8.02.2012

Rıfat Yüzüak ile 2012 ve Ebru Gündeş Makyajı

Ben son zamanlarda Ebru Gündeş'i gördükçe makyajına hayran olmaya başladım. Gerçekten çok başarılı ve çarpıcı bir makyaj stili var son günlerde. Ne fazla ne az, her şey hem olması gerektiği gibi hem de tam sezon trendlerinde. Bu durum bir süredir dikkatimi çekiyordu.



Bu makyajın arkasındaki ismin Rıfat olduğunu öğrenince şaşırmadım desem? Bir çoğunuz merak ediyordur, Ebru Gündeş'in güncel ve trendy makyajını kim yapıyor diye, eminim. Bizim zaten tanıdığımız ve çok sevdiğimiz, kendimizi kollarına, ay hayır pardon, fırçalarına emanet ettiğimiz : ) Rıfat Yüzüak, Ebru Gündeş makyajlarıyla bizi kendisine hayran bırakmaya devam ediyormuş meğer.


Ben Rıfat Yüzüak'ı birkaç senedir makyaj dünyasından biliyor, tanıyor ve arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Gerçekten Türkiye'de profesyonel makyaj diyince aklıma Rıfat'tan başkası gelmiyor. 

Sosyal medyada da kendisiyle ilgili onlarca yoruma ulaşabilirsiniz zaten. Makyaj yaptıranlar bilir, sanatçının tek mahareti bence yaptığı değil, enerjisi de. Rıfat'da öyle bir enerji var ki onu daha görür görmez gülümsüyorsunuz ister istemez, haliyle aranızdaki ilişki de nefis oluyor, sonuçta da ortaya çok güzel makyajlar çıkıyor!


Ebru Gündeş'in Rıfat Yüzüak tarafından yapılan bu makyajı, işte şimdi size görücüye çıkıyor. Her şeyin ne kadar doğal ama şık olduğuna dikkat lütfen, işte profesyonellik burada kendini konuşturuyor.



Rıfat Yüzüak'ın özel sırlarını paylaştığı harika bir blogu ve de facebook sayfası var, bu makyajın sırlarını, ileride öğrenebilme ihtimalimize karşı takip etmek isteyeceğinizi düşünüyorum ;) Tık ve tık!


Bunun dışında Rıfat Yüzüak beni kırmadı ve siz Makyaj Çantam okurları için bazı soruları cevaplamayı kabul etti. Bu sorular sizin bana en çok sorduklarınız. Hadi beraber okuyalım!


Biz seni daha yakından tanımak istiyoruz. Bu makyaj tutkusu nasıl başladı, çok merak ediyoruz. Kısaca bahsetsen? 

Küçükken hayalini kurduğum işlerden biri makyajdı. Makyaj işi sayesinde yapmayı hayal ettiğim tüm işlerin ucundan tuttum hayallerimi bana getiren bir meslek oldu =) Makyajla buluşmamda tamamen tesadüflerin birleşip beni bu işe doğru itmesiyle oldu. Öncelikle DIOR markasıyla çalışmaya başladım. Ardından MAC'in Türkiye’ye gelmesiyle aldığım teklifle defileler, çekimler yolunda daha bir hızlandım.


Rıfat, sezon ve trend makyajlarında biz blog dünyası olarak sana bayılıyoruz. Blogundan da takip ettiğimiz makyaj stillerinin her biri sanki ayrı birer eser gibi. Her makyajda böylesine fark yaratmayı nasıl başarıyorsun? 

Çok kuvvetli bir hayal gücüm var bununla beraber tüm dergi, tv, basın ve arkadaşlarımın işlerini takip edip kafamda uyarlıyorum çıkan sonuçlara bazen bende inanamıyorum =)


Sence Türk kadınları makyajda en çok neyi ön plana çıkarmak istiyor? Mesela biz gözlerimiz büyük olsun, dudaklarımız dolgun olsun, yanaklarımız ışıldasın, bunları hep aynı anda isteriz. Böyle isteklerle karşılaşıyor musun? Tavsiyen nedir? 

Türk kadınlarının çoğunluğu heryerini ortaya çıkartmak ister bununla beraber kıyafeti, saçı vs ama artık yavaş yavaş sizler, bizler vb. kişiler sayesinde bilinçleniyoruz ve daha modern isteklerle karşılaşıyoruz. Yüzünüzde bir yere odaklanın göz, dudak, ten.. Birinde yoğunluk varsa geri kalanını doğal bırakarak modern bir görüntü elde edersiniz.. Bazen gözün ve dudağın aynı yoğunlukta olduğu makyajlar da trend olabiliyor tabi. 

Bitmek bilmeyen "akmayan göz kalemi" sorunsalı için önerilerin nedir? Günlük makyajda gözlerimizin altına biriken kalemi nasıl engelleyebiliriz? 

Geniş bir şekilde açıklayayım =) göz altına kapatıcı sürüyorsanız mutlaka ince bir pudra ile sabitleyin zamanla yağlanan kapatıcı kalemi akıtıyor olabilir. Sürdüğünüz kalemi mutlaka bir fırça yardımı ile yumuşatın hem daha iyi ve boyutlu gözükür hem de cilde iyice sabitlendiği için akması zorlaşır.. Kaleminizin üzerine aynı renkte bir far geçin daha net, fit gözükür ve akması neredeyse imkansız hale gelir..


Senin her şey için bir püf noktan var. Mesela ben concealer'ı blend edecek yuvarlak uçlu bir fırçayla sürmem gerektiğini ilk kez birkaç sene evvel senden öğrenmiştim. Bu tip bazı önemli püf noktalarını Makyaj Çantam okurlarıyla paylaşmak ister misin? 

Yaptığım; en önemli ürünleri azdan başlayarak arttırarak uygularım ve cilde iyice yediririm bu sayede hem doğal gözüküyor hemde kalıcı oluyor.. 

2012 makyaj trendlerinde en çok neyi göreceğiz? Ben sana çok güveniyorum, ne dersen o trendi takip ederim valla :) Geçen yılı dumanlı gözlerle geçirdik. Bu baharın key look'u nedir sence? 

Bu yıl ön plana cıkan 4 trend var bunlar dünyada yapılan tüm defilelerin toplamından çıkıyor bu yıl tenler sırılsıklam ıslak yani daha nemli ve parlak görünen bir cilt elde etmeliyiz trend olmak için bunun için saten sonuç veren fondotenler tercih ediyoruz ve daha kremsi ve parlak makyaj malzemeleri seciyoruz ve bu tene kaşları belirginleştirip ifadeyi netleştiriyoruz.. 

Bahara kadar romantik takılabilirsiniz çünkü bu yıl 20lerin çekiciliği hafif ve ince uygulanan renkler yani romantik görüntüler pastel tonlar çok moda. 

Canınız sıkılırsa hiç üzülmeyin verin coşkuyu gitsin çünkü 3. olarak neon renkler de çok moda yüzde herangi bir yere ruj, eyeliner veya far olarak neon bir renk uygulayarak bu trende de uyabilirsiniz. 

Yaz geldiğinde ise hepberaber bronzlaşıyoruz çünkü bakır, altın ve pas tonlarını bronz tene uygulamak inanılmaz moda olacak ;) 

İşte 4 trend bu şekilde önümüze çıkıyor.. 

Peki bu görünüme ulaşmak için bize önereceğin ürünler var mı? 

Islak ten trendi için saten sonuç veren fondotenler, krem allıklar ve farlar çilde ışıltı, parlaklık veren ürünler.. 

Romantik makyaj trendi için pastel tonlarda tek renk farlar, pastel tonda rujlar.. 

Coşkuyu sonuna kadar vermek için en dikkat çeken neon renkteki ruj, eyeliner veya fardan birini uygulamak.. 

Son trend için bronz pudralar, altın ve bakır tonda makyaj malzemeleri öneriyorum. 

2012 yaz gelinlerinden sana ulaşacaklar mutlaka olacak. 2012 Gelin makyajı için nasıl bir stil önerirsin?

Öncelikle tüm gelin olacaklara kolaylıklar ve şimdiden mutluluklar dilerim her yıl çok fazla gelinle ve ailesiyle tanışıp çalışıyorum ve çok farklı güzel deneyimler yaşıyorum =) Insanların en önemli günlerinde onlara okadar yakın olmak ve onları dahada fazla mutlu etmek gerçekten çok iyi bir duygu=) 

Gelin olacaklara önerim şöyle; Yıllar sonra dönüp düğün fotoğraflarına ve kayıtlarına bakılınca demode ve komik görünmemek için benim ilk önerim dönem makyajlarından esinlenmek ve mümkün oldukça renklerden kaçınarak bir makyaj tasarlamak.. 

Sonuç olarak kontürlerle gölgelendrilerek gereken yerlere ışık vererek iyi fotoğraf veren bir yüz yaratıp bunun üzerinde gözlere odaklanıp sade ama belirgin gözler bir şekilde gözleri vurgulayıp doğal dudaklar yapmaktır ilk önerim farklı bir konsepti yoksa düğünün. 

Peki kendisini makyaj sanatçısı olarak yetiştirmek isteyen, profesyonel olmasa bile bu konuyla ilgili yol katetmek isteyen okurlara önerilerin var mı, nasıl kendimizi daha çok geliştirebiliriz? Seni hep takip ediyoruz ama biraz yol gösterir misin bize? 

Takip etmek araştırmak öğrenmek ve bu öğrendiklerini kendi üstünde yada başkaları üzerinde denemek en mantıklı iştir. Devamlı makyajlar belirleyip uyulamaya çalışın, her seferinde bir öncekinden dahada güzel yaptığınızı göreceksiniz.



İşte Rıfat Yüzüak dosyamız şimdilik burada bitiyor. Sevgili Rıfat Yüzüak'a Makyaj Çantam'da yer aldığı için çok teşekkür ederiz.

7 yorum:

NİNO dedi ki...

Ben Rıfat'a bayılıyrm gercek bir sanatcı kendisi..Kardeşimin düğününde tanışmıştık kendisi ile..Hatta onun ilgili bi postum var bakmak istersen...

Sevgiler Nino

http://ninostudio.blogspot.com/2011/09/rfat-yuzuak.html

Ecz.imis dedi ki...

Güzel bir post olmuş. Eline sağlık. :) Concealer için önerdiğiniz fırça numarasını da söyleyebilir misin? ;)

pelito dedi ki...

enerjisine bayıldım
makyaj yaptırmak isterdim kendisine

iy dedi ki...

MC Çekiliş yapsan hediye kazansam bu kadar sevinmezdim:)işte senin okuyucularına verdiğin en güzel hediye bu post olmuş."Akmayan göz kalemi" sorunumuzda bu postla sonlanmış oldu.Türkiye'de Rıfat Yüzüak takip ettiğim tek MUA diyebilirim umarım bir gün karşılaşırız.Sana ve Rıfat'a sonsuz teşekkürler.Sevgiler

Begüm dedi ki...

Rıfat'ı ben de çok severim. Acaip yetenekli ve ne yaptığını bilen bir insan. Ayrıca hiç de kendini beğenmiş değil. Umarım hep böyle kalır... Güzel röportaj için teşekkür ederim.

Seni mimledim bu arada!!! Haydi cevapla soruları? :)
http://pinkbubu.com/?p=4543

Sevgiler,
Begüm.

aslı dedi ki...

çok güzel bilgiler almışsın bizim için çok tşkler. bu arada ebru gündeş ikinci resimde fazlaca zayıflamış gibi :S

Makyaj Güncem dedi ki...

Rıfatla tanışmayı ben de çok istiyorum,kendileri bir arkadaşımın çok yakın arkadaşı oluyorlar.Onun aracılığıyla ben de tanışcam inşşş İstanbul'a tekrar gittiğimde =)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.