5.03.2009

Body Shop Loose Face Powder / Toz Makyaj Pudrası

Bu aralar kompakt pudralardan sıkıldım.

Benim cildim normalde çok sorunlu değildir, yani öyle alta kapatıcılar bulayayım, sonra fondöten süreyim, mat pudra, şeffaf pudra, yok bilmemne falan uğraşmam normalde.

Fakat son bir aydır cildim hassaslaşmaya, hormonel dönemlerde sivilcelenmeye ve bu sivilceler cildimde hafif lekeler bırakmaya başladı. Bu lekeleri kapatmak amacıyla günlük makyaj rutinimi değiştirdim ve çok hafif ve etkili bir fondöten kullanmaya başladım. Bu fondöteni size bir sonraki yazıda tanıtacağım (Merak edenler için ismi: Diorskin Pure Light Oil-Free Foundation).

Tabi hafif de olsa bir fondöten kullandıktan sonra, yağlanmaları engellemek ve matlık sağlamak için bir toz pudra gerekiyor üstüne.

Body Shop’un Loose Face Powder’ını merak ediyordum bu yüzden hazır fondötene geçmişken, üzerine bu toz pudrayı uygulamaya başladım.

Renk Seçimi

Bu pudranın beş rengi varmış aslında ama çoğu renk ya discontinued ya da tükenmiş oluyor. En açık rengi 1 numara. İzmir Forum’daki Body Shop mağazasında 2 numaralı rengi sordum ama artık gelmediğini söylediler. 4 numara da çok koyuydu.

3’ü denediğimde benim gibi buğday tenli birisine fondöten üzerinde tam olacağını düşündüm ve aldım. Gerçekten de neredeyse şeffaf bir renk oldu, çok memnun kaldım renk seçimimden.

Fiyat

Loose powder fiyatı 26.90.
Ebay’de daha uyguna da bulabilirsiniz belki ama açıkçası ben üşeniyorum. Body Shop ürünlerini kendi mağazasından almayı tercih ediyorum.

Uygulama

Her zamanki yöntemlerle temizlenmiş cilde önce rahatlatıcı hafif ve yağsız bir nemlendirici uyguluyorum. Nemlendirici iyice yerleştikten sonra (birkaç dakika bekliyorum) fondötenimi sürüyorum.

{Eğer fondöteni uzuun bir gün için sürüyorsam mutlaka öncesinde bir baz da uyguluyorum. Ama şöyle birkaç saatlik akşam gezmeleri için makyaj yapıyorsam baz kullanmıyorum. Ya sadece nemlendirici ya da hafif bir nemlendirici + renkli nemlendirici sürüyorum. Dediğim gibi sadece o anki moduma bağlı!}

Fondöten sonrasında toz pudrayı, pudra puflarıyla veya büyük boy pudra fırçasıyla sürüyorum. Böylece parlamaları ve yağlanmaları önlemiş oluyorum.

Artıları

Sanırım asla bitiremeyeceğim ürünlerden birisi olacak çünkü bu pudra tam 14 gr ve 36 ay kullanım süresi var.

Yoğun bir renkten ziyade, şeffaf bir pudra, bu da benim toz pudralarda tam da aradığım özellik. Zaten altına fondöten sürülen bir pudranın deli gibi renk vermesine gerek olmadığını düşünüyorum.

Bu miktarda bir ürüne göre 26 liralık fiyatı gayet uygun. Body Shop ürünü olması da onu daha güvenle kullanacağım anlamına geliyor.

Eksileri

Bence tek eksisi beraberinde, çoğu markada olmadığı gibi, minik de olsa bir uygulama pufunun gelmemesi. Bu tür puflar zaten iyi bir makyajda kullanışlı olmuyor ancak seyahat durumlarında kurtarıcı oluyor ve işe yarıyorlar.

Ben Watsons’dan aldığım pudra pufunu, paketinden çıkan taşıma kılıfının içine koyarak makyaj çantama atıyorum mecburen. Malumunuz koca koca fırçaları seyahat durumlarında taşımak zor oluyor, çok yıpranıyorlar.

{Bu arada sık sık seyahate çıkan varsa aranızda, sizlerden de yorum bekliyorum, nasıl baş ediyorsunuz yanınızda götüreceğiniz malzemelerle? Ben seçerken çok zorlanıyorum!}

Bir daha alır mıyım?

Kesinlikle alırım!


Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu ürünün bir eksileri / artıları neler?

Siz olsanız bu ürünü alır mıydınız?

9 yorum:

bir demet feslegen dedi ki...

Sık seyahat etmediğim için yorum bildiremeyeceğim.. :) Yaz tatillerinde ise minimum az malzemeyle gitmeye çalışıyorum..
Hatta yedek malzemelerimle gidiyorum, sıcakta kıymetlilerime kıyamıyorum erirler falan diye :)
Off bu arada stick hala yok.. yarın tekrar sorcam gelmediyse artık daha da gelmezmiş :(
Sevgilerr..

admin dedi ki...

Eda, ben ne zaman bir yere gidecek olsam kafam dönüyor, şunu da alsam mı, yok bu mu olsa falan diye.

büyük boy ürünleri bölüp taşımak da ayrı bir dert.

radiance stick'i eğer bulamazsan bana haber ver, alıp sana kargolarım :)

Adsız dedi ki...

ben birşey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.brigettesboutique ile ilgili soru sormuştum daha önce sitede anlamadığım birşey var bazı ürünlerde 3 fiyat verilmiş list price,our price,you save sepete atınca our price fiyatını gösteriyo ama bazı ürünlerde you save fiyatı o kadar ucuzki.. anlamlandıramadım.teşekkürler şimdiden bu arada yazılarınıda ilgiyle takip ediyorum.cilt bakımıylada ilgili daha çok yazın olursa sevinirim malum ii makyaj için ii bir temel lazım:)

admin dedi ki...

ruşen merhaba. brigettesboutique'de geçerli olan fiyat, "Our Price" olarak yazılan fiyattır.

Sitede bazı ürünler gerçekten çok uygun fiyatlara satılıyor, her hafta bazı ürünlere indirim yapıyorlar..

ilgine çok teşekkürler, cilt bakımına da yer vermeye çalışıcam artık :)

idil dedi ki...

bende kullaniyorum bu ürünü,2 pudram var bir tanesi chanel matte (eveet bir yagli cilt daha karsinda=) )digeride bu.
ben cok memnunum cünkü cok hafif benim cildim yagli olmasina karsin asiri derecede hassas.sürdügüm nerdeyse bütün ürünler kasinma alerji yapiyor.dokunsam alerji oluyorum desem yeridir =)
gayette memnunum bu üründen ve halaa bitmedi hatirlayamiycagim kadar ay önce almistim=)bu arada bende izmirdenim=)

admin dedi ki...

idil, hoşgeldin aynı şehirdeniz desene :)

ben de bu ürnden çok memnunum kullanalı baya oldu üstelik bitmek de bilmiyor dev boy yani :)

İrem dedi ki...

merhabalar, ben de sitenizin kısa zamanda iyi takipcisi olanlardanım. zevkli önerileriniz, deteylı paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim, siteniz insanı MUTLU ediyor. :))
benim önerim seyehatlerde fıça taşımak ile ilgili. İşim gereği bir ara bir hayli seyehat halindeydim ve fıçalarım+makyaj malzemelerim de benimle birlikte çok yer gezdiler. Onları boylarına uygun sert metal kalem kutularda taşıyabilirsiniz. Uçaklarda bavullara yapılan kötü mumeleden korumak için bir yöntem..
Sevgiler..
İrem.

admin dedi ki...

merhaba irem, hoşgeldin.. düşüncelerin beni o kadar sevindirdi ki anlatamam, birilerinin beğenmeye değer bulması buraya harcadığım tüm zamanı haklı çıkarıyor ;)

fikrini çook beğendim! hatta bu şekilde yerleştirdiğin fırçaların fotolarını çekip gönderebilirsen burada yayınlayalım, herkese faydalı olabilir fikrin!

fotoları info@makyajcantam.org adresine bekliyorum ;)))

görüşmek üzeree..

http://makyajlikiz.blogspot.com/ dedi ki...

ben çok seyehat ediyorum yurt içi-dışı .Christian Diorun makyaj çantasını aldım çok iyi orta boyda içinde fırçaları saplayabileceğin boşluklar var normal çanta gözü de var tavsiye ederim ;)sevgiler

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.