28.09.2009

L'Oreal Pure Zone Cilt Bakimi Serisi Yorumlarım

Uyarı: Bu yazıdaki yorumların hepsi benim şahsi fikirlerimdir, unutmayın ki her ürün her kişide aynı sonucu vermez.


Uzun zamandır sırada bekleyen bir değerlendirmeydi bu, L’Oreal Pure Zone Cilt Bakımı seti. Hatta ürün fotolarını bile taa ne zaman çekmiştim ama yayınlamaya fırsat olmamıştı, iyice sonuç almadan değerlendirme yapmak da istemeyince, işte bugüne geldik.

L’Oreal Pure Zone Cilt Bakımı setini açıkçası çok merak ederek kullandım zira uygun fiyatlı bir markada bu şekilde bir setin nasıl sonuç vereceğini merak ediyordum. Özellikle serideki yeniden yağlandırmaya karşı nemlendirici ilgimi çekmişti. Bildiğiniz gibi bu tarz matlaştırıcı kremlere karşı özel bir ilgim var ve L’Oreal’inkinin nasıl çıkacağını merak ediyordum.

İşte başlıyorum yorumlarıma. Bu arada belirtmek isterim ki ben bu ürünleri 1 ay boyunca kullandım. Tonik bitti gibi, nemlendirici yarıya kadar indi, jel temizleyici en çok kalan çünkü ben temizleyicileri ufacık alıp köpürtüyorum.

Seride ben temizleyici olarak Pure Zone Derinlemesine Arındırıcı Jel’i kullandım. Pompayla sıkılan, bu bağlamda hijyenik bir ürün. Renksiz ve hafif bir yapısı var. Benim gibi çok cildi yağlı birisine göre, gerçekten güzel temizliyor ancak cildiniz karmaysa bazı bölgeleri çok kurutabilir. Karma ciltliler bu ürüne karşı dikkatli olmalı. Cildiniz gerçekten deli gibi yağlı değilse bu temizleyiciyi kullanmayın. Benim yağlılık kriterim şu, cilt bakımından sadece bir saat sonra bile burnunuz yağır yağır oluyorsa siz de benim gibi yağlı ciltlisiniz demektir.

Ürün özellikle T bölgesi yağlı olanlarda çok iyi sonuç verecektir bende derinlemesine temizliyor. Bende herhangi bir alerji, kızarıklık yapmadı ama dediğim gibi bu benim yağlı ciltli olmamdan kaynaklanıyor olabilir.

loreal_pure_zone_arindirici_jel


Bu serinin toniği, L’Oreal Pure Zone Arındırıcı temizleyici losyon olarak geçiyor. Hafif, ince yapılı bir tonik. Sürdükten sonra mentollü bir ferahlık hissi veriyor. Bu bağlamda ürünü Clinique 2 mor toniğe benzettim. Dediğim gibi yine bu tonik de yağlı ciltler için. Bende bir tahrişe sebep olmadı.

loreal_pure_zone_tonik


İşte serinin en sevdiğim parçası, Loreal Pure Zone Tekrar Yağlanmaya Karşı Nemlendirici. Bu ürünü çok beğendim. Ürün oil-free, su bazlı, aynı Body Shop Seaweed veya Shiseido Matifying nemlendiricim gibi, onlarla tamamen aynı işi yapıyor. Severek ve beğenerek kullandım.

loreal_pure_zone_nemlendirci


Ürünlerin hiç mi eksisi yok?

Var. Sadece çok ufak bir etkisi. Ürünlerin tek eksisi, özellikle jel ve tonikte, yoğun kokuları. Esans, koku sevmeyen biriyseniz bu kokudan rahatsız olabilirsiniz. Ben kokusuz cilt bakım ürünlerine alıştığım için ürünlerin kokusunu sevemedim. Bunun dışında fonksiyon bakımından ürünlerin hiçbir eksisi yok. Ama dediğim gibi, kesinlikle yağlı ciltli olmanız gerekiyor bence.

8 yorum:

ruşi dedi ki...

benim cildim karma hatta karma dediysem burun bölgem pek yağlı değil bir ara hormonlar altüstken almıştım sonra jelini dekolte bölgem için kullanmaya başladım banyodan banyoya oradaki küçük sivilcelerde çok işe yaradı...

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

kokuları gerçekten kötü ve tonikten hiç memnun kalmadım. kullandığım en kötü tonik ve bir daha kesinlike kullanmam. Yapış yapış etti yüzümü. kalıp gibi kalıyordu artık içeriği ne ise. ancak scrub ve temizleyici iyiydi ;)

Aslı dedi ki...

Ben de çok memnun kalıp 2 seti bitirmiştim ama tabii ki uzun süre kullanınca cilt artık alışıyor, fazla etki etmemeye başlıyor. Ben kokusunu ve ferahlatıcılığını da çok sevmiştim:)

admin dedi ki...

ruşi, senin işine yaramış desene.

fmf, bu ürünleri biraz araştırdım da kullananlar ya çok memnun ya da nefret ediyor, sen tam ortada kalmışsın ;))

aslı, ben kokusunu sevmedim ama nemlendiricisi çok güzel..

FrenkÜzümü dedi ki...

Ben nefret edenlerdenim. Cildim karma ama İstanbul gibi nemli yerlerde yağlı oluyor.
Akne problemimin başgösterdiği zamanlarda 2 ay boyunca düzenli olara kullandım. Nemlendiriciyi değil tabi, o deli gibi sivilce yaptı her kullanışımda.

Yıkamadan sonra 1-2 saat içinde cildim tekrar yağlanırdı. Kalıp sabunlarla bu problemi yaşamıyorum.
Tonik sırf alkol zaten.
Nemlendirici de dediğim gibi, onun kadar hızlı ve çok sivilce yapan bi' ürünle daha karşılaşmadım.

Tek iyi yanı(tonikten sanırım) siyah noktalara gerçekten fayda ediyor, azaltıyor ve oluşumunu engelliyor.

admin dedi ki...

morfelisia, sanırım bu kozmetik dayanıklılığıyla alakalı bir ürün. allahtan ben o kadar hassas ciltli değilim sanırım o yüzden memnun kaldım ;)

Mine Aydoğmuş/EŞREFOĞLU RUMİ İMAM HATİP ORTAOKULU dedi ki...

Ben de bu seriyi kullanıyorum ve maalesef senin gibi yağlı bir cilde sahibim :( Çok memnun kaldım üründen ve kokusu çok fresh ve hoş bana göre. Cildimin tertemiz olduğunu yağdan tamamen kurtulduğumu hissedyorum kullanınca:)

Balbadem dedi ki...

Bende çok uzun zamandır bu seriyi kullandım. Çok şükür bitti de başka bir temizleyici arayışındayım.

Bu seriyi ilk kullandığımda memnundum ama sonradan o kadar da iyi gelmemeye başladı bana. Sanırım karma cilt tipleri için uygundu. Yanlış mı hatırlıyorum??
O nedenle benim T bölgemde yağlanmayı kesmemeye başladı. O nemlendirici daha beter yağlandırıyor sanki.
Toniğin etikette yazan özellikleri aslında çok güzel. Gözeneklere etkiliymiş falan filan ama o kadar düzenli kullanmama rağmen hiçbir işe yaramadı. Ayrıca o alkol kokusu, yanma ve kalıp gibi yapma hissi hiç geçmedi bende. Sürmeye korkar oldum gibi birşey oldu. Gerçi ben sadistim galiba yanma olunca sanki cildim temizlenmiş gibi hissediyorum :)
Sonuç olarak temizleyici biter bitmez değiştirdim neutrogena aldım. Tonik ve nemlendirici içinde Iraz'ın ballandıra ballandıra anlattığı TBS Seaweed serinin kampanya ya girmesini bekliyorum.
Umarım dualarım duyulur :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.