6.07.2011

MC'ye ne oldu ??

Bu aralar çoğunuzdan kısmen çemkirici emailler / formspring soruları / yorumlar alıyorum. Bunlara toplu bir cevap vermek istedim. {Mağdurum da mağdurum, konuşma hakkımı kullanmak istiyorum :p }

Çemkiri 1 Neden artık eskisi kadar sık yazmıyorsun?

Valla inanın ben daha çok yazmak istiyorum ama şu sıralar hiç vakit bulamıyorum, yine de blogu sizin için elimden geldiğince güncel tutmaya çalışıyorum. Nolur biraz anlayış.

Çemkiri 2 Firmaların sana gönderdiği ürünleri biz okumak istemiyoruz / neden bu kadar sık yer veriyorsun? Blogdan parayı mı götürüyorsun, neler oluyor?

Makyaj Çantam'ın kurulma amacı, cebinizdeki parayı doğru ürünlerde kullanabilmeniz için bir amme hizmeti. Sitede alabildiğince farklı marka, çeşit, fiyat aralığı sunmak aslında öncelikle sizin için düşünülmüş bir durum. Blogger'ların yeni ürünlerden bahsetmesi tüm dünyada uygulanan bir yöntem, yeniliklerden önce siz haberdar olasınız diye.

Bu ürünleri yazmaktan PARA ALMIYORUM, sadece numune kabul edip deniyorum (ki ürün olarak gönderilenlerin beşbin misli bende var, parayla ben satın aldığımda sormuyorsunuz böyle olunca neden sorun oluyor ben anlamıyorum!), zannetmiyorum ki başka bir güzellik blogcusu da para alsın, lütfen söylentilere kulak asmayın. Merak edip soranlar oluyor, bu blogda bana gelir getiren tek şey, sağda gördüğünüz banner'lar, onlar da zaten teknik masraflarımıza yetmiyor bile. Bu siteden parayı götürdüğümü falan sananlar var aranızda, inanın site kendi maliyetini karşılayamıyor bile. Manevi olarak özel hayatımdan çalıp buraya ayırdığım zaman bir tarafa, maddi olarak sürekli hosting'lerden atılıyorum, şu an bir sponsorumuz var, onun sayesinde size yazabiliyorum sağolsun bizim blogumuza yer verdi, ama site sürekli çatlayıp patladığı için bilmemkaç dolara tekrardan yedek hosting'ler aldım. Maalesef siteyi ayakta tutabilmek için sadece ben çabalıyorum.


Çemkiri 3 Yorumlara cevap gelmiyor ?!

Valla haklısınız ne diyeyim. Söz vakit buldukça cevaplayacağım.

Çemkiri 4 Neden artık lotd / eotd yok ?

Aynı vakitsizlik sorunsalından. Eskiden makyajımı sabah veya akşam yapıp çıkardım, şu aralar yoğunluktan tuvalette beş dakikada yapıyorum, herkes bakarken fotoğraf çekmek imkansızlaşıyor. Bir de ben galiba şu sıralar renklerden soğudum biraz, özellikle göz makyajında daha basic şeyler tercih etmeye başladım. Durun bakalım, zaman neler gösterecek.


Çemkiri 5 Çirkinsin / kapitalist düzenin aşağılık temsilcisisin / buraya para harcayacağına git kendini sokaklara ver?

E artık buna gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Benim hayatımı sadece bu blogdan ibaret zannetmeyin, lütfen. Herkesin kendine göre özel bir yaşantısı var, bunu detaylandıracak değilim, beni bilen biliyor zaten.

Çemkiri 6 Onca çekiliş var neden bana hediye çıkmıyooooo?

Her çekilişe ortalama 250 kişi katılıyor. Şans diyelim, aşkta kazanırsın diyeyim. Elimden geldiğince yorumları kontrol edip aynı kişileri eliyorum.

Vesaire. Lütfen benim de insan olduğumu ve 3 aylık manyak bir kediyle uğraştığımı unutmayın :) Üstteki fotoğrafta ilk bulduğumuz 15 günlük hali, beyin mouse'ı ile kıyasta. Alttaki hali, koltuğu kendine ait zannederken psikopat şekillerde uyuması. Böyle masum göründüğüne bakmayın, uyandığı anda görebileceğiniz her yere atlıyor, zıplıyor, ısırıyor ve gurrluyor.


transform

Son olarak, bu blogu yazmamın tek sebebi, "sizin" orada olduğunuzu ve okuduğunuzu bilmek. Bu his beni deşarj ediyor ve sizi çok seviyorum. Sormak istedikleriniz olursa yine buradan iletebilirsiniz.

Güzel kalın!
MC

31 yorum:

Hesionka dedi ki...

yaaa o bebeğin güzelliği nedir?? bayıldım bayıldııııım :D

bazen vaktim olmasına rağmen içimden bişi yazmak gelmiyor, zaten görev gibi olunca da blogun tüm zevki kaçıyor... o yüzden keyfine bak şeker ;)

bir de pisinin göbüşünden öp benim için. adı ne bu arada? :)

Flame dedi ki...

İyi ki varsın MC! Muckkkkk, biz de seni seviyoruzzzzz...

Cansu dedi ki...

Açıkçası üşenmemiş hepsine cevap vermişsin. Ben şahsen çirkinsin kapitalistsin vs. yazan arkadaşa düzeysizliğinden dolayı cevap vermez, yorumu ciddiye bile almaz, silerdim.

Bu kadar okunan bir blogun eleştiri alması normal ancak blogu olmayanlar bu işe ne kadar emek verildiğini pek anlayamıyorlar sanıyorum. Bu iş (özellikle makyaj bloggerlığı) insanın zamanını ve parasını alıyor, geriye de pek bir şey vermiyor. Bu bakımdan izleyicilerin biraz hoşgörülü olması gerek diye düşünüyorum.

Ruhan dedi ki...

Canım bu kadar emek verirken bu kadar söz işitmek yaranamamak durumu,çok üzüldüm gerçekten hiç hak etmiyorsun bu tarz şeyleri,sinirlerim bozuldu bir anda,ne gereksiz ne basit bakış açısı PES doğrusu :(,üzülme sen,seni gerçekten bilen biliyor gerisi vızıltı,ben seni çok SEVİYORUM!!! Kediciğin resimleri açılmıyor bende göremedim bebişi :(

Ruhan dedi ki...

fikrimi 2 ve 5 numara için belirttim yanlış anlaşılmasın :)

hevesli bardak dedi ki...

hiyaa o küçük eşeki baştan söylesene ya, nası oyuncudur o şimdi tam bir sıpa.

alice dedi ki...

iyiki varsın bence deee !! :D

casey23 dedi ki...

Herkesin normal yaşamında rutininden daha yoğun olduğu zamanlar olabiliyor MC sen köşe yazarı değilsin ki bugün neden yazın çıkmadı niye böyle şöyle yazdın diye eleştirilmen çok saçma, ama tabi daha sık yazı demek bizim için daha çok okunacak denenecek şey demek ben de tabi isterim daha daha da fazla yazmanı ama Hesi'nin dediği gibi bu bi zorunluluk değil içinden geldiğinde içinden geldiği gibi yazarsın zaten şu blog yasaklamalarından sonra neredeyse tüm blog yazılarında azalma görüldü, seni yine de seviyoruz :)
o alttaki ufaklığın da patisini ısırırım!!! evet yaparım bunu! :E

sevdanin dünyası dedi ki...

Kediciğin resmini ben de göremedim:)
Hepimiz bazen insanız ya, kötü şeyler de düşünebiliyoruz, ama saçma olan bu düşünceye inanıp bir de mail atıp, yorum bırakıp çemkirmek :(
Herkesi birden memnun etme şansı olmadığına göre, en iyisi bildiğin yolda ilerlemeye devam. İyi şanslar, başarılar :)

ilknur dedi ki...

blog yazmak gerçekten zaman ve emek isteyen birşey,hiçbir karışılığı olmadan bunu sizin gibi ancak severek yapan birisi yapabilir,bizde seni çok seviyoruz:)yazılarını bende özlüyorum ama seni anlayabiliyorum,bu tarz yaklaşımları gerçekten haketmiyorsun,böyle mail atanlarda atmadan önce bir kez daha düşünseler keşke,ama sen en güzel cevabı vermişsin seni bilen biliyor:):)

Ebr1983 dedi ki...

meyve veren ağaç misali taşlanıyorsun canım biz seni çok seviyoruz,çirkinsin diyen aynaya baksın bi zahmet kendine ve eşine zaman ayır, sen yazdıkça biz okuruz

ilknur dedi ki...

Merhaba MC emeğine , yüreğine sağlık.
Eleştiren diğer arkadaşlara tavsiyem "beğenmiyorsanız okumayın arkadaşlar"

Hanna Deniz dedi ki...

Bence de hiç umursamayın böyle saçma şeyler söyleyenleri. Blog yazma deneyimine azıcık da olsa ucundan bulaşmış birisi olarak söyleyebilirim ki resmen insanın hayatından çalıyor başka birşey değil. Ben pes ettim mesela, hiç ilgilenmiyorum artık blogumla. Hesionka'ya katılıyorum blog tutmak bir görevden ziyade keyif olmalı ki okuyucular içinde keyifli olsun okuması. Bu güne kadar bu kadar emek vermiş olsuğunuz için teşekkür ederim ayrıca.
Kedinize de bayıldım, çok şeker.
Kendinize iyi bakın.
Sevgiler.

yildiz dedi ki...

çemkiri 1000 :) neden kedoşun resmini göremiyorum
çemkiri 101111:) seni çok seviyorum ama sen beni sevmiyormusun

çemkiri 101119990:) seni çok özledim mc im seni görmesemde sen benim minik bi kardeşimsin unutma;)

enginnar hatip dedi ki...

Kedileri sevmeni seviyorum.Herzaman severek okuyorum yazdıklarını.
Keyifli kal

Pınar dedi ki...

boşver canım, biz seni seviyoruz =))

makyaj keyfi dedi ki...

Bende bir makyaj bloguna sahibim ve seni destekliyorum.Bizlerin yazdıklarını önemsiyerek ürün seçen okuyucularımız var ve bunu bilen firmalar zaman zaman bizlere ürün gönderip deneyerek yorumlarımızı yazmamızı istiyorlar kaldıki zaten kendi aldıklarımızın yanında çok az bir miktar kalıyor ama bazı bloglar hediye gelen ürünleri satmaya çalışıyorlar ben sadece bunu doğru bulmuyorum.Saçma yorumlar yazanları kaile bile alma sonuçta biz ürün almak isteyenlere gönülden içten gerçek fikirlerimizi yazıyoruz.Hiçbir çıkar beklemeden bunu yapıyoruz.O yüzden boşver sevgiler

Makyaj Cantam dedi ki...

destekleyici yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. veledin resmini duzelttim :)

layla dedi ki...

Eline sağlık hepsine cevap vermişsin.. Sitem başka çemkirmek başka ayırmaları lazım insanların bunu,hayatındaki tek şey blog değil sonuçta (hepimizin hayatının sadece bu blogu takip etmemek olduğu gibi)bunu anlamak lazım... tüm yazılar ve paylaşımların için teşekkür ederim kendi adıma.... Sevgiler....

Şeyma dedi ki...

Aa terbiyesize bak,bu nasıl bir fesatlık,kıskanclık,hasettir ki biriktirmiş biriktirmiş bir de utanmadan formspring bilmem neyle anonimce belirtmiş.Sinir oldum.MC'nin keyfinin kahyası mısın canım?
Kapitalist düzen ne ya,üniversite kantininde öğrenci mitinginde miyiz :)
Millet rahatsız resmen :)

özge dedi ki...

Merhaba bende genelde faceden takip edip yeni yazıların için sitene giriyordum .Bu aralar gerçekten merak ettim ama çemkirmek hiç aklıma gelmedi.Bir izmirli olarak anlayışlımıyım neyim :P insanların bazı dönemleri olur bunları anlamak gerek bence :)seninde tek işin buraya yazı yazmak değil sonuçta.Ama ara verme çok yazılarını özlüyorum :)

BURCU dedi ki...

aayy boşver tatlım. neyse be sana ne dicem: sen bişey ekliyosun ve ben tıklıyorum karşıma abuk bi site çıkıyooo. allh allaah diyip sinirim bozuluyoduu.. şu an sitene girebiliyorum artık.. neyse canm sevgiler:)))

Gül dedi ki...

Bence bu problemler sizin kibarlığınızdan, kimseyi kırmak istememenizden çıkıyor. Siz okuyucularınıza ve ürün gönderen firmalara misafir ağırlayan ev sahibi gibi davranıyorsunuz. İzlediğim diğer bloglar okuyucularına -yersen- muamelesi yapıyor. Siz tek tek cevaplıyor, açıklamaya çalışıyorsunuz. Size bir abla nasihati; alçakgönüllü olmayın, değerinizi bilin, topunuğunuza gelmeyen suda boğulmayın. Benim gözlemlerim bunlar.

sultan dedi ki...

allahım gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama yazık sana bu kadar işin arasında birde bunlarla uğraş... Bence insanların kendileriyle sorunları var beğenmediğiniz gazeteyi okumazsınız, istmediğiniz kanalı seyretmezsiniz beğenmiyorlarsa neden bu blog u takib ediyor ve yorum yazma zahmetine giriyorlar anlamadım. Arkadaşlar okuyorsa bu yorumları da acile bir psikiyatrist öneriyorum kendilerine...
Ayrıca biz seni seviyoruuuuzz ve daha çoookk ürün tanıt diye bekliyoruz, yorumlarını bekliyoruuzz...

Berna dedi ki...

Tatlım, sen o kadar çabalayıp dururken laf-söz işitmen hoş olmamış. Çemkirenleri kınıyorum, bu böyle biline :)
Bebişin pek bi tatlı. Bizim evdeki cadının ilk günleri geldi aklıma. Hesi sormuş ama ben mi yaz sıcağı beynime vurduğu için göremedim bilmem; adı nedir? Kocaman öpüyorum, sağlıcakla kal.

selen dedi ki...

5 numarayı hepiniz eleştirmişsiniz ama eleştirmeden önce kendi yorumlarınızın düzeylerinide ele alın belki 5 numaradan çok çok daha düşüktür.

selen dedi ki...

ama inanın ben o 5 numarayı savunmuyorum . kesinlikle 5 numara kıskançlık veya başka nedenlerden dolayı o yorumu yazmştır

archi dedi ki...

beğenmiyorlarsa okumasınlar arkadaş.ya da kıskanıyorlardır belki bakımlı olmanı, zira her kadın aynı özeni gösteremiyor.ve bir çoğu vakitsizlikten de değil cnm, bildiğin tembellikten.bizim kadınımızda kendini salma olayı olduğundan böyle bakımlı kadınlara ifrit olma olayı var malesef.sen sıkma canını:) severek takip ediyorum burayı:)

Tirnaklar Fora dedi ki...

6 numaranın kim oldugunu sanırım tahmin ediyorm

iremmm dedi ki...

valla şimdi beni poh pohcu sanmasınlar ama sana hak vermesem yazmazdım, gerçekten iyi ki yazıyorsun ben şahsen bir şeye para harcamadan önce araştıranlardanım ve senin yazılarının baya faydası oluyor yani bunlara hiç aldırma :) ben şahsen bir tek oje sürmeni beğenmiyorum kırılma ama dipten sürersen daha hoş olur diye düşünüyorumm :)

safiş35.5 dedi ki...

MC mükemmelsin!!!!! bebeklerle uğraşmanın ne kdr zor olduğunu biliyorum...ramazan ramazan belki dualar tutar,iyilik yapan kat be kat fazlasını bulur!!!!!dilerim sana uğur getirir bebecik :)))

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.