldu. Kırmızı modasına uyup saçlarımın uçlarına ve aralarına koyu kırmızı gölge yaptırdım. Nefis oldu. Fakat çok bakım istiyordu ve ayda bir kez yenilenmesi gerekiyordu çünkü kırmızı saç boyası solduğunda turuncu oluyor!

Sonra yaz geldi, düğün zamanı, herkes "bu kırmızı kafayla evlenilmez, git şu saçını düzelttir, gelinliğe koyu saç gider" {ki katılıyorum} diyince, kuaförüm de bunu onaylayınca, saçlarımın hepsini organik boyayla kendi tonunun iki-üç renk koyusuna, çok koyu bir kahverengiye boyattım.

N'oldu tabi, kış gelince, kışın kasveti de üstüme çökünce, sıkıldım koyu saçlardan.

Karamel tonları çok moda diye konuşurken, aa bir baktım saçlarımın uçları ve aralarında karamel gölgeler! Çok güzel oldu ama solunca direk sarı oldular! Buğday tenli, kahverengi kaşlı gözlü birine gitmiyor tabi sarı tonları.
Ben de eskiye dönmeye karar verdim!

yeni_sac_rengi

Dün ani bir kararla yeniden, mor-kırmızı arası saç boyası gölgelerime döndüm. Bu tonlar sadece saçlarımın uçlarında ve yana ayırdığımda gözüken birkaç kısmında highlight olarak var.

Çok güzel olduğunu düşünüyorum {valla egoistlikten değil:) }, içime sindi. Rengi size de göstereyim dedim, nasıl olmuş sizce bu renk?

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaklaşık 10-12 yıldır kızıl hatta çoğu zaman kırmızıya kaçan saçlarımı ben de 1-2 ay önce kahverengiye çevirdim.. Hala kızıllara özeniyorum ama bunu da sevdim...Değişiklik cidden güzel bişi..Bence renk SÜPER..Ama kızılın gerçekten bakımı çok zor..

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Kesinlikle harika! Benim de üni.de uzun zaman uçları aynı bu renkti.. Yağmurdan ıslanınca akıyodu üstüme boyası :P

Aphraell dedi ki...

Güzelmiş! Bloguna bayıldım bu arada, makyaj malzemesi ve bakım ürünü alımı konusunda hep beceriksiz olmuşumdur, mağazalara da girmeye çekinirim birşey almayınca gördüğüm tepkilerden dolayı. Çok detaylı ve fiyatı da içeren incelemelerin çok iyi. Ayrıca İzmir'den olman da çok büyük avantaj benim için :)

nihal dedi ki...

Erken beyazlar yüzünden ben de uzun süredir kına kullanıyorum, tam da buna benzer bir renk veriyor ışıkta.. güzel olmuş bence..

admin dedi ki...

@kolyekolik, çok teşekkürler.. bakımı çok zor biliyorum ama çok seviyorum yahu bu renkleri! :)

@marjo, benim de ağırlık uçlarında. diplerine değdirtmedim, sadece birkaç yere öyle iz şeklinde eklettim. bilmiyorum yağmurda akar mı ama zaten bütün gün ofiste kapalıyım :)

@aphraell, hoşgeldin iyi ki geldin! :) hiç de çekinme alabildiğince inceleme hakkımız var, illa bişi satın almak zorunda değiliz, bu mantığa karşıyım! ben çarşıya her çıktığımda geziyorum mesela Tekin Acar'ı falan, hiçbir şey almasamda!

@N'cim, kına böyle koyu oluyor mu? benim bir arkadaşım yaptı turuncu oldu kafası, ondan sonradır ürktüm ben.

peki sana sorular soracağım o zaman..

1)kınayı hangi sıklıkta yapıyorsun?
2)içine başka neler katıyorsun? ceviz yaprağı, e vitamini v.b. gibi mi? Nasıl hazırlıyor ve uyguluyorsun?
3) e bir de nerden alıyosun?

Çok sordum :) şaka bi yana zamanın olursa anlatır mısın blogunda, gerçekten çok denemeyi istediğim bir şey kına. :)

bir demet feslegen dedi ki...

Hiii süper olmuş Iraz cım.. Çok nefis, güle güle kullan :)
Bu arada fil ayağı modeli ne ola ki :))
Ve bu arada unutmadan, ben kaç kez buraya geldiysem hep hata verdi canım ya son hafta oluyo bu.. bi problem mi var acaba sitede..
Canım benim kocaman sevgiler sana :)

admin dedi ki...

Eda'cım çok saol..

fil ayağını atıyorum valla :)

canım ne hatası aldın tam olarak? söylersen düzeltmeye çalışayım..

bir demet feslegen dedi ki...

:)) ben de yeni bi model sandım iyi mi :))
tam ne yazıyodu unuttum ama..
oopss this site broken falan filan gibi bi şeylerdi :)

Yeliz dedi ki...

ıraz kızıl tonlarını hiç kullanmadım. kumral tonlarından vazgeçemiyorum nedense. bu ton binbir çeşit makyaj malz.lerinle eminimki çok güzel duracak.

admin dedi ki...

Eda'cım kontrollerimi yaptım öyle bir hata olmaması gerekiyor, dns ayarlarından dolayı arada oluyor olabilir. :)

yeliz'cim arada değişiklik zevkli oluyor değil mi :)

bir demet feslegen dedi ki...

Iraazz nerelerdesinn :) sorun yoktur umarım.. mac ürünleri yorumlarını bekliyorum merakla :))

admin dedi ki...

eda'cım, senelik iznimi kullanmak üzere ufak bir tatile çıktım, pazartesiye kadar yeni yazı yazmaya vakit bulamayacağım sanırım :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

valla bayıldım:) bende geçen yaz boyamıştım kızıla ama sonra zor oldu sürekli boyatmak gerekti.şimdi kendi renginde ama bu yaz ne olur bilemiyorum:)

Adsız dedi ki...

Mhb hmm yorumlarda kinayla ilgili konu gecmis sende soru sormussun ben cvplayim bari cvplandigini görmedimde :D bende kina kullaniyorum yani arada sirada yapiyorum hint kinsai saclar icin ayri oluyo ondan aldim kendi sac rengim koyukahverengi ama yinede belli kizil renk koyu oluyo eger sacta beyazlar varsa ondan koyu olmaz diyebilirim yoksa rahatlikla kullan akmiyorda hint kinasi boya akiyormus sanirim :S ben kullanmiyorum bilmem yani boya.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.