28.02.2011

Sahte M.A.C Ürünler Hakkında Uyarı!!

Hello Kitty kisvesi altında satılan bu fondötenler SAHTE! Hello Kitty MAC koleksiyonunda fondöten satışa çıkmadı!

Arkadaşlar, bana sürekli orijinal olup olmadığını sorduğunuz birçok M.A.C ürünle ilgili email atıyorsunuz, hepsine tek tek cevap veremiyorum bu yüzden genel bir uyarı yapmak istedim.

Eğer aldığınız M.A.C ürünleri mağaza dışından alıyorsanız, satın aldığınız ürünün orijinal olup olmadığını bilmeden atlamayın.

M.A.C ürünlerini tanımıyorsanız, hele hele Türkiye'de, M.A.C mağazaları dışında satılan ürünlerin %90'ının sahte olduğunu size hatırlatmak isterim. Elbette hepimiz ucuza alışveriş peşindeyiz, ancak MAC gibi bir markanın bir ürünü, herhangi bir üçüncü parti sitede, GERÇEK OLAMAYACAK KADAR UCUZ görünüyorsa bu üründen şüphelenin! Mesela resimdeki M.A.C fırça seti, Gittigidiyor'da çoğu satıcı tarafından 50-150 TL arası bir fiyata satılıyor. İmkanı var mı allah aşkına orijinal olmalarının? Aşağıdaki fırçanın kıllarında nasıl bir boya kullanıldığını, gözünüze süreceğiniz bu şeylerin size nasıl zarar verip vermeyeceğini bilemezsiniz.

Eğer ucuza fırça almak istiyorsanız bu tarz taklitler yerine aynı fiyata ELF'in Studio Set'lerini alın daha iyi. En azından ne olduğu, ne kullanıldığı belli.


Alışveriş sitelerinde satılan bu fırça setleri SAHTE!

Gittigidiyor'da satılan birçok M.A.C ürünü sahtedir, üzgünüm ama öyle!! M.A.C'in hiçbir zaman 24 parçalık fırça seti olmadı, hele hele 80-100 gibi fiyatlara hiç olmadı, gerçek bir M.A.C fırçanın bir tanesinin fiyatı zaten 30 liradan başlar.

M.A.C'in hiçbir zaman içinde SÜNGER APLİKATÖR olan farı/far seti olmadı!!!

M.A.C gibi bir markada hiçbir zaman ürünlerle beraber SÜNGER APLİKATÖR veya bir ucu SÜNGER APLİKATÖRLÜ FIRÇA verilmez! Bu gördükleriniz sahte ürünlerdir.

Aşağıdaki paletler MAC Fafi/hello kitty vb koleksiyonu kisvesi altında satılıyor, MAC'te hiçbir zaman bu tarz hazır far paletleri olmadı! Aşağıdaki resimde yer alanlar yine sahte. MAC'te orijinal 6'lı far paletleri sadece Holiday tarzı özel koleksiyonlarda çıkar ve en fazla 6 renk içerirler.

MAC'te hiçbir zaman 12'li göz farı seti" olmadı, zaten M.A.C'te kendiliğinden 12'li set satılmaz, ancak mıknatıslı paletlerle kendiniz bir set yaratabilirsiniz, onlarda da farlar YUVARLAK olur, mıknatıslıdır ve REFILL farlarla doldurulur. Kendiliğinden hazır, mıknatıssız, içinde fırça olan, farlar dikdörtgen olan M.A.C far seti SAHTEDİR!

M.A.C'de allık/far/ruj/gloss renkleri her zaman İSİMLE ANILIR. "STYLE", "TEMPTING", "CARBON" vs gibi.. Eğer bir satıcı bu M.A.C ürünleri ALLIK NO:12, MAC RUJ No:14 vs tarzı numaralarla satmaya çalışıyorsa O ÜRÜN SAHTEDİR VE M.A.C'te böyle bir ürün yoktur.

M.A.C'in hiçbir zaman ucu üçgen "KAJAL SÜRME" isimli bir ürünü olmadı!

Ürünleri tanımadan alışveriş yapmayın, bilinçsiz tüketici olmayın! Nerede üretildiği belli olmayan bu tarz ürünlerin vücudunuza nasıl bir zarar verdiğini bilemezsiniz! Benden uyarması! Üç kuruş ucuz alayım derken sahte ürün mağduru olmayın!



Gittigidiyor'da bolca bulunan yukarıdaki far/allık seti gibi zımbırtı da yine SAHTE. MAC'te bu tarz paletler sadece TRIP koleksiyonunda çıkmıştı ve aşağıdaki şekildeydiler:


16 yorum:

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

herkes mac almak zorunda değil
tamam sahane ama kalıtesıne göre de fiyatı var o yuzedn mac ve sahtesı var bu kadar.

sosyete pazarlarına kadar düşmüş.
bariz belli iken internet diye bir sey varken nasıl hala aldanıyorlar anlamıyorum bu nasıl güvendir.

ez dedi ki...

gerçekten çok komikmiş..hiç mac im olmadı ama bariz belli yani.okadar insanın alışveriş yaptığı bi sitede böyle sahte ürünlerin olması çok üzücü..hele hele farlar pazarlarda satılanlar gibi..bunları alanların ciltlerine yazık..

LensMakyaj Blog dedi ki...

Dün Gittigidiyor'a bakayım dedim ve bir tane bile orjinal MAC görmedim. Bir tane bile.. Gerçekten komik. Üstelik hepsi o kadar kötü taklitler ki.. Bu ürünleri alanlar bir de olumlu yorum vermişler. Dikkatli olmak lazım..

Ayrıca geçen Kadıköy Salı pazarına gittim ve etraf sahte Max Factor vb. kaynıyordu. Sahtecilik bayağı sektör haline gelmiş.

clementine dedi ki...

Eğer ucuza fırça almak istiyorsanız bu tarz taklitler yerine aynı fiyata ELF'in Studio Set'lerini alın daha iyi. En azından ne olduğu, ne kullanıldığı belli...

Elf alın daha ıyı derken kotunun ıyısı olarak mı algılamalıyız elf urunlerını.

Eva dedi ki...

Tesekkurler, MC! Bak ben de Gittigidiyordan ilk defa bir MAC almak istedim, iyi ki uyardin, yoksa gidiyordum:/ Insan bilmiyor ki, orijinal olub olmadigini. Sadece, MAC kullananlar bilir farki ve urun cesidlerini. Gercekten tesekkurler! <3

admin dedi ki...

Kızlar maalesef kötü bir durum bu kadar taklit ürün olması, benim yazmamdaki amaç ürünleri bilmeyenleri uyarmak.

@zewzeq inanmıyorum pazar mı? :)

@clementine, hayır canım, birçok insan illa MAC olsun diye bu sahte fırça setlerine yöneliyor, herkesin bütçesi yeterli olmayabilir, aynı fiyata ELF fırça seti var demek istemiştim, ve nerede üretildiği, ne kullanıldığı belli olan ürünler.

Elbette fırçalarda paranın sınırı yok. MAC, Bobbi Brown, Shu Uemura... fiyatlara göre farklı fırçalar var. Fiyat/performans açısından en ekonomik set şu an ELF de, bence tabi.

Adsız dedi ki...

bir arkadaşım gittigidiyor'dan sahte pigmentler almıştı,üstelik bile bile.ucuz istiyrsan git nyx pigment al demiştim,olsun ne kadar kötü olabilirki diye nerde üretildiği,neler kullanıldığı belli olmayan pigmentleri aldı vede severek kullanıyor! çok tuhaf birşey bence

Glow Twist dedi ki...

Mc cim çok yerinde bir post olmu,tebrik ederim seni böyle özenli ve geniş kapsamlı bir post hazırlayıp tüm tr de seni takip edenlere yol gösterdiğin için,ben şahsen sahte bir ürün kullanacağıma,giderim paşa paşa Golden Rose alırım,Flormar alırım,bilirim ki belirli fabrikalarda yapılıyor ve Sağlık Bakanlığınca onaylanmış ürünler,sağlık bu şakaya gelmez.
Bu arada pazarda sokakta filan çok sayıda sahte kozmetik,parfüm ve cilt bakım ürünü görüyorum,sorduğumda: abla bunlar gümrük malları diyor,ama bilin ki hepsi de Mardin,Suriye gibi yerlerden geliyor...

tuğba dedi ki...

Valla artık kimseyi uyarmam ben kim ne alıyorsa alsın. İnsanlar bilgisiz, bilgisiz oldukları gibi öğrenmeye de niyetleri yok. Geçen de sahte parfümlerini büyük bir gururla sitesinde sergileyen bir arkadaşa zararlarını anlatmaya çalıştım ama yemediğim laf kalmadı. Onun üç paralık parfümlerini kıskanıyor bile oldum. Sahte ürünler merdiven altlarında korkunç koşullarda üretiliyorlar. İçlerinde kömür tozundan tut, tutkala kadar her madde var. Denetimleri yok en başta. Adam Mac'e özeniyor Mac almak istiyor ama şunu anlamıyor ki zaten özendiği şey Mac kalitesi. E aldığı ürün ucuz ve sahte. Zaten o kaliteye ulaşamıyor. Biraz mantık yau.

özlem dedi ki...

çok yararlı bir yazı olmuş MC. Gerçekten de o ürünlerin çoğu Suriye gibi yerlerden geliyor. Yazık o ciltlere...
Benim çalıştığım yerde de MAC yok ama Çilek ve blog satışları sayesinde her istediğim ürüne kavuştum.

Lilium dedi ki...

insanlar bilerek nasil sahte ürün kullaniyorlar anlamis degilim. Bir kere, ben MAC ürünlerini kalitesinden, kokusundan ve yapisindan hoslandigim icin aliyorum, isminden markasindan dolayi degil. Sahte ürün ayni kalitede olabilir mi? Kesinlikle hayir. O zaman ne isim olsun, gösteris icin asla almam. Benim maddi gücüm her ürünü satin almaya yetmiyor o zaman daha uygun fiyata, bilinmis markalardan alisveris ediyorum. Yeter ki sahte olmasin.

Makyaj Güncem dedi ki...

Kadınlar kulübü sitesinde bir arkadaş takasa sahte mac ürünleri koymuştu,hello kitty nin fondotenini felan.sahte dememe rağman ısrarla orjinal olduğunu savunuyordu.cevahir deki mağazalara da göstermiş hepsi orjinal demişler güya.ne büyük terbiyesizlik ya,insanlar birbirlerinin sağlığıyla oynuyorlar resmen.

Kozet dedi ki...

Glow Twist çok doğru bir yorumda bulunmuş,ekonomik kriz yaşadığım dönemlerde Golden Rose,Carmina (FlorMar'la ilgili kötü bir deneyimim var)gibi yerli markaların ürünlerini kullandım ve bazıları beni çok şaşırttı,MAC'le kıyaslayacak değilim elbette ama örneğin Max Factor'la yarışabilecek bazı ürünleri olduğu iddiasındayım.İnsanlar sahte de olsa malzemenin üzerinde MAC yazısını görmek istiyor galiba,ilginç.Bilgilendirdiğin için teşekkürler MC,bu arada gözeneklerinle başın dertte sanırım ben de aynısından muzdaribim,bir ara MAC Skin Refined Zone Treatment'dan söz etmiştin ama İzmir'de MAC mağazası olmadığı ufukta da bir İstanbul seyahati gözükmediği için savsaklamıştım bu konuda sana danışmayı,artık MAC'imize kavuştuk o yüzden sorayım:nasıl memnun musun?Bir de yine gözenek sorunu için L'oreal Pure Zone'dan söz edildiğini duydum,bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.Yanlış yere yazdıysam kusura bakma nereye yazacağımı kestiremedim.Çok içten,amatör ruhla kotarılmış bir o kadar da profesyonel bir blog,43 yaşındayım ama son bir yılda 15 yıllık makyaj tarihimde bildiğimden daha fazlasını öğrendim sayende.Teşekkürler,renkli çalışmalar.

Deniz dedi ki...

selam,
bende internet sipariş verecektim ama yazınızı okuduktan sonra tereddütte kaldım,yeni olduğum bir vip saysasından sipariş verecektim sizce onlardamı sahte sayfanın adını versem olurmu?? bana acil cevap verirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aasee dedi ki...

selam kadıköy salı pazarında bir tezgahta dikkatimi çekmişti bu far seti ancak sahte olduğunun farkındaydım mac kullanan biri için anlamak kolay, yazısı kıvamı vs belli ediyor kendini.. ancak ürün flormar golden rose gibi ürünlerden daha kaliteli lorealle aynı kıvamdaydı.. ürünlerin sağlıksız olduklarına gelince zaten hiçbiri sağlıklı sayılmaz.. bütçeye göre alınabilir bence

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.