15.02.2012

Kiehls ile Cilt Bakımı Üzerine Söyleşi :)

Cilt bakımında doğru bilinen yanlışlar üzerine hani hep konuşuyoruz ya kendi aramızda. Bazen ben size tavsiyelerde bulunuyorum, bazen siz bana. Ama bu kez çok keyifli ve Makyaj Çantam'a özel bir yazıyla karşınızdayım!

Sizin bana en çok sorduklarınızı bu dosyada topladım  ve Kiehl's Türkiye uzmanları sadece size özel olarak cevapladı. Aynı zamanda Kiehl's ürünlerini de kısaca öğreneceğimiz bu yazıda, ben cevapları okurken çok keyif aldım ve kafamda Cilt Bakımı ile ilgili bazı konular netleşti. 

Ayrıca acilen patilerimi ee pardon ellerimi üzerlerine atmam gereken bazı Kiehl's ürünleri olduğu gerçeğiyle yüzleştim :)  Kiehl's ürünlerini zaten çok merak ediyordum ancak bu yazı benim çok işime yaradı, umarım sizin için de faydalı olur. Kiehls ailesine işbirlikleri için çok teşekkür ediyorum tekrar.




Hazırsanız başlayalım! 


1) Biliyorsunuz cilt bakımı konusunda ciddi bir bilgi kirliliği yaşanıyor ve biz kadınlar bazen neyi kullanmamız gerektiğini anlayamadan kendimizi farklı ürünlerin arasında buluyoruz.  Kiehl's mağazalarında cilt bakım uzmanları doğru ürünler için harika yönlendirmelerde bulunuyorlar, ancak bu mağazalara ulaşma imkanı olmayan okurlarımız için ürün gereklilikleri konusunda kısaca bilgi verebilir misiniz? Mesela, temel cilt bakımı kaç aşamadan oluşmalıdır, hangi ürünler bu sürecin olmazsa olmaz parçalarıdır? 

Kiehl'sde kişiye özel servis anlayışı ile müşterilerimizin cilt konsültasyonu ve analizi yapıldıktan sonra ihtiyaçlar belirlenir. Müşteri temsilcileri cildin ihtiyacı olan ürünleri müşterileri eğiterek detaylı olarak anlatırlar. Sonrasında karar tamamen müşteriye aittir. 

Bu anlayıştan yola çıkarak her müşterimizin cilt ihtiyacına göre olmazsa olmaz ürünü bir diğer müşterimizden farklı olabilir ama şu çok rahat söylenebilir ki sağlıklı cilt bakımı rutini cildi temizleme, nemlendirme ve koruma üzerine oluşturulmalıdır. Cildinize uygun bir temizleyici tonikleme işlemi ile devam ettirilebilir. Tonikleme temizleme işleminin bir parçası ve son adımıdır. Ciltte arda kalan kir ya da temizleme ürünü kalıntılarını ciltten arındırma ve nemlendirme işlemi için uygun bazı oluşturma açısından önemlidir. Temizleme işleminden sonra mutlaka cilt kendi ihtiyacını karşılayacak bir ürün ile nemlendirilmeli bir diğer deyiş ile gerekli besinini almalıdır. Sağlıklı bir cilt bariyeri ciltteki doğru nem ve yağ oranının dengesi ile sağlanır. Bu açıdan bu adım da cilt için olmazsa olmazdır. Son adım ise korumaktır. Cildimizi yaz kış her hava koşulunda mutlaka geniş kapsamlı bir güneş koruma ile korumalıyız. Bu Kiehl's servis felsefesinde vazgeçilemez bir adımdır. 

2) Peki Kiehls'in cilt bakımı için temel felsefesi nedir? Markanızın cilt bakımı konusunda vizyonu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? 

Kiehl's cilt bakım felsefesi sağlıklı cilt bariyerini sağlamaktır. Kiehl's 28 günde daha sağlıklı bir cilde ulaşmanızı vaad ediyor. Bizim hedefimiz daha güçlü cilt bariyerleri kurarak sağlıklı bir cilt oluşturmaktır. Bu sayede cildimiz gün boyu maruz kaldığı dış saldırılara karşı direnç gösterebilir, diğer bir deyişle daha kuvvetli bir şekilde kendini koruyabilir. Sağlıklı bir cilt, neminin ve besininin ciltte korunmasını sağlar. Pürüzsüz, daha ışıltılı ve genç bir görünüme kavuşur. Sağlıklı bir cilt bariyeri dış etkenlere karşı kuvvetli direnç gösterebileceği için dolayısıyla da cilt yaşlanmasının da gecikmesini sağlar. Bu nedenle ürün önerileri de cildi gündüzleri canlandırma ve koruma, geceleri ise biyoritmimiz ile orantılı olarak onarma ve yeniden yapılandırma üzerine kurulmuştur. 

3) Şimdi gelelim okurlarımdan bana gelen bazı temel sorulara. Öncelikle, temel cilt bakımına hangi yaşta başlanmalıdır, bunun bir kuralı var mı? 

Temel cilt bakımına ne kadar erken başlayabilirsek o kadar faydamızadır. Temel cilt bakımı derken yine cildimizin temizlenmesi, nemlendirilmesi ve korunmasından bahsediyorum. Hangi yaş grubunda olursak olalım bu rutine haftalık bakımları da ekleyebiliriz. Arındırıcı ya da maskeler gibi. Bunların seçimi cilt tiplerine göre değişkenlik gösterir. 

4) Yaşlanma karşıtı cilt bakımına başlamak için en ideal yaş grubu hangisidir? Yaşlanma karşıtı bakıma yeni başlayacak olanlar, işe hangi ürünlerle başlamalı? 

Cilt yaşlanma süreci kişiye göre farklılık gösterir. Bu nedenle bir yaş sınırlaması yapmak doğru olmaz. Ancak cilt yaşlanmasını önlemek için yapabileceğimiz en önemli şey güneşten korumadır. Cildi uva ve uvb ışınlarından sürekli koruma yaşlanma sürecini yavaşlatmanızı sağlar. Genel olarak ülkemizde yaşlanma izleri ortalama olarak 30 yaş üstünde gözle görülür hale gelmektedir. Bu durumda ise cildi derinlemesine nemlendirme ve ihtiyacına yönelik konsantre serumlarla etkin uygulamalar yapmak önemlidir. 

5) Güneş koruyucular, her gün kullanılması gereken ürünler midir? Bazı uzmanlar her gün kullanılmasını tavsiye ederken, diğerleri de bunun yanlış olduğunu iddia ediyor. Bu işin doğrusu ve sizin öneriniz nedir? 

Cildi yaşlanmaya, lekelenmeye, renk eşitsizliğine karşı korumak istiyorsak şehirde uva ve uvb filtreli ürünler mutlaka kullanılmalı. Güneş tatilindeysek de cildin fototipine, tatilin süresine, bulunduğumuz yerin hava durumuna ve güneşe maruz kaldığımız saatlere göre koruma faktörleri belirlenmelidir. 

6) Eksfoliye edici ürünler gerçekten her cilt tipinde gerekli midir? Bu konuda çok fazla yanlış yönlendirmelere maruz kalıyoruz, sizin görüşünüz nedir? 

Bu tür ürünler tüm ciltlerde bilek içinde test ettikten sonra kullanılmalıdır. Sonrasında cildin bir bölümünde uygulandıktan ve hassasiyet yapmadığından emin olduktan sonra tüm cilde uygulanmalıdır. Uygulama sonrasında da cildi yatıştıran bir merhem öneriyoruz. Örneğin Dermatologist Solutions serisinde yer alan Centella Recovery Skin Salve içerisinde bulunan kaplan otuyla cildi anında yatıştırmakta ve onarmakta. Bu nedenle her tür soyma ve arındırma işleminden sonra uygulanmasını tavsiye ediyoruz. 



7) Cilt bakım ürünlerini seçerken, içeriğinde özellikle hangi maddelerin bulunmasına veya bulunmamasına dikkat etmeliyiz? Peki   Kiehl's ürünlerinde öne çıkan maddeler hangileridir? 

En iyi doğal içerikleri en yüksek oranda kullanıyoruz. Minimum seviyede koruyucu kullanıyoruz. Ürünlerin raf ömrü bu nedenle çok kısa. Parfüm ve renklendirici de kullanmıyoruz. Müşterilerimizden gelen taleplere kulak vererek paraben kullanımını bıraktık. Temizleyicilerimizde surfaktanlar yerine doğal içeriklerle cildi temizliyoruz. Nemlendiricilerimizde ise Kiehl'sin imza içeriği olan skualanı yani zeytinden elde edilen botanik yağı kullanıyoruz. Bu yağ doğada insan cildindeki yağa en benzer olan yağdır. Kısacası doğadan aldığımız en iyi içerikleri ilaç bilimi, tıbbi bilimler, kozmetik ve teknolojiyle birleştirerek formüllerimizi yaratıyoruz. 

8) Ürünleri koruma amaçlı olarak kullanılan paraben türevi maddeler bazı tüketicileri ürkütüyor. Kimimiz, bu maddelerden öcü görmüş gibi kaçıyor, kimimiz ise ürünleri korumak için bu maddelerin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sizin markanızın bu konu hakkındaki duruşu nedir? 

Paraben hakkında klinik olarak ciltteki etkileri ispatlayan bilimsel bir veri bulunmuyor. Ancak müşterilerimizi bu konu rahatsız ettiği ve kafalarında endişeler oluşturduğu için biz bu tartışmanın başladığı dönem itibariyle parabenli formül geliştirmiyoruz. Ancak Kiehl's 160 yıllık bir marka ve geçmişten gelen ve müşterilerin de vazgeçemediği formüllerimiz var. Sayıca çok az da olsa bunların bazılarında paraben var. Yeni bir müşteriyse ve parabensiz ürün isterse de bunu açıklıkla ve dürüstçe ifade ediyoruz ve parabensiz yeni formülleri sunuyoruz. 

9) Hassas, Karma ve Yağlı ciltler için bazı temel   Kiehl's ürünleri önerebilir misiniz? Markanızı bilmeyenlere referans olması açısından hangi serilerinizi incelemeliyiz?

Hassas ciltler için Dermatologist Solutions serisindeki Centella temizleyici ve bakımı tavsiye ediyoruz. İçeriğinde bulunan kaplan otu, papatya, bal ve aloe vera ile cildi nazik bir şekilde temizliyor ve sakinleştiriyor. Tonik olarak da salatalık özlü Cucumber toner'ı tavsiye edebiliriz. 

Yağlı ciltler için ciltteki yağlanmayı ve parlamayı 24 saat boyunca kontrol altında ve derinlemesine nem takviyesi yapan buzul proteini ve çöl bitkisi içerikli Ultra Facial Oil Free'yi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Karma ciltler için genel bir reçete önermek mümkün değil. Ancak cildin ihtiyaçlarını gördükten sonra bir bakım programı sunabiliriz. Bu ciltlerin en çok sevdiği ürün ise Calendula tonik. İçinde kadife çiçeği bulunuyor ve karma cildi mükemmel bir şekilde dengeliyor. 



10) Gözaltı morluğu ve şişlikleri ile mücadele eden bir tüketiciye hangi ürünlerinizi önerirsiniz? 

Morluklar için Line-Reducing Eye-Brightening Concentrate iyi bir çözümdür. Formül 2 güçlü içeriğe sahiptir: %10.5 stabilize edilmiş konsantre C Vitaminiyle cildin dokusunu iyileştirir, ışıltısını arttırır. HaloxylTM (Tetrapeptiddir ve 4 amino asitten oluşmaktadır) ise göz çevresini aydınlatır ve taze bir görünüm kazandırır. Sonuç olarak göz çevresindeki cildin durumunu düzeltir ve göz altındaki bölgeyi güçlendirir. Düzenli kullanım sonucunda göz çevresindeki çizgileri ve kaz ayağı olarak bilinen derin çizgileri de tedavi eder. Torbalara karşı ise Eye De-Puffer'ı tavsiye ediyoruz. Bu hafif, göz çevresini serinleten torba ve ödem azaltıcı göz bakım ürünü kafein ve buzul özleriyle formüle edilmiştir. Bu sayede torbalanmaları azaltır, yorgun göz çevresini uyandırır ve aydınlatır. Çok kullanışlı ambalajı sayesinde kolayca taşınır ve ihtiyaç duyduğunuz her an uygulayabilirsiniz. Formül kaygan dokusu sayesinde tüm göz çevresine kolayca yayılır ve anında soğuma etkisi yaratır.


11) Makyaj Çantam okurlarının ortak olarak dertli olduğu iki konuyu size sormak istiyorum. Geniş gözenekler ve akne - bu iki düşmanımızla nasıl başa çıkabiliriz? Mücadele etmek için neleri ve hangi  Kiehl's ürünlerini önerirsiniz? 

Geniş gözeneklerle başa çıkmak için sadece Kiehl'sin kullandığı zengin mineraller içeren Amazon beyaz kilini kullanıyoruz. Rare earth serisi amazon beyaz kili içeriği sayesinde cildi derinlemesine temizliyor, toksinlerden arındırıyor ve gözenekleri küçültüyor. Bu tür cilt tiplerinde cildi derinlemesine temizlemek, tonikle toksinlerden arındırmak ve gözenekleri sıkıştırmak çok önemli. 



Kullanılan nemlendirici de bu bakımı tamamlamalı. Ayrıca haftalık bakım olarak derinlemesine temizlik sağlayan maskemizi öneriyoruz. Bu maske cilt yüzeyindeki pürüzleri ve toksinleri arındırır. Kullanımdan sonra cilt gözenekler gözle görülür oranda küçülür ve cilt dokusu iyileşir. Akneli ciltler için ise Blue Herbal serisini öneriyoruz. Bu tür cilt tiplerinde cildi derinlemesine temizlemek ve akneleri kurutmak çok önemli. Ancak formülün aynı zamanda yumuşak olması ve cildi tahriş etmemesi, kurutmaması gerekiyor. Blue serisi çok düşük oranda salisilik asit içerdiği için düzenli kullanım sonucunda akneleri azaltıyor. İçeriğindeki tarçın kabuğu özü ile de cildi yatıştırıyor. Temizleyici, tonik ve nemlendirici olarak öneriyoruz. Nemlendirici gün boyu ciltte kalarak sivilceleri kurutmaya destek oluyor. Eğer sivilce problemi tüm cilde yaygın değilse ve ciltte belirli yerde ve adetteyse lokal olarak uygulanan çok pratik bir ürünümüz var. Blue Spot Treatment; dönemsel olarak ya da sık sık sivilce, siyah nokta, akne sorunu yaşayan tüm cilt tipleri tarafından kullanılabilir. Hızla gözeneğe nüfuz eder ve sivilceyi, akneyi, siyah noktayı kurutur. Yenisinin oluşmasını da engeller.Siyah noktaları, sivilceleri, akneleri temizler ve kurutur. Alerji riskini en alt seviyede tuttuğu dermatologlar tarafından test edilmiştir. 

12) Son olarak, Kiehls ürünlerine ulaşmak isteyen, ancak bulunduğu şehirde satış olmayan tüketiciler sizden nasıl sipariş verebilir? Telefonla veya internet üzerinden sipariş kabul ediyor musunuz? 

Telefonla sipariş verebilirler. İnternet kanalıyla satışımız bulunmuyor. Ancak biz mutlaka konsültasyon aldıktan sonra ürünlerini seçmelerini öneriyoruz. Cilt dönemsel olarak sürekli değişiyor ve tabii ki ihtiyaçları da. 

Mağazalar: Akmerkez: 0212 282 11 48 Forum: 0212 466 61 75 Bagdat: 0216 355 77 71

8 yorum:

Grainne dedi ki...

Bunların sloganları şey gibi değil mi? "modern kocakarı teknolojisi" :)

O değil de, bu markadaki fiyat skalası ne durumda, daha önce hiç incelememiştim. Örneğin oil free temizleyici ve serisi vb.?

kumral dedi ki...

Guzel yazi olmus akmerkezde gormustum bu magzayi fakat girmemistim. Simdi bu yaziyi okuduktan sonra gidip giresim geldi :)
kozmoguzellik.blogspot.com

Fashinn dedi ki...

Bir yıldan beri Kiehl's kullanıyorum ve özellikle ultra facial cream(nemlendirici)inden çok memnunum. tüm cilt tipleri için uygun.

Ecz.imis dedi ki...

Evt, ben de fiyatlarını merak ediyorum. Mesela Baştan sona bakım ürünlerimizi yenileyecek olsak (Temizleyici, tonik, nemlendirici, göz kremi, maske) ne kadara çıkarız ordan? Ona göre bütçe ayırıp gitmek lazım. ;)
Bu arada yazı için ellerine sağlık. :)

admin dedi ki...

@grainne, eczimis sordugun seride fiyatlar 43-59 arasi degisiyor canim.

Adsız dedi ki...

selamlar,ben pek çok ürününü kullanıyorum we o kadar memnunumki.... nemlendiricisi 120 tl..

handan türker dedi ki...

gelin makyajı için makyöz öneriniz var mı?

admin dedi ki...

Şehir belirtmemişsiniz ama İzmir için soruyorsanız MAC'ten Cihan MUA ve Nazire MUA öneririm. Mutluluklar!

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.