4.03.2009

Lancome Effacernes Under Eye Concealer / Gözaltı Kapatıcısı

Uzun zamandır farklı kapatıcılar deniyorum göz çevrem için ancak hiçbiri tam istediğim gibi olmadığından içime sinmemişti. Tamam birçoğu idare ediyordu ancak gerçekten tam içime sinmemişti.

Pumpkin’in tavsiyesi ile Lancome Effacernes Undereye Concealer’ı deneme kararı aldım.

Renk Seçimi

Daha önce Lancome’dan hiç concealer kullanmadığım için renk konusunda karar vermem zor oldu. Üstelik, USA ve EU sitelerinde verilen renklerin farklı olması, Ebay’de bambaşka renklerin verilmesi çok kafamı karıştırdı.

Internette ve bloglarda Lancome Effacernes swatch’larını araştırdım ancak MAC gibi markalarda kolayca ulaşabildiğimiz bu swatch’lar, söz konusu Lancome olunca birden bire yok oluverdiler! Sonra birkaç sitede en açık renklerin swatch’larını inceleyerek, kendi rengimi allaha emanet belirlemeye çalıştım.

USA sitelerinde renkler üç ana bölüme ayrılmış. Birinci grupta en açık renkler var, ikinci grup medium tonlar içeriyor gibi gözükse de aslında açık buğday renge anca denk gelirler sanıyorum. Medium ve esmer tenlilereyse üçüncü grup uygun oluyor. EU sitelerinde ise sadece üç renk seçeneği görünüyor online ürünlerde. 1, 2 ve 3 olarak adlandırılmışlar.

Ben tam bir buğday tenliyim, esmer değilim ama açık tenli de değilim. Bu yüzden renk seçerken çok tereddütte kaldım. En sonunda el yordamıyla, Beige III renginin (USA rengi oluyor bu) bana tam olacağını düşündüm. Koyu gelirse de artık göz çevresine değil de, sivilce kapatma amaçlı kullanırım deyip geçtim n’apiym!

Fiyat

Lancome Effacernes kapatıcı Türkiye fiyatı, 70-80 YTL civarında. Strawberrynet’te gönderi ücreti alınmadan yaklaşık 40 liraya alınabiliyor [yarı fiyatına – inanılmaz!]. Brigettesboutique.com’da 16$ civarında fiyatı, yanılmıyorsam. Aldığınız ürünlere göre değişen min. 8$’lık da bir shipping ücreti oluyor. Ben başka ürünler de alacaktım, o yüzden buradan aldım.

Nereden alınır?

Effacernes concealer’ı Boyner, Tekin Acar, Sevil v.b. gibi yerlerin Lancome standlarından temin edebilirsiniz. Daha ucuza yurtdışından getirtmek isteyenler, Ebay, Strawberrynet veya Brigettesboutique sitelerini kullanabilir.

Benim aradığım renk Ebay’de kalmamıştı ben alırken. Strawberrynet’te rengini buldum ancak daha sonra Brigettesboutique sitesinde Strawberry’e göre daha ucuz olduğunu görünce orayı tercih ettim.

Uygulama

Ürünün ambalajı resimler de gördüğünüz gibi son derece pratik. Ben bu ürünü göz çevreme uygulayacağım için önce bir miktarını elimin üstüne döküyorum. Yalnız dikkat edin minicik bir damlası bile tüm gözünüzü kamufle etmeye yetiyor, fazla fazla kullanıp ziyan etmeye gerek yok!

Sonra elimden ELF’in Foundation Brush’ı yardımıyla göz çevreme uygulayıp, iyice blend ediyorum. Göz kapağımda morluk olmadığından göz kapağıma boşuna uygulamıyorum, orayı far bazına tahsis ediyorum.

Göz altlarımdaki kapatıcı olur da uçarsa diye üzerine toz pudrayı, loose powder pufu ile pat pat yapıyorum.

Elimde kalan olursa da makyaj temizleyici ile elimdekini çıkarıyorum.

Sonuç

Gerçekten çok memnun kaldığım bir kapatıcı oldu. Yapısı kremsi ancak oldukça az yağ içeriyor olmalı ki sürdükten hemen sonra donup formunu alıyor. Detay resminde gördüğünüz gibi bileğimin iç kısmına özellikle uyguladım size göstermek için. Bu bölgede tenim beyaz ve damarlarım gözüküyor.

1 numara, Effacernes’i direk tüpten noktacık halinde sıktığım şekli.

2 numarada elimle biraz dağıttım. O minik noktanın ne kadar yayıldığını ve hala elimde blend edilmek istediğini görüyor musunuz? Çok ekonomik bir ürün olacak bu, yeha!

3 numarada ise fondöten süngerleriyle iyice dağıttım. Tabi altında nemlendirici ve üzerinde toz pudra olmadığı için hala kazık gibi görünüyor ama olsun! Gördüğünüz gibi altındaki damarlar gözükmüyor!

Bir daha alır mıyım?

Kesinlikle alırım! Hiçbir eksi yönünü görmedim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu ürünün bir eksisi var mı?

23 yorum:

MM. dedi ki...

şurda da asla alınmmaması gereken en kötü concealerları tanıtmışlar:
http://www.totalbeauty.com/content/gallery/p_worst_concealers/p13202/page2

Adsız dedi ki...

Güle güle kullan, sonunda memnun kaldığın bir kapatıcıya kavuştun çok şükür;)

Bunu ben de kullanmıştım. Gerçekten güzel bir kapatıcı ama rengi bana olmadığı için geri satmıştım. Rengi yanılmıyorsam Clair 2li bişeydi, oldukça beige kalmıştı benim için.Neyseki sen tutturmuşsun;))

admin dedi ki...

@marttle, evet benimkinin bu listede olmamasına çok sevindim :)

@derya'cım, evet kapatıcı arayışı ikinci bir emre kadar bitmiştir!

renk seçerken ben de çok zorlandım ama sonunda uydurmayı başardım, morluklarım çok olduğu için ten rengime uymasını istiyordum zaten, isabet oldu :)

kelebenk dedi ki...

verdiğin linkteki alışveriş adresi güvenli mi?
siz önceden alışveriş yaptınız mı?

ben de lancome ve maybelline ürünlerimi buradan almak istiyorum. bilgi verirseniz çok memnun kalırım iyi çalışmalar.

admin dedi ki...

merhaba kelebenk,

Bu ürünü strawberrynet'ten hiç sorunsuz getirtebilirsin diye düşünüyorum ben onlarca kez alışveriş yaptım, hepsi de ulaştı. Zaten strawberry takip numarası da veriyor, gecikirse bu kod ile sorgulayabiliyorsun ptt'den ve gönderileri gift olarak işaretliyor.

brigettesboutique.com'dan şu ana kadar 15-20 kez alışveriş yaptım. biraz geç kargoluyor, 15 gün sürüyor gelmesi ancak teslim edilmeyen ürünüm olmadı. bu sitedeki tek risk, takip etmek barkod numarası vermiyor. yani eğer kaybolursa allahlık.

şimdiye kadar brigettesboutique'den lancome, maybelline ve mac ürünleri aldım. hepsi orijinaldi.

bir de eğer buradan sipariş vereceksen, alışveriş tutarını çok yüksek tutma çünkü satıcı gift olarak işaretlemiyor. ben bir seferde en fazla 50 YTL'lik alım yaptım, gümrüğe takılmadan geldi hepsi.

yine de sen bilirsin tabi, internetten alışverişi ben sürekli yapsam da elbet riskleri var! :)

kelebenk dedi ki...

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :)

ipq dedi ki...

Iraz cok sevindim kapaticiyi begendigine. Ben de baska seyler deniyorum belki daha iyisini bulurum diye ama yok, hep geri donuyorum buna. Gule gule kullan!

(Pumpkin'im ben bu arada ;-D)

gözde dedi ki...

Merhabalar sitenizi beğenerek takip ediyororum . BUu kapatıcıyıda acil denemek istiyorum fakat söylediğiniz gibi strawberrynet'ten baktım buylamdım mümkünse bana lingini atarmısnız orda bulamadım bu kapatıcıyı :(

admin dedi ki...

@kelebenk, rica ederim..

@pumpkin, o kadar çok beğendim ki yani bu kadar olabilir. çantamdan hiç çıkarmamaya başladım. hem bütün morluklarımı & göz çevresi damarlarını kapatıyor, hem çıkmıyor bütün gün, hem de bir noktacık kadar şey yetiyor, harika bir ürün!


@gözde, merhaba, hoşgeldin, evet şimdi baktım strawberry'de bitmiş sanırım. linki yukarıda ama stoklarda bittiğinden iptal olmuş tabi link. istersen ara ara tekrar arat sitede, yeniden stoklara girebilir.

daha önce oradan alışveriş yaptın mı bilmiyorum ama brigettesboutique.com sitesinde hala var bu üründen..

kelebenk dedi ki...

3 ünde sipariş verdim briggette ve bugün geldi. sanırım artık buradan alışveriş yapacağım. teşekkür ederim tekrar.

admin dedi ki...

@kelebenk, ciddi misin ne kadar çabuk gelmiş. çok sevindim kavuşmana ürüne :)

ürünle ilgili olumlu/olumsuz yorumlarını da bekliyorum, yazıya ek olarak yayınlarım :)

sevgiileer

kelebenk dedi ki...

açık açık anlatayım o zaman;
şimdi ilk olarak 1. siparişim olduğu için riske girmedim ve en ihtiyacım olan ama sorun çıkarsa üzülmeyeyim diye düşük fiyatlı ürünler tercih ettim. sorun çıkmazsa büyük alışverişi sonra yaparım dedim.

L'oreal'den bir adet Fatal Satin ruj-color richie renk. bir de gene L'oreal'den Volume Perfect Re-Shaping Lip colour aldım bu ruj çift taraflı rengi de 400. Daha kullanmaya vaktim olmadı, bugün akşam çıkarken kullanacağım.
Ama ambalajlanması güzeldi, ürünler güzel ve iyi durumda.

Teşekkür ederim bu siteyi önerdiğiniz için.

admin dedi ki...

rica ederim kelebenk, yurtdışından alışveriş rehberi sayesinde ben de bu siteyi öğrenmiştim.

güle güle kullan cicilerini :)

Adsız dedi ki...

Teşekür ederim. Daha önce almadım. Nasıl alıcağımıda pek bilmiorum aslında kargo ücreti alıyorlar mı ? bide gümrüğkten kolay geçmesi için az ürün mü alayım ? mersi:)

admin dedi ki...

@adsız, kargo ücreti alınıyor. aldığın ürün sayısına göre değişiyor genelde 8$ civarında.

gümrük konusunda da hele bir siteden ilk kez alışveriş yapıyorsan sadece tek ürün almanı tavsiye ederim, fiyat olarak da 90 liranın altında kalmaya çalış. eline ulaşmama ihtimaline karşı yani. benim siteden aldıklarım hep geldi elime ama belli de olmaz yani paket eline ulaşmaz falan, sonra üzülmeyelim dimi :)

bu site yurtdışından alışveriş rehberi'nde çıkmıştı bak orada anlatmıştı araştıran:

http://yurtdisindan.blogspot.com/2008/10/macestee-lauderlancome-ve-birka.html

ipq dedi ki...

6 yildir yurtdisindan makyaj malzemesi alan ve gumrukle de ugrasmis biri olarak:

- aldiklarinizin toplami 100 euro'yu gecmesin.
- gonderilen paketiniz cok buyuk olmasin. buyuk ise dukkan sahibiyle ya da saticiyla konusarak iki paket halinde gonderilmesini saglayin. iki kere shipping odersiniz ama 180tl pul parasi+luks tuketim vergisi+ceza odemek zorunda kalmazsiniz.
- eger eklemek istediginiz not var mi? tarzinda bir alan varsa mutlaka doldurun ve sanki kendinize dogumgunu hediyesi gonderiyormussunuz gibi yapin. sonucta paketiniz acilirsa ben odemedim, hediye bu diyebilirsiniz.

paketiniz gumrukte takildi ne yapacaksiniz?

- paypal'la yaptiginiz odemenin bir ciktisini alacaksiniz. bu zaten mail olarak size geliyor, mail'den direk print.
- odemeyi yaptiginiz kredi kartinizin (paypal'a bagli olan kredi kartinizin) odemeyi yaptiginiz aya ait ekstresini bankadan onayli alacaksiniz. bankanizin her hangibir subesine gitmeniz ve x ayinin onayli ekstresini istiyorum demeniz yeterli.
- yaninizda nakit para bulunsun. $300'lik alisverisime 180tl para odedim gumrukten cekmek icin 1.5 sene once.

admin dedi ki...

@pumpkin, super bir rehber olmus cok tesekkurler vakit ayırıp yazdıgın icin:)

Eda dedi ki...

Merhaba,

göz altı kapatıcısı için uzun zamandır net üzerinden araştırma yapıyorum.Lancome ve YSL touche eclat arasında kararsızım.Aslında zaman bulsam bi kozmetiğe gidip bakmak istiyorum renk tonlarına.

Senin bahsettiğin ile linkte ki aynı mı acaba ? ürünün üstünde yazılan farklı ama özellikleri senin ki gibi.

http://tr.strawberrynet.com/makeup/lancome/effacernes---no--01-pastel/53110/#DETAIL

http://www.brigettesboutique.com/LANCOME_Effacernes_Clair_II_p/lan103.htm

admin dedi ki...

Eda merhaba,
Ben Effacernes'den inanılmaz memnunum. Bana da Pumpkin tavsiye etmişti ilk tüpümü bitirdim.

Bu yazıda anlattığım BEIGE III rengi sanırım ABD üretimi idi, ikinci strawberry'den aldığım ise CLAIR III rengi bunun dengiydi.

NO 1 pastel benimkiyle tamamen aynı ürün ama rengi en açık olanı bilgin olsun.

Yine de emin olmak için parfümeriden denemeni tavsiye ederim.

Eda dedi ki...

renk tonları çok şaşırtıcı olabiliyor gerçekten.
bu arada yanıtın için çok teşekkür ederim :)

hande dedi ki...

sanirim strawberry'nin su andaki stoguna gore en uygun renk no.03 beige amber olsa gerek. seninle ten rengim aynı, anlattigina gore yani:)) neden baska baska isimler verirler ki ayni urunun ayni renklerine!!

admin dedi ki...

@hande, ben aldım çilekten beige amberden bu hafta, bu resimdekine çok benzer çıktı, bana da uydu hatta sürdüm bugün, foto mak olsa çekerdim sana

Kbrszgn dedi ki...

Merhabalar. Ben brigettesboutique den baktim yanliz fotigraflari bizim turkiyedekilerden farkli gorunuyor. Siyah bir tupte. Yine undereye yaziyor. Onlar midir acaba ambalaj farli olabilirmi. Cevap verirseniz cok sevinirim. Tesekkurler

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.