4.07.2009

Yağlı Ciltlerin Bakımı İçin Yaz Tavsiyeleri - 1 (Body Shop + Clinique)

Cilt bakımı ile ilgili çok fazla soru alıyorum bu yüzden en azından kendi cilt tipime göre yaz bakımında iyi gelen ürünleri marka bazında sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bu yazımda, Body Shop'tan Seaweed serisini kısaca anlatmak istiyorum.

Yaz ayları gelip de havalar bu kadar sıcaklaşınca, cildimdeki yağ miktarı kontrolden çıkıyor! Abartmıyorum, burnumun üstü simsiyah, yanaklarımın kenarları yağır yağır oluyor. Bu durum, normalde sinir bozucu olmasına rağmen, makyaj altında oluştu mu daha da sinirimi bozuyor. Bu sebeple yaz ayları için cilt bakım rutinimi değiştirdim. Yağı yüzümden resmen kalıcı olarak yok edecek ürünler deniyorum.

Bu seriyi yaklaşık bir aydır deniyorum. Önce tester'lardan denedim beğendikçe de hepsini aldım!

cilt bakımı önerileri yaz tavsiyeleri makyaj kozmetik


1. Seaweed Deep Cleansing Facial Wash: Bu, Body Shop Denizyosunu serisinin bildiğimiz sıvı yüz yıkayıcısı. Gayet ferahlatan, yağı yüzden alan bir yapısı var. Ben bunu elimle veya yüz yıkama fırçamla yüzümde iyice yayıp ondan sonra soğuk suyla duruluyorum. {Annemin bir arkadaşı cildinin yaşlanmamasını soğuk suya ve buza borçlu olduğunu söylemişti, ben yüzüme hep buzla ve soğuk suyle kompres yaparım bu yüzden!}.

2. Seaweed Ionic Clay Mask: Bu ürün de Seaweed serisinin maskesi. Haftada iki kez, temiz cildime, elimle sıvar gibi yayıyorum. 20 dk yüzümde tutup, mutlaka hafif ILIK suyla yıkıyorum, sünger kullanmadan çıkarabileyim diye. En son bittikten sonra da yüzümü bolca nemlendiriyorum! KESİNLİKLE YAĞLI VE BOL GÖZENEKLİ CİLDE PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRIYOR! Makyaj Çantam test etti, onayladı! :)

3. Seaweed Matifying Day Cream: Bu kremi şurada sizlere tanıtmıştım. Tekrarlamaya gerek yok, yağlı ciltleri ferahlaştıran ve kısmen de olsa matlık sağlayan enfes bir günlük nemlendirici. Her gün cilt bakımı rutinimden sonra kullanıyorum!

4. Body Shop Vitamin E Moisture Serum: Bu ürün benim gece kremim. Akşam makyajımı çıkarıp, cildimi temizleyip tonikledikten sonra bunu sürüp yatıyorum. Sabah kalktığımda cildim gerçekten yumuşacık oluyor. Yağlı bir ürün değil, inanılmaz hafif bir yapısı var.

5. Body Shop Vitamin E Eye Cream: Bu krem, Body Shop'un meşhur E vitamini serisinin göz kremi. Dermalogica'nın göz kremini bırakıp (!) buna geçtim çünkü düzenli kullanıldığında göz çevresinde gözle görülür bir fark yaratıyor. {Yazmadan geçemicem, her yerde kullanıldı zaten, SENİNLE BENİM ARAMDA Bİ FARK VAR :p} Sabah ve akşam sadece göz altlarıma sürüyorum bunu.

6. Clinique Super City Block SPF 40 (Oil Free): Bu da bu yaz yüzüm için kullandığım güneş koruyucum. Sanki çok hafif renk de veriyor gibi, yapısı hafif ve yağsız, gerçekten memnun kaldığım bir ürün oldu, açıkçası alırken biraz tereddütlerim vardı ama memnun kaldım. Bu kremi makyaj altına kullanıyorum, makyaj yapmayacaksam da direk sürüp çıkıyorum!

7. Body Shop Seaweed Clarifying Toner: Bu da Body Shop Seaweed serisinin toniği. Gerçekten ferahlatıcı ve mentolle adeta yakarmış gibi bir etkisi var. Cildim aşırı yağlı olduğu için bana çok iyi geldi ama karma ciltlere tavsiye etmem, kuru bölgeleri olanları fazla kurutabilir.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

selam ,

ben de bunların çoğunu kullanıyorum ve size katılıyorum:) sadece e vitaminli gece kremi ve clinique yok bende. diğerlerinden ben de çok memnunum. e vitaminli gece kremini deneyeceğim.

sevgiler.
SEÇİL

Neslihan dedi ki...

Ben de E vitaminli göz kremini denemeyi düşünüyorum. Aslında bu haftasonu Body shop'a ugrayacaktım ama hafta içine kaldı artık :) Gidince göz kremine de bakarım.

idil dedi ki...

hemen deniyicem=)
birde bende clinique nun bir maskeesi var onu tavsiye edebilirim=)

Zeynep'in Evi dedi ki...

yalnız günlük cilt temizliği için bu 7 ürün içinden hangilerini kullanmalı?

admin dedi ki...

seçil, hoşgeldin, evet ben de hepsinden çok memnunum gerçekten :)

ness, e vitaminli göz kremi çokçok iyi, en azından ben memnun kaldım. sadece göz çevren çok kuruysa biraz yetersiz kalabilir.

idil, önce tester'dan denemeni tavsiye ederim, ben ürünlerden biraz sample alıp evde deneyip öyle karar veriyorum :)


zeynep, bu süreç herkeste farklı, ben hepsini kullanıyorum her gün, maske hariç, onu haftada birkaç kez:)

Unknown dedi ki...

Irazcıgım bende günlük dışarı çıkarken günlük bakımımın üzerine kullanıyorum Clinique super city block ürününü ama benimki zaten bronz oldugum icin spf 25. Bende tereddütle almıştım açıkcası ama cok memnunum..

admin dedi ki...

hellocum ben de aynı senin gibi düşünerek aldım clinique güneş koruyucusu iyi çıkmayabilir diye hatta ufak boyunu aldım! ama çok memnun kaldım, farkettinmi sanki hafif renkli gibi de?


ben de bronzum ama yüzümün burnumun yanmasından nefret ediyorum o yüzden spf40 aldım :)

Adsız dedi ki...

Merhaba "clinique sun super city blok SPF40" Ben 2000 yilinda sebamed kullandim sirtima dahi surdugumden ardindan roacctuane tedavisi gordum, sonra yillar sonra 2008 yilinda biotherm(ustelik yagsiz) kullandim ve gene roaactuane tedavisiyle ayaga kalktim. Artik roaccuatane kullanmam, kullanamam ama beni bu akne ilaclarina mecbur etmeyecek yagli cildim icin bu urunu kullanabilir miyim? yogun mu? parlama yapiyor mu? bir de ne renginden soz ediyorsunuz?

Tesekkur ederim cevaplar icin!

admin dedi ki...

adsız, merhaba, cildinizde sorunlar yaşamışsınız öncelikle geçmiş olsun. Ben maalesef bir uzman olmadığım için size ürünü tavsiye edemeyeceğim tekrar problem yaşamamınız için mutlaka bir dermatologdan tavsiye almalısınız.


ürünün formu yoğun, sürünce hafif bir ışıltı veriyor gibi kastettiğim renk olayı buydu.

sevgiler..

Adsız dedi ki...

tesekkur ederim makyaj cantam. urunun formunun yogun olmasi bile benim icin yeterli bir cevap.
ayrica inan dermatologlar kozmetik konusunda cok yetersiz bu 2 urunu de cildiyeci almami ogutlemisti zira..

Sevgiler!

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.