25.02.2010

FormSpring'e Gelen Sorulardan Seçmeler

FormSpring eğlenceli bir zımbırtı, bana da bir ton soru geliyor. Eğlenerek cevaplıyorum :) Bazı sorular baya merak edilen şeyler, onlardan şöyle bir derleme yapayım dedim. Buyrun anacım:


SORU
: benim hiç doğru düzgün makyaj malzemem yok,yani dior gözaltı,1 mac allık(o da simli sevmiyorum),1 rimel,bir de farlarım ve göz kalemlerim var sizin gibi makyaj yapmak için neler almalıyım:)

CEVAP: Birkaç temel fırça almalısın bence. Ben de senin durumundayken fırça alarak işe başladım. Iyi bir blending fırçası, bir adet far sürme fırçası, bir adet allık/pudra için kullanılabilecek ortak fırça alarak işe başlayabilirsin. Fırça çok şeyi değiştiriyor inan bana, elinde 3-4 liralık farlar bile olsa iyi fırçalarla ortaya çıkan sonuç da güzel oluyor.. Sevgiler..


SORU:
alt dudağım daha kalınca fakat üst dudağım ince duruyor ona göre. sitenizdeki dudak kalınlaştırma başlığındaki uygulamalarda kalınlastırmadı başka bir öeriniz var mı acaba?

CEVAP: Benim çok yakın bir arkadaşımda da aynı sıkıntı var.. Onun uyguladıklarını yazayım. Koyu renk rujlardan kaçınıyor, nude, ten rengine yakın renkleri ve çook açık pembe rujları tercih ediyor. Rujların üzerine mutlaka açık renk parlatıcı uyguluyor ve uygularken dudağın üst kısmına çizgi dışından başlıyor parlatıcıyı sürmeye. Ruj sürmeden önce altına mutlaka ten rengi bir kalem çekerek üst dudağınızı bununla çerçeveleyin bir de.

SORU: merhaba.loreal makyaj malzemesi alıcam hangi siteyi önerirsin? strawberry ayarında ama loreal satan hangi siteler var ?

CEVAP: brigettesboutique.com da l'oreal ürünleri çeşitli var, ancak en ucuz shipping metodu kayıtsız postayla gönderiyor, yani first class shipping biraz riskli. shipping pahalı da olsa ben express tercih ediyorum risk almamak için.?

SORU: yorum yazmak için google hesabımmı olmalı?? siteye nasıl üye olunduğunu cözemedim ben yaa:(((

CEVAP: Google hesabınız yoksa, yorum yazmak için ADI/URL seçeneğini seçip, sadece isminizi belirtip yorumunuzu yazıp gönderebilirsiniz.

SORU: yağlı ciltlere stick mi yoksa likit kapatıcımı daha uygun?yada hangsi daha kullanışlı?

CEVAP: Kişisel fikrim, likit kapatıcılar her zaman sürme kolaylığı ve izsiz yerleşmesi açısından daha kullanışlı. Ancak yağlı ciltliyseniz ve göz çevreniz de yağlıysa, alacağınız ürünlerin oil-free olmasına dikkat edebilirsiniz.

SORU: göz yapım aynen polsera'da bulunduğu üzere istersen bir kilo far sür belli olmaz şeklinde.farı bu tür gözler üzerinde daha iyi gösterebilmek öneriler??şimdiden teşekkürler

CEVAP: Mutlaka iyi bir far bazı kullanın.. Göz altlarına far sürmeyi ihmal etmeyin.. Gözüstüne sürdüğünüz kalemi kalınlaştırıp, farın rengini crease(kaş kemiği) bölgesine doğru arttırın. Ilk aklıma gelenler bunlar..Eğer makyajı seviyorsanız daha koyu renkleri tercih ederek gözleri iyice belirgin hale getirebilirsiniz.. Sevgiler..


SORU: Peki, sizce piyasadaki en iyi el kremi hangisi? Sevgiler...

CEVAP: Yves Rocher'i severek kullanıyorum şu an ama Body Shop'un paint şeklinde olan bir el kremi var o çok süper bence. Bunun dışında body shop body butterlar ve yüzüme sürüp de memnun kalmadığım ürünleri de ellerime kullanıyorum ben :)

SORU: sence kalıcı ve uygun fiyatlı allık hangisi teş.

CEVAP: Ben allıkta MAC'ten yanayım, bayılıyorum allıklarına. Daha uygun isterseniz Maybelline allıkların renkleri fena değil ancak fazla dayanmıyorlar.

SORU: En basarılı buldugun far bazı ve kendisini temin edebilecegimiz adres nedir? simdiden tesekkürler :)

CEVAP: MAC Painterly Paint Pot, MAC mağazalarından ve L'Oreal De-Crease, Ebay'den :)

SORU: Bu Fan Brush'ların özelliği, artısı nedir? Allığı, bronzer'ı vs. blush brush veya fan brush'la uygulamanın arasında kayda değer bi' fark var mıdır?

CEVAP: Fan Brush son bitiriş fırçası amaçla kullanıyorum ben. Makyaj bittikten sonra şööyle bir süpürtüp, o toz toz pütürlü görüntüyü atmaya yarıyor bence. Direk bronzer'ı fan brush ile uygulamaya gerek duymadım, kabuki'ler daha güzel iş görüyor.

Şimdilik bu kadar, daha çok soru var ama yine zaman zaman burada paylaşırım. FormSpring hesabımı görüntülemek ve soru sormak için buraya veya yukarıdaki barda yer alan "SORU SORUN" linkine bir tık yeter!

6 yorum:

gamze dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle soruma cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.makyaj cantam surekli izledigim bloglar arasında.Cok basarılı oldugunuzu dusunuyorum.
Nice izleyicilere inş!
:-*
Gamze

Adsız dedi ki...

Şekercim MArt Instyle dasın, görünce pek sevindim hemen haber vereyim dedim. Ne mutlu sana!

admin dedi ki...

kozmocum ay haberim yok nereye çıkmışımmmmmm sende varmı o sayfa? varsa nolur foto çeksene bilmiyorum haberim yok yaaa

admin dedi ki...

Gamze, ilgine teşekkür ederim canım, sevgiler..

Kozmo'cum, bulduk canım çooook teşekkür ediyorum haber verdiğin için. Darısı başına diyor öpüyorummm

Adsız dedi ki...

merhaba,

l'oreal de-crease demişsiniz yine ama aylardır takip ediyorum bir türlü bulamadım ebay'de. arada bir de olsa getiren bir satıcı filan biliyorsanız tavsiye beklerim :)

bir de..
ilk olarak yüz kremi sormak istiyorum ben. kuru bir cildim var ve yüzüme ne kullansam bilemiyorum.
son olarak da duş sonrası kremlenme esnasında krem yerine body oil kullansam mı diye düşünüyorum. cildim kuru olduğundan kremler yetersiz kalabiliyor.

husniye dedi ki...

selam ben yuzdeki lekeleri kamufle eden fondeten ariyorum.yardimci olurmusunuz lutfen?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.