14.09.2009

PTT Yurtdışından Gelmeyen Paketler :(

Yurtdışı alışveriş konusunda kiminle konuşsam "ya PTT ile hiç sorunum yok her şey hızlı hızlı geliyor" diye konuşurdum. Anlaşılan kendime nazar değdirdim çünkü şu an yolda olan dört paketime de kavuşamadım :(

1) Eco Tools ve ELF siparişim: Araştıran'ın gizli:) sitesi kargomu 15 Ağustos'ta gönderdi, sitede bir suç yok paket 30 gündür yolda ve hâlâ bana ulaşmadı ve üstelik takip edilebilir posta değil :( Umarım gelir, hâlâ umudum var :( Bir arkadaşımla ortak vermiştik siparişi tutarı 20$ civarındaydı sanırım bu da yalan oldu :(
Bu sipariş elime ulaşmadı. Satıcı refund vermeyi kabul etti çok şükür!

2) Ebay mıktanıs siparişim: Hepi topu 6 TL'lik yapışkan mıknatıs siparişim de 18 Ağustos'tan beri yolda ve tık yok sanırım üzerine bir bardak su içeceğim. Verdiğim para az da olsa üzülüyorum paketler ulaşmayınca, hem 6 TL 6 TL'dir dimi ama.. Çok şükür bu siparişim de elime ulaştı yaklaşık 2 ayda!!

3) Cosme-De parfüm siparişim: Bu kayıtlı posta ile geliyor, Türkiye'ye hatta bulunduğum şehre ulaştı ama buradaki dağıtıcılar paketi bir türlü bulamıyorlar. Beş gündür dağıtım merkezinde kaybolan paketi bulmalarını bekliyorum, bulamazlarsa siteden refund isteyeceğim allahtan kayıtlı posta :/
çok şükür geldi bu siparişim bugün!!!

4) Dazzleglass siparişim: MAC dazzleglass'lar da on gündür gelmedi bunlardan hâlâ umudum var normalde 5-6 günde geliyordu üstelik bunlar da kayıtsız posta.. Çok şükür bu sipariş de 23 Eylül'de geldi.

Offf bir daha kayıtsız posta ile sanırım hiçbir şey almayacağım :(

31 yorum:

tuguna dedi ki...

Of kotu olmus umarim hepsi de ulasir eline. Cok gicik bi durum bu ya paket kaybolmasi. Bikac kez bende yasadim, biktiriyor insani.

towanda dedi ki...

çok üzüldüm canım:( bunları postaneye sordunmu? genelde postanede bekliyorlar kendi arkadaşlarımdan biliyorum.. bende tam tersi çok sevinçliyim bugün senin sayende öğrendigim elf shipping indiriminden cuma günü birseyler almıştım bugün elime ulaştı inanamadım:) cuma kargoya verildi bugün geldi. ama bizim postacı artık beni tanıyor geçende evdekilere sormuş ne geliyor size böle kutularda:P Aman bende kendime nazar değdirmeyeyim

Unknown dedi ki...

Aradın mı canım PTTyi? Belki bekletiyorlardır..

pofiş♥ dedi ki...

haydaaa bende strawberriye sipariş verdim korkulyorum siz böle deyince ama yaa inşallah seninkiler de gelirrrr benimkilerde gelir en kısa zamanda;)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

umarım bir an önce gelir paketlerin.. moonish'in bana kayıtsız posta ile gönderdiği paket tam 3.5 ay sonra geldi :P umudunu yitirme bence :P

admin dedi ki...

kızlar PTT'ye de sordum her yere sordum ama yalan oldu galiba..

JM, gitti benim ciciler :/

bu yazıyı yazdıktan sonra çok şükür parfümüm geldi zaten registered idi o ama diğerleri nolcak bilmiyorum :(

marjo yuh neymiş o öyle yaa hmm ben de ümitleneyim o zaman :)

pofiş korkma strawberry çok güvenlidir o kaybolmaz kaybolsa bile yenisini yollarlar:)

towanda kendine nazar değdirme ben değdirdim valla :)

tugunacım saol canım insanın aklı kalıyor valla..

mono dedi ki...

Bebim ecotools larda yalan oldu 17 sini bekle tekrar mailleşelim demişti sitesahibi ben de bekliyorum hala yok.. umuyorum tekrar gönderir..

Judy Abbott dedi ki...

merhaba,

o meşhur gizli siteden ben de Ecotools aldım. 28 ağustos'da yolladı, 11 Eylül'de elime geçti. Aynısından arkadaşım için de sipariş geçtim ama ondan daha ses yok.(şimdi korkmaya başladım) bir de saveonmakeup.co.uk'den bir siparişim oldu, 9 Eylül'de yolladılar, 14 Eylül'de elime geçti. fakat benimle aynı gün sipariş veren arkadaşımın paketinden haber yok, strawberry paketi de gelmedi. bugünlerde postada bir aksama var sanki, belki bayram yüzündendir. inşallah hepimizin paketleri salimen elimize ulaşır:)

madammoda dedi ki...

Ayyy korktum valla ben de Elf'ten siparis vericeedim :((

defev dedi ki...

elf ten ben aldım bişiler. strawberryden gelmedi elften geldi valla. ne varsa elfte var:-)6-7 günde geliyo

admin dedi ki...

ecotools benim de hala gelmedi kızlar.. bu ara strawberry bile 11 günde geliyor sanırım bir yavaşlık var postada, selden dolayı mı oldu bilmemki.

Adsız dedi ki...

bnm 2 edm bir elf siparişim 1 ayı geçti gelmedi.çelf tekrar gönderiyor ama diğerleri gelmez artık.ben sele bağladım=(

admin dedi ki...

gizemelcim aynı durumdayım bu aralar hiçbir paketim gelmiyor :(

bizim buradaki ptt de işleri çok ağırdan almaya başladı, kayıtlı posta ile gelen paketim 2 günde ingiltereden geliyor, sonra türkiye içinde on günde bana ulaşamıyo :(

GuL_Se dedi ki...

arkadaslar dikkat ettiyseniz aynı siteden farklı iki kişiden birinin paketi gelmişken digerinin gelmemiş.ben bunda tamamen bizdeki sistemin hatalı oldugunu düşünüyorum.burda sanırım işini iyi yapanlar ve yapmayanlar sözkonusu!!ben kaybolan paketlerimle ilgili ptt ye şikayet yazdım.bnm bölgeme bakan postacının uyarıldıgına dair mail geldi.sizde mutlaka üstüne gidin.

Gül_Se dedi ki...

ayrıca ben başka arkadasların gelmesede paketleri asla umudumu kaybetmiyorum cünkü bu siteden degil bizdeki posta sisteminin malesef prensibli ve dürüst!çalışmamasından kaynaklanıyor:(

admin dedi ki...

GÜLSEcim sana katılıyorum canım bizdeki posta sistemi tam bir kaos, paketler 2 günde yurtdışından geliyor ama sonra dağıtılamıyor maalesef bir türlü :(

Güz Çiğdemi dedi ki...

ecotolls siparişim hala umutla beklememe rağmen gelmedi ilk fırçalarım olcaktı :( 18 ağustosta postalandığı yazıyodu, postaneyede sordum, postacımız bayan ve benide annemide tanıdığından baktı iyice ama yok mlsf. zarfının üzerindeki R ile başlayan kod varmış onu sorabilirsiniz o noyla araştıralım dediler.Bilmiyorum ki.:( Siz biliyor musunuz o R ile başlayan kodu öğrenme şansımız olur mu?

admin dedi ki...

güz çiğdemi, benim ecotools'larım da hala gelmedi, ümidi kestim açıkçası ama şu an satıcıyla yazışıyorum işallah yollar tekrar :(

Güz Çiğdemi dedi ki...

kendi ülkesinden çıkış kayıdı olsada yollar mı acaba.Gerçi bilmiyorum hiç yazmadım bu konuda kendineNe yapmak lazım?

Elif dedi ki...

merhaba,
bloğunuzu yakinen ama sessiz sedasız takipteyim :) yurtdışından fazlasıyla alışveriş yapan biri olarak bu konuya yorum bırakmadan edemedim. bu zamana kadar kayıtlı ya da kayıtsız hiç bi postam kaybolmamıştı, 30 ağustosta verdiim ve kayıtsız postayla gönderilen edm siparişim hariç. paket gelmeyince, 2 hafta önce ptt'yi arayıp bi bayanla görüştüm, çok ilgilendi, sora telefonu dağıtım şefi, kadının elinden aldı :) aynı bilgileri o da istedi. telefonumu aldılar. muhakkak araştırıp döneceklerini sölediler, 1 hafta sonra telefon edip bulamadıklarını sölediler, ama aramaya devam edip tekrar bilgi vereceklermiş. bu arada başka siparişlerimi adresime teslim eden ptt görevlisi de her gelişinde kayıp paketimi aradıklarını söylüyor. hatta dağıtım şefi izindeymiş, izinden geldikten sonra bana bilgi vermek için o da gelecekmiş yanıma! beni başbakanın yeğeni falan sandılar galiba :) bu kadar ilgiye alışık olmayan ben, başka bi şok da bugün yaşadım. başka bi siparişimi teslim eden ptt görevlisi bugün bana "bence bundan sonra kayıtsız posta kullanmayın, ptt deki bazı memurlar kayıtsız postaları alıolar" dedi. inanabilio musunuz, kendi ağzıyla söylüyor. ptt'de bu kadar ilgili çalışanlar varken böyle hırsızlar da var demek ki. artık kayıtsız posta kullanmayı düşünmüorum.

bu arada ırazca, mıknatısları tr'den de alabilirsin. istersen fiyatları araştırıp sana bilgi verebilirim.

yorum bırakmadım da, mail yazdım sanki, ne kaaaa uzun oldu, dilim şişmiş benim:)

admin dedi ki...

elif, yorumun için çok teşekkürler, gördüğün gibi PTTde hem ilgili hem ilgisiz insanlar var. sen mıknatısları tr de nereden alıyorsun?

güz çiğdemi, eco tools siparişim 45 gün oldu gelmedi, satıcıdan refund istedim paramı paypal'a geri iade etti sen de satıcıyla bir yazış bence.

admin dedi ki...

elif, yorumun için çok teşekkürler, gördüğün gibi PTTde hem ilgili hem ilgisiz insanlar var. sen mıknatısları tr de nereden alıyorsun?

güz çiğdemi, eco tools siparişim 45 gün oldu gelmedi, satıcıdan refund istedim paramı paypal'a geri iade etti sen de satıcıyla bir yazış bence.

Güz Çiğdemi dedi ki...

gelmediğini ingilizce olarak yazabilirim fakat ptt den kanıt niteliğinde bişey istemez mi.Sonuçta sitenin yolladığıhalde böyle olmasına karşı taraf adınada üzülüyorum. :(Postanedeki bizim postalara bakan bayana sorarım gerçi.2 ay ümidimi kaybetmedim ama artık 18 ağustosta çıkışı olan ürünün gelme ihtimali imkansızdır sanırım :( Bİlginiz için teşekkürler.

admin dedi ki...

güz çiğdemi, eco tools'u aldığın site sahibine email atarak x tarihte verdiğim sipariş hala gelmedi refund rica ediyorum diye bildir, sitenin sahibi çok iyi birisi bana hemen paramı iade etti bence sende kurtar paranı gelmez artık maalesef ben de seninle aynı 17 ağustosta sipariş vermiştim..

Elif dedi ki...

ırazca benim eşim reklamcı, bööle ıbırt zıpırt ihtiyaçlarımı ona sölüorum, bana yardımcı oluo.mıknatısı istanbulda perpa'dan almış. ben para vermedim. eğer hala ihtiyacın varsa sana da gönderebilirim.sadece kargo parasını ödersin.

aysse dedi ki...

bana da yardımcı olursan çok sevineceğim. bende eco tools aldım . 2 kasımda postaya veriliği yazıyor ama gelen yok ve geleceğini de sanmıyorum:( paypalla ödeme yapmıştım satıcı parayı iade ettiğinde paypal hesabı kredi kartına gerimi yatırıyor parayı yoksa bi başka alışverilte kullanılmak üzere paypal hesabında mı bekletiyor onu soracaktım.ay işallah bunlara gerek kalmaz ama o kadar çok gelmeyen paket varki.

admin dedi ki...

ayşe, satıcıyla irtibata geç çok iyi birisi. beni belli bir süre bekletip ondan sonra refund vermişti. refund edilen para paypal hesabında duruyor herhangi bir başka alışverişinde kullanabiliyorsun..

Adsız dedi ki...

bende 8 aralıkta eco tools siparişi vermiştim, birde dün e bayden sipariş verdim ve bunları okuyunca korktum şimdi çok :(( umarım pttdekiler yılbaşı hediyesi yapmaz benim siparişleri :))

Adsız dedi ki...

arkadaşlar kayıtlı postada daha fazlamı para alıyolar ne farkı var.birde ebaya tl yüklediğinizde yurtdışındaki sitelerden nasıl alışveriş yapıosunuz yanı o parayı doları tl ye çevirip mi çekıolar hesabınızdan yoksa siz hesaba direk dolar vb. mi yüklüosunuz

admin dedi ki...

adsız, ebay'e ğara yüklemek gibi bir durum söz konusu değil.

ebay aynı gittigidiyor benzeri bir sistem. oradan da kredi kartın ve kredi kartından ödeme yapmanı sağlayan PAYPAL isimli sanal bir sistem ile ödeme yapıyorsun. para kredi kartından dolar kuru üzerinden TL'ye çevrilerek kesiliyor.

kayıtlı postada ise her zaman daha çok gönderme ücreti alırlar.

gigi dedi ki...

bende 2 hafta önce e.l.f siparişi vermiştim hala ulaşmadı yardım edin :(

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.