23.02.2010

Cilt Bakımı {Yves Rocher Sebo Specific Serisi}

Bu aralar artarak ilerleyen Yves Rocher maceralarımdan bahsetmiştim. Bu ay, kullandığım cilt bakım ürünlerinin bazılarında değişiklik yapmak istedim. Bunun iki sebebi var.

1) Uzun süre aynı ürünleri kullanmayı sevmiyorum. Dönem dönem değiştirince daha memnun kalabiliyorum ürünlerden.

2) Shiseido Matifying Nemlendiricim bitti, Seaweed kremim bitti, yedeklemediğim için cart diye matlaştırıcı nemlendiricisiz kaldım.

Hal böyleyken Yves Rocher yağlı ciltler için özel seri olan Sebo-Specific serisini bir deneyeyim dedim.

Granürlü temizleyici jel ve toniğini aldım, bir de yine Yves Rocher Sebo Specific serisinin nemlendiricisi olan matifying cream’i aldım. Aldığım her şeyi %40 promosyon indirimiyle aldım, yani çok komik bir fiyata bütün seti almış oldum gibi bir şey oldu. Üstelik bir de peeling hediye ettiler bana. Ilk defa Yves Rocher’de online değil de mağazadan alışverişi tercih edeceğim bir marka oldu sanıyorum.

Seriye başlayalı bir hafta oldu. Ben kolay kolay bir şey beğenemem biliyorsunuz, beğendiysem de öyle hemen söylemem ama üzerine basa basa söyleyeceğim ÇOK MEMNUN KALDIM! TBS Seaweed serisine benim cildimde on bastı diyebilirim {düşünün!}.

İşte Yeni Cilt Bakımı Ürünlerim:

yves rocher cilt bakım ürünleri kullananlar sebum specific


Yves Rocher Sebo Specific Gentle Exfoliating Cleanser: Bu ürün, serinin, içerisinde minicik granürler bulunan yüz temizleme jeli. Bunun bir de foaming versiyonu vardı ben onu almadım. Ürün yapı olarak lancome exfoliance clarte’ye benziyor fakat yüzü onun gibi zımparalamadan, yumuşak yumuşak temizliyor. Kesinlikle bana uygun, derinlemesine temizleyici, mis gibi bir jel.

Yves Rocher Sebo Specific Purifying – Matifying Lotion: Bu, serinin 2si 1 arada toniği. Arındırıcı ve matlaştırıcı etkisi olduğu belirtiliyor. Yukarıdaki temizleyiciden sonra bunu uyguluyorum, cildim pırıl pırıl oluyor ve herhangi bir yanma hissi yapmıyor!

Yves Rocher Sebo Specific Ultra Mat Anti – Brilliance Cream: Bu da Yves Rocher’in matlaştırıcı kremi. Sonuçlarından çok çok memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçekten yüzümün yağlanma sürecini gözle görülür olarak yavaşlattı.

Diğer markalardan denkleriyle kıyaslamam gerekirse, ürün TBS Seaweed Cream’den, yağlanma sürecini biraz daha fazla geciktirmesi yönüyle başarılı!

Shiseido Matifying Cream’le karşılaştırmam gerekirse, Shiseido’nun yapısı bundan elbette çok çok daha güzeldi, su kıvamında desem yeri. Bu kremin yapısı biraz daha “kremsi” ancak matlaştırmayı sağlama süreci açısından Shiseido ile başabaş gidiyor. Ürünün tek dezavantajı, pompalı şişede sunulmaması!

Yves Rocher duy sesimi, cilt bakım kremlerini lütfen pompalı şişelere koyun ki her seferinde bakteri sokmayalım içeri değil mi ama!

Seriyi, içerisindeki ürünleri bitirene kadar kullanmayı düşünüyorum. Bitirince neye devam edeceğimi o zaman düşüneceğim.

Not: Kremin fotosunu çekmeyi unutmuşum, Yves Rocher web sitesine gidip, Sebo Specific seriyi seçtiğinizde görebilir, görmekle kalmayıp bahsettiğim diğer ürünleri de inceleyebilirsiniz.

Sevgiler! Ve parlamasız günler :P

11 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Iraz'cım memnun kalmana şaşırdım, gerçi herkesin cildi parmak izi gibi, kimseninki başkasına uymuyor. Ben bir dönem bu sebo specific serisini kullanmıştım yves rocher'nin. İlk başlarda iyi gibiydi sonradan kokusu çıktı. Yüzümü o kadar kötü yaptı ki aylarca toparlamaya çalıştım, o markadan da nefret ettim :(

gamze dedi ki...

merhaba,güle güle kullan!%40 indirim mi var bu seride?

mercan dedi ki...

bu ürünü şu an ben de kullanıyorum , sana katılmamak mümkün değil pompa şart, bide bununla göz makyajımızı temizleyebilsek çok şahane olurmuş:)

blnti dedi ki...

Irazcım, Yves Rocher hakkında birşeyler yazmana çok sevindim. Uzun zamandır "TBS'a bu kadar yakın olmasına rağmen Iraz Yves Rocher'den bahsetmiyorsa mutlaka çok dandik buluyor olmalı" diye düşünüyordum:)

Benim yengeler Fransız olduğu için markayı bayadır tanıyorum, küçükken o güzel meyve kokulu sabunlarından hediye getirirlerdi bize de kullanmaya kıyamazdık, malum o zamanlar Türkiye'de bu tarz şeyler pek bulunmazdı (ya da biz bilmezdik orta direk aile çocuğu olarak).. Ben çoğu makyaj ürünümü ve cilt bakımıdır, duş jelidir, parfümdür vs. çoğu şeyimi oradan alıyorum. MAC'le falan kıyaslayınca oldukça uygun fiyatlı olmasının yanı sıra özellikle üyelerine yaptıkları indirimlerle komik fiyatlara (büyük firmalarla kıyaslanamayacak olsa da) kaliteli ürünler almayı çok seviyorum oradan. Seni ailemizin makyaj/güzellik eksperi olarak gördüğümden senin de beğenmene çok sevindim açıkçası:)

admin dedi ki...

@Marjo, hay allah bende şaşırdım şimdi ve merak ettim, sende tam olarak nasıl bir sıkıntı yarattı? Ben kullanalı 1 hafta oldu, sen böyle yazınca korktum şimdi ve merak ettim, biraz detaylandırsana sıkıntıları.

gamze, teşekkürler, seride yok, üye olduğum için indirim yaptılar mağazada.

mercan, evet pompa meselesi sorun bir tek, kavanoza parmak atmayı sevmiyorum hiç :(

blnti, hoşgeldin beyb, seni burlarda görmek güsel, öpüyorum :)

ya açıkçası yves rocherden hiç bahsetmemiş olmam, içeri hiç girmeyişimden kaynaklanıyordu. ama sonunda couldn't resist the temptation durumu oldu, zati ben bu yüzden girmiyom işte bi mağazaya, eer bi kez girersem geri dönüşü olmuyor ;)

evet üye indirimlerine ben de bayıldım bir de bir ton hediye verdiler çok şaşırdım. şimdilik denediğim şeylerden memnunum, eylemlerim devam edicek :)

haha eksper olarak görülmek de koltuklarımı kabarttı, teveccünüs efenim :)

Balbadem dedi ki...

Üyeliği internet sitesinden yapabilir miyiz?

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben de cumartesi günü bu seriden ürünler aldım. sadece yüzümü yıkarken kremini kullandım. daha 1 hafta olmadı ama yüzümde özellikle çenemde sivilceler bastı. çok zamandır sivilcem yoktu. ne yapmam gerekir sizce? ürünü kullanmayı hemen bırakayım mı? yoksa bazı arkadaşlarımın dediği gibi bir süre devam etmeli miyim?
selamlar

admin dedi ki...

badem86, emin değilim, ben mağazada kart çıkarttırmıştım canım.

lyra, çok üzüldüm :( açıkçası cilt çok hassas bir mevzu böyle uzman olmadan tavsiye vermem doğru olmaz. aldığın yerdeki cilt bakım uzmanlarına sorabilirsen daha sağlıklı cevap alabilirsin bence.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Irazcım bir tam şişe bitirdim ben hepsinden, ilk başlarda iyi gidiyodu ama yavaş yavaş sivilce sayımda artış oldu, cildim böyle marsın yüzeyi gibi girintili çıkıntılı olmaya başladı.. bi de ben safımdır :P üründen olduğunu anlamadım, ay ne fena oldu, iyi ki bu ürünü kullanıyorum yoksa ne hale gelirdim diyorum bi de.. yves rocher'de hatta cilt bakımına filan da gittim ben. o ara tesadüfen annemin yanına gitmiştim cilt bakımı uzmanı bi akrabamız gördü ne hale gelmiş yüzün ne yaptıysan hemen bırak dedi. yves rocher için fransanın low end markalarından, başarısız bir marka, asla kullanma dedi. tabii ne kadar doğru o kısmı bilmiyorum, sonuçta her cilt uzmanının beğendiği markalar oluyor, beğenmediği markalar oluyor.. neyse o zamandan yanaklarımda çukurlar kaldı, burun çevremde de kızarıklıklar var canım. Ama dediğim gibi herkesin cildi birbirine uymuyor, sen memnunsan kullan tabii ki. hep diyorum, bir arkadaşımın yüzü clinique ürünlerinden sonra perişan olmuştu, şarkıcı izel'in yüzü gibiydi, lazerle soydurdu 2 kere. ki clinique alerji yapmaması ile filan ünlüdür. belli olmuyor bu işler.. böyle işte :)

Unknown dedi ki...

badem86 arkadaşım için az önce siteye baktım.
Kart başvurusu yapılıyor ama ilk siparişle beraber gonderiyorlar.

blnti dedi ki...

Ben aşağı yukarı iki yıldır yves rocher'nin "pure calmille" serisini kullanıyorum, kaç şişe tonik bitirdim hatırlamıyorum bile, hassas bir cilde sahip olmama rağmen kesinlikle hiçbir problem yaşamadım. Ama dendiği gibi kozmetik ürünler her ciltte farklı tepkiye neden olabiliyor.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.